HomeViestejäShaumbra-lehtiHuhtikuu 2024 - Ilaria Berenice - Vapauden siivillä

Huhtikuu 2024 - Ilaria Berenice - Vapauden siivillä

VAPAUDEN SIIVILLÄ

Kirjoittanut Ilaria Berenice (www.crimsoncircle.com)
Huhtikuun 2024 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Haluamme kaikki elää ihanne-elämäämme, mutta usein se menee meiltä ohi, koska odotamme jonkin ratkeavan/järjestyvän. Minun ihanne-elämäni? Saada merenaaltojen ääni herätyskelloksi, puhelimen sietämättömän soittoäänen sijasta. No, kyllä, toteutin tämän unelman odottamatta lottovoittoa.

Siitä lähtien kun täytin 18 vuotta, olen kiertänyt onnellisena Italian, Espanjan, Brasilian jne. välillä, budjetilla josta kuka jokainen taloudellinen neuvonantaja olisi kauhistunut. Asia joka merkitsi minulle, oli vapauteni. Ihanne-elämäni murrosiästä saakka oli päästä irti perheestä, paeta järjestelmää ja tutustua maailmaan – ei tehdä työtä harmaassa toimistossa maksaakseni yhtä harmaata vuokraa harmaasta asunnosta.

Espanjassa katumusiikkiurani ei koskaan lähtenyt lentoon Spotifyn korkeuksiin, mutta soitin intohimolla, joka olisi vetänyt vertoja rokkikonsertille, tapahtui se yksin tai muiden kanssa (soitin kaikkien tahansa). Brasiliassa kuitenkin omistauduin virkkaustaiteelle ja loin tilaustyönä muodin mestariteoksia - bikinejä, hattuja ja laukkuja - samalla maaten riippumatossa palmupuiden varjossa, merisukellusten välissä. Kuka sanoi, että täytyy olla rikas nauttiakseen elämästä?

Vaikka nykyisessä visiossani elämästä rakastan mukavuutta ja yltäkylläisyydessä elämistä, käsitys onnellisuudesta transformoituu muutosten myötä, joita tapahtuu henkilökohtaisessa perspektiivissä ja tasapainossa. Vuodet jolloin elin kiertolaiselämää, vapaana kuin taivaan lintu, avasivat minut maailmalle ja ihmisille. Ja irrottautuminen biologisesta perheestäni salli minun katsoa sisääni laajemmasta perspektiivistä, mikä auttoi minua löytämään, kuka oikeasti olin.

Palattuani syntymämaahani, Italiaan, löysin itseni jonkinlaisesta identiteettikriisistä: minusta tuntui espanjalaiselta ja brasilialaiselta, kun taas italia tuntui vieraalta kieleltä. Uudelle visiolleni elämästä oli luonteenomaista juurien ja vakauden etsiminen. Sivistynyt maailma vaati vähän ponnistelua – kadun ylittäminen katsoen autoja liikennevalojen sijasta on tapani edelleen, pieni merkki yhteiskunnallisesta kapinasta. Opin uudelleen perusasiat, kuten tietokoneen käyttäminen. Kohtasin myös perheongelmat monien vuosien poissaolon jälkeen – tällä kertaa juoksematta karkuun. Annoin itseeni vaikuttaa myös sen jatkuvan huolen tulevaisuudesta, joka on tyypillistä italialaisille, siinä missä siihen saakka olin elänyt vain päivä kerrallaan.

Toisin sanoen, integroiduin taas järjestelmään. Vuokrasin talon Milanosta, tein perinteisiä toimistotöitä tietokoneella (jotka muuttuivat Netflix-tilauksen taajuudella), toivottaen jokaisen uuden työpaikan tervetulleeksi maanantaiaamun innostuksella, ja maalasin vapaa-aikanani.

Kuitenkin Milano oli myös sisäisen kasvun vaihe – pohdiskelua, mitä ”koti” merkitsi minulle vapausvuosien jälkeen. Havaitsin, että löysin kotoa rauhan itseni kanssa, vaikka uneksin pakenemisesta joka kerta, kun näin lentokoneen taivaalla.

Nyt asun Piedmontissa, luonnon ympäröimänä, jossa vapauden etsintä ja halu vakauteen sekoittuvat yhteen harmonisesti. En anna muiden ihmisten odotusten tai huolien tulevaisuudesta vaikuttaa itseeni. Luonto ja sen ääretön kauneus inspiroi taidettani ja yhdistää minut itseeni. Ihanne-elämästäni on tullut tasapaino seikkailun ja seesteisyyden välillä, jatkuva matka sisällä ja ulkona. Elän nykyisyydessä ja työskentelen vain itseäni varten.

Kohtaamisistani lintujen kanssa puutarhassa tuli puhtaan nautinnon ja mietiskelyn hetkiä. Kuka olisi uskonut, että bongauksesta tulisi olohuonetoimintaa? Kuitenkin tässä sitä ollaan, ja ihaillaan afrikanharjalintua ikkunasta sellaisen asenteella, joka tietää olevansa universumin keskipiste. Linnut symboloivat vapautta, sielua – sisäisen jumaluuden ilmaisua ilman välikappaleita.

Ja mikä sielu on? Abstrakti sana, aineeton asia, kuitenkin päivittäinen inspiraation lähteeni. Se on elämä, yhteys luontoon, kaikkien osieni integroituminen, suuret kasvot jotka tuovat yhteen ihmisyyteni äärettömät kasvot. Se on timantti, jossa on äärettömästi viisteitä. Se on syvä taivas, joka muodostaa tähtien taustan.

Jos kerran etsin vapautta kuljeskelemalla ympäri maailmaa, nyt löydän sen puutarhastani, taivaan lintujen ja sielun intuition keskeltä. Ja kuka olisi uskonut? Ihanne-elämäntyylissäni ei ole enää kyse fyysisestä paikasta, vaan olotilasta. Löydän sen vapauteni ja melko röyhkeän afrikanharjalinnun seurasta. Tämä höyhenpukuinen kumppani ja sen päivittäiset esitykset muistuttavat minulle, ettei tarvitse matkustaa maailman ääriin löytääkseen ihmeitä – joskus täytyy avata vain ikkuna tai kävellä ulko-ovelle. Elämäni jonka kerran määrittelivät leimat passissa, löytää nyt merkityksen vuodenaikojen kierrosta, lintujen lennosta ja hitaasti muuttuvista pilvistä.

Siis, kun istun puutarhassani ja katselen luonnon levittäytyvän välinpitämättömyydessään ja majesteettisuudessaan, oivallan, että todellinen vapaus on tätä: elää nykyhetkessä, arvostaa pieniä asioita ja löytää rauha sieltä, mistä sitä viimeksi odottaa. Minun ei tarvitse enää paeta. Rakennan henkilökohtaisen utopiani juuri tähän. Piedmonten kukkuloille, afrikanharjalintu muusana ja luonto näyttämönä.

Ja niin matkani jatkuu, ei enää etsien jotain paikkaa, vaan löytäen puhtaan onnellisuuden hetkiä. Koska loppujen lopuksi ihanne-elämäntyylissäni ei ole kyse siitä, missä olen, vaan kuka olen. Olen juuri siinä, missä haluan olla – vapaa, läsnä sekä uskomattoman ja odottamattoman onnellinen. Ihanne-elämäntyylini? Se on tässä ja nyt.

***

Ilaria Berenice on italialainen taiteilija. Aluksi fokusoiduttuaan antropologiaan ja musiikkiin Espanjassa, hän kehitti intohimon maalaukseen asuessaan Brasiliassa, kokeillen kierrätettyjä materiaaleja ja itseopittuja tekniikkoja. Palattuaan Italiaan ja käytyään taidekouluja, kuten Brera, hänen töitään on nyt esillä erilaisissa paikoissa, mm. bistrot, linnat ja galleriat. Vuonna 2022 hän oli perustamassa Arte and Cuisine -yhdistystä, joka edistää kulttuurinäyttelyjä, ja podcastin tutkimaan ja jakamaan eri persoonien tarinoita. Vieraile hänen nettisivuillaan IlariaBerenice.com tai ota yhteyttä sähköpostilla.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.
 

< PrevNext >