HomeViestejäSelacia10.7.2024 - Oletukset - miten ne voivat kostautua

10.7.2024 - Oletukset - miten ne voivat kostautua

OLETUKSET – MITEN NE VOIVAT KOSTAUTUA
– miten itsetietoisuus voi muuttaa kokemustasi

Kirjoittanut Selacia (www.selacia.com)
10.7.2024
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Hei ystävät,

tänään haluaisin puhua oletuksista ja miten ne voivat kostautua ja luoda tarpeetonta kaaosta elämäämme.

Oletukset ovat osa ihmisluonnetta. Kuitenkin niillä on suunnaton valta päätöksiimme ja lopputuloksiimme. Tutkitaanpa tänään oletusten vaikutusta ja miten ne voivat odottamatta suistaa raiteiltaan suunnitelmamme. Tunnistamalla sen vaikutuksen joka oletuksilla on elämäämme, voimme ottaa askelia niiden haastamiseksi ja viitoittaa tietä tarkoituksellisempiin ja tyydyttävämpiin kokemuksiin. Otetaanpa utelias ja avoin ajattelutapa epävarmuuksien navigoimiseen itsevarmasti ja sujuvasti.

On kiehtovaa, miten yleiset oletukset voivat hienovaraisesti ujuttautua suhteisiimme ja muokata vuorovaikutustamme ja havaintojamme. Vaihdellen sen olettamisesta, että kumppani osaa lukea ajatuksemme, sen odottamiseen, että hän esittää tiettyjä rooleja ilman kommunikointia, nämä oletukset voivat aiheuttaa väärinymmärrystä ja turhautumista. On tutkimisen arvoista, miten nämä oletukset kehittyvät ja miten voimme edistää avointa ja rehellistä kommunikointia, sillan rakentamiseksi odotusten ja todellisuuden väliseen kuiluun.

Tausta

Annan yleisiä esimerkkejä oletuksista, jotka kostautuvat.

1) Romanttisissa suhteissa useimmat riidat liittyvät kolmeen asiaan – aika, raha ja tila. Silloin kun pari on rakastunut ja heillä on paljon yhteistä ja he harkitsevat pitkäaikaista sitoutumista, he eivät ole ehkä huomanneet tarvetta kommunikoida täysin tarpeistaan ja mieltymyksistään. Kuvittele, että he muuttavat yhteen ja löytävät vastakkaisia näkökulmia. Koska kaikki muuttuvat ja kehittyvät, ajan kuluessa tuosta kuilusta voi tulla liian suuri suhteen ylläpitämiseksi, ja he eroavat.

2) On yleistä monenlaisissa suhteissa on olettaa, että toinen ihminen tietää, mitä haluat tai mitä tarkoitit reagoidessasi johonkin. Ilman kommunikointia edes ”ajatusten lukija” ei voi olla varma, mitä tarkoitat, tai miksi et tutkinut tarkemmin, kun henkilö ei ilmestynyt sovittuun tapaamiseen tai hoitanut jotain asiaa. Näiden dynamiikkojen mahdollisia seuraamuksia on lukemattomia.

3) Meidät ehdollistetaan varhaisesta iästä saakka olettamaan kaikenlaisia asioita, joita on mahdotonta ennustaa tai tietää. Ilmeisiä esimerkkejä on mm., milloin kuolemme, miten onnellinen olemme x-henkilönä tai x-tilanteessa. Ajattele hetki kaikkea sitä aikaa ja energiaa, jota ihmiset haaskaavat jonkin olettamiseen, mitä on mahdotonta ennustaa.

4) Ego on ehdollistanut meidät kyseenalaistamaan todellisuudet ja kokemukset, jotka ovat luonteeltaan henkisiä. Esimerkiksi, osallistut opastettuun globaaliin zoom-meditaatiooni ja kuuntelet sen myöhemmin uudelleen nauhoituksena. Tunnet olosi kohentuneen ja olet levollinen, ja tiedät menneesi syvälle ja tapahtuneen tunnevapautusta – kuitenkin mielesi muistaa vain kuvia, jotka tuntuvat älyttömiltä. Koska olet kehittänyt itsetietoisuuttasi, tiedät intuitiivisesti, että paljon muuta tapahtui, myös transformaatiota. Itsetietoisuus on kehittyvä taito. Löydät ajan kuluessa laajentuneen havaintotavan ja arvostusta mystisyyttä kohtaan. Kun tämä tapahtuu, elämästäsi tulee hyvin mielenkiintoista!

Odotan innolla palautettanne näistä ajatuksista ja miten niiden soveltaminen alkaa muuttaa elämäänne paremmaksi.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >