HomeViestejäEckhart Tolle18.11.2011 - Luovuus

18.11.2011 - Luovuus

LUOVUUS
 
Kirjoittanut Eckhart Tolle (www.eckharttolle.com)
18.11.2011
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
On tietty ulottuvuus, mistä luovuus nousee. Se on vähän kuin sydän, joka polttaa liekkiä, ja sen elättää öljy - se on öljylampussa ja sinä olet liekki. Muuten, kaikki analogiat oat hyvin puutteellisia, ne ovat vain etäinen arvio saadaksesi tunteen, mikä tuo paikka on. Olet siis liekki ja tunnet oman tiesi lähteeseen - sydäntä pitkin sinne, missä öljy on, sisälläsi. Se on paikka, lähde, joten jos jonkin on uutta ja luovaa, niin siinä on lähteen tuoksu.
 
Jollain tapaa ihmisiä, myös ihmisiä jotka samaistuvat vielä hyvin paljon mieleensä, koskettaa, kun he näkevät tai kuulevat jotain, kun he tulevat tekemisiin sellaisen kanssa, mikä on tullut tuolta syvemmältä tasolta - taideteos, musiikkikappale tai joku puhumassa. Ja sanat tulevat tuolta syvemmältä tasolta. Se voisi olla joku, jolla on hyvä huumorintaju - sekin on jo luovuuden muoto. Spontaania huumoria on nähdä yhtäkkiä jotain, mitä ei normaalisti näkisi - yhteys kahden hyvin irrallisen asian välillä ja yhtäkkiä yhdistät ne ja kaikki nauravat. Joillakin ihmisillä on se. Joillakin ihmisillä on yksi pieni alue, missä he osaavat olla luovia, ja se riittää antamaan tyydytystä ja tuloja loppuelämän ajaksi - ja hän jakaa tuota lahjaa toisille.
 
Suurilla stand up -koomikoilla on esimerkiksi tuo lahja. Ei tietenkään kaikki, mitä he sanovat, ole spontaania, mutta valmistellessaan juttujaan heidän on oltava luovia. En tiedä, onko täällä kukaan kokeillut olla stand up -koomikko, mutta se on vaikeaa. Monet yrittävät. On vaikeaa olla hauska. Mutta joillain on se ja se on hämmästyttävää - noilla harvoilla on se lahja. Ja siinäkin on huumorintajua, jotain nousee ja se tulee sieltä. Kyse on olemisesta kosketuksessa sen kanssa. On ihmeellistä kyetä olemaan kosketuksessa sen kanssa ja tuntea voima, joka virta sieltä tähän maailmaan. Siihen tarvitaan tietysti jonkinlainen väline, koska tuon voiman virtaaminen tarvitsee jonkinlaisen muodon.
 
Voit myös koskettaa tuota paikkaa sisällä eikä se ehkä virtaa luovuudeksi, koska et ole kehittänyt sille välinettä. Tuo sama voima joka kohottaa luovuutta, voi ilmentyä myös eri tavoin, mitä emme kutsuisi luovuudeksi. Se voi olla parantamisvoimaa, mikä alkaa toimia sillä hetkellä, kun olet suhteessa toisten kanssa. Parantaminen laajemmassa merkityksessä, ei vain fyysinen parantaminen. Sinusta ei yhtäkkiä tule suurta muusikkoa, jos et ole koskaan koskettanut mitään instrumenttia, vain siksi että kosketat tuota paikkaa sisälläsi. Se ei ilmenny suurena tieteellisenä löytönä omassa tapauksessani, koska ei ole kehitetty välinettä siihen. Mieleni ei ole valmistautunut siihen. Se ei edes toimi niin. Niinpä jos odotan keksiväni yhtenäiskenttäteorian, mitä Einstein ei keksinyt - hän yritti sitä suhteellisuusteorian jälkeen, hän yritti loppuelämänsä ajan keksiä sen - en keksi sitä. Se on erittäin epätodennäköistä. Välinettä ei ole kehitetty. Minusta ei tule suurta pianistia, koska en osaa soittaa pianoa. Riippumatta siitä, miten syvälle menen sisääni, se ei virtaa siihen. Väline on valmisteltava luovuuteen.
 
Tätä tärkeämpi on tuo paikka - kyky mennä sisäänsä tuohon eloisan hiljaisuuden paikkaan, mistä luovuus syntyy. Ja voit mennä sinne ja jos ei ole mitään välinettä, se ei ilmaise itseään minkään muotoisena luovuutena, ei minään konventionaalisena luovuusmuotona. Mutta se voi itse asiassa ilmaista itseään eri tavoin. Mainitsin juuri yhden, mikä on virtaaminen inhimilliseen vuorovaikutukseen. Tuota virtaamista on hyvin vaikeaa laittaa sanoiksi, mutta voitte tuntea sen, kun tapaatte ihmisen, joka on läsnä vuorovaikutustilanteessa. Siinä toimii erilainen energiataajuus. Ja se on parantavaa. Se on muodotonta, joten se ei vaadi aiemmin valmisteltua välinettä. Voit vain olla. Ja säteilet olemista.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >