HomeViestejäCatherine Viel21.8.2024 - Taakan haamu

21.8.2024 - Taakan haamu

TAAKAN HAAMU

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
21.8.2024
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Menettämisen taitoa ei ole vaikea oppia;
niin monet asiat näyttävät olevan täynnä aikomusta tulla menetetyksi,
ettei niiden menetys ole katastrofi.

–Elizabeth Bishop, One Art

Vasta muutama sekunti sitten oivalsin, että Kerry K puhui äskettäisessä videossaan minulle. Olemme päästämässä lopultakin irti hyvin monista asioista, hän sanoo. Hän listasi useita, mutta se joka pisti silmään ja kietoi luisevat sormensa kaulani ympärille, oli ”taakat”.

Se taakka joka tuli välittömästi mieleen, on monitahoinen ja ulkoisten olosuhteiden aiheuttama. Ongelma ilman ratkaisua, joka aaltoilee surumielisen huokauksen kera, kuin massiivinen, maan ympäröimä meri.

En voi vähentää tätä ongelmaa toiminnalla tai tahdonvoimalla, mutta minulla on usko, että tuo taakka putoaa pois jossain kohtaa. Eikö olisikin vastoin universaalia lakia, että jokin kolmannen ulottuvuuden olosuhde jatkuisi ikuisesti?

*****

Jokin osani ei ollut tyytyväinen odottamaan kohtalon oikkuja. Kaipasin muutosta, ratkaisua, erilaista tapaa tehdä asioita, ennen kuin Kaikki olevainen suvaitsisi korjata asiat universaalilla ajoituksella.

Kun siirsin sivuun tuon (erinomaisen loogisen) luettelon pelokkaita mitä-josseja, sisäinen ovi narahti auki, auringonpaistetta räjähti sisään, ja tuo taakka kutistui helposti käsiteltäväksi kultakimpaleeksi nurkassa. Jotain minkä voisin poimia ja kantaa taskussani, tai laittaa hyllylle, pyytäen Jumalaa valvomaan, kun jatkan elämääni.

Luovutin tämä kultakimpaleen Jumalalle ja lähdin pienelle huolettomalle retkelle, sallimatta tuon taakan matkustaa pelkääjän paikalla autossa. Kun palasin, taakka oli siellä, minne olin jättänyt sen, turvassa hyllyllään. Jumala ei ollut hylännyt minua tai pakoillut yhteisen taakkamme hoitamista, kun olin luvattomalla lomalla.

*****

Mietin, miten moni muu ei-haluttu olosuhde, joka tuntuu hitsautuneen selkärankaani, ei ole itse asiassa muuta kuin seitinohuet siivet, irrotettavissa lapaluitani ravistamalla? Miten moni noista taakoista ei ole oikeasti lainkaan ”minun”?

Jos siirrän katsettani, kallistan päätäni ja katson sitä vinosti, ilmestyy eri näkymä, paljastaen optisen illuusion. Ei ole taakkaa, ongelmaa. Muistin Shakespearen totuuden: mikään ei ole hyvä tai huono, mutta ajattelu tekee siitä sellaisen.

Vähän ajan päästä oivalsin, että taakasta oli tullut vanhan itsensä haamu. Katselin, kun myös tuo haamu hävisi pois, huojuen William Bolcomin Graceful Ghost Ragin sävelten tahtiin, vaeltaessaan kohti hyvin ansaittua, rauhallista ja ajatonta lepoa.

(William Bolcomin Graceful Ghost Rag Youtubessa)

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >