HomeViestejäCatherine Viel5.7.2021 - Varauksella suhtautuminen

5.7.2021 - Varauksella suhtautuminen

VARAUKSELLA SUHTAUTUMINEN

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
5.7.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jotain hassua tapahtuu, kun mutkittelen sen syvempää tasoa kohti, mikä vaikuttaa aidolta tunnetasapainolta.

Olen karistanut melkoisen kuorman hyväuskoisuutta ja hankkinut sen sijaan kivan ja tukevan suolasirottimen (suom. huom. sanonta "ripaus suolaa" merkitsee varauksella suhtautumista).

En tarkkaan ottaen ole uskomatta niihin asioihin, joihin uskoin melkein täysin vasta muutama viikko sitten. Kyse on enemmän siitä, että pystyn tarkastelemaan jotain käsitystä useilla täysin erillisillä ja kuitenkin yhdistyneillä silmillä.

Tämä on epäilemättä kesken, tämä havaintotavan ja uskon muuttuminen. Tutkin sitä vielä, kuin käärme joka luo vanhan nahkansa ja testaa kiemurtelevan kehonsa taipuisaa ja uuttaa peitettä.

Koen tätä prosessia uteliaana ja yllättävän rennolla asenteella.

Ilmeisesti minulla ei ole hevosta tässä kilpailussa (oma lehmä ojassa). Tarkkailen hevosia, jotka juoksevat, ja ratsastajia jotka yllyttävät niitä eteenpäin, ja liikkeen muuttumista radalla, mutta minulle on epäolennaista, kuka voittaa.

*****

Sillä ei tunnu olevan merkitystä, että asiat joista olen ollut pakkomielteisesti huolissani, ovat edelleen olemassa.

On väestön vähentämisagenda, joka saa nyt pontta myrkyllisiltä vaikuttavista rokotteista, kuten olen kuullut. En nähnyt suoraan.

Vaikuttaa edelleen siltä, että Amerikan presidentinvaalien massiivinen peukalointi on laittanut huijarin Amerikan valtaistuimelle.

Vaalitarkistuksia sanotaan olevan menossa, ja ne ilmeisesti osoittavat, että vaalit olivat vilpilliset ja ne täytyy kumota.

Tai niin olen kuullut – en tiedä henkilökohtaisesti. En täysin usko tai ole uskomatta informaatiota jostain lähteestä – ei-valtavirrasta tai valtavirrasta.

Ellei minulla on suoraa tapaa arvioida paikkansapitävyyttä, miten voin sanoa ehdottoman varmasti, että jokin on totta? Tai valetta?

Voin harkita mahdollisuuksia, myös ristiriitaisia, kiinnittymättä niiden todistettavissa olevaan todenmukaisuuteen.

*****

Yllättävin etu tästä muutoksesta on ollut ehdottoman empatian kehittyminen niitä ihmisiä kohtaan, joiden näkökulmat ovat täysin vastakkaisia omieni kanssa.

Loppujen lopuksi, olen varma, että suurin osa ihmisistä ei kiinnitä mitään huomiota niihin ei-valtavirtalähteisiin, joita itse katson. Jos en koskaan törmäisi valtavirran vaihtoehtoihin, näkemykseni olisi epäilemättä samanlainen kuin heillä. Tästä näkökulmasta empatia on helppoa ja luonnollista.

Tämän uuden puolueettomuuden myötä, en enää pohdi, miten ihmiset voisivat uskoa esimeriksi, että ilmeisen myrkyllinen rokote, joka on kuulemma tappanut tuhansia, auttaa heitä pystymään turvassa.

Sen sijaan – palaten kilparata-analogiaani – voin kuvitella, että hän on täysiverinen, jolla on erivärinen viitta kuin minulla. Eri ratsastajan kera, se juoksee railakkaasti keltaisen vihreissä ja ruosteenvärisissä silkeissä, jotka törmäävät majesteettisesti yhteen pukimieni kanssa, jotka ovat rauhallisen syvänsinistä ja laventelia.

Olemme kumpikin tässä kilvassa. Ulkopuolelta katsottuna saattaisi näyttää, että kilpailemme tai näytämme niin erilaisilta, ettei meillä voisi mitenkään olla yhteistä tekijää keskenämme – paitsi että kumpikin satumme olemaan hevosia.

Tämä mentaalisen pelikenttäni tasoittaminen, tämä mahdollisuuksin salliminen tarvitsematta väitellä niiden paikkansapitävyydestä, näyttää minulle sellaisen mielentyyneyden, jota en olisi voinut koskaan kuvitella itselleni.

Tarkoitatko, että kaikki on oikeasti ok juuri sellaisena, kuin se on? En tunne tarvetta yrittää korjata tai muuttaa tai suostutella tai huutaa mitään katoharjalta?

Voin laittaa pois megafonini ja jatkaa vaeltamista omalla tielläni. Tervehdin mielelläni kanssavaeltajia ja yhtä mielelläni heilutan iloisesti niille, jotka kulkevat toista polkua tuolla, vaikkeivät he ehkä koskaan katso ylös siitä hyvin kuluneesta urasta, jota he seuraavat, tai heiluta takaisin kanssamatkustajille, jotka astelevat ilmeisen erilaista polkua.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >