HomeViestejäSarah Varcas6.1.2020 - Vuoden 2020 astrologiaa, osa 1 - vastustusta, valintakohtia ja uusia perspektiivejä

6.1.2020 - Vuoden 2020 astrologiaa, osa 1 - vastustusta, valintakohtia ja uusia perspektiivejä

VUODEN 2020 ASTROLOGIAA, OSA 1 – VASTUSTUSTA, VALINTAKOHTIA JA UUSIA PERSPEKTIIVEJÄ
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
6.1.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
2020 on valmiina olemaan vedenjakajavuosi, joka tarjoaa monia tilaisuuksia muutokseen ja uudelleenkalibrointiin. Ajatellessani tämän vuoden karttoja, tunnen innostusta siitä, mitä voisi olla, ja olen samalla tietoinen siitä, että se riippuu enimmäkseen meistä! Matkan varrella on epäilemättä haasteita, yhdessä lahjojen ja siunausten kanssa. Meidän tehtävämme on nousta edellä mainittujen tasalle ja toivottaa jälkimmäiset tervetulleeksi kiitollisena, tietäen, että kumpikin on osa ajankohtaista evoluutiosysäystä.
 
Vuoden 2020 energialaadun määrittää kolme ydintapahtumaa:
1) Saturnuksen ja Pluton yhtymä, joka on tarkka 12.1. ja aloittaa uuden 33 vuoden syklin.
2) Jupiterin ja Pluton yhtymä, joka on tarkka ensimmäisen kerran 5.4., toisen kerran 30.6. ja kolmannen 12.11. Tämä aloittaa uuden 13 vuoden syklin.
3) Saturnuksen ja Jupiterin yhtymä, joka on tarkka 21.12. ja aloittaa uuden 20 vuoden syklin.
 
Nämä merkittävät yhtymät muokkaavat tulevaisuutemme suuntaa sekä henkilökohtaisesti että kollektiivisesti. Koskiessaan kolmea ulkoplaneettaa, ne muistuttavat meille, että se mitä tapahtuu henkilökohtaisessa elämässämme, ruokkii sitä kollektiivista tietoisuusvirtaa, josta me kaikki ammennamme. Toivon vaaliminen ja positiivisen tulevaisuuden kuvitteleminen voi olla tehokasta luomistoimintaa. Ja vielä enemmän, jos tuota visiota innoittaa sitoutuminen olemaan osa ratkaisua, sallimatta negatiivisen tuomiopäivän lietsonnan torpedoida itseään. Yhtymäenergia on uutta ja innovatiivista, mikä sallii uusien mahdollisuuksien, perspektiivien ja uuden potentiaalin tulla esiin. Se mahdollistaa meille sisäisten resurssien ja ulkoisten olosuhteiden yhdistämisen niin, että voimme kulkea uutta polkua, joka on voinut näyttää saavuttamattomalta tai olemattomalta vielä vähän aikaa sitten.
 
Kolme tällaista yhtymää yhden vuoden aikana on merkki tarpeesta paljoon muutokseen tulevien 12 kuukauden aikana. Tosiaankin, näin runsaan innovatiivisen energian yhdistyessä, tulevaisuus ei hyvin todennäköisesti näytä paljoa miltään, mitä olemme kuvitelleet nykyisestä näkökulmastamme. Vuonna 2020 nähdään syntyvän uusia tapoja hahmottaa elämä ja roolimme sen kehittymisessä. Avoimuus näille perspektiiveille on avain, joka sallii niiden hedelmien oivaltamisen tulevina vuosina. Ole valmistautunut päästämään irti pitkään vaalituista uskomuksista laajemman näkemyksen hyväksi siitä, mikä voisi olla mahdollista pidemmällä aikavälillä. Ihmistieto kehittyy jatkuvasti. On paljon enemmän paljastettavaa. Varo kaikkia, jotka väittävät omistavansa kaikki faktat ja julistavat keskustelun päättyneeksi – että on aika valita puoli, ja joko olet oikeassa tai olet väärässä, meidän kanssamme tai meitä vastaan. Tämä yhtymäketju kertoo meille, että lisää on tulossa, lisää paljastettavaa, löydettävää, otaksuttavaa, oletettavaa ja testattavaa suhteessa nykyiseen ymmärrykseemme todellisuudesta. On edelleen hyvin paljon, mitä emme tiedä.
 
Lisätukea uusiin elämistapoihin tulee Härässä kulkevasta Uranuksesta (artikkeli "Uranus Härässä maaliskuu 2019 – huhtikuu 2026" 3.3.2019). Helpottaessaan elämämme ulkoisten asioiden radikaalia uudelleenjärjestelyä, se saattaa meidät harmoniaan tasapainoisemman ja kestävämme tulevaisuuden kanssa. Tässä löydämme innovatiivisia ratkaisuja aikamme pakottaviin globaaleihin ja paikallisiin kysymyksiin, ilmentymänä koko suhteemme uudistamisesta fyysiseen maailmaan ja luontoon. Uranus Härässä muuttaa tulevina vuosina ymmärrystämme kaikesta, rahasta ympäristöön saakka. Vuonna 2020 huomaamme, että olemme hyperenerginen osallistumaan muutokseen tai vastustamme sitä koko voimallamme. Tästä syystä se mitä tosiasiassa  tapahtuu, riippuu kustakin meistä!
 
Saturnuksen ja Pluton yhtymään valmistautuminen
 
Välitön valmistautuminen vuoden 2020 ensimmäiseen yhtymään alkoi auringonpimennyksestä Kauriissa 26.12.2019. Yhtymässä Jupiteriin, joka on kolmiossa Uranukseen ja neliössä Kheironiin, tämä pimennys antoi tilaisuusikkunan vakauttaa energia ja maadoittaa pyrkimykset uudelle vuodelle. Merkurius Jousimiehessä joka oli kolmiossa Erisiin pimennyksen aikaan, on saattanut houkutella meitä yliarvioimaan kapasiteettimme nopeaan muutokseen. Mutta Jupiterin tuki Kauriissa tasapainotti tämän käytännönläheisemmällä lähestymistavalla päämääriemme tavoitteluun. Jos tapahtumat näillä paikkeilla saivat olosi vähän latteaksi, vaikka toivoit inspiroitumista, pidä mielessä, että energiavirran huiput ja aallonpohjat voivat olla elämän kommunikointia, joka korostaa, missä ja milloin meidän täytyy toimia, levätä tai uudelleenkalibroida. Tulevina viikkoina on paljon tilaisuuksia sekä sytyttää inspiraatiotulet että liata kätemme muutoksen toteuttamisen käytännön asioissa. Tämä pimennys oli vasta alkua …
 
Jupiterin maadoittava vaikutus pimennyksessä 26.12. saatetaan täysimääräiseksi tarkassa yhtymässä Kuun eteläsolmuun Kauriissa 8. tammikuuta. Se muistuttaa meille, että perinteiset valtaperustat murenevat ja luottaminen niiden jatkumiseen on aina vain epäviisaampaa! Luottaminen siihen, että vallassa olevat ryhtyvät toimeen kollektiivisen hyvinvointimme hyväksi, saattaa olla suurin virhe, jonka voimme tehdä tänä vuonna! Ja suurin voimatekomme on olla se muutos, jonka haluamme nähdä maailmassa. Tämä yhtymä vahvistaa, että poliittiset ja taloudelliset järjestelmät kaikkialla ovat viimeisellä taipaleellaan riippumatta siitä, miten vaikutusvaltaisilta ne ehkä näyttävät. Ei ole koskaan ollut ajankohtaisempaa ajatella eri tavoin sitä, miten turvaamme henkilökohtaisen ja kollektiivisen tulevaisuutemme, ja tunnistaa tarkoituksella elämisen voima jokapäiväisessä elämässämme. Emme ole uhreja, emmekä ole voimattomia. Itse asiassa kaukana siitä! Mutta vahvuutemme voimistuu, kun emme kamppaile vallitsevaa tilaa vastaan, vaan vahvistamme muutospotentiaalia ja ilmaisemme tuota muutosta päivittäisessä elämässämme ja tietoisuudessamme. "Se pysyy, mitä vastustat" ei ole kulunut sanonta syyttä! Sillä mihin kiinnitämme huomiomme, on enemmän merkitystä, kuin voimme tietää. Kääntyminen poispäin järjestelmästä ja uutta aamunkoittoa kohti, sallii meidän panostaa energiaa positiivisiin ratkaisuihin – ei vanhentuneiden valtaperustojen tukeminen taistelemalla niitä vastaan.
 
Kuunpimennys Ravussa
 
Jupiterin allianssi eteläsolmun kanssa jatkuu kuunpimennykseen 10. tammikuuta Ravun 21 asteessa. Auringon ollessa tässä kohtaa yhtymässä Merkuriukseen, Saturnukseen ja Plutoon, se palvelee kaksi päivää myöhemmin tapahtuvan Saturnuksen ja Pluton yhtymän edelläkävijänä. Usein on niin, että tuollaisen yhtymän kehittyminen tuntuu stressaavammalta, kuin varsinainen yhtymä ja sen jälkimainingit. Sitten kun planeetta-allianssi on tarkka, energia virtaa ja tiedämme, mitä sen kanssa tehdään. Ennen tätä jännitteen purkautumista, sen lähestyminen voi tuntua horjuttavalta ja häiritsevältä. Sitten tulee pienenä yllätyksenä, että Rapuenergian aktivoituminen pimennyksessä merkitsee lisääntynyttä tunneherkkyyttä ja tarvetta pitää huolta toisistamme. Saatamme huomata, että olemme vapautuneet mystisesti viimeaikaisista vaikeuksista tai että ne painavat lisääntyvässä määrin. Saatamme nähdä lopultakin niiden merkityksen valtavan universumin taustaa vasten tai olla kyvytön näkemään niiden yli, vaikka yrittäisimme kuinka kovasti.
 
Tämä on äärimmäisyyksien ja näin äärimmäisten mahdollisuuksien pimennys. Se voi tuoda vapautuksen näkökulmasta, joka on pitänyt meidät vankina – mentaalisesti, tunteellisesti tai henkisesti – tai se voi vahvistaa tuon vankilan kaltereita annoksella ns. "todellisuutta", joka kertoo meille, että mikään ei muutu koskaan, elämä on kamppailua ja mitä nopeammin se on ohi, sen parempi. Se muistuttaa meille, että henkilökohtaista kokemusta ei voi erottaa kollektiivisesta energiakentästä, jossa on potentiaali kaikkiin asioihin. Näkemällä pikkuruisen pelkopohjaisen perspektiivimme ulkopuolelle, voimme avautua tälle laajemmalle potentiaalille kunnioituksen ja ihmetyksen kera. Näkökykymme äärirajoilla on aina mahdollisuuksia, jos katsomme oikealla tavalla. Se mikä oli aiemmin sokea pisteemme, voi tulla näkyvin päätä kallistammalla, ja tämä pimennys antaa tilaisuuden muuttaa perspektiiviä nähdäkseen asiat hyvin eri valossa. Mutta voimakkaat tunteemme saattavat estää meitä uskomasta tätä todeksi! Jos huomaat olevasi ylikiihtynyt tai pakahtunut tässä kuunpimennyksessä, kysy itseltäsi: "Miltä minusta tuntuisi, jos uskoisin, että on toinen tapa nähdä tämä tilanne?" Pelkästään tuo kysymys voi poistaa kuumuuden liekeistä ja sallia viilentävämmän vaikutuksen ylistimuloituneeseen sydämeen ja mieleen.  
 
Saturnuksen ja Pluton yhtymä
 
Heti kuunpimennyksen kintereillä tulee Saturnuksen ja Pluton yhtymä, joka on tarkka 12. tammikuuta klo 16.23 UT Kauriin 23 asteessa. Auringon ja Merkuriuksen ollessa siinä mukana, pidä sitä muistutuksena ajattelun (Merkurius) voimasta (Pluto) ja vastuustamme (Saturnus) informoida kehittyvää tahtoamme (Aurinko) laajemmalla näkemyksellä todellisuuden aidosta luonteesta. Perspektiivit jotka muodostetaan tänä aikana, ovat hyvin ladattuja Saturnuksen ja Pluton yhtymän innovatiivisella voimalla. Toisin kuin monet ulkoplaneettayhtymät jotka tapahtuvat uudestaan useiden kuukausien aikana, tämä allianssi tapahtuu vain kerran, voimistaen siirtymistä uuteen perspektiiviin. Pidä tätä eräänlaisena valintakohtana, jonka aikana voimme päättää, miten lähestymme edessä olevaa vuotta ja hyödynnämme tämän yhtymän mahtavan energian lujittamaan sitoutumistamme. Tietysti tämä merkitsee myös, että jos sallimme negatiivisuuden tai epätoivon varjostaa mieltämme ja sydäntämme tänä aikana, sen aaltovaikutus/heijastevaikutus voi liplattaa rannallamme jonkin aikaa.
 
Mutta tämä ei merkitse, että jos meillä on vaikeaa tammikuussa, koko vuosi on jo "romuttunut". Kaukana siitä! Avain on vastauksemme tuohon vaikeaan aikaan: vahvistammeko sitä reaktioillamme ja lisäämme kurjuutta vastoinkäymiseen, vai otammeko vastaan tämän yhtymäenergian salliaksemme uutta ymmärrystä, uusia perspektiivejä ja tunteita syntyä? Voimmeko tunnistaa trauman tai haasteen katalysoivan toiminnan, mikä voi yhtä lailla puhdistaa vanhaa tunnejätettä tai luoda lisää? Voimmeko tuntea tuon energiahurrikaanin, joka kääntää elämän nurin muutostuulina ja osoittaa meidät lopulta uuteen ja tuottoisampaan suuntaan?
 
Monet ihmiset pelkäävät Pluton toimintaa elämässään. Mutta pelko ei ole hyödyllinen reaktio, ja ole epäluuloinen niiden lähellä, jotka kannustavat siihen! Pluto vaatii meiltä lujaa sydäntä, joka voi päästää irti kaikesta, mikä ei enää tue sitä, kuka meidän täytyy olla. Yhtymässä Saturnukseen se muistuttaa meille, että mahtavin muutos voi olla myös kypsän viisauden tehokas katalyytti. Vaikka tällä yhtymällä saattaa olla puhdistava vaikutus elämäämme jollain tasolla, niin jos voimme tunnistaa sen toiminnan ratkaisuksi – ei ongelmaksi – voimme ratsastaa noilla myrskyillä viisaammin. Tämä raskaansarjan planeettojen yhtymä kutsuu meitä kypsempään ja näkemyksellisempään suhteeseen luontaisen voimamme/valtamme kanssa. Se valaisee sitä, missä projisoimme sen toisiin ihmisiin tai instituutioihin, jotka pyrkivät kontrolloimaan elämäämme omaksi edukseen. Tulevina vuosina meidän täytyy omistaa oma voimamme/valtamme ja sen mukana tuleva vastuu. Tai kohdata täydellä voimalla siitä kieltäytymisen seuraamukset. Meidän täytyy kaivaa syvältä ja nousta vahvana niiden ihmisten aina vain epätoivoisempien valtapelien edessä, jotka tuntevat vaikutusvallan luisuvan otteestaan, kun ihmiset heräävät heidän valheisiinsa.
 
Uranuksella ja Erisillä on sanottavansa
 
Sekä Uranus että Eris ovat paikoillaan (lähteäkseen eteenpäin) tämän yhtymän aikana, mikä heijastaa sitä, että tämä Saturnuksen ja Pluton allianssi saattaa pysäyttää meidät raiteillamme. Ei ehkä välittömästi, mutta kun sen energiat "asettuvat taloksi" ajan kuluessa ja leviävät jokapäiväiseen elämäämme. Maailman näyttämöllä saattaa tapahtua vallantavoittelua odottamattomilla tavoilla, samaan aikaan kun egoististen oikeutusolettamusten karmaseuraamuksista tulee aina vain selvempiä. Vallassa olevat jotka kieltäytyvät pysähtymästä hetkeksi pohtimaan tarkoitustaan, saattavat huomata olevansa vastakkain sokean ylimielisyytensä vääjäämättömien tulosten kanssa. Mahatma Gandhin ansioksi luetuilla sanoilla: "Mitä itua on juosta niin nopeasti, jos juoksee väärään suuntaan?" Tässä uudessa Saturnuksen ja Pluton syklissä hidastamisesta tulee radikaali itsemääräämisteko: tilaisuus lakata kieppumasta loputtomassa pyörteessä, kerätä ajatuksemme ja tunteemme ja pohdiskella niitä syvemmin jonkin aikaa.
 
Sitä vastoin Erisin neliö tähän yhtymään on merkkinä tilaisuudesta siirtyä intensiivisyyden läpi paljon nopeammin kuin ennen. Tässä näemme aikahavainnollemme mahdollisuuden muuttua eksponentiaalisesti. Siitä minkä prosessoiminen ennen vei vuosia, voimme nyt suoriutua muutamassa kuukaudessa, ja se mikä kesti kuukausia, voi viedä viikkoja tai päiviä. Meillä on tilaisuus kärsiä vähemmän ja saada suurempia palkkioita, mutta meidän täytyy päättää tehdä niin. Asenteemme on avain tähän valintaan. Jos fokusoidumme tuskaan ilman toivoa muutoksesta, sen saamme. Jos käsittelemme tuon tuskan, työskentelemme sen kanssa ja olemme aito siinä, lopputulos voi ylittää hurjimmat kuvitelmamme, kun mahtavan sydämen nuorentava voima päästetään irti sisällämme.
 
Tässä mielessä käsitys "pitkäaikaisesta" muuttuu jalkojemme alla, kun evoluutiovoimia tulvii elämäämme sellaisella voimalla, että meidät voidaan pyyhkäistä niiden syleilyyn, ennen kuin hengityksemme tasaantuu. Yhtenä päivänä elämme tätä elämää, sitten pam! se kaikki muuttuu. Tuosta vaan. Ulkoiset merkit voivat näyttää hyvin samanlaisilta (ainakin jonkin aikaa), mutta elämämme rakenne on muuttunut peruuttamattomasti. Tiedämme sen ja tunnemme sen, vaikkemme pysty vielä pukemaan sitä sanoiksi. Tästä kokemuksesta tulee yleisempi, kun heräämme niille muutosvoimille, jotka toimivat olemuksemme kaikilla tasoilla. Emme pysty enää sivuuttamaan niitä tai olemaan piittaamatta niistä, sillä niistä on tullut me. Ne ovat itse elinvoima, niiden tärkeiden voimien virkistämänä ja uudistamana, joita tulvii tälle planeetalle ja kaikkiin, jotka elävät sen pinnalla.
 
Näiden äkillisten muutoshetkien keskellä ovat nuo mieltä turruttavat arkipäiväiset asiat, jotka haastavat meidät käyttämään säännöllisesti kaikkea, mihin väitämme uskovamme. Tämä on tietoisen evoluution "työtä": elää tavallista elämää poikkeuksellisella tavalla tietäen, että aineellinen "todellisuus" on olemassaolomme todellisin ja epätodellisin asia. Voimme koskettaa sitä, tunnistaa sen ja nimetä sen, ja kuitenkin jos etsimme sen substanssia, se sulaa silmiemme edessä. Mikään ei ole sitä, miltä näyttää, ja kuitenkin meidän täytyy elää sitä, sekä arkipäiväistä että jumalaista. Näin ruumiillistamme rajattoman ihmishengen, joka nousee voitonriemuisena niiden muurien estämättä, jotka sen täytyy rikkoa jättääkseen jälkensä.
 
Oman täysivaltaisuutemme pitäminen hallussa
 
Tammikuu on intensiivinen, varmasti. Se on myös valtava siinä, mitä tulee ennustettuun uuteen alkuun. Saturnuksen ja Pluton sykli ilmentää valtaa ja vastuuta. Mitä teemme sillä vaikutusvallalla, mikä meillä on elämään? Mitä päätämme luoda ja tuhota? Miten hyvin kypsymme (tai emme) valtavan luomispotentiaalin tarkoitukselliseksi olennoksi? Saturnuksen ja Pluton yhtymän ollessa Saturnuksen hallitsemassa Kauriissa ja neliössä Erisiin, taipumus keskittää valta varakkaiden, itsevarmojen, "oikeutettujen" ja "asiantuntijoiden" käsiin vähenee tulevina vuosina. Monet syöstään vallasta, ja näemme joidenkin joutuvan silmiinpistävästi epäsuosioon. Ne jotka lisäävät tuollaista valtaperustaa, kohtaavat joustamattoman haasteen omalle oikeutusolettamukselleen, kun yksilöt pitävät hallussaan oman kontrollinsa eivätkä luovuta sitä niille, jotka saisivat meidät uskoaan, että he tietävät parhaiten.
 
Sitä vastoin niiden maailmankatsomus jotka projisoivat valtansa toisiin ja kasvattavat "minä raukka" -persoonaa, haastetaan voimakkaasti ja herpaantumattomasti. Nykyisen kaltaisina muutosaikoina meidän täytyy ottaa vastuu ensin omasta asenteestamme. Sitten – ja vasta sitten – voimme saada haltuumme sen täysivaltaisuuden, joka sallii maailmamme parantua.
 
Onnellista uutta vuotta, kaikki!
 
Sarah Varcas
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >