HomeViestejäSarah Varcas6.1.2020 - Astrologian käyttäminen hyvin

6.1.2020 - Astrologian käyttäminen hyvin

ASTROLOGIAN KÄYTTÄMINEN HYVIN
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
6.1.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Astrologia – kaksiteräinen miekka
 
Jos olet ollut kiinnostunut astrologiasta jo jonkin aikaa, luultavasti tiedät, että astrologinen tieto voi olla kaksiteräinen miekka! Samaan aikaan kun se antaa näkemystä ja ymmärrystä, enemmän kärsivällisyyttä pitkähkössä kehitysprosessissa tai luottamusta, että kaikki asiat lopulta todella muuttuvat, niin on myös niitä kertoja, jolloin luemme jotain, mikä täyttää meidät pelolla: näemme jonkin transiitin, joka näyttää vähän ongelmalliselta, tai luemme syntymäkartallamme piirteestä, joka tuntuu tuomitsevan meidät armottoman kurjaan elämään! Tuollaisina aikoina astrologia voi tuntua raskaalta ja epämotivoivalta ja herättää juuri niitä tunteita ja pelkoja, jotka saattoivat alun perin kannustaa meidät tutkimaan sitä. Koska saan joskus viestejä ihmisiltä, jotka taistelevat jonkin vaikean syntymäkarttaansa koskevan oivalluksen kanssa, tai jokin astrologinen postaus laukaisee ahdistuksen, ajattelin, että tämä artikkeli saattaisi lievittää vähän tuota stressiä!
 
Astrologia sisäisenä matkana
 
Ensimmäinen astrologiasta muistettava asia on tämä: sen pitäisi aina ohjata meidät sisäänpäin, sisäiseen ääneen joka puhuu totuutta sen ego-itsen ulkopuolella, joka tuntee uhkaa, pelkoa ja pahaenteisyyttä. Siis kun kohtaamme astrologista informaatiota – on kyse sitten ajankohtaisista energioista, henkilökohtaisista transiiteista tai syntymäkarttamme tekijöistä – meidän täytyy erottaa, resonoiko se sisäisen tietämisemme kanssa. Miltä se tuntuu? Mitä tunteita se herättää? Onko meillä fyysisiä tuntemuksia, kun pohdimme sen viestiä? Laukaiseeko se ajatuksia, muistoja, toivoa vai pelkoa?
 
Kun olemme tarkkailleet reaktiotamme tuohon informaatioon, voimme alkaa erottaa sen paikan omissa ainutlaatuisissa olosuhteissamme. Onko se jotain, mikä meidän täytyy kuulla, vaikkemme halua? Tuntuuko se "oikealta" ja yksinkertaiselta hyväksyä? Onko se ristiriidassa sisäisen tietämisemme kanssa – eri linjoilla? Jos on, onko näin, koska tuo informaatio vie meidät syvemmälle muutosprosessiin (mikä voi tuntua epämukavalta ensin), vai onko se pelkästään epäharmoniassa totuutemme kanssa tällä hetkellä? Tällaisen erottelukyvyn kehittäminen voi auttaa meitä käyttämään astrologiaa täysillä ja ilman tarpeetonta vastarintaa. Se siirtää meidät pelkän hyvältä tuntuvan informaation vastaanottamisesta – torjuen kaiken muun ilman sen syvempää tutkimista – astrologian käyttämiseen matkana sieluumme.
 
Miten astrologia voi laukaista tunteemme eri tavoin
 
Jos tietty astrologinen informaatio saa olomme tuntumaan epämukavalta, monia asioita voi tapahtua. Kenties se haastaa vaalitun kuvan itsestä ja tarvitsemme aikaa sopeutua uuteen perspektiiviin. Tai tulkinnan tietty tekijä on saattanut laukaista tunteemme, emmekä ole ottaneet informaatiota huomioon kokonaisuudessaan, mikä laittaisi sen laajempaan kontekstiin. Voi olla niin, että kyseessä oleva informaatio ei resonoi kanssamme, koska nuo astrologiset tekijät kumoaa jokin voimakkaampi asia, joka ilmenee henkilökohtaisessa astrologiassamme. Tai se mitä olemme lukeneet, on voinut kaivaa esiin pelkoja ja ahdistuksia, joita emme enää pyrkineet välttämään, koska niihin täytyy oikeasti tarttua.
 
Sen tutkiminen miksi tunnemme jostain astrologisesta informaatiosta tietyllä tavalla, on aina tärkeää – muuten voimme langeta siihen ansaan, että uskomme pelkästään sen, mitä joku sanoo meistä (tai mitä luulemme hänen sanovan!) Tai saatamme olettaa, että oma ymmärryksemme on viimeinen sana asiasta. Tai saatamme ohittaa kaiken, mikä ei välittömästi "sovi" nykykokemukseemme, kun vasta syvempi pohdiskelu paljastaa sen relevanssin.
 
Pahaenteisyydentunteen kohtaaminen
 
Saatat hyvin tietää tuon tunteen, kun näet jonkin tulevan transiitin syntymäkartallasi ja aavistelet sen merkitsevän ehkä haastavaa aikaa. Epäilen, ettei ole ketään astrologia, joka ei ole saanut hätääntynyttä viestiä joltain, joka on juuri oivaltanut, että Pluto tekee kohta yhtymän hänen Aurinkonsa kanssa, kun Saturnus on oppositiossa hänen Kuunsa kanssa. Tai hän on havainnut, että tuleva pimennys on suoraan hänen Uranuksensa kohdalla, joka on yhtymässä nousevan merkin kanssa! Astrologisen matkani alkuvaiheissa kävin tuossa paikassa monta kertaa. Mutta olemalla tuon pelon kanssa, ottamalla sen vastaan ja antamalla sen asettua sen sijaan, että ruokin sitä epätoivolla ja ahdistuksella tai yritin ryntäillä tekemässä elämästäni "trauman kestävää", aloin aina hyväksyä sen, mitä on, tietäen, että miten tahansa nuo energiat tapahtuvat, ne liikkuvat ja muuttuvat aina ja kaikki tukee meitä heräämisessämme, jos sallimme sen.
 
Nykyään pidän aina hyvin avoimen mielen siinä, miten transiitit ilmentyvät tapahtumina tai eivät ilmenny. Enkä vähiten sen vuoksi, että jotkut oman elämäni tapahtumat ovat olleet niin omalaatuisia, että uskon todellakin, että mikä tahansa on mahdollista, eikä meidän tarvitse rajoittaa noita mahdollisuuksia omalla rajoittuneella ihmisperspektiivillämme! Sen pelkäämisen sijasta, mitä luemme tähdistä, meidän pitäisi juhlia sitä kosmista viisautta, jota on aina helposti saatavilla, joka tukee meitä matkallamme ja muistuttaa meille, ettei mikään kestä ikuisuuksia, vaan kaikki muuttuu ja kaikki asiat "juonivat" laajempaa näkemystä ja syvempää aitoutta, jos esitämme oman osamme tuossa prosessissa.
 
Tulevaisuus ei ole nykyhetki!
 
Muista myös, että tulevaisuuden trendejä joita katsotaan nykyhetkestä, ei voi koskaan täysin tietää, yksinkertaisesti siksi että me emme ole vielä se persoona, joka olemme silloin. Transiitit eivät ilmesty yhtäkkiä ja odottamatta, kuin tyhjästä. Ne rakentuvat ajan kuluessa, kun taivas kulkee vääjäämättä omaa tietään. Joka päivä kanavoimme olemuksemme läpi samoja energioita, jotka liikuttavat planeettoja. Emme ole pysähdystilassa, kunnes seuraava merkittävä transiitti tulee! Aivan kuten aallot jotka muodostuvat ja paisuvat vähitellen kaukana merellä, törmäävät lopulta rantaan ennen vetäytymistään, planeettaenergiat heijastavat energia-aaltoilua elämässämme, mikä valmistelee meitä ikuisesti seuraavaan hetkeen ja sitä seuraavaan.
 
Olemme aina keskeneräisiä ja työn alla, hedelmöityshetkestä kuoleman hetkeen ja sen yli. Kun antaudumme täydemmin tälle muutosvirtaukselle emmekä enää yritä pidätellä tuota aaltoilua, vaan opettelemme ratsastamaan voittoisana noilla aalloilla, löydämme kauneutta surusta, viisautta epätoivon ytimestä ja tarpeen hyödyntää sujuvuuden/armon hyvän tuurin keskellä. Astrologia vahvistaa, että elämä on todellisuudessa matka, jolla ei ole perimmäistä määränpäätä. Olemme aina prosessissa ja luomme seuraavan hetken ja sitä seuraavan, yhteistuumin käytössämme olevien universaalien energioiden kanssa.
 
Tapahtuman ennustaminen – pyhä graalinmalja
 
Samaan aikaan kun yhdellä tasolla tapahtumaennustaminen on astrologian pyhä graalinmalja, toisella siitä menee ohi sen pointti, mitä oikeasti tapahtuu. Tapahtumat ovat vain pintaa tämän elämäksi kutsutun mysteerin käsittämättömissä syvyyksissä. Ja kuitenkin juuri tuota pintaa useimmiten kammoamme ja pyrimme kontrolloimaan lopputuloksia peläten, että ne tuhoavat meidät jotenkin. Silloin kun käytämme astrologiaa pinnan alle katsomiseen, voimme arvostaa sitä paljon syvempää liikettä, jota tapahtuu elämässämme. Voimme tunnistaa osamme jossain paljon mystisemmässä kuin mikään, mitä voimme kutsua nimeltä.
 
On kaikenlaisia muuttujia, jotka aiheuttavat tietyn tapahtuman, ja voimme vaikuttaa joihinkin niistä – ja toisiin emme. Emme ole onnettomia uhreja taivaan jumalien armoilla, jotka pelaavat shakkia elämällämme. Taivas antaa kartan, se ei tuomitse meitä polullemme. Se heijastaa joka hetken laatua ja sitä, miten se on vuorovaikutuksessa oman virtapiiristömme kanssa tuottamaan elämämme kokemuksia. Mutta jokainen hetki muodostuu monista kerroksista ja tapahtuu monissa ulottuvuuksissa. Se mikä voi näyttää järkyttävältä traumalta yhdestä perspektiivistä, saattaa olla merkittävä herääminen toisesta. Aivan kuten siitä mikä vaikuttaa hyvältä tuurilta, saattaa tulla mielen turruttavaa omahyväisyyttä, joka lopulta heikentää kykyämme edetä.
 
Astrologian käyttämiseksi hyvin meidän täytyy kurkottaa pinnan alle ja pyrkiä tuntemaan se energia, joka toimii elämässämme – ei pelkästään sen tapahtumapohjaista ilmentymistä pinnalla. Meidän täytyy ymmärtää ne valintatilanteet, joita se esittää, mahdollisuudet joita se vapauttaa, sekä se tosiasia, ettei mikään tapahdu koskaan erityksissä. Mutta ennen kaikkea meidän täytyy muistaa, että se on meidän elämämme eikä eläminen ole penkkiurheilua! Astrologia opettaa, ettei henkilölle tapahdu mitään, mikä ei ole luonteenomaista hänelle jollain tapaa. Astrologiset energiat eivät hyökkää kimppuumme ulkopuolelta, vaan nousevat sisältä, vaatien äänekkäästi tulemista kuulluksi. Voimme yhtä lailla suhtautua karsasti niiden viestiin, kuin toivottaa ne tervetulleeksi. Mutta jos käytämme astrologiaa hyvin, meidän täytyy ymmärtää, miten ja miksi reagoimme omalla tavallamme, ja kyetä käyttämään noita reaktioita erottaaksemme paremmin sen viisauden, jota on käytössämme.
 
Sarah Varcas
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >