HomeViestejäSarah Varcas3.3.2019 - Uranus Härässä maaliskuu 2019 - huhtikuu 2026

3.3.2019 - Uranus Härässä maaliskuu 2019 - huhtikuu 2026

URANUS HÄRÄSSÄ MAALISKUU 2019 – HUHTIKUU 2026
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
3.3.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Ajatteleminen rikkinäisen laatikon ulkopuolella
 
Uranus siirtyy Härkään 6.3.2019 (UT). Radikaalien häiriöiden, ennustamattomien tapahtumien ja vapauttavan epäyhtenäisyyden planeetta eläinradan merkissä, joka tunnetaan jääräpäisestä muutosvastarinnastaan, lupaa pitää meidät kaikki varpaillamme! Toukokuusta 2010 saakka jolloin Uranus astui ensimmäistä kertaa Oinaaseen, impulsiivisimmille keskuudessamme on ollut tietty määrä pelivaraa. Oinas on nopea toimimaan, vikkelä muuttumaan ja aina valmis aloittamaan jotain uutta – jos ensimmäinen yritys ei toiminut, kokeillaan tätä ja sitten tuota. Se ei norkoile loppuun saakka ja yritä pakottaa asioita. Eikä se lue virheitä meidän viaksemme! Toisaalta Härkä on myöntymätön ja innokas pysymään samalla polulla, vaikka mikä olisi. Uranus on tässä aivan yhtä radikaali ja häiritsevä kuin aina, mutta harkitsemattomien päätösten ja suunnitelmien seuraamukset saattavat pysyä melko paljon pidempään.
 
Uranuksen ollessa Härässä meidän täytyy kohdata muutosvastarintamme sekä niiden holtittomien päätösten vaikutus, joita on tehty vaikean nykyhetken pakoilemiseksi. Sinällään Uranuksen matka Härässä opettaa meille paljon ajoituksesta, arvostelukyvystä, kärsivällisyydestä ja rohkeudesta. Se voi auttaa meitä tarttumaan noihin leppymättömiin asioihin, joita emme olisi koskaan ajatelleet muuttavamme. Mutta se irrottaa meidät myös siteistä (myös kallisarvoisista), jos ne turruttavat meidät näiden vaikeiden ja transformatiivisten aikojen evoluutioimpulsseille. Jos päätämme pitäytyä tutussa sen viimeisen käyttöpäivän yli, elämästä voi tulla konstikasta joksikin aikaa! Uranus haluaa meidät vapaaksi – aina – ja suosii siinä äkillistä herätystä, nopeaa ja joskus julmaa muutosta. Jos vastustamme tätä vääjäämätöntä vuorovettä, aiheutamme itsellemme lisää kärsimystä. Siinä määrin kuin voimme luottaa, päästää irti ja antaa noiden vuorovesiaaltojen huuhtoa meidät uusille rannoille, voimme herätä luontaiseen viisauteen kaikkien elämän shokkien ja yllätysten ytimessä – ja myös arvostaa sitä.
 
Toukokuun 2018 raportissa (24.4.2018) kommentoin, että Uranuksen matka Härässä merkitsee "jaksoa, jonka aikana Äiti Maa työntää takaisin enemmän kuin koskaan. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa ottaa sen runsautta itsestäänselvyytenä hetkeäkään kauempaa. Jokainen lusikallinen ruokaa, jokainen huikka vettä ja jokainen keuhkollinen ilmaa on siunaus, josta olla kiitollinen. Kunnioittamalla pysyvää sitoutumista Äidistämme ja sen kaikenmuotoisista lapsista huolehtimiseen, puramme pala palalta sitä patriarkaalista ajattelutapaa, joka rinnastaa aggressiivisuuden ja hallinnan voimaan sekä rakkauden, myötätunnon ja anteliaisuuden heikkouteen. Sen vääjäämätön lopputulos on ollut tämän planeetan pitäminen resurssina, jota riistetään joka käänteessä." Sen jälkeen pohjoissolmu on siirtynyt suojelevaan ja matriarkaaliseen Ravun merkkiin (artikkeli "Pohjoissolmu Ravussa 6.11.2018–5.5.2020" 6.11.2018), mikä korostaa lisää sen merkitystä, että kaikki elämä hahmotetaan yhdeksi syvimmällä ja vilpittömimmällä tavalla. Uranuksen saapuessa nyt lopullisesti Härkään, jossa se pysyy seitsemän vuotta, niiden valintojen seuraamukset joita teemme suhteessa luontoäitiin ja aineelliseen maailmaan, tulevat esiin vielä selvempinä ja nopeammin.
 
Mutta aikana jolloin viestit tuhosta ja epätoivosta ovat yleisiä, tämä ei ole yksi niistä! Uranus voi olla pelastajamme ja vapauttajamme entisistä virheistä. Se herättää radikaalimman tietämisen, mikä tekee meille mahdolliseksi uudelleenkalibroida tulevaisuus ja luoda kestävä maailma korvaamaan toimimattoman maailman. Härkä on eläinradan ensimmäinen maamerkki. Tässä luova kipinä tunkeutuu ensi kerran aineeseen ja ilmentää hedelmänsä aineelliselle tasolle. Periaatteessa Härkä on me – sinä ja minä – fyysisinä ilmaisuina jumalaisesta kipinästä, joka räjähti elämäksi miljoonia vuosia sitten. Sinällään Uranus Härässä opettaa meille, miten radikaalisti voimme transformoida sen, kuka olemme ja mitä teemme, kun haluamme sitä kovasti.
 
Härän oppitunnit – miten luodaan turvallisuutta ja vakautta, miten tyydytetään fyysiset tarpeet ja luodaan kestäviä rakenteita, jotka mahdollistavat kasvun ja kehityksen – ovat olleet ihmiskunnan ydinhaasteita vuosituhansia. Toisinaan olemme oppineet nuo oppitunnit paremmin kuin muut! Sivilisaatioiden nouseminen ja kaatuminen kautta ihmishistorian näyttää toteen monet yritykset uhmata niitä muutosvoimia, jotka pitävät jatkuvasti laajentuvan universumimme liikkeessä. Ihmisiä tulee ja menee, kuten myös ideoita, yhteisöjä, elämäntyylejä, prioriteetteja, sotia, rauhoja, uskontoja ja poliittisia liikkeitä. Mikään ei pysy ikuisesti, ja syvimmässä viisaudessaan Härkä tietää tämän ja kunnioittaa ajankulkua ja muutosta, tukien samalla niitä asioita, jotka ylläpitävät meitä vääjäämättömän myllerryksen läpi.
 
Pelkopohjaisella tasolla Härkä taistelee muutosta vastaan, vastustaen sen pysäyttämätöntä marssia ja kyykistyen puolustamaan oikeuttaan pysyä tutussa, vaikka se osoittautuisi miten vahingolliseksi. Uranuksen matka Härässä ei siedä tuollaista vastarintaa, ja ne jotka jännittyvät uuden edessä, haastetaan syvästi päästämään irti ja antamaan jumalan toimia – mitä se merkitseekin heille. Ja tietysti jollain tasolla kyse on kaikista meistä! Harvat elävät täysin vapaana pelosta, ja saatamme olla tuskallisen tietoinen siitä, että valloittamattomat voimat saattavat ottaa hallinnan ja järjestää elämän uudelleen silmänräpäyksessä. Mutta Uranus vaatii meitä luottamaan, että tulevat muutokset vapauttavat pitkällä tähtäyksellä, vaikka ne näyttävät ainoastaan uhkaavan sitä turvallisuutta, jonka aikaansaamiseksi olemme tehneet kovasti työtä.
 
Uranus Härässä ei ainoastaan ajattele laatikon ulkopuolella – se hajottaa sen säpäleiksi sisältä käsin tietäen, että se on jo korjauskelvoton. Se muistuttaa meille, että olemme vastuussa elämästämme kokonaisuudessaan – sitä on kuitenkin vaikea niellä. Se haastaa ne kaksinaiset näkemykset, että ulkoiset syyt aiheuttavat sisäisen taistelun. Ja se muistuttaa meille, että olemme paljon suurempia, kuin uskomme, niin voimakkaita, että pystymme muuttamaan minkä tahansa – jokaisen ajatuksen, tunteen ja kokemuksen – kun sitoudumme syvästi tiukkaan heräämispolkuun. Toisaalta meidän täytyy löytää oma totuutemme nyt, ei roikkua toisten totuuksissa, joita ihmiset keräävät lohtua ja identiteettiä varten. Meidän täytyy kulkea omaa polkuamme riippumatta siitä, miten kauas se vie meidät niiden luota, joiden kanssa olemme aiemmin olleet harmoniassa.
 
Tämä Uranus lupaa tuhota myös sitkeimmät siteet, jos ne estävät meitä hyväksymästä totuuden siitä, kuka olemme. Seuraavat seitsemän vuotta antaa arvokkaan ja tosinaan henkeäsalpaavan tilaisuuden kuvitella uudelleen tulevaisuutemme, kylväen sen nykyhetkeen uudella sitoutumisella prioriteettiemme radikaaliin muuttamiseen tarvittaessa. Mitään ei ole nyt poissuljettu – mikä tahansa on mahdollista. Mikä tahansa. Siis tiedosta, mitä luot, ja käytä Uranusta oppaanasi uuteen ja raikkaaseen maailmaan.
 
Kirjassaan "The Black Butterfly: An Invitation to Radical Aliveness" Richard Moss toteaa: "Niistä samoista voimista jotka musertavat ihmisiä, voi tulla syvää säteilyä yksilössä, joka ei enää vastusta tai yritä muuttaa elämää." Tämä opetus on keskeinen kokiessamme Uranusta Härässä, koska sen energia saattaa hyvinkin ilmentyä tuhoisina voimina, jotka hyväksyttynä antavat rajattomasti energiaa elää radikaalisti uudelleenmuotoiltua elämää. Tietysti tämä Uranus ilmaisee toisinaan itseään vaikeasti käsiteltävillä tavoilla, sekä yksilöinä että kollektiivina. Ruokaketju ja -jakelu voi häiriintyä; nautasisaremme ja -veljemme saattavat vastustaa jatkuvaa riistämistään ja ilmentää olosuhteet, jotka estävät sen jatkumisen tai merkittävästi häiritsevät sitä; rahoitusjärjestelmät ja -instituutiot kamppailevat, kuten myös kryptovaluutat joita on ylistetty uudeksi tavaksi tehdä bisnestä. Ympäristö-, talous- ja muut globaalit tekijät pakottavat itse bisneksen muokkaamaan ulkoasuaan, uudelleenkalibroimaan toimintaansa ja pohtimaan aina vain syvemmin paikallista ja globaalia vaikutustaan. Emme tarvitse astrologia kertomaan tätä, eikö vain? Katso vain ympärillesi ja voit nähdä sen itse. Mutta voit olla vakuuttunut, että mikä tahansa talousennuste, poliittinen ilmapiri ja laajasti hyväksytty näkemys onkin, Uranus Härässä yllättää meidät siinä, miten asiat tarkkaan ottaen tapahtuvat, missä heikot lenkit ovat ja kuka voittaa, tullakseen vain syöstyä taas vallasta, kun koko nopea muutoskierros alkaa alusta. Mutta kenties kaikkein tärkeintä, se yllättää meidät myös ilmaantuvilla ratkaisuilla ja ihmiskunnan potentiaalilla tehdä, mitä täytyy, uuden maailman luomiseksi vanhan tuhkasta.
 
Siis mistä löydämme vakautta ja turvallisuutta tällaisina aikoina? Mieluummin sisältä, tietävän sydämen rauhasta, terävän mielen oivalluksesta, kun se kieltäytyy nielemästä saatua päivän viisautta, vaikka se tulisi mitä "valistuneimmasta" lähteestä. Kun Uranus siirtyy Härkään, se on aspektissa perääntyvään Merkuriukseen Kalojen viimeisessä asteessa ja Kheironiin Oinaan ensimmäisessä asteessa. Uuden kuun yhtymä Neptunukseen Kaloissa seuraa muutama tunti myöhemmin. Tässä näemme "saatujen henkisten totuuksien" kuoleman ja korjauksen, joka tulee oman luontaisen viisautemme ottamisesta takaisin. On aika luottaa omaan syvempään tietämiseemme, ei odottaa toisten kertovan meille, mitä tehdä tai miltä tietyn heräämistyypin pitäisi näyttää. Jos käännyt planeettojen puoleen viisauden saamiseksi, kuten minä teen, muista aina: ne ovat sisälläsi, eivät ulkoisia voimia, jotka tuputtavat tiettyä omaa estettään tai siunaustaan. Kaikki transiitit, kuunvaiheet ja pimennykset ovat ulkoisia heijastuksia muutos- ja kasvuvoimista meidän jokaisen sisällä. Äläkä usko, mitä kuka tahansa astrologi sanoo, ellei se resonoi syvimmän ja viisaimman itsesi kanssa. Vie kaikki, mitä kohtaat, avoimen sydämen ja arvostelukykyisen mielen läpi – ne ovat kaikkein parhaita opettajia.
 
Ja lopuksi muutama kysymys, joita kannattaa pohtia, kun Uranus siirtyy Härkään:
 
Mikä laukaisee impulsiivisen puolesi? Miten erotat impulsiivisen reagoinnin motivaatiosta, joka syntyy aidosta harmoniasta elämän luovan virran kanssa?
 
Mihin käyttäytymistapoihin sorrut toistuvasti siitä huolimatta, miten huonosti ne ovat palvelleet aiemmin?! Mikä pitää sinut jumissa näissä vanhoissa tavoissa, jotka ovat sitkeitä? Oletko nyt valmis päästämään niistä irti kerta kaikkiaan?
 
Miten voit parhaiten tukea itseäsi ja muita näiden äkillistä ja häiritsevää muutosta sisältävien aikojen läpi?
 
Miten säilytät sen, millä on eniten merkitystä, ja annat muun pudota pois silloin, kun sen täytyy? Miten ylipäätään tiedät, millä on eniten merkitystä?!
 
Vaatiiko ulkoinen muutos aina sisäistä muutosta ja toisin päin?
 
Miten vahvasti identifioidut aineelliseen ulottuvuuteen, ja mitä teet, kun se putoaa pois?
 
Etsitkö Totuutta isolla T:llä vai ainoastaan "totuuksia", jotka sopivat henkilökohtaiseen agendaasi?
 
Oletko valmistautunut tekemään uhrauksia, joita Totuus vaatii? Jos et, mitä tapahtuu, kun sinun täytyy tehdä niitä joka tapauksessa?!
 
Uranus Härässä … siitä tulee mielenkiintoista – se on varmaa! Kukaan ei pääse läpi tämän valloittamattoman voiman koskettamatta, joka aiheuttaa perustavanlaatuista muutosta henkilökohtaisella ja globaalilla tasolla. Rooli jota esitämme tuossa muutoksessa – sanoilla, ajatuksilla ja teoilla – riippuu meistä, kuten aina.
 
Valitkaamme kaikki hyvin.
 
Sarah Varcas
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >