HomeViestejäMaria Chambers16.7.2020 - Huone kerrallaan

16.7.2020 - Huone kerrallaan

HUONE KERRALLAAN
 
Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
16.7.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Mitä aamuihin tulee, on ollut kummallinen aamu. Heräsin klo 4.30 ja makasin tuntien syvää ahdistusta. Olin soittanut siivouspalveluun edellispäivänä ja heillä oli aikaa tänä aamuna klo 9.
 
Minulla on käynyt aika ajoin kolme naista paikallisesta siivouspalvelusta tekemässä pieneen kaksiooni suursiivouksen. Kyllä, tiedän, että voisin tehdä sen itse ja olen tehnytkin, mutta aina silloin tällöin on kiva saada koko hoito. Ja vielä enemmän nykyään, kun on hyvin väsynyt ja virta loppuu helposti.
 
He pyyhkivät kaiken – kattotuulettimista jalkalistoihin ja hämähäkinseitteihin nurkissa. He imuroivat matot ja kalusteet. He kuuraavat myös lattiat kontaten. En muista koskaan tehneeni sellaista siivousta, jossa tarvitsee kontata.
 
Ja minulta vaaditaan aina valmistelua, ennen kun he voivat aloittaa prosessin. Minun täytyi raivata roinat pinnoilta joka huoneessa.
 
Merkitsin laitteet, joita en halunnut heidän siivoavan sisäpuolelta, koska olen herkkä joillekin heidän käyttämilleen puhdistusaineille. He käyttävät luonnonmukaisia tuotteita, mutta jotkut niistä tuoksuvat voimakkailta, joten en pidä tuosta tuoksusta mikroaaltouunissa tai grilliuunissa.
 
Oma siivoustuotevalintani on muutaman vuoden ollut suihkupullo, jossa on etikkaa. Käytän sitä myös huuhteluaineena pesukoneessa. En pysty käsittelemään silikonipohjaisen synteettisen huuhteluaineen tuoksua.
 
Siivoojat eivät puhu englantia, joten käänsin etukäteen espanjaksi ne jutut, jotka halusin osoittaa heille.
 
Covidin tullessa he alkoivat käyttää desinfiointiainetta, jota en halunnut. Minulla on oma etikkani, kiitos vaan. Niinpä halusin olla varma, että he ymmärsivät sen.
 
Muutamien muiden asioiden kera, joista olin huolissani, ahdistukseni lisääntyi edelleen. Yritin muistuttaa itselleni, miten hyvältä tuntuu aina jälkikäteen, kun on kiva ja puhdas paikka, jossa levätä.
 
Mutta se ei toiminut. En malttanut odottaa, että he tulisivat, tekisivät homman ja lähtisivät. Sitten voisin rentoutua ja lähteä kahvilleni. Huomasin, että ahdistukseni oli odottamattoman suurta. Täytyikö minun kirjoittautua "Psykoneuroosi-instituuttiin hyvin, hyvin hermostuneille" (suom. huom. viittaus elokuvaan Korkeuskammo)?
 
Pian klo 9 jälkeen iPhone soi, ja siellä oli siivouspalvelu. Soittaja sanoi, että yksi naisista joutui onnettomuuteen, ja pyysi anteeksi, että palvelu oli peruttu tältä päivältä.
 
Vastasin, että se on ok, ja toivoin, että tuo nainen voi hyvin. Sanoin, että soittaisin uudesta ajankohdasta.
 
Muutamassa hetkessä kaikki jännittyneisyys lähti kehostani. Nappasin iPadini ja muistikirjani ja tulin tänne kahvilaan aamukahvilleni.
 
Minun täytyy ihmetellä, tunsinko ahdistusta naiselta, joka joutui onnettomuuteen? Koska tietysti hän oli levoton jollain tasolla vetääkseen puoleen onnettomuuden.
 
Tämä on mielenkiintoista, koska monet meistä ovat tulleet hyvin herkiksi tämän transformaation aikana, sekä fyysisesti että tunnepuolella. Ja vaikka vapaudumme huolehtijaroolistamme, saatamme silti tuntea toisten juttuja.
 
Maailmassa on intensiivistä, joten jos tunnemme ahdistusta, on tärkeää muistaa yrittää olla ottamatta sitä henkilökohtaisesti.
 
Nyt kun kotona kaikilta pinnoilta on siivottu roinat, voisin kai käydä käsiksi hommaan ja siivota vähän itse. Otan huoneen kerrallaan.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >