HomeViestejäMaria Chambers28.11.2017 - Empatia, sympatia, syyllisyys ja velvollisuus

28.11.2017 - Empatia, sympatia, syyllisyys ja velvollisuus

EMPATIA, SYMPATIA, SYYLLISYYS JA VELVOLLISUUS

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
28.11.2017
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kun puhumme halusta olla vapaa ja oma itsemme, meidän täytyy katsoa niitä tapoja, joilla emme ole tunteneet vapautta. Ja jokaisella meistä se on erilaista, mutta on punainen lanka. Emme ole tunteneet vapautta olla täydellinen itsemme. Jos meidän on tarkoitus olla niin vapaa, on pelkoa.

On muutoksen pelkoa, on maailmassa yksinolemisen pelkoa. Tunnemme jo yksinäisyyttä tässä transformaatioprosessissa. On pelkoa menettää tukiperustamme, mitä se onkin kullekin meistä. Joillekin se on taloudellinen, toisille tunteellinen, tai kumpaakin. Erityisesti koska emme ole vielä muodostaneet sitä yhteyttä ikuiseen itseemme, jota haluamme.

Se on olemassa – suhde ihmisemme ja sielumme välillä – mutta voitaisiin sanoa, että se kehittyy. Luottamus ei ole aivan täydellistä vielä. Niinpä usein haarukoimme kumpaakin maailmaa, mikä aiheuttaa stressiä mieleen ja kehoon.

Mutta tuntuu siltä, että meitä vaaditaan olemaan enemmän ja enemmän hetkessä. Läsnä. Ja kun yritämme projisoida tulevaisuuteen, asioista tulee stressaavampia. Itse asiassa se aika-avaruus josta löydämme itsemme, liikkuu todellisuudessa meidän lävitsemme, mikä merkitsee, että meidän täytyy vain sallia asioiden tulla meille. Meillä ei näytä enää toimivan vanha toimintamalli, jossa pannaan asiat tapahtumaan.

Siis meitä kutsutaan tuntemaan sieluamme, ja kun teemme sen, voimme tuntea iloa, vaikkakin se on satunnaista. Tunne, että kaikki on hyvin ja kaikki mitä tarvitsemme tai haluamme, on jo luotu. Ja ainoa tehtävämme on päästää oikeasti irti vastarinnasta.

Ja teemme sitä. Mutta osa tuota vastarintaa roikkuu kiinni syyllisyydessä ja velvollisuudessa. Jatkaen sympatian tai empatian käyttämistä, kun yhdistymme toisiin tai ihmiskuntaan.

Mutta olemme tunnistamassa, että nämä käyttäytymistavat ja asenteet eivät palvele valaistumistamme. Kuitenkin se on yksi vastentahtoisimmista osistamme. Se on ollut menettelytapamme hyvin pitkään – monilla meistä elämien ajan. Monet meistä ovat sallineet ihmisten ruokailla empatiallamme ja sympatiallamme, ja olemme maksaneet siitä hinnan tunteellisesti ja fyysisesti.

Niinpä se on yksi vapautemme vaikeimmista haasteista. Se voi estää ihmistä jatkamasta ruumiillistuneeseen valaistumiseen. On uskomus, että vahingoitamme tai petämme tai hylkäämme jollain tavalla ihmiset elämässämme tai myös ihmiskunnan. Tämä johtuu siitä, että jos emme ole kiinnittynyt vanhoihin tunnetapoihin, emme palvele ihmiskuntaa entiseen tapaan.

Emmekä tietysti palvele. Palvelemme täysin uudella tavalla. Tavalla jonka osalta mielemme ei ole vielä täysin rento. Opetamme toisille uutta itserakkaustapaa, jota ihmiset eivät ole vielä oppineet.

Näytämme esimerkillä, että saa tuntea mitä tahansa itsestään, riippumatta siitä mitä muut ihmiset ajattelevat. Koska jos sorrumme sympatian, empatian, syyllisyyden tai velvollisuuden tunteisiin, pelaamme taas kerran uhrimentaliteetilla ja luovumme vapaudestamme.

Se on haastavaa maailmassa, joka toimii uhrimentaliteetista, jossa energioita valutetaan jatkuvasti toisista ja ihmiset etsivät itsensä ulkopuolelta rakkautta ja vahvistusta. Mutta emme voi jatkaa vastuun tuntemista toisista tai heidän hyvinvoinnistaan ja samaan aikaan vaatia vapauttamme ja sitä iloa, joka on syntymäoikeutemme. Ja meidän täytyy vain jatkaa sielumme antamista puhua totuuttaan, joka on ilo, arvokkuus, huolettomuus, itserakkaus ja elämäniloisuus.

Niinpä ne jotka "jätämme taakse", hyötyvät myös rinnallamme. Hekin saavat siten päättää olla täysivaltaisia ja itseä rakastavia olentoja.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >