HomeViestejäMaria Chambers26.11.2017 - Se on viihdettä!

26.11.2017 - Se on viihdettä!

SE ON VIIHDETTÄ!

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
26.11.2017
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Huomautus: kommentit ovat tervetulleita, kuten aina, mutta olen varma, että useimmat teistä tietävät, ettei postausteni tarkoituksena ole käynnistää poliittista väittelyä.

Omistan enemmän ja enemmän aikaa uudelle 5D-todellisuudelleni. Niinpä silloin kun katson 3D-todellisuutta, se tapahtuu enemmän viihdevinkkelistä. Ja me jotka olemme reilusti yli vähemmän-heränneestä tilasta, voimme nähdä uutiset täysin eri näkökulmasta.

Kun joku korostaa minulle, miten presidentti Trumpin valinta on ollut pahin asia, joka on kohdannut maatamme, kerron hänelle, että se on parasta, mitä olisi voinut tapahtua. Ja tässä on syy. Se alkaa viihteestä.

Sen patriarkaatin ja myrkyllisen maskuliinisuuden jatkumisen, mikä hyväksyy mm. seksismin, naisvihan, homofobian, transfobian ja xenofobian … on tuonut Amerikan kansalle täysillä, elävissä väreissä ja elämää suuremmin väsymätön viihdyttäjä, Donald Trump.

Hänen nousemisensa presidentiksi, maailman vaikutusvaltaisimpaan asemaan (maapallon voimakkaimman armeijan ylipäällikkö), saa edelleen monet ihmiset raapimaan päätään. Mutta sen ei pitäisi olla mikään yllätys. Siinä on täysin järkeä. Kyse on ei-hyväksyttävän käyttäytymisen normalisoimisvuosisatojen jatkumisesta. Se merkitsee esimerkiksi, että sellaisesta käyttäytymisestä kuin seksismi on tullut niin laajalle levinnyttä, salakavalaa ja tavallista, että se hyväksytään ja sisäistetään (eivätkä vain miehet, vaan myös naiset) ja jotkut jopa kunnioittavat sitä.

Kaikki tietävät, että se jatkuu, mutta se sivuutetaan kuin ärsyttävä vanhempi sukulainen, joka ei osaa pitää käsiään kurissa … voi, se on vain Tony-setä. Älä hänestä välitä.

LISÄTÄÄN TAUSTANAURUA

Hyvin pitkään mediassa, televisio-ohjelmissa ja elokuvissa ne loputtomat vitsit, jotka väheksyvät naisia, on lavastettu harmittomiksi. Usein pääosan esittäjät vaikuttavat miellyttäviltä hahmoilta, jotka pitävät vain hilpeää hauskaa.

Sitten on hyypiökulttuuri, josta on tullut hyvin suosittu mediassa. He eivät läpäise maskuliinisuustestiä melkein millään tasolla, mikä on itsessään seksismiä. Katselemme, kun he yrittävät tulla alfa-urokseksi, mihin liittyy seksistisyys ja homofobisuus. Heidän epäonnistuneet yrityksensä nähdään säälittävinä ja hauskoina samanaikaisesti. Niinpä he eivät kiellä myrkyllistä maskuliinista käyttäytymistään, vaan pitävät sitä pilkkanaan. Taaskin harmitonta. Ei mikään iso asia. Tai niin meidät pannaan uskomaan.

Sisään tulee Donald Trump, joka tulee käytännössä tuoreeltaan viihdemaailmasta. Vuosikymmeniä Trump piti yllä omia naisviha-asenteitaan kulttuurisena ikonina, jolle ihmiset nauroivat ja jota he myös salaa ihailivat. (Varakas ja vaikutusvaltainen valkoinen mies, jolla näytti aina olevan joukoittain nuoria, kauniita naisia ympärillään.) Ilmeisesti hänen seksisminsä – katsottuna viihteen perspektiivistä (hänen televisio-ohjelmansa, kauneuskilpailunsa, Howard Sternin haastattelut) – ei ollut iso asia myöskään hänelle.

Paitsi, että nyt hänen yleisönsä sattuu olemaan paljon suurempi ja hän sattuu kykenemään – samanmielisten kabinetin jäsenten, neuvonantajien ja muiden valittujen virkamiesten tuella – kirjoittamaan menettelytapoja ja vaikuttamaan päätöksiin, joilla on vaikutusta monien muiden muassa naisten elämään.

Mutta miten monet ihmiset aloittavat todellisen muutoksen, elleivät asiat ole heidän nenänsä edessä isosti?

Kylmä ja kova todellisuus joka tarjoillaan ihmisille heidän nykyisenä hallintonaan, on vakavamielisen muutoksen katalyytti. Tiedämme, miten homma menee – asioiden täytyy ihmisillä olla tavallista tuskallisempia, ennen kuin he käynnistävät todellisen muutoksen. Se on ihmisluonne.

Ja reiluuden vuoksi, täytyy antaa ansaitut aplodit "vastustajille", jotka valitsivat roolikseen tähän elämään "pahan pojan", jotta tuo paljon kaivattu muutos voitiin käynnistää.

Ihmiset sanoivat, että he halusivat muutosta ja asioita tarvitsi ravistella, ja he tukivat Trumpia, koska he tunsivat, että hän oli erilainen ja väitti, ettei ollut tyypillinen poliitikko, hän puhui suunsa puhtaaksi eikä pelännyt olla poliittisesti epäkorrekti. Ja että noiden virkistävien ominaisuuksien vuoksi muutos voitiin käynnistää. Mutta sitä he eivät oivaltaneet, että nyt he saavat muutosta … mutta eivät odottamaansa muutosta.

Koska katsottaessa tarkemmin, monet niistä ihmisistä jotka suosivat häntä, koska hän oli erilainen, eivät halunneet todellista muutosta. He halusivat olla vain mukavammin vanhoissa tarinoissaan. He halusivat asioiden tulevan paremmaksi kenties taloudellisesti ja he halusivat lisää turvaa niitä vastaan, joiden he pelkäsivät olevan vieraita vihollisia, ja voimakkaampaa armeijaa käyttöön ja muurien pystyttämistä. Mutta enimmäkseen he olivat kauhuissaan todellisesta muutoksesta.

Ja kuka heitä voisi syyttää. Muutos on vaikeaa. Ja monet ihmiset epäilivät, että jokin hautui, jokin mitä he eivät tienneet tarkkaan, mutta he tiesivät tarvitsevansa jonkinlaista turvaa sitä vastaan.

AMERIKAN SAAMINEN TAAS VIHAAMAAN

Trump edusti sellaista, joka voisi suojella heitä aina vain epävarmemmalta tulevaisuudelta. Hän ruokki ihmisten pelkoja. Vetoomus Amerikan tekemisestä taas suureksi tulkittiin paluuksi vanhoihin hyviin aikoihin, kun asiat olivat yksinkertaisempia. Miehet olivat miehiä, naiset tiesivät paikkansa, kuten myös värilliset ihmiset ja muut marginaaliryhmät, eikä tietenkään ollut paikkaa homoille, lesboille, biseksuaaleille, transihmisille tai muusukupuolisille.

Niinpä Donald ei ole oikeasti kovin erilainen. Hän edustaa samaa vanhaa, tasapanotonta, myrkyllistä maskuliinista patriarkaattia, pakattuna fiksuksi ja omituiseksi ilveilijäksi. Ja sellaisena hän on jatkuvasti immuuni kaikelle aidolle vastuulle hiljentävästä ja kaltoinkohtelevasta käyttäytymisestä.

Monet väittävät, ettei hän ole ensimmäinen presidentti, joka hyväksyy epäkunnioittavan käyttäytymisen naisia kohtaan. Paitsi, että hän on niin äärimmäinen käyttäytymisessään ja asenteissaan ja esittää sellaista epäkypsyyttä aggressiivisesti melkein päivittäin (osittain kiitos twitterin), että hän on saanut ihmisten täyden huomion. Ja sitä tarvittiin näinä aikoina.

Asioita tarvitsi todellakin hämmentää, mutta ei ylläpitämään vallitsevaa tilaa, ei tekemään Amerikasta taas suurta, vaan auttamaan Amerikkaa olemaan todellisen tasavertaisuuden maa. Koska pinnan alla hautui enemmän ja enemmän tyytymättömyyttä tavallisen kansan keskuudessa. Niiden jotka tiesivät, etteivät asiat olleet oikein. Ja uskon, että näemme nyt uutisissa ja sosiaalisessa mediassa, mitä tuosta tyytymättömyydestä tuli esiin. Ennenkuulumattomat ja melkein päivittäiset paljastukset valta-asemassa niistä (alkaen Harvey Weinsteinistä), jotka myötäilivät tuota epäkunnioitusta naisia kohtaan. Jonkin oli annettava periksi.

Näimme massiivisia, maailmanlaajuisia naisten marsseja, jotka käynnistyivät "nyt riittää" -paikasta. Naiset saivat lopultakin tukea toisiltaan tullakseen pois varjoista. Puhuakseen totuutensa ja saadakseen äänensä kuuluville.

Donald muistutti liian monia naisia omista suhteistaan narsistiseen ja loukkaavaan mieheen. Hän muistutti heitä siitä, miten he olivat sallineet tuon käyttäytymisen omassa elämässään aivan liian kauan. Heidän turhautumistaan ja vihaansa ei voinut enää hillitä. Ja heidän vihastaan tuli muutoskatalyytti.

Nyt useammat naiset ovat kiinnostuneita ottamaan aseman hallituksessa ja muissa johtorooleissa, joissa he voivat vaikuttaa positiiviseen muutokseen. Ja yksityiselämässään naiset eivät ole yhtä taipuvaisia sivuuttamaan epäkunnioittavia käyttäytymistapoja ja asenteita.

Ja tunnen niistä naisista jotka ovat heräämisessään ja siirtymässä ruumiillistuneeseen valaistumiseensa, että he tuntevat ajankohtaiset tapahtumat tästä perspektiivistä: "Olen käynyt jo läpi sen, mitä näen 3D:ssä olevien käyvän läpi, ja tiedän, että heidänkin täytyy jonain päivänä tulla tätä tietä. Heidän täytyy tunnistaa, että todellinen työ alkaa, kun he antavat luvan omalle heräämiselleen."

Silloin he saavat nähdä, miten he ovat naisina omaksuneet roolikseen ihmiskunnan haavoittuneiden sydänten kantamisen. Miten he rauhoittivat vihaisia miehiä ja yrittivät tehdä heistä vähemmän vihaisia suojellakseen itseään, mutta omalla kustannuksellaan.

Naisen on nyt aika lakata tuntemasta syyllisyyttä ja häpeää ja antaa miehen olla vastuussa omasta vihastaan ja hylkäämistunteestaan. Ja itsearvostuksen puutteestaan. Hänen ei enää tarvitse tuntea, että hän on jotenkin vastuussa miehen vihasta ja siitä, miten tuota vihaa ilmaistaan häntä kohtaan. Ilmaistaan sitä sitten avoimesti tai hienovaraisesti, mutta yhtä lailla epäkunnioittavasti

Nyt hän voi luottaa tunteisiinsa. Jos jokin ei tunnu oikealta, se ei ole sitä, vaikka toiset kertovat hänelle tai hänen mielensä yrittää kertoa hänelle, että hän on liian herkkä tai hän ei ymmärrä huumoria tai hänen pitäisi tuntea itsensä imarrelluksi. Että se oli kohteliaisuus.

Hän huomaa, ettei hän ole uhri. Että vain sillä on merkitystä, mitä hän tuntee itsestään, ja se yksin sanelee hänen todellisuutensa. Mutta sitä odotellessa, hänen ehkä täytyy vielä asettaa rajoja.

Ja vaikka me jotka olemme heränneet emmekä ole siinä todellisuudessa, jonka näemme maailmassa ympärillämme, meissä naisina saattaa edelleen olla osa, joka tuntee, että meidän täytyy pitää huolta tuosta haavoittuneesta miehestä.

Se ei palvele meitä, jos haluamme kokea vapautemme täällä maan päällä. Se vaatii meitä irrottautumaan tuollaisesta palveluksesta. Se on radikaali muutos ja vaatii suurta omistautumista itselle. Vaikutamme piittaamattomilta, itsekkäiltä. Mutta ylösnousemuspioneereina emme oikeasti välitä paskaakaan, mitä joku muu ajattelee meistä. Emme ole enää tuossa todellisuusperustassa.

Meillä on hyvä huumorintaju, mutta kun kyse on täysivaltaisuudestamme, olemme kuolemanvakavia. Emme salli kenenkään tai minkään mennä vapautemme tielle. Enemmän kuin mitään muuta, haluamme olla vapaita ja aistillisia olentoja, mikä on syntymäoikeutemme.

Tuon aistillisuuden vuoksi meidät ymmärrettiin väärin ja tuomittiin naisina. Meidän nähtiin viettelevän miehiä, vaikkei meillä ollut mitään kiinnostusta vietellä ketään, vaan nautimme pelkästään kaikista fyysisistä aisteistamme. Tai … yksinkertaisesti vain OLIMME siinä, naiskehossa. Voitko kuvitella tuota julkeutta … miten kehtaamme???!!

Mutta ruumiillistuneessa valaistumisessa on kyse ilosta olla täällä sielumme kanssa, joka on hyvin aistillinen. Siinä on kyse oman pyhän maskuliinisuutemme ja feminiinisyytemme integroinnista. Ja se ei ole mielen matkan. Täällä olemisessa ei ole mitään itua, jos aiomme jumittaa päässä ja jatkaa mentaalista elämäämme. Mitä itua muuten on irrottautua 3D-maailmasta?

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >