HomeViestejäMaria Chambers14.4.2017 - Täydellinen elämä

14.4.2017 - Täydellinen elämä

TÄYDELLINEN ELÄMÄ

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
14.4.2017
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kun puhumme menneisyydestämme irtipäästämisestä, siinä ei ole välttämättä kyse sen unohtamisesta tai kieltämisestä. Kyse on vain sen näkemisestä laajemmasta perspektiivistä, tuomitsematta. Kyse ei ole oikeastaan sen näkemisestä oppitunteina, vaan ainoastaan sielumme tapana tutustua itseensä. Meille jotka olemme nopeutetulla polulla, se oli tapa tutustua ihmiskokemukseen voidaksemme olla parempia opettajia tai mentoreita tai oppaita. Kuka halua roolimallin, joka ei ole elänyt syvästi? Missä olisi silloin myötätunto muita ihmisiä kohtaan?

Kun siis alamme irrottautua tästä todellisuudesta ja omista tarinoistamme ja historiastamme, se on hyvä asia. Se merkitsee, ettemme ole enää tunteellisesti sidottu siihen. Emme näe sitä enää hyvänä tai huonona, oikeana tai vääränä. Näemme sen sielumme perspektiivistä.

Kun katson elämääni – mitä minulla ei yleensä ole tapana tehdä, olen aina antanut menneen olla mennyttä – täytyy sanoa, että se on ollut melkoinen seikkailu. Itse asiassa melkoinen kirjo kokemuksia, sekä fyysisesti että tunteellisesti.

Siinä oli rikasta luovuutta. Riippumatta siitä, minne elämä vei minut, löysin aina tavan ilmaista itseäni taiteen, kirjoittamisen ja musiikin avulla. Kirjoittaminen näytti olevan jatkuvaa, ja pakkasin aina mukaan päiväkirjan, kun lähdin jonnekin.

Olen ollut tottelevainen tyttö ja hoivaava nainen, ja olen ollut kapinallinen.

Minulle kerrottiin, etten voisi tehdä tiettyjä asioita, koska olin tyttö. Minulle annettiin selkeä viesti, ettei ollut turvallista olla nainen tässä maailmassa – leikkikentän kiusaajista alkaen. Yhdessä kohtaa ystävystyin isokokoisen kreikkalaisen tytön kanssa, ja hänestä tuli henkivartijani.

Oli menetettyjä rakkauksia, ja särjin myös muutaman sydämen.

Vietin aikaa ystävien, perheen, yhteisön ja joidenkin "julkkisten" kanssa. Ja vietin paljon aikaa yksin.

Matkan varrella menetin ystäviä ja perheen sairaudelle ja kuolemalle.

Tein töitä toisille ja työllistin itseni. Tein töitä tehtaan kokoonpanolinjoilla, toimistokopeissa, motellisiivoojana ja pyykinpesijänä hoitokodissa. Pidin huolta vanhemmista ihmisistä. Työskentelin kukkakaupassa ja tavarataloissa. Olin sovitushuoneavustaja, ja johto syytti minua tavaratalon salaisuuksien vuotamisesta kilpailijalle, koska se näki minun kirjoittavan päiväkirjaani. Olin lahjojen paketoija. Olin hissin käyttäjä ja puhelunvälittäjä.

Työskentelin onkivapatehtaassa. Kiedoin siimaa vavan ympärille koko päivän käyttäen liuotinpohjaista liimaa huonosti ilmastoidussa tilassa. Työskentelin silmälasikehystehtaassa laittaen pikkuruisia ruuveja kehyksiin. Työskentelin vaatetehtaassa ommellen taskuja t-paitoihin. Minut irtisanottiin viikon päästä. Työskentelin pikaruokapaikassa. Irtisanouduin kolmen päivän päästä. Olin bonsai-puiden typistäjä. Työskentelin ruokakaupoissa ja autokaupoissa. Olin inspiroitunut muusikko, joka teki keikkoja, ja taiteilija joka piti näyttelyjä ja myi töitään. Opetin taidetta kotikoulua käyville lapsille, ja tein seinämaalauksia. Olin mallina taidetunneilla. Ei niin helppoa, miltä näytti.

OPPIMISTA LUOKAN ULKOPUOLELLA

Seurustelin collegeni taideprofessorin ja newyorkilaisen taiteilijan Al Hansenin kanssa, joka oli rokkimuusikko Beckin isoisä, ja isäni katkaisi välit minuun. Myöhemmin elämässä teimme isän kanssa rauhan keskenämme.

Kilpailin sisaruksille tyypillisesti veljeni kanssa, mutta olemme aina rakastaneet ja kunnioittaneet toisiamme. Äidilläni oli hiljaista viisautta.

Valmistuin taiteen maisteriksi, mutten ole oikeastaan koskaan käyttänyt tuota oppiarvoa. Vaikka todistus näyttää hyvältä seinälläni.

Pyöritin taidevälinekauppaa ensimmäisen aviomieheni kanssa kymmenen vuotta. Nautin siitä.

Minulla oli avioliittoja ja eroja, ja minulla oli suhteita. Moraalinen kompassini erehtyi useamman kerran, kuten monet sen näkisivät. Olen ollut sairas ja olen ollut rahaton. Minulla on ollut syvää masennusta. Olen käynyt terapiassa. Olen ollut tunneväkivaltaisessa suhteessa ja minua on ahdisteltu seksuaalisesti. Minulla on ollut myös upeita, rakkaudellisia ja tukevia suhteita.

Olen asunut pakkasilmastossa ja trooppisessa ilmastossa. Olen asunut kaupungeissa ja metsämökissä. Olin Kreikassa kolme kuukautta. Se oli upeaa.

Olen rakastanut olla nainen, ja olen vihannut sitä. Olen tehnyt seksuaalisia "kokeiluja", sekä kokeillut kerran tai pari huumeita. Mutta en vetänyt henkeen. (Siltä varalta, että pyrkisin poliittiseen virkaan.) Olen asunut puolta vanhemman miehen kanssa, ja ollut naimissa toisen kanssa, joka oli riittävän nuori ollakseen poikani. Kolmikymppisenä painoin 44 kiloa. Kun valokehoprosessini alkoi, lihoin 82-kiloiseksi. Nyt painan 64 kiloa.

Olen tuntenut voimaa ja voimattomuutta. Kumpikin on harhaa.

Elin enimmäkseen ulkoa sisäänpäin, aivan kuten useimmat muutkin ihmiset.

Itse asiassa aivan viime aikoihin asti en ole todellisuudessa osannut nauttia elämästä. Kävin vain läpi liikkeitä ja tunteita. Ja kun katson joskus taaksepäin, se herättää naurua ja kyyneliä, mutta enemmän ja enemmän se ei näytä lainkaan minun elämältäni. Älä yhtään epäile, minulla on muistoja ja arpia, kuten meillä kaikilla, mutta se näyttää hyvin surrealistiselta.

En jaa tätä tarinaa egoni hivelemiseksi tai saadakseni sympatiaa, koska tiedän nyt, että se oli kaikki valmistelua … Annoin itselleni nämä kokemukset valaistumiseni vuoksi. Heräämiseni vuoksi. Mikä on parempi tapa tuntea enemmän myötätuntoa sisariani ja veljiäni kohtaan tällä planeetalla? Siinä mielessä se on ollut täydellinen elämä minulle.

Mutta jos kysyt, tekisinkö sen kaiken uudestaan, minun täytyisi sanoa yksiselitteisesti "en ikimaailmassa!!!"

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >