HomeViestejäMaria Chambers10.7.2020 - Psykoosin ja valaistumisen välillä on vain hienoinen ero

10.7.2020 - Psykoosin ja valaistumisen välillä on vain hienoinen ero

PSYKOOSIN JA VALAISTUMISEN VÄLILLÄ ON VAIN HIENOINEN ERO
 
Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
10.7.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
No hyvä, että olet siinä. Otsikko ei pelotellut sinua tai kääntänyt pois. Lue sitten eteenpäin … Aloitan vähemmän pelottavalla vertauksella. Eräs hyvä ystävä näytti minulle luettelon traumaperäisen stressihäiriön negatiivisista oireista ajattelussa ja mielialassa. Olin ällistynyt siitä, miten oudon samanlaisia ne ovat kuin heräämisoireet.
 
Se ei tietenkään merkitse, että tuo henkilö käy läpi heräämistä. Mutta useimmat ihmiset jotka heräävät, kokevat joitain niistä, jolleivät kaikkia.
 
Noiden oireiden joukossa oli tunne yhteydettömyydestä asioihin, joista ennen nautti, perheeseen ja ystäviin, sekä muistamisongelmat.
 
Ja tietysti monille meistä ne ovat hyvin tuttuja, kun siirryimme pois siitä maailmasta, jonka tunsimme. Alamme oivaltaa, että ulkoinen maailma ei ole syy iloomme tai sen puuttumiseen. On menetyksen tunnetta, joka voi ilmentyä masennuksena ja eksistentiaalisena irrallisuutena.
 
Toinen oire tuossa luettelossa oli vaikeus ylläpitää läheisiä suhteita.
 
Se on konstikas kohta. Emme välttämättä paenneet noita suhteita, vaan tiesimme, että meidän täytyi kääntyä sisäänpäin ja tarvitsimme runsaasti aikaa yksin. Meillä tapahtui niin paljon niin monilla tasoilla, että tarvitsimme pyhän aikamme ja tilamme.
 
Minusta oli erittäin vaikeaa olla läheisesti toisen ihmisen kanssa tuona aikana. Ja jotkut ymmärsivät sen väärin niin, että minulla oli kliininen masennus. Mutta tiesin, mitä tapahtui, vaikken pystynytkään artikuloimaan sitä kenellekään ympärilläni.
 
Heräävä ihminen siirtyy periaatteessa "yksikköidentiteetistä", jossa hän uskoo, että hän on vain ihminen ja mieli kontrolloi ehdottomasti hänen elämänsä, siihen tietoisuuteen, että hän on paljon, paljon enemmän – hän on moniulotteinen.
 
Tämä tietoisuus alkaa saada mielen sekoamaan, koska mieli on ollut oikeastaan ainoana vastuussa hänen elämästään. Mieli höllentää otettaan todellisuudesta sellaisena, kuin se ennen tunsi sen – lineaarinen ja kiinteä todellisuus.
 
Alussa kaikki tavallaan hajoaa. Kenties talous, terveys, suhteet. Hommasta tulee sotkua. Täytyy tulla. Ihmisidentiteetti tuntee kuolevansa. Näin ollen on masennusta ja toivottomuutta sekä eräänlaista turtuneisuutta. Se on melkein, kuin kävisi läpi suruvaiheet.
 
Ihmisen täytyy hitaasti päästää irti kontrollistaan ja sallia aidon itsensä, ikuisen itsen, olla enemmän ja enemmän läsnä. On luottamusongelmia, koska mieli ei luonnollisesti luota siihen, että tämä epämääräinen osa tarttuu ruoriin.
 
PSYKOOSI
 
Tässä on ote "National Institute of Mental Healthin" (= mielenterveyden tutkimuslaitos) psykoosikuvauksesta.
 
"Sanaa "psykoosi" käytetään kuvaamaan tiloja, jotka vaikuttavat mieleen ja joissa on menetetty jollain tavalla kontakti todellisuuteen. Kun joku sairastuu tällä tavalla, sitä kutsutaan "psykoottiseksi vaiheeksi". Psykoosijakson aikana henkilön ajatukset ja havainnot ovat häiriintyneet ja hänellä saattaa olla vaikeuksia ymmärtää, mikä on totta ja mikä ei. Psykoosin oireita ovat mm. harhakuvitelmat (väärät uskomukset) ja hallusinaatiot (näkee tai kuulee asioita, joita toiset eivät). Muita oireita ovat mm. epäyhtenäinen puhe tai hölynpölyn puhuminen ja tilanteeseen sopimaton käyttäytyminen. Ihmisellä voi psykoottisessa vaiheessa olla myös masennusta, ahdistusta, univaikeuksia, sosiaalista vetäytymistä, motivaation puutetta ja yleisiä toimintavaikeuksia."
 
Varsinainen psykoosi on tietysti todellinen häiriötila, ja lineaarinen mieli kiertää ympyrää siinä määrin, että se tavallaan suistuu raiteiltaan. Se on täydellinen esimerkki mielestä, joka yrittää päästä ulos omasta helvetistään käyttämällä mieltä siihen.
 
Monet ihmiset jotka kärsivät psykoosista, ovat hyvin älykkäitä ihmisiä. He ovat usein vasemmalla aivopuoliskolla, hyvin loogisesti ajattelevia henkilöitä.
 
Ja näin on, koska mieli tuntee menettävänsä otteen todellisuudesta ja yrittää pitää kiinni henkensä edestä. Se on kauhuissaan siitä, että pitää luopua kontrollistaan. Mutta se ei voi jatkaa roikkumista todellisuudessa, joka ei ole totta (3D), kutsuessaan samalla sisään oman ikuisen itsensä, joka on todellinen. Ihminen on laittanut liikkeeseen jotain, mitä ei voi pysäyttää.  
 
Mutta meillä jokaisella on oma tyylimme tässä heräämisprosessissa. Jotkut meistä sukeltavat suoraan syvään päähän ja päätyvät psyykkiselle osastolle, fyysisesti tai vertauskuvallisesti. Toiset kastavat jalkansa matalaan päähän ja roiskivat itseään tietoisuudellaan, kunnes he tottuvat perspektiivimuutokseen. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa.
 
Ne jotka valitsevat maankuulun psyykkisen osaston, ovat usein niitä, jotka ovat hyvin mentaalisia tavassaan lähestyä elämää. Niinpä syväsukellus auttaa ravistamaan irti tuon ylikontrolloivan mielen.
 
Ja myös niille jotka lähestyvät elämää paremminkin oikeasta aivopuoliskosta, on haasteena käsitellä mieli, joka haluaa säilyttää vallitsevan tilan.
 
Mutta lakkaamme taistelemasta mieltämme vastaan, ja se perimmiltään erottaa meidät niistä, jotka kärsivät psykoottisesta käyttäytymisestä. Ystävystymme lopulta mielemme kanssa ja näemme, että se ei ole vihollinen, vaan osa meitä joka haluaa vain pitää meidät turvassa.
 
Ja mikä tärkeintä, oivallamme, että olemme paljon enemmän kuin mieli ja ihmispersoona. Emme ala ainoastaan hyväksyä tuota totuutta, vaan alamme myös ruumiillistaa sen.
 
Lakkaamme yrittämästä sopia todellisuuteen, jota ei koskaan suunniteltu mukavaksi "yksikköihmiselle". Se suunniteltiin sen tutkimiseen, miten tietoisuus ja energia toimivat yhdessä ja miten ikuinen tietoisuutemme ilmentää käyttämällä energiaa hidastetussa ympäristössä. Alemman ulottuvuuden "todellisuudessa".
 
Emme voineet tehdä sitä ilman ihmiskehoa 3D-todellisuudessa.
 
Tämän planeetan ei koskaan oletettu olevan paikka, jossa määritellään joku hulluksi, koska hän ei sovi vallitsevaan tietoisuuteen. Ja enimmäkseen tällä planeetalla vallitsee tietoisuus, joka sanoo:
 
"Olet yksi ihminen ja tämä on ainoa elämäsi, ja sinulla on yksi yritys tajuta kaikki oikein. Tämä todellisuus on niin todellinen, kuin voi olla. Se on paskamainen homma. Siis yritä olla järkyttämättä vallitsevaa tilaa, pysy omalla kaistallasi ja pärjäät kyllä. Hyvää onnea."
 
Tiedät silloin olevasi herännyt tuosta unesta, kun et ole huolissasi, tuletko hulluksi tai menetät järkesi. Tiedät, että loppujen lopuksi sillä ei ole merkitystä.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >