HomeViestejäMaria Chambers22.7.2018 - Uskonnosta irtipäästäminen ja sisäisen jumalan hyväksyminen

22.7.2018 - Uskonnosta irtipäästäminen ja sisäisen jumalan hyväksyminen

USKONNOSTA IRTIPÄÄSTÄMINEN JA SISÄISEN JUMALAN HYVÄKSYMINEN

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
22.7.2018
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Uskonto ja kirkko ovat tehneet – ja tekevät edelleen – upeita asioita yhteisöille ja ovat auttaneet tarpeessa olevia. Auttaneet köyhiä ja haavoittuvimpia. Olen katsellut uskolla parantajien auttavan satoja ihmisiä parantamaan kehonsa. Mielessäni ei ole epäilystä siitä, etteikö organisoitu uskonto olisi ollut tarkoituksenmukainen instituutio maailmassa, kuten myös pienemmät uskonryhmät, jotka ovat auttaneet ihmisiä omalla tavallaan.

Useimmat meistä ylösnousemuspolulla olevista ovat osallistuneet jononkin uskonnolliseen organisaatioon joko tässä elämässä tai monissa muissa elämissä. Ja se on palvellut meitä. Mutta olemme tunnistaneet myös sen rajoittaneen meitä. Halusimme tietää. Halusimme tietää paljon enemmän, mitä meille opetettiin luostarikouluissa ja luostareissa. Pyhäkouluissa. Paljon enemmän, mitä oli raamatussa. Tai muissa ns. pyhissä kirjoituksissa.

Siis niille jotka ovat menossa päätä pahkaa ylösnousemukseensa, uskonnosta irtipäästäminen on osa prosessia. Erityisesti jos uskonto tai usko vaatii jotain seuraavista asioista tai niitä kaikkia.

Jos tuo usko tai uskonto vakuuttaa, että heidän tiensä on ainoa tai että jumala on ulkopuolella.

Jos tuo uskonto väittää, että on hyvä ja paha. Jos on sääntöjä ja määräyksiä, joita täytyy noudattaa ollakseen pahuudelta suojassa.

Jos se kertoo, että synnyt syntisenä ja Jeesus Kristus on antanut syntisi anteeksi sinulle. Tai että hän pelastaja.

Jos se sanoo, etteivät naiset ole tasavertaisia jumalan silmissä.

Tai ettei naisella ole oikeutta kontrolloida kehoaan eikä hän voi itse päättää omista lisääntymisvalinnoistaan.

Jos jumalaa täytyy palvoa ennen kaikkea. Jos se sanoo, että jumala on yläpuolellasi tai suurempi kuin sinä.

Jos vain mies ja nainen voivat harrastaa seksiä keskenään ja olla naimisissa.

Jos se tuomitsee ihmiskehon ja fyysisen todellisuuden kaikki aistilliset aspektit.

Tai sanoo, että jonkinlainen kärsimys on edellytys jumalan armossa olemiselle.

Jos jumala tuomitsee sinut tai jonkun muun. Jos jumala tietää kaiken.

Kaikki nämä kohdat kertovat, ettei uskonto tule uudesta energiasta. Se merkitsee, että otamme täyden vastuun omista luomuksistamme. Ei ole ketään toista, jota syyttää. Jumala ei voi pelastaa meitä. Me olemme jumala. Se merkitsee, että olemme suurenmoisia ja ansaitsevia olentoja, teoistamme tai ns. vioistamme huolimatta.

En tuomitse uskontoa, vaan sanon, ettei Kristus-tietoisuus tue sitä. Taas kerran, uskonnolla on paikkansa ja se on täysin sopiva monille ihmisille.

Mutta niille jotka ovat vakavissaan omassa valaistumisessaan, heitä vaaditaan luopumaan kaikista ajatuksista, jotka liittyvät syntiin tai syyllisyyteen tai itsensä näkemiseen jonkin ulkopuolisen voiman kontrolloimana, on se sitten jumala, valtio, jokin ryhmä tai joku mies, nainen tai lapsi.

Tietysti voi ottaa ihmisen pois kirkosta, mutta ei ole helppoa saada kirkkoa pois ihmisestä. Huomaamme, että myös henkisessä, new age -yhteisössä on edelleen uskonnollisia päällysteitä.

On edelleen näkemys, että on jokin tilinteko. Että tapahtuu jokin tuomitseminen – jokin ulkopuolinen olento tai voima palkitsee ne, jotka pärjäävät vähän paremmin, ne jotka ovat valaistuneempia.

Tai on ulkopuolisia voimia, jotka yrittävät pettää meitä, kuten kristinuskon paholainen. Että pimeitä voimia toimii kulissien takana valon tuhoamiseksi.

Että avaruusolennot pelastavat heidät. Että jotenkin nämä ovat viisaampia ja kehittyneempiä kuin me ihmiset.

Myös se näkemys että olemme matkalla tai etsimme ... se on vanha uskonnollinen ajatus. Koska etsiminen johtaa vain lisäetsimiseen.

Nämä kaikki ovat tietenkin tarkoituksenmukaisia askelia heräämisprosessissa, mutta tulee kohta, jossa sen kaiken on mentävä. Koska ei ole ulkopuolista jumalaa eikä ole etsintää tai oppitunteja, ellemme halua olevan.

Mutta jos uskomme, että opettelemme vielä ja tarvitsemme oppitunteja, sitä vedämme puoleemme.

PIMEÄ PUOLI

Kun meistä tulee tietoisempi ja on asioiden tulemista näkyviin, sallimista, elämässämme on vähemmän tarvetta ääritapahtumille – emme tarvitse enää herätyksiä, kuten aiemmin. Tiedostamatonta toimimista on vähemmän.

On vain valinta. Mihin haluamme laittaa huomiomme? Ihmismieleen? Vai sieluluontoon, joka myös olemme? Ja uudessa energiassa tulee vähemmän ja vähemmän mukavaksi kiinnittää liikaa huomioita mielen pelkoihin ja huoliin.

Uskonnon pimeä puoli ei ole mikään salaisuus, kun voimme nähdä, miten historiassa uskonnolliset kiihkoilijat ovat yrittäneet tukahduttaa toisia ja pakottaa oman uskonsa ihmisiin ja ryhmiin. Olen varma, että minut on poltettu muutaman kerran roviolla menneisyydessä. Olen tähän päivään saakka vihannut puusavun hajua!

Kun meistä tulee tietoisia luojia, tunnistamme, että myös tämän päivän uskontoa voidaan käyttää tukemaan ihmistä hänen yrityksessään projisoida tiedostamattomia ongelmiaan toisiin – on kyse sitten naisista, mustista, värillisistä ihmisistä tai LGBT-yhteisöstä.

Näemme, miten uskonto voi olla tapa pysyä mielen mukavuusalueella, olla kääntymättä sisäänpäin ja ottamatta vastuuta itsestään. Monet roikkuvat siinä kiinni siitä huolimatta, että sen viesteistä on tullut vanhentuneita. Ja he roikkuvat siinä kiinni siitä huolimatta, että suuren osan siitä on värkännyt mieli, ei "minä olen" -olemus.

Mutta se on turvallinen alue, koska se on suurimmaksi osaksi mielen luoma. Mieli rakastaa sääntöjä ja määräyksiä ja kontrollointia, joten mikä on parempi tapa ilmaista sitä kuin uskonto? Useimmat maailman uskonnot käyttävät pelkoa kontrollointitaktiikkana.

Siis ei ole mikään yllätys, että kun Kristus-tietoisuus soluttautuu planeetalle, näemme, että uskonnolliset oikeusryhmät lisääntyvät ja miten ne kiihkeästi yrittävät pitää paikkansa patriarkaatissa.

He ovat menettämässä kontrollin elämästään ja uskovat, että he tarvitsevat suojelua – ei vain jumalalta, vaan myös hallitukselta. Mutta he havaitsevat vielä, ettei kumpikaan voi suojella heitä. Että sitten kun he ovat oikeasti valmiita vapauteensa, he eivät tarvitse mitään sellaista suojelua.

He havaitsevat, että Jeesus ei tule takaisin pelastamaan ketään eikä ole kostonhimoista jumalaa. Mutta on ihminen, joka on peloissaan. Ja että on tie ulos. Ihmisen täytyy päästää irti tuosta tarinasta. Ja heidän täytyy vaatia oma sisäinen jumalansa.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >