HomeViestejäSarah Varcas12.8.2019 - Täysikuu Vesimiehessä 15.8.2019

12.8.2019 - Täysikuu Vesimiehessä 15.8.2019

TÄYSIKUU VESIMIEHESSÄ 15.8.2019
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
12.8.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Taikuus olemme me
 
Täysikuu on Vesimiehen 23 asteessa 15.8.2019 klo 12.30 UT
 
Tämä täysikuu Vesimiehessä on valmis räjäyttämään vanhoja uskomuksia. Vesimiehen hallitsijan, Uranuksen, alettua perääntyä 11.8. ja tehdessä nyt neliötä Merkuriukseen, se valaisee, miten mielemme toimii ja millainen valta sillä on. Tämä kuu muistuttaa meille, ettei meidän tarvitse uskoa yhteenkään ajatukseen tai hyväksyä yhtään uskomusta, ellemme valitse niin. Ja meidän täytyy valita hyvin huolellisesti, sillä se mikä täyttää mielemme, muokkaa myös elämäämme. Jos voimme istua vain hiljaa ja tarkkailla kaikkia mielemme rönsyjä tämän kuun aikana, voimme luoda tilaa ajatustemme ympärille, mikä sallii meidän vain olla: katsella niitä uskomatta niihin. Määrittää niiden arvon ennen sitoutumista.
 
Usein sanotaan: "Energia virtaa sinne, mihin huomio menee." Tämä kuu jalostaa tuota toteamusta. Huomion kohdistamisessa ei ole tuo voima, vaan tuon huomion laadussa. Jos käsittelemme tuskallisia tunteita mielellä, joka ruokkii itseään draamalla ja samaistuu tuskaan, niin kyllä, huomiomme on ongelmallinen. Jos kuitenkin tuomme vaikeisiin asioihin pehmentyneen sydämen, myötätuntoisen perspektiivin, kärsivällisyyttä, näkemystä ja halun tietää todellisen luontomme, meidän ei tarvitse katsoa poispäin siitä, mikä haastaa meidät. Sen sijaan voimme tarkkailla sitä, tuntea sen, ympäröidä sen myötätuntoisella tietoisuudella ja perimmiltään muuttaa suhteemme siihen tekemällä tämän.
 
Tämän tilan luominen omaan mieleemme – joka on pelkästään pikkuruinen solu valtavassa kollektiivitietoisuudessa – vastaa raikkaan ilman päästämistä suljettuun huoneeseen tai auringonvalon päästämistä pimeään tilaan. Aivan liian helposti uskomme mielemme joka liikettä, sallien sen sanella elämämme, kiinnostumatta totuudesta ja kiinnostuen niistä energioista, joilla se ruokkii itseään: pelko, erillisyys, ahdistus, valta, paremmuus. Mieli on egon aluetta. Jos haluamme tasapainottaa egon hengellä, meidän täytyy tutustua siihen intiimisti, eikä vain antautua sen mahdille.
 
Jos olemme ihmetelleet, miksi emme pysty saamaan asioita järjestykseen ja tekemään jotain pitkään kaivattua muutosta, tämä kuu paljastaa, miten pidämme itsemme kahleissa, ahdaskatseisena totuuksille tiedostamisen partaalla ja jumiutuneena itsesabotointiin. Se saattaa olla karu herääminen, erityisesti jos voimakas kuunvalo ei paljasta ulkoisia olosuhteita tuoksi esteeksi, vaan oman itsemme. Vaikka tuollaiset oivallukset saattavat olla karvasta kalkkia nieltäväksi, tämä on vain ensimmäinen vaihe – tönäisy universumilta roolimme tunnistamiseksi, ei itsemme sättimiseksi sen vuoksi. Itsesyyttely ei vie minnekään, joten mitä tahansa tuleekin valoon tämän kuun aikana, kohtaa se lempeällä ja rakastavalla sydämellä, ei kovettuneella ja itsekriittisellä.
 
Saatamme kuitenkin olla liikaa pois tolaltamme ottaaksemme itsestämme vastuun. Stressin, ahdistuksen, epätoivon tai masennuksen kasaantuminen – myös mustavalkoisen elämän ikävystyttävä tylsyys – voi estää meitä tunnistamasta läsnä olevan hetken voiman sekä sen alkemiavoiman joka vapautuu, kun elämme täysillä ja vilpittömästi. Jos olemme panostaneet liikaa energiaa jonkin ihannetulevaisuuden odottamiseen, jossa kaikki loksahtaa taianomaisesti paikoilleen, meidän täytyy vapauttaa tuo taikuus itsessämme ja elää nyt tarkoituksella ja selkeän aikomuksen kera tuota suurempaa hyvää varten.
 
Ollessaan oppositiossa Venukseen Leijonassa, tämä kuu voi laukaista yksinäisyyden tai väärinymmärretyksi tulemisen tunteen. Jos pystymme vastustamaan asioiden ottamista liian henkilökohtaisesti, tällä pääsee pitkälle siinä, ettei anna näiden tunteiden hallita päivää ja tee kärpäsestä härkästä! On melkoisesti jännitettä ilmassa, joten liikkumavaran antaminen toisillemme (ja itsellemme) on hyvä neuvo. Jos mahdollista, vältä kuumottavia väittelynaiheita ja keskity asioihin, jotka yhdistävät jakamisen sijasta. Muuten saattaa olla aivan liian helppoa lipsahtaa oman perspektiivimme virkaintoiseen puolustamiseen, ottamatta huomioon jonkun toisen näkökulmaa.
 
Jos huomaamme olevamme nyt vastentahtoinen ja kamppailemme ulkoisten paineiden kanssa, jotka uhkaavat muuttaa kurssiamme, erottelukyky on avain. Emme voi elää emmekä elä erillään maailmasta, ja meidän täytyy käsitellä se jatkuva palautesilmukka, joka on meidän ja ympäristömme välillä. Joskus meidän täytyy olla tiukkana ulkoisten paineiden edessä. Toisina kertoina nuo samat paineet ovat jumalainen kosketus muistuttamaan meille, että saatamme eksyä, ajelehtia pois raiteilta tai olla sokea jollekin, mistä meillä ei ole varaa olla piittaamatta. Jos vastarinta energisoi ja selkeyttää aikomusta, se luultavasti pitää meidät raiteilla. Jos se näännyttää meidät, tuhoaa rauhamme ja harhauttaa positiivisesta toiminnasta, joka voisi puhaltaa hämähäkinseitit pois, saatamme hyvinkin vastustaa juuri sitä asiaa, joka vapauttaa meidät.
 
Varo myös viettelevää varmuutta ajankohtaisen hämmennyksen edessä. Se ei voi koskaan olla kuin ohut ulkokuori äärettömän monimutkaisen olemassaolon päällä, jota kenelläkään ei ole voima täysin ymmärtää. Tietäminen, että on ok olla tietämättä, oleminen rauhassa paradoksin kanssa ja kaikkien koottujen oivallusten hyväksyminen sydän avoimena (myös sen, että olemme olleet väärässä kaiken aikaa!) … ovat tärkeitä elementtejä tänä aikana. Vältä taipumusta hyökätä sisäänpäin kääntymisen sijasta. Saattaa olla helpompaa kohdistaa stressimme ympärillä oleviin ihmisiin, mutta joka kerta kun pehmennämme jännitettä, käännymme toista kohti emmekä poispäin hänestä ja etsimme yhteistä maaperää taistelukentän sijasta, kylvämme sen hiljaisemman mielen siemeniä, joka osaa erottaa jyvät akanoista ja tietää vaistomaisesti, mitä tarvitaan tulevina haasteellisina aikoina.
 
Uranus, suuri herättäjä ja Vesimiehen hallitsija, käyttää äkillisiä kohtalon käänteitä herättämään meidät siitä petollisesta unesta, että oletamme tietävämme, kuka olemme. Mutta se mitä kutsumme kohtaloksi, on usein oma luontomme heijastettuna takaisin meille, ja sillä mitä löydämme "tuolta ulkoa", on syvemmät juurensa sisällä. Nyt perääntyessään Uranus järjestää uudelleen sisäisen maailmamme valaisemaan nuo juuret – tarinat joita kerromme itsellemme, uskomukset jotka muokkaavat havaintojamme, opit jotka olemme omaksuneet toisilta ja mentaaliset rakenteet jotka hahmotetaan totuuksina. Nämä uskomukset, ajatukset, tunteet, käyttäytymismallit ja perspektiivit ovat ansoja, joita tahattomasti laitamme omalle heräämispolullemme.
 
Tulevien viiden kuukauden aikana perääntyvä Uranus paljastaa sen "elämänkohtalomme" sisäiset juuret, jossa meitä mystisesti kontrolloivat ne samat olosuhteet, jotka pakottavat meidät turvautumaan aina vain syvempiin Itsen tasoihin. Samaan aikaan tämä täysikuu muistuttaa meille, että ulkoisten rajoitusten voittaminen on yksi asia, mutta vain poistamalla sisäiset esteet olemme todella vapaa.
 
Sarah Varcas
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >