HomeViestejäSarah Varcas2.11.2018 - Marraskuun 2018 yleiskuva

2.11.2018 - Marraskuun 2018 yleiskuva

MARRASKUUN 2018 YLEISKUVA

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
2.11.2018
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Elämämme tarinoiden tarkkaileminen

Kaikki päivämäärät ovat UT.

Marraskuussa 2018 on kyse tulesta ja vedestä elementtitasolla. Suurkolmio joka alkoi muodostua lokakuun lopussa, on merkittävässä roolissa koko tämän kuukauden, mikä korostaa tulen luovaa voimaa ja veden intuitiivisuutta. Tuli on vihaa ja intohimoa, halua ja vastustusta, inspiraatiota ja yllykettä tulla uudeksi osallistumalla rohkeasti elämään. Vesi on tunteiden ja herkkyyden, intuition ja hengen, hellyyden, ykseyden ja musertavuuden maailma. Voimme hukkua tunteisiimme tai virkistyä niistä, iloita jaettujen tunteiden läheisyydessä tai nujertua rajojen puutteesta ja meitä ympäröivän maailman loukkauksista. Koko tämän kuukauden meidän täytyy pyrkiä tasapainottamaan inspiraatio intuitiolla, viha empatialla, lempeys rohkeudella ja vastarinta antautumisella. Tunnekamppailut voivat laukaista tunneromahduksen, mutta kuitenkin meidän täytyy seistä vahvana maailmassa ja sanoa mielipiteemme, jättää jälkemme. Meidän täytyy ehkä taistella silloin, kun mieluummin perääntyisimme tai vetäytyisimme pohtimaan maailmaa, sen muuttamisen kanssa kamppailun sijasta.

Huomio joka hetken hienovaraisiin nyansseihin on välttämätöntä. Täytyy tarkkaan erottaa korostuneiden tunteiden sekä inspiraatio- tai vihatulien vaikutus havaintoon. Mutta mikä tärkeintä, meidän täytyy yhdistyä siihen hienovaraiseen tietämiseen, joka on kaiken tämän alla, vakaana ja muuttumattomana – energia- ja olemusvirta, joka tukee jokaista hetkeä kehdosta hautaan. Voimme ammentaa joka hetki tästä energiavirrasta, joka on puhdas ja tahraamaton pakkomielteisellä mielellä tai särkyneellä sydämellä, häpeällä tai katumuksella, surulla tai epätoivolla. Vapaa myös niistä iloista ja riemuista, jotka kiinnittävät meidät maalliseen kertomukseen hyvästä ja huonosta, oikeasta ja väärästä. Tämä energiaolemus joka on alla – olemuksemme lähde – pysyy ikuisesti uskollisena hetkelle ja vapaana kaikesta, mikä sitoo meidät maailmaan.

Tästä hiljaisen selkeyden paikasta voimme tietää, mitä vaaditaan kussakin hetkessä. Milloin puhua ja milloin pysyä hiljaa. Milloin toimia, milloin astua etäämmälle, milloin vaatia ja milloin antaa periksi. Tämä kuukausi kutsuu meitä osallistumaan elämään syvemmästä paikasta, jossa viisaus virtaa kuin raikas vuoripuro, joka syntyy läheisyydestä kaikkien asioiden kanssa ja viisaan sydämen ilmentämisestä, joka näkee maailman petosten yli sen säteilevään ytimeen.

Merkurius siirtyi Jousimieheen 31.10., mikä lisää bensaa sisäiseen liekkiimme. Se pysyy siinä koko tämän kuukauden ja alkaa perääntyä marraskuun puolivälissä, palaten lyhyesti Skorpioniin joulukuun alussa. Jousimiehessä Merkurius voi olla vähän liian itsevarma, jos sallimme sen. Vähän virkaintoisena ilmaisussaan, se voi houkutella meidät ylimielisiin julkilausumiin siinä kohtaa, missä avomielinen tiedustelu sopisi paremmin. Seuraamukset ovat usein tutkakatveessa tämän Merkuriuksen myötä. Unohdamme, että niitä on, ja teemme päätöksiä ottaen ne vain vähän huomioon. Joskus on paikka tämän tekemiselle, ja kun Merkurius on Jousimiehessä, tilanne on usein se, että meidän täytyy vain puhua suoraan ja katsoa, mitä tapahtuu. Mutta on tärkeää pitää mielessä, että tämä Merkurius voi olla liberaali tulkitessaan faktaa ja fiktiota, kuten mekin voimme olla. Se sallii kaiken maailman "luovat" totuudet, subjektiiviset perspektiivit ja liioittelut, aivan kuten se antaa kahleettoman vapauden sanoa sanottavansa ja sanoa sen ilman rajoituksia.

Parhaimmillaan Merkurius Jousimiehessä etsii suuria totuuksia, jotka kutovat kaikki asiat integroiduksi kokonaisuudeksi. Huonoimmillaan se edistää jakautumista silkalla mielipidevoimallaan, joka ei jätä sijaa erimielisyydelle tai väittelylle. Se voi lähettää mielipiteitä faktana joka paikkaan, ja niin saatamme mekin ollessamme sen vaikutuksen alla. Julkilausumiemme vastustamisen voima voi yllättää meidät, jos emme ensin kuuntele tarkkaan, mitä itse sanomme. Muodostaen osan tässä kuussa vaikuttavasta suurkolmiosta siirtyessään Skorpionin vedestä Jousimiehen tuleen, tämä Merkurius muistuttaa meille, että ainoastaan tiedustelemalla syvältä sisältä voimme tietää totuuden ja ainoastaan ottamalla rehellisen ja avoimen ilmaisun riskin voimme jakaa tuon totuuden toisten kanssa merkityksellisellä tavalla.

Seuraavat kaksi kuukautta meillä on paljon tilaisuuksia harkita tarinoitamme, joita projisoimme maailmaan saadaksemme tolkkua siitä - miten lisäämme henkilökohtaisen kertomuksemme persoonattomiin olosuhteisiin, joita kohtaamme elämässämme. Tämän ajan käyttäminen sen tarkkailemiseen, mitä tuo kertomus vaikuttaa kokemuksiimme, on hyvin käytettyä aikaa. Punommeko tarinoita, jotka sallivat luovat ratkaisut vai rajoittuneisuuden ja epätoivon tunteet? Vastustammeko ikuisesti olosuhteita, joista emme pidä, ja kieltäydymme löytämästä voimaa antautumisesta suuremmalle muutosvoimalle elämämme syvemmissä sopukoissa? Vai onko meillä rohkeutta muuttaa se, minkä voimme, ja viisautta antaa sen olla, mitä emme voi? Projisoimmeko synkkää ja voimatonta tulevaisuutta vai mahdollisuuksien – hyvien ja huonojen – tulevaisuutta, jota me itse voimme muokata joka hetki, myös asenteemme voimalla? Merkuriuksen tämänhetkinen jakso paljastaa suuren osan siitä tolkusta, minkä saamme maailmasta, ja mitä tuo tolkku merkitsee jatkuville, jokapäiväisille kokemuksillemme.

Myös Venus perääntyi 31.10. Vaakaan, jossa se pysyy joulukuun alkuun saakka, alkaen kulkea eteenpäin 16.11. Siitä saakka kun se alkoi perääntyä 5.10., se on paljastanut, missä eksymme pakkomielteiseen haluun, sallimme menneiden loukkausten sanella nykyhetken kurssin ja etsimme hyödytöntä ihmistenvälistä draamaa tunteaksemme yhteyttä. Kun Merkurius korostaa nyt näitä draamoja, joita luomme elämän käännöksistä ja kiemuroista, Venuksen paluu omaan merkkiinsä pehmentää näiden oivallusten kulmia ja sallii meidän jakaa toisten kanssa oivalluksia, jotka kylvettiin viime viikkoina. Jos suhteet ovat paljastaneet ongelmallisia puoliaan viime aikoina, se ei välttämättä merkitse, että vaaditaan niiden loppua. Ratkaisu saattaa olla paljon hienovaraisempi. Parempi kommunikointi saattaa olla välttämätöntä tai syvempi ymmärrys eri tavoista, joilla ilmaisemme rakkautta. Saatamme hyötyä sopimuksesta ilmaista epäkohdat, kun niitä syntyy, antamatta niiden kalvaa myöhempään ajankohtaan saakka. Tai kenties sitoutuminen yhteiseen laatuaikaan prioriteettina, ei ylellisyytenä, auttaa meitä yhdistymään intiimimmällä tasolla uudestaan.

Venuksen perääntyminen Vaakaan sallii meidän löytää rakkautta itseämme ja toisia kohtaan. Se sytyttää uudelleen läheisyyden liekit ja arvostuksen lämmön, muotoillen vaikeudet uudelleen kiireisen elämän, stressaantuneen mielen ja lempeää huolenpitoa tarvitsevan, levottoman sydämen valossa. On aina totta, että jotkut suhteet eivät yksinkertaisesti selviydy Venuksen perääntymisjaksosta, eikä niiden ollut koskaan tarkoituskaan. Niiden aika on tullut, ja erilleen siirtyminen on ainoa tie. Mutta monille lempeät ja vivahteikkaammat aika- ja huomiomuutokset voivat antaa hyväksynnän ja anteeksiannon parantavaa balsamia, mikä kehittää rakastavampaa ja intiimimpää polkua eteenpäin.

Koko marraskuun Venus ojentaa viisaan ja lempeän kätensä kaikille, jotka etsivät suurempaa läheisyyttä ja vilpittömämpää vaihtoa elämän kanssa. Se haluaa, että yhdistymme – toisiimme ja itseemme – että sydän opastaa meitä ja rentoudumme rakkauden lempeään syleilyyn. Yhdessä Jousimies-Merkuriuksen kanssa se muistuttaa meille, että rakkaus pyörittää oikeasti maailmaa, mutta se tulee monissa eri muodoissa. Mitä avoimempi voimme olla antamaan ja vastaanottamaan sitä sen kaikissa valepuvuissa, sitä turvallisemmaksi ja lempeämmäksi maailma tulee. Juuri tästä on kyse pohjoissolmun siirtymisessä Rapuun 6.11. Siis pysy kuulolla – lisää siitä pian!

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >