HomeViestejäSarah Varcas25.3.2018 - Huhtikuun 2018 astro-energiaraportti

25.3.2018 - Huhtikuun 2018 astro-energiaraportti

HUHTIKUUN 2018 ASTRO-ENERGIARAPORTTI

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
25.3.2018
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kova kuin teräs, pehmeä kuin silkki

Tässä kuussa nähdään energian keskittyminen Kauriiseen ja Oinaaseen, mikä suosii itseluottamuksen ja hyvin hiotun vaiston ruokkimaa käytännönläheistä toimintaa. Jos kamppailet itseluottamuksenpuutteen ja huonon itsetunnon kanssa, hyödynnä tämä energia haastamaan tuo heikentävä sisäinen ääni, joka sanoo sinun epäonnistuneen jo ennen aloittamista: "Se ei ole riskin arvoista, teet itsesi naurunalaiseksi!" Kenenkään meidän velvollisuus ei ole uskoa tuollaista kovaa sisäistä puhetta. Kuitenkin uskomme aivan liian helposti, ja meidän on aika päättää lopettaa ja löytää erilainen tapa lähestyä elämän haasteita. Se joka ei koskaan uskalla, ei koskaan voita ja on jo hävinnyt, kun kyse on mahdollisuuksien käyttämisestä. Tämä ei merkitse, että olemme kaikki täällä ollaksemme supersankareita, taikaparantajia ja hyperhenkisiä valaistuneita olentoja. Se merkitsee vain, että voimme kaikki löytää enemmän rauhaa, enemmän avoimuutta ja enemmän rakkautta, kun päästämme irti tuosta ankarasta sisäisestä kriitikosta ja päästämme ensin vähän tuota rauhaa, avoimuutta ja rakkautta sisään. Vasta sitten voimme jakaa sen maailman kanssa omalla tavallamme.

Mitä prioriteettisi ovatkin tällä hetkellä, pidä tiukasti kiinni siitä uskosta, että pystyt ilmentämään positiivista muutosta omaan elämääsi. Se ei ehkä ole helppoa, ja usein vastassamme näyttää olevan monia voimia, kun yritämme, mutta evoluutiotyöntö joka ruokkii ihmisen pyrkimystä, on kestävämpi kuin nuo esteet, jotka vaanivat. Pluto joka raivaa vakaasti tietään Kauriissa, muistuttaa meille, että meidät on tehnyt vahvemmasta aineesta, kuin meidät on johdatettu uskomaan. Löytäessämme kova-kuin-teräs, mutta pehmeä-kuin-silkki ytimemme saamme luottamusta, jota tulee sen tietämisestä, että voimme taipua, kun on pakko, ja seistä tukevasti, kun on pakko. Ja joskus on ok myös itkeä, sillä kyyneleet puhuvat niistä syvyyksistä, joihin meidän täytyy sukeltaa aidon itsemme tuntemiseksi.

Varo olettamasta liikaa tässä kuussa. Kun Merkurius perääntyy 15.4. saakka eikä ole uudella alueella vielä kuukauden loppuun mennessä, halukkuus arvioida uudelleen uskomuksia ja oppia jotain uutta, auttaa elämää virtaamaan tasaisemmin. Tarkista faktat, jos et ole varma, ja jos olet täysin varma, tarkista ne kahteen kertaan! Varmuus voi olla petollista ja sokaista meidät tilanteen tärkeille vivahteille. Avomielisyys palkitaan tässä kuussa – se auttaa meitä välttämään epämiellyttäviä umpikujia.

Huhtikuu alkaa sen vanavedessä, että perääntyvä Merkurius on oppositiossa Vaa'an täysikuun kanssa 31.3. Tämä Kuu valaisee suhteita ja sitä, miten hyvin (tai ei) kommunikoimme niissä. Se muistuttaa meille, että kommunikoinnissa ei ole kyse vain siitä, mitä sanomme, vaan myös siitä, miten sanomme sen ja mitä emme sano, sekä yleisestä käyttäytymisestämme toisia kohtaan. Rakastavat sanat eivät merkitse mitään, jos sivuutamme toisten ihmisten tunteet epäröimättä. Eikä pettämisessä ole kyse vain valheen kertomisesta, vaan totuuden sanomattomuudesta silloin, kun se täytyy kuulla. Lahjomattomuutemme suhteissa on valokeilassa koko huhtikuun. Kaikki ristiriidat tai väärinymmärrykset voivat edistää näkemystä itsestämme ja toisista ihmisistä, jos käsittelemme ne hyvin. Jos kuitenkin eksymme taisteluun ja meidän täytyy saada oma tahtomme läpi ilman kompromissia, voi hyvinkin olla mahtavia riitoja tulevina viikkoina!

Saturnuksen neliö perääntyvään Merkuriukseen 1.–9.4. muistuttaa meille, että sillä on vääjäämättömiä seuraamuksia, mitä sanomme (tai emme sano) ja miten sanomme sen (tai emme sano). Tämän tosiasian hyväksyminen voi auttaa meitä hiomaan kommunikointiamme harkitsemalla huolellisesti haluttua lopputulosta ja arvostamalla käytännönläheistä kommunikointia tunnedraaman sijasta (viimeksi mainittu ei taatusti toimi tässä kuussa!). Saturnuksen kolmio Venukseen 6.–10.4. ja Marsin kolmio Venukseen 6.–15.4. tukevat aikomusta saada suhteet toimimaan, ja kun Kuu kulkee Kauriissa 6.–9.4., henkilöiden välisiin ongelmiin voidaan tarttua viileän selkeästi, subjektiivisen tunteellisuuden sijasta.

Marsin yhtymä Saturnukseen joka alkoi maaliskuun lopussa ja jatkuu 10.4. saakka, parantaa lisää kapasiteettiamme tehokkaaseen toimintaan ja positiiviseen työetiikkaan. Jos on paljon tehtävää ja olet tuntenut pakahtuvasi vastuista ja vaatimuksista, tämä liittoutuma tukee sinua käymään käsiksi ja tekemään menetelmällisesti tehtävälistaasi läpi. Älä näe tätä taakkana, vaan lahjana – tilaisuutena saada ote aineellisesta maailmasta ja arkiselta näyttävistä elämän todellisuuksista, jotka ovat yhtä paljon osa ihmisenä olemista kuin kaikki muukin. Tässä kuussa meitä muistutetaan määrätietoisesti, ettemme ole täällä välttämässä ihmisenä olemista, vaan ottamassa sen avosylin vastaan – emme nousemassa sen yläpuolelle, vaan elämässä sitä täysillä. Ja tämä sisältää laskujen maksamisen, kodin siivoamisen, jonossa seisomisen ja elantomme ansaitsemisen. Salaisuutena on löytää ilo noista asioista, kun teemme niitä – ei paheksua niiden vaatimuksia, ikään kuin ne häiritsisivät meitä elämän "todellisessa" tarkoituksessa.

Pluto Kauriissa ja Aurinko Oinaassa ovat neliössä 8.–14.4. Jos syntymäpäiväsi osuu tälle jaksolle, tuleva vuotesi saattaa olla hyvinkin pelinmuuttaja sinulle. Ole valmistautunut kyseenalaistamaan itsesi ja se, miten käsittelet haasteita, joita kohtaat elämänmatkalla. Vanhoja ongelmia voi käsitellä uusilla tavoilla, ja olet löytämässä ne! Kuten voimme kaikki löytää tämän viikon aikana, jolloin meidän täytyy saa ote niistä suurista voimista, jotka vaikuttavat elämäämme ja uhkaavat muuttaa sen kurssia, jos sallimme sen. Muista kuitenkin, ettei tämä ole välttämättä huono asia! Joskus suunnanmuutos on juuri se, mitä tarvitsemme, vaikka se tuntuisikin vaikealta tuolloin. Pluton ja Auringon neliö heijastaa syvän muutoksen ja kestävän transformaation mahdollisuutta. Tämän viikon tapahtumat voivat hyvin palvella juuri sen laukaisijana. Halukkuus antautua muutokselle sen vastustamisen sijasta, saattaa olla erona positiivisen uudistumisen ja katkeroituneen taistelun välillä, joka kuluttaa energiaamme pitkän aikaa.

Aurinko lyöttäytyy yhteen Erisin kanssa 10.–16.4., mikä antaa meille suurempaa vahvuutta ja parempaa kykyä kohdata haasteet – sekä sisäiset että ulkoiset – ja tehdä se, mitä vaaditaan elämämme saattamiseksi tasapainoon. Ei tukahdutettuun "tyyni pinta, mutta levoton sen alla" -tasapainoon, vaan radikaaliin, elämää muuttavaan ja uudistavaan tasapainoon, josta uusi elämä syntyy. Kun Kuu kulkee Oinaassa 14.–16.4., voimme yhdistyä helpommin intuitioomme ja vaistoomme ja tietää, mitä täytyy tehdä ja milloin. Nyt heräävät näkemykset voivat haastaa aiemmat olettamukset ja vaatia muuttamaan suunnitelmia, mutta valmius arvioida uudelleen sitä, minkä luulimme tietävämme, voi avata ovia uusiin olemistapoihin.

Merkurius lopettaa perääntymisensä Oinaassa 15.4., mikä antaa lisäpotkua ponnisteluillemme uuden kuun ollessa Oinaassa 16.4. Tämä Kuu sallii meidän aloittaa alusta siinä, missä tarvitsemme sitä eniten, ja se täyttää nuo uudet alut valtavalla voimalla, joten varmista, että aikomuksesi tähän aikaan heijastavat luottavaisinta itseäsi, ei pelokkainta! Universumin luova voima ei valitse, minkä kanssa se kulkee. Se antaa vain energiaa, ja käytämme sen, miten haluamme. Tämän uuden kuun energia on vaikuttavaa ja luovaa, ja se odottaa malttamattomana aloittaakseen jotain uutta. On meidän valintamme, mitä se on. Pelot joihin nyt sorrutaan, täytetään suurella voimalla, kuten myös päättäväisyys aloittaa uudelleen ja ottaa kontrolli.

Uranus on yhtymässä Aurinkoon 15.–21.4., mikä merkitsee odottamattomia tapahtumia, impulsseja ja oivalluksia. Ilmassa voi olla jännitettä, kun kaipaamme vapautta tehdä ja olla niin, kuin haluamme, elämän velvollisuuksien ja vaatimusten kahlitsematta. Niillä jotka eivät pysty karistamaan arkielämää ja lähtemään seikkailulle, saattaa olla runsaasti turhautumista. Mutta muistakaa, että Uranuksen turhautuminen helpottaa, kun tunnistamme vapauden todellisen luonteen: se tulee sisältä, ei ulkoa. Jos tarvitsemme ulkoista vapautta ollaksemme vapaa, emme ole lainkaan vapaa, vaan ennustamattoman maailman päähänpistojen kahlitsema. Jos Uranuksen ja Auringon yhtymä kutsuu sinut seikkailuun, niin nauti kaikin mokomin siitä! Mutta jos pysyt sidottuna jokapäiväiseen elämääsi, pohdiskele vapauden todellista luonnetta ja katso, mihin se vie sinut …

Kheiron siirtyy Oinaaseen 17.4. ensimmäistä kertaa sen löytämisen jälkeen 1977. Oinaassa Kheiron muistuttaa meille, että terve ego on elintärkeä tyydyttävässä elämässä. Ego ei ole mitään sellaista, minkä yli meidän täytyy vain päästä, vaan se on ydinosa siinä, mitä merkitsee olla ihminen. Vaikka perimmiltään olemme kaikki yhtä, suhteellisella tasolla olemme yksilöitä, joilla on omat tarpeet tyydytettävänä, oma elämä elettävänä ja omat oppitunnit opittavana. Tarvitsemme terveen egon tehdäksemme onnistuneesti nämä asiat, emmekä voi ylenkatsoa tätä tosiasiaa, suosien ennenaikaista rauhaa tai hurskaan henkistä valeitseä. Ei ainakaan ilman hyödyttömiä seuraamuksia matkan varrella! Kheironin matka Oinaan läpi (joka kestää useita vuosia) kertoo meille, että pirstoutunut ego joka on piiritetty ja puolustautumismoodissa, voidaan transformoida terveeksi ja sinnikkääksi versioksi, joka on kosketuksessa itsen ja toisten kanssa, kykenevä kestämään elämän myrskyt eikä mene rikki niiden voimasta. Voimme saada suurta lohtua tästä viestistä, sillä monet ovat jossain määrin pirstoutuneita. Tästä siihen saakka, kun Kheiron perääntyy takaisin Kaloihin syyskuussa, meillä on tilaisuus tietää, miltä tuollainen itsen uudelleenjärjestely tuntuu, kun Kheiron auttaa meitä käsittelemään nopeammin haavoittumishaasteet ja kannustaa meitä pysymään liikkeessä sen sijaan, että eksymme ajatuksiin ja tunteisiin siitä kaikesta.

Myös Saturnus alkaa perääntyä omassa merkissään Kauriissa 17.4., mikä kannustaa pohdiskelemaan tekemiemme päätösten seuraamuksia. Tapahtuessaan Kheironin siirtyessä Oinaaseen, motivaatiokysymykset korostuvat ja meitä kannustetaan katsomaan impulsiivisen käyttäytymisen tai hellittämättömän halun alkuhuuman yli pitkäaikaisiin seuraamuksiin. Horjummeko päätöksestä toiseen, koskaan viemättä asioita loppuun ja etsien aina seuraavaa innostusta jostain uudesta? Epäröimmekö ja vältämme päätöksentekoa väärän valinnan tekemisen pelosta? Teemmekö aina päätöksiä, jotka perustuvat turvallisimpaan vaihtoehtoon tai helpoimpaan? Altistammeko itsemme tarpeettomaan vaaraan vain tunteaksemme olevamme elossa? Miten ikinä toimimmekin, Saturnuksen perääntyminen muistuttaa meille, että kannamme päätöstemme seuraamukset ja meidän täytyy kiinnittää paljon enemmän huomiota siihen, mitä ne ovat olleet elämämme ajan. Vain ymmärtämällä, miten valitsemme, voimme tehdä parempia valintoja.

Pluto on yhtymässä Marsiin 20.4. alkaen (2.5. saakka) ennen alkamistaan perääntyä 22.4. Tämä lisää intensiivistä energiaa sekoitukseen ja antaa teoillemme ja aikomuksillemme kestävän vaikutuksen. Nyt liikkeelle laitetuissa asioissa on tuota herpaantumatonta intensiivisyyttä, joten valitse hyvin, mihin panostat! Riidat ja konfliktit voivat eskaloitua eksponentiaalisesti, kun valtapelejä on runsaasti eikä kukaan halua perääntyä. Meillä saattaa olla niin pakkomielteinen tarve saada asiamme perille tai tahtomme läpi, että kaikki muu on merkityksetöntä. Siis, seuraavan kuukauden alkuun saakka jolloin tuo energia alkaa hiipua, mikä paljastaa voimakkaan, herpaantumattoman halumme seuraamukset. Saatamme hyvinkin saada tahtomme läpi, mutta millä hinnalla, ja onko se sen arvoista pitkällä tähtäyksellä? Nämä on tärkeitä kysymyksiä kuukauden loppuun saakka. Jos päätät, että hinta on sen arvoinen, tämä on hyvä aika ponnistella suunnitelmien eteen. Mutta Auringon siirtyminen Härkään 20.4. muistuttaa meille, että jos epäilet, odota hetki, tunnustele tilannetta ja haistele ilmaa. Ole tarkkana siinä, mihin pyrit. Saatat hyvinkin saada sen, mutta melkoisen hässäkän kera!

Ikään kuin keventämään asioita vähän, Venus siirtyy 24.4. Kaksosiin, jossa se pysyy 19.5. saakka. Se ei pärjää kaiken tämän pakkomielteisen halun ja takertuvien valtapelien kanssa! Se haluaa oikeasti vain, että liitymme sen seuraan pitämään hauskaa, mikä ei kuulosta pöllömmältä tässä kohtaa! Soita ystävällä, jota et ole nähnyt vähään aikaan, ja järjestä tapaaminen. Osta se kirja, jonka haluat lukea, ja ota vähän minä-aikaa siihen. Mene teatteriin katsomaan suosikkielokuvaasi. Älä anna elämästä tulla liian raskasta, vaan päätä muuttaa sen energia muuttamalla omaasi ja keskittymällä hauskanpitoon jonkin aikaa. Siinä missä Marsin ja Pluton neliö Erisin kanssa 24.4.–8.5. väittää, että joskus on tehtävä todella vaikeita juttuja päästäkseen sinne, missä haluaa olla, Venus muistuttaa meille, että vaikean tasapainottaminen kitkattomalla ja ponnistelun rentoutumisella, on todellinen avain terveeseen menestykseen. Ole valmis ponnistelemaan kovasti, kyllä, ja selvittämään esteet, totta kai, mutta pysy myös joustavana ja muista, että joskus estettä ei ole tarkoitus ylittää, vaan välttää se valitsemalla täysin toinen reitti.

Kun kuukausi tulee loppuun, täysikuu Skorpionissa 30.4. joka on neliössä omaan pohjoissolmuunsa Leijonassa, valaisee itsetietoisuuden voiman elinvoimaisen ja terveen egon kehittämisessä. On mahdotonta katsoa elämää suoraan silmiin hätkähtämättä, jos emme katso edes itseämme. Tämä Kuu kannustaa tunne-elämän syvään pohdiskeluun – miten reagoimme maailmaan, mitä tunnemme itsestämme ja miten ilmaisemme tunteitamme toisille. Oman varjoitsemme omistaminen ja sen hyväksyminen, kuka olemme, vie pitkälle sisäistä ja ulkoista kestävyyttä kohti. Mutta jos meistä ei tunnu kestävältä, sekin on ok. Voimme hyväksyä sen, hoivata itseämme ja käyttää tämän Kuun lepäämiseen ja energiamme keräämiseen takaisin. Jos tunteet ovat voimakkaita, anna niiden olla. Tunne ne. Kuuntele niitä. Tämän Kuun valossa niiden viesti voi tulla läpi kovana ja selkeänä, vaikka se on ennen ollut hämmentynyt ja epävarma. Kun Kuu alkaa hiipua ja huhtikuu päättyy, saatamme tuntea itsemme vähän paremmin ja rakastaa itseämme vähän enemmän sen tuloksena.

Sarah Varacas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >