HomeViestejäSarah Varcas13.10.2016 - Astrotapahtumia lokakuun loppupuolella 15.-31.10.2016

13.10.2016 - Astrotapahtumia lokakuun loppupuolella 15.-31.10.2016

ASTROTAPAHTUMIA LOKAKUUN LOPPUPUOLELLA 15.–31.10.2016
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
13.10.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Veitsenterävää totuutta ja myötätuntoista armoa
 
Lokakuun toiselle puoliskolle on luonteenomaista dynaaminen ja suora energia, joka vaatii huolellista käsittelyä. Kuten aina, on oma valintamme, miten käytämme sitä, mutta jos sallimme sen sanella tulevien asioiden muodon, saatamme joutua mukaan joihinkin epämiellyttäviin tilanteisiin, joita on parasta välttää. Jos kuitenkin keräämme mahdollisimman paljon tietoisuutta, voimme käyttää tätä energiaa antamaan voimaa aikomuksillemme, antamaan polttoainetta sitoutumisellemme ja suoriutuaksemme tehtävistä, jotka tavallisesti pakahduttavat meidät jo, ennen kuin olemme edes aloittaneet!
 
Lokakuun 15.–23. päivä nähdään Marsin ja Pluton yhtymä Kauriissa, joka superlataa kykymme saada asiat tehtyä ja murtautua esteiden läpi, jotka ovat aiemmin estäneet etenemistä. Mieti tärkeintä tavoitettasi tällä hetkellä – tuota asiaa joka saa sydämesi liekkeihin – ja sitten sitoudu tämän viikon aikana keskittymään voimakkaasti siihen ja tekemään sen, mitä vaaditaan etenemiseen. Ajattele tätä Marsin ja Pluton liittoutumaa energiapäivityksenä: terävää, voimakasta, osuvaa ja tehokasta. Se pitää ajatuksemme fokusoituneena siellä, missä mielemme tavallisesti vaeltelee, tuo selkeyttä sinne, missä tunteet usein hämärtävät asioita ja antaa voimia ja sitten lisää niitä siellä, missä ponnistelut tavallisesti hiipuvat.
 
Kuitenkin varoituksen sana: Marsin ja Pluton tällaisella asetelmalla on ongelmien aiheuttajan maine, eikä se ole täysin väärä! Tunteet voivat kuohuta, turhautuminen kuplia yli ja valtapelit kukoistaa. Eihän jonkun ihmisen tavoite ole ehkä ihanteellinen lopputulos jollekin toiselle, ja voimme kohdata suurempia esteitä, kun sitoudumme syvemmin sielumme toiveisiin. Tästä syystä nyt tarvitaan myös herkkyyttä, koska muut ihmiset eivät ehkä jaa visiotamme, vaan näkevät muutoksen uhkana omalle vallitsevalle tilalleen. Onko tämä syy hylätä pyrkimyksemme? Ei. Onko se syy aloittaa keskustelu? Kyllä, jos se on tarpeellista ja mahdollista. Mitä enemmän pystymme kantamaan toisia mukanamme ja sallimaan heidän myös kantaa meitä, sen parempi kaikille. Jupiterin ollessa Vaa'assa, se mitä saavutamme yhdessä, vapauttaa suuren voiman, ja suhteet ovat paikkoja, joissa odottaa suurimpia siunauksiamme. Niinpä on tärkeää, että niitä kunnioitetaan silloinkin, kun sitoudumme kulkemaan omaa polkuamme omalla tavallamme, ja tuemme toisia tekemään saman. Tämän itsenäisyyden ja läheisyyden välisen tasapainon löytäminen on avain ajankohtaisten energioiden käyttämiseen dynaamisen positiivisella tavalla.
 
Lokakuun 16. päivä (klo 4.24 UT) nähdään täysikuu Oinaan 24 asteessa, yhtymässä jatkuvan Uranuksen ja Erisin yhtymän kanssa.Tämä tulinen Kuu haastaa meidät löytämään egotarpeidemme korkeimman ilmaisun ja sallimaan muutostuulten puhaltaa elämässämme. Avaimena on tasapainon muodostaminen sen välille, miten muotoilemme elämäämme ennakoivasti ja miten antaudumme korkeammalle voimalle, joka muotoilee sitä toisesta paikasta. Emme voi yksinkertaisesti tehdä kaikkea silkalla tahdonvoimalla, vaan meidän täytyy tarvittaessa sallia jumalaisen tahdon virrata lävitsemme ja tulla omaksemme. Meidän täytyy oppia lukemaan merkkejä elämässämme: asiat jotka virtaavat ja asiat jotka eivät, tavoitteet joiden toteuttamisen kanssa taistelemme ja ne jotka ilmentyvät helposti, toiminnat jotka kohottavat energiaamme ja ne jotka valuttavat sen tyhjiin, ennen kuin olemme aloittaneet.
 
Tämä Kuu puhuu tarpeesta julmaan rehellisyyteen, ensisijaisesti itsellemme. Se vaatii meitä katsomaan elämäämme kuivin silmin, ei kyynelten tahriman epätoivon läpi. Se ei välitä, miten pääsimme siihen, missä olemme, kuka teki kenelle mitä ja missä menimme vikaan tai meitä johdettiin harhaan. Syyttelyllä ei ole sijaa sen maailmassa. Se haluaa meidän vain näkevän ilman tunteita, missä olemme nyt ja mitä voimme tehdä sillä. Jos rakastamme sitä, missä olemme, hyvä! Käytä hyväksi sitä, mikä toimii, rakastaaksesi sitä vielä enemmän. Jos emme, tämä Kuu antaa haastavan mutta viisaan neuvon ponnistuksesta, jota tarvitaan siirtyäksemme eri raiteelle.
 
Jos etsimme osanottavaa kuulemista ja tilaa tuntea omia tunteitamme, emme saa sitä tänä aikana. Mutta jos haluamme kylmän, kovan ja terävän arvion seuraavasta vääjäämättömästä askeleesta, meillä on upea Kuu-opas. Kuuntele siis tarkkaan, käänny sisäänpäin ja kuule totuuden äänen puhuvan sanoja, joita olet saattanut vastustaa aiemmin. Luovu tuosta vastustuksesta. Jotain sellaista sanotaan, joka sinun oikeasti täytyy kuulla. Päätä kuulla se riippumatta siitä, miltä se tuntuu. Tässä Kuussa on totuutta, veitsenterävää ja kullan arvoista.
 
Kun tämä Kuun intensiivisyys alkaa hiipua, Venus siirtyy Jousimieheen 18.10, missä se pysyy 12.11. saakka. Se tuo näin tehdessään kovin tervetullutta kohotusta. Venus Jousimiehessä on horjumaton uskossaan, että elämän on tarkoitus olla hauskaa riippumatta siitä, miten paljon todisteita vastakkaisesta se kohtaa matkan varrella! Se ei vain voi olla hillitty, piesty tai pidätelty. Elämä on sille peliä, joten meidän täytyy pelata sitä ja pelata kunnolla, koska samalla kun se rakastaa pelaamista, se haluaa myös lopettaa huipulla, voittajana positiivisuudessaan.
 
Ottaen huomioon sen intensiivisyyden, jota olemme kestäneet hyvin pitkään, olisi helppoa sivuuttaa sen innostus epärealistisena. Miten voimme mitenkään ilmestyä pelaamaan, kun niin paljon tapahtuu?! Mutta Venus ei ole vastuuton, epäkypsä tai sokea näille valtaville ajoille. Se vain tunnistaa, että kukaan ei kestä intensiivisyyttä 24/7 ja jokaiselta, joka luulee, että kestää, tai täsmällisemmin sanottuna luulee, että hänen pitäisi kestää, menee ohi rikkaan elämänkudelman koko pointti. Sen ei tarvitse olla joko/tai – se voi olla itse asiassa kumpaakin/ja. Intensiivistä ja hauskaa, pelottavaa ja innostavaa, masentavaa ja toiveikasta, tuskallista ja vapauttavaa. Venus raivaa tietä nyt ja muistuttaa meille, että on kaikenlaisia taajuuksia ja joskus meidän täytyy virittyä kepeämpään taajuuteen, muuttaaksemme oma energiamme ja saadaksemme mielen ja hengen virtaamaan taas kerran.
 
Hauskuus vapauttaa. Tässä mielessä Venus on kaukana vastuuttomuudesta tai tavoittamattomasta – se on itse asiassa hyvin viisas. Se sanoo, että meillä on ollut rankkaa riittävän kauan – on aika piristyä ja laittaa hymy kasvoillemme. Se ei merkitse, että laiminlyömme sen, minkä tiedämme tehtäväksemme, vaan että tiedämme, että elämässä on muutakin ja joskus sen toisiin puoliin täytyy katsoa sisään!
 
Venus on yhtymässä Saturnuksen kanssa 27.10.–1.11. ja se omaksuu vakavamman sävyn – ei laskemaan henkeämme, vaan vahvistamaan sitä – ja kannustaa suunnittelemaan eteenpäin jääden samalla avoimeksi näkymättömille mahdollisuuksille. Venus ja Saturnus paljastavat terveen järjen luovuudessa ja hauskuuden vastuullisuudessa. Voimme ajatella laatikon ulkopuolella ja arvostaa rajoja, jotka poistavat vaihtoehtoja pöydältä, tehden samalla toisista toteuttamiskelpoisempia. Emme voi tehdä kaikkea, olla kaikkea tai saada kaikkea, mutta voimme valita, millä on merkitystä, ja sitoutua siihen – mieli, keho ja sielu. Venus ja Saturnus siunaavat tätä sitoutumista ja kaikkia ponnistuksiamme kunnioittaa sitä, sillä vain arvostamalla ilmentämissääntöjä elämässämme voimme tietää, miten rikkoa ne parhaalla mahdollisella tavalla!
 
Sillä välin Aurinko siirtyy Skorpioniin 22.10. ja sitä seuraa Merkurius 24.10. Venuksen työtä leikataan! Tienraivaaminen Jousimiehessä voi olla kovaa työtä, kun Skorpionin vetiset syvyydet imevät meitä alaspäin. Mutta sen ei tarvitse tuntua siltä. Skorpionin terävä viisaus – sen vastustus kaikkea muuta kuin totuutta kohtaan – parantaa sen Jousimies-visioita ja varmistaa, että ne ovat enemmän kuin pelkkää höttöä ja juurtuneet syvälle hengen maaperään ja pyhän Lähteen kastelemia. Jos meidän tarvitsee ymmärtää syvemmin, miten saavuimme siihen, missä olemme, Merkurius Skorpionissa on innokas metsästämään vinkkejä. Jos mietimme, mikä sellainen menee meiltä ohi, joka antaisi meille tarvitsemamme potkaisun käyntiin, Aurinko tonkii mielellään tiedostamatonta mieltämme antamaan valoa ongelman lähteeseen.
 
Uusikuu Skorpionissa 30.10. (klo 17.39 UT) saattaa kuukauden hiljaiseen päätökseen. Tehdessään kolmiota Neptunuksen ja yhtymää Merkuriuksen kanssa, se puhuu myötätuntoisesta ymmärryksestä, joka syntyy syvästä sieluviisaudesta, nostaen egoverhot silmiltämme. Intensiivisen kuukauden jälkeen tämä Kuu tarjoaa lempeää rauhaa ja hiljaista pohdiskelua ja kutsuu meitä avautumaan aiemmin vastustetuille oivalluksille. Myötätunto palaa nyt sinne, mistä sitä puuttui kuukauden puolivälin täysikuussa, ja korostaa sitä, mitä vaatii pysyä raiteilla ja kulkea eteenpäin, kun asiat menevät pieleen tai pettymys varastaa ilomme.
 
Mistä tahansa löydämmekin itsemme tässä uudessa kuussa, meille muistutetaan, että itsensä hyväksyminen on mielenrauhan perusta. Jos kuuntelemme, mitä puhumme itsellemme, ja se on kovaa, kiusaavaa, kriittistä tai vähättelevää, tämä Kuu vaatii, että pidämme ensin huolta itsestämme niin, kuin arvokasta ystävää. Nimittäin vasta sitten voimme hyväksyä edessä olevat haasteet romahtamatta ja nauttia voitoista ilman häpeää tai kieltämistä. Se muistuttaa meille, että olemme, mitä olemme, ja se mitä olemme, on ok, niistä virheistä ja heikkouksista huolimatta, joita herkistymme havaitsemaan. Tämän Kuun lempeä viisaus saattaa loppuun lokakuun korvaamalla kovat ja taipumattomat tunteemme lämpimällä ja lempeällä syleilyllä. Siunatkoon sen myötätuntoinen armo jokaista meitä.
 
Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >