HomeViestejäSarah Varcas23.9.2016 - Ajankohtaisia trendejä syyskuun lopusta lokakuun alkuun 2016

23.9.2016 - Ajankohtaisia trendejä syyskuun lopusta lokakuun alkuun 2016

AJANKOHTAISIA TRENDEJÄ SYYSKUUN LOPUSTA LOKAKUUN ALKUUN 2016
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
23.9.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Elämä, rakkaus ja uusikuu Vaa'assa
 
Toinen Uranuksen ja Erisin kolmesta yhtymästä Oinaassa on 25.9., sen vaikutuksen heijastuessa tuleviin kuukausiin. Edellyttäessään pohdiskelua ennen toimintaa, tämä villin lapsen (Uranus) ja radikaalin naisen (Eris) liittoutuma kummankin perääntyessä vaatii huolellista käsittelyä ja niin terävää tinkimättömyyttä, että verta tulee, jos uskallamme työntää liian kovaa sitä vastaan. Meidät voi saartaa kaikenlaiset toiveet, intohimot, väistämättömyydet ja "ei-neuvoteltavissaolevuudet" tällä hetkellä. Jääkylmää selkeyttä on ilmassa. Näemme kenties ensimmäistä kertaa totuuden elämästämme, valheellisesta itsestämme, jota olemme yrittäneet niin kovasti elättää, ja aidon itsen laiminlyötynä odottamassa. Olemme ehkä täynnä inspiraatiota, kun potentiaalimme paljastuu – tai kauhua, kun tunnistamme seuraamukset entisistä valinnoista, joita muokkasi pelko, jota erehdyimme luulemaan totuudeksi.
 
Kenties on lohduttavaa tietää, ettemme ole yksin tässä armottomassa paikassa. Kenties ei. Ehkä olisi helpompaa, jos kyse olisi vain meistä ja voisimme sivuuttaa sen lyhyenä ohikiitävänä hulluushetkenä. Mutta se ei ole. Syvällä ihmispsyykessä nousee vääjäämätön tietäminen, että elämän ja tapamme elää sitä on muututtava, isosti ja ikuisiksi ajoiksi. Sekä henkilökohtaisesti että kollektiivisesti tulee jatkuvasti selvemmäksi, ettemme voi jatkaa ottamatta huomioon sitä nyt selvää ja ennen tuntematonta tosiasiaa, että se kuka olemme tänä päivänä, on syntynyt ensisijaisesti aiemmista valinnoista. Valinnoista jotka tuntuivat oikeilta aikanaan, mutta joiden odottamattomat seuraamukset vaativat nyt energisimmän ja aidoimman itsemme ei-hyväksyttävää uhraamista.
 
Uranuksen ja Erisin yhtymän kanssa on oppositiossa Mustakuu Lillith, joka muistuttaa meille, että usein suhteissa löydämme sen, kuka todella olemme. Tällä hetkellä on tärkeää harkita, keillä ihmisillä ympäröimme itsemme. Jokaisesta yhteydestä jota vaalimme, ja joka ihmisestä jonka kanssa jaamme energiamme, tulee osa meitä, jälki joka lannoittaa tulevaa itseämme. Todellisen perheen löytäminen, yhteyksien luominen jotka heijastavat syvintä itseämme, ja jumalaisen kipinän kunnioittaminen kaikkien sydämessä, jotka ylittävät polkumme, riippumatta siitä keitä he ovat – nämä ovat voimallisia käytäntöjä kollektiivisella ja henkilökohtaisella matkallamme. Luomme uutta maailmaa yhdessä, sitä ei sysätä meille. Teemme sitä yhteisössä ja yksin, toivossa ja pelossa, uskossa ja epäilyssä. Sen huomioiminen, miten jaamme energiaamme ja keiden kanssa, keitä kuuntelemme, miten kommunikoimme ja mitä liittoutumia muodostamme, paljastaa tärkeitä totuuksia oman sydämemme tilasta ja sen vaikutuksesta maailmaan ympärillämme.
 
Pluton asettuminen kulkemaan eteenpäin Kauriissa 26.9. auttaa meitä tässä syvällisen tiedustelemisen ja radikaalin muutoksen paikassa. Maamerkissä se ilmentää suurta aineellista voimaa, joka edesauttaa muutoksia, joiden ilmentämisen kanssa muuten ehkä kamppailemme. Jos elämämme näyttää olevan täydellisen rukkauksen tarpeessa, Pluto on voimakas liittolainen. Yhdessä Neitsyessä olevan Merkuriuksen ja pohjoissolmun kanssa, se kannustaa pakoa totuuteen, sivuuttaen tavanomaiset välttämismekanismit, joita aiemmin käytettiin vallitsevan tilan ylläpitämiseen. Jos täytyy käydä vaikeita keskusteluja emmekä käyttäneet äskettäistä Merkuriuksen perääntymistä niiden käymiseen, syyskuun loppuosa antaa vielä tilaisuuksia siihen. Ilmaisemattomien ajatusten ja tunteiden artikuloiminen voi olla nyt sekä parantavaa että vapauttavaa, vaikka ne saattavat lietsoa muutaman myrskyn mennessään. Joskus myrskyä todella tarvitaan raikastamaan ilma uuden päivän koittamista varten …
 
Marsin matka Kauriissa (27.9.–9.11.) maadoittaa raivokkaan energian ja auttaa meitä toteuttamaan käytännöllisempiä tavoitteita. Suoraviivaisena, pragmaattisena, sitoutuneena ja horjumattomana se vaatii, että etenemme asioissa ja lakkaamme hiippailemasta niiden ympärillä! Se tarjoaa suuren tilaisuuden päästä itse asiaan ja käsitellä keskeneräiset asiat, ennen kuin voimme ilmentää rohkeimmat toiveemme ja unelmamme. Oinaan hallitsijana Mars on kiinnostunut ajankohtaisesta Uranuksen ja Erisin yhtymästä – innoissaan, että saamme siitä irti niin paljon, kuin voimme. Vaikka ehkä hyvinkin haluamme paeta elämän vaatimuksia vetäytymällä irrallisuuteen tai epätoivoon, itsetyytyväisyyteen tai itsesääliin, sen tekemien olisi vahingollinen ennakkotapaus välttelemisestä juuri silloin, kun täytyy kylvää rohkeuden ja päättäväisyyden siemeniä. Mars Kauriissa muistuttaa meille, että vain osallistumalla täysin tähän maailmaan voimme tuntea itsemme missään muussa maailmassa, ja se asettaa näyttämön kovan linjan maasidonnaiselle toiminnalle tulevina viikkoina!
 
Uusikuu Vaa'assa 1.10. klo 12.13 UT on hyvä aika aloittaa uudestaan viimeaikaisissa epäharmonia- ja konfliktitilanteissa. Pelkästään se, että olemme törmänneet toisiin, ei merkitse, että meidän on pakko olla ikuisesti sodassa. Saattaa olla, että meillä on paljon enemmän yhteistä, kuin tiedämme! Ihmisluonto on syklinen ja se aaltoilee yhteenkuuluvuudesta ja ymmärryksestä selkkaukseen, erillisyyteen ja epäharmoniaan ja sitten taas takaisin yhteyteen. Tämä pätee yhtä paljon suhteesssa itsemme kuin toistemme kanssa! Mikään ei pysy samana. Ei ole pysähdystilaa, edes kuolemassa.
 
Niinpä mihinkään sellaiseen näkemykseen, että mikään ei voi muuttaa – kaikkein vähiten meitä tai heitä, tätä tai tuota – ei voi yksinkertaisesti luottaa, erityisesti nyt! Muutos on ainoa vakio, luotettava turvapaikka, kunnes tunnemme epäilemättä sen pyhän ydinolemuksen, joka ruokkii meitä eri paikasta. Liittoutumassa Neptunuksen ja Venuksen kanssa tämä uusikuu sekä "henkistää" että maadoittaa suhteitamme. Se mahdollistaa myötätuntoisemman sydämen ja rohkeamman hengen ja ilmentyy valmiutena sanoa vaikeat asiat pitäen samalla rakkauden ja hyväksynnän tilaa. Vain silloin voimme realistisesti päättää – ollen näitä ihmisiä nyt – minne elämä vie meidät seuraavaksi.
 
Mutta jos väistämättömiä eroja on korteissa lokakuun tullessa, älä vastusta niitä. Tiedämme sydämessämme, milloin loppu on tullut, riippumatta siitä, miten paljon ehkä taistelemme tätä totuutta vastaan. Jos mahdollista, yritä rentoutua siihen ja ottaa vastaan "vain minä" –tilan siihen, missä oli ennen "me". Tämän uudenkuun puhuessa rakkaudesta, se on suurempaa ja kestävämpää laatua: Itsen rakastamista sellaisena, kuin se oikeasti on, ei valheellisen itsen, jonka luomme selviytyäksemme. Se on Jumalan rakkautta, joka virtaa lävitsemme totuutena, joka polttaa sisällä kiellettäessä. Kukaan ihminen ei voi antaa tai ottaa pois tätä rajatonta rakkautta, sillä se ei ole kenenkään meidän omistettavissa ja kuitenkin se on meidän kaikkien jaettavissa. Tulevana kuukautena meidän täytyy tehdä sitä hurjasti, juoda se syvälle ja kutoa se tämän fantastisesti myrskyävän elämän ytimeen.
 
Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >