HomeViestejäSarah Varcas26.8.2016 - Merkurius perääntyy Neitsyessä 30.8.-22.9 ja Jupiter siirtyy Vaakaan

26.8.2016 - Merkurius perääntyy Neitsyessä 30.8.-22.9 ja Jupiter siirtyy Vaakaan

MERKURIUS PERÄÄNTYY NEITSYESSÄ 30.8.–22.9. JA JUPITER SIIRTYY VAAKAAN
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
26.8.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Pyhä velvollisuutemme
 
Juuri kun Merkurius on siirtymässä Vaa'an sovinnolliseen maailmaan, se pysähtyy yhtäkkiä perääntymään Neitsyen viimeisessä asteessa, mikä muistuttaa meille, että on vielä yksityiskohtia, jotka meidän täytyy selvittää, faktoja jotka vaativat tarkastelua ja tarvitaan fokusoitunutta ponnistelua, ennen kuin voimme siirtyä eteenpäin ajankohtaisten suunnitelmiemme kera. Tapahtuessaan alle kaksi vuorokautta ennen auringonpimennystä Neitsyessä 1.9., tämä on voimallinen hetki, joka nostaa esiin monia kysymyksiä, joihin täytyy vastata rehellisesti. Tyydymmekö ilmeisimpiin vastauksiin, jotka vain pelkistävät monimutkaisen tilanteen ratkaisematta sitä? Eksymmekö yksityiskohtiin siinä määrin, ettemme näe metsää puilta? Onko kyseenalaistamaton varmuus sokaissut meidät vähemmän ilmeisille, mutta äärettömästi tärkeämmille totuuksille? Luulemmeko etsivämme totuutta, mutta olemme itse asiassa kiinnostunut todisteesta, että olemme oikeassa?! Mitkä olosuhteemme ovatkin, aika näiden kysymysten pohdiskeluun on nyt hyvin käytettyä aikaa.
 
Perääntyessään Merkurius muodostaa stelliumin Venukseen Vaa'assa ja Jupiteriin Neitsyessä. Tämä liittoutuma puhuu tarpeesta sekä puhua että kuunnella, katsoa syvälle elämään ja jakaa näkemämme tavalla, jonka toiset voivat ymmärtää, vaikka viestimme olisikin epäsuosittu! Jos täytyy käydä vaikeita keskusteluja, seuraavat kolme viikkoa saattavat olla juuri aika siihen, vaikka Merkuriuksen perääntymistä luonnehditaan tavallisesti huonoksi kommunikoinnille. Itse asiassa sen maalaaminen tuollaiseksi on vain yksi pelkistys paljon monimutkaisemmasta maisemasta. Pidä siis mielessä, että mitä tahansa luet tästä Merkuriuksen perääntymisestä (tämä mukaan luettuna!), se on äärettömästi syvällisempi, miltä ensin vaikuttaa.
 
Jupiter valmistautuu parhaillaan heittämään hyvästit Neitsyelle ja siirtymään Vaakaan. Kun se viettää yhden vuoden kussakin merkissä, sen siirtyminen uuteen merkkiin merkitsee muutosta siinä, miten saamme tolkkua maailmasta ja kokemuksestamme siinä. Sen yhtymä perääntyvän Merkuriuksen kanssa puhuu viisaudesta, jonka täytyy tehdä itsensä tunnetuksi, ennen kuin tuo nimenomainen muutos tapahtuu. Meillä on ollut tilaisuus oppia paljon Jupiterin kulkiessa Neitsyen läpi: tilaisuus katsoa kivien alle elämässämme, kurkistaa sen pölyisiin nurkkiin ja kevätsiivota yleisesti ajatuksemme, tunteemme ja asenteemme. Se on muistuttanut meille, että olemme osa ääretöntä kokonaisuutta – ei yksinäinen olento, joka elää tyhjiössä. Tämä tosiasia tulee vastuun kera, jota emme voi enää kavahtaa suosien pikaisia lopputuloksia ja nopeaa etenemistä. Elämämme joka hetkellä on vaikutus ja seuraamukset – jokaisella tehdyllä päätöksellä ja sanotulla sanalla, kaikella mitä teemme, sanomme ja olemme, sisällä ja ulkopuolella.
 
Kun Merkurius perääntyy Neitsyessä Jupiterin siirtyessä Vaakaan, meidät kutsutaan näkemään syvälle elämämme seuraamuksiin ja tekemään uudestaan nuo paikat parempien lopputulosten tarpeesta. Tämä Merkuriuksen perääntyminen on upeaa aikaa elämän tarkastelulle, vetäytymiselle ja pohdiskeluille, mikä keskittyy siihen, miten saavuimme tämänpäiväiseen paikkaamme ja mitä voimme tehdä seuraavaksi siunausten maksimoimiseksi, stressin minimoimiseksi ja kulkeaksemme eteenpäin matkaa, joka heijastaa syvimpiä ja intohimoisimpia totuuksiamme.
 
Kulkiessaan Neitsyessä Jupiter valaisi suhdettamme Äiti Maahan ja sitä syvää pettymystä, jonka ihmiskunta on sille aiheuttanut. Se pyysi meitä sitoutumaan uudestaan tämän kauniin planeetan kunnioittamiseen, riistämättä ja laiminlyömättä sitä. Jokapäiväisten valintojemme seuraamukset eivät tunnu ainoastaan omassa elämässämme, vaan myös ympäristössämme sekä lähellä että kaukana – jokainen valinta on kuin pikkukivi lammessa, joka väreilee kollektiivisessa energiakentässä, joka yhdistää sinut ja minut kaikkeen kaikkialla. Emme voi vain pestä käsiämme siitä merkittävästä vastuusta, joka meillä on tämän planeetan ja kaiken se päällisen elämän suojelijoina. Kun Merkurius perääntyy Neitsyessä, meidän täytyy yhdistyä siihen mahdollisimman syvästi – tietää kehomme sen lihaksi, hengityksemme sen sieluksi, sydämensykkeemme sen alkukantaiseksi rytmiksi, joka raikuu kautta aika-avaruuden. Kun teemme niin, se puhuu meille ja kauttamme muinaisia totuuksia, jotka ovat yhtä tärkeitä tänä päivänä kuin tuhat vuotta sitten – syvää viisautta hengestä ja lihasta, verestä ja luista. Sen ääni kuuluu joka sydämessä, joka on avoin kuulemaan, ja meidän täytyy kuunnella tarkkaan kaikkea, mitä se paljastaa.
 
Kun Jupiter siirtyy Vaakaan 9.9., se aloittaa suhdekorjausvuoden, jonka aikana voimme edetä syvempiin ja kestävämpiin siteisiin niiden kanssa, joita rakastamme, ja niiden kanssa joita vaistomaisesti emme rakasta! Meillä ei ole enää varaa ohittaa kaikkia, jotka eivät yllä vaaditulle tasolle tai täytä standardia, noteerata vain ne, jotka jakavat näkemyksemme, uskomuksemme ja prioriteettimme, ja sotia muita vastaan. Tällainen jakaminen ruokkii loputonta vihaa ja ristiriitaa tässä maailmassa, emmekä voi jatkaa tätä polkua ilman epätoivoisia seuraamuksia, joita kukaan meistä ei halua nähdä!
 
Jupiter Vaa'assa päästää ymmärryksen ja yhteyden balsamia vihan ja jakautuneisuuden mereen, joka on ollut hyvin myrskyävä viime vuosina. Mutta meidän, jokaisen meistä, täytyy käyttää tuota balsamia elämässämme joka päivä, etsien ymmärrystä, viljellen myötätuntoa, hyväksyen vaikeita totuuksia ja tehden päätöksiä, jotka tukevat rauhaa ja hajottavat selkkausta. Monet eivät tee tätä – sellainen on ihmisluonne! On vaikea kääntyä vihollisiaan kohti ja nähdä heidän sydämensä yhdeksi omamme kanssa. Ja on vielä haastavampaa nousta epäoikeudenmukaisuutta, riistämistä ja hyväksikäyttöä vastaan, tunnistaen samalla, että jokainen meistä on enemmän kuin käyttäytymisemme, uskomuksemme ja tunteemme – että elämä on pyhä, ottamastaan muodosta riippumatta.
 
Nämä ovat hyvin haastavia aikoja, kun monet työnnetään suvaitsevaisuus- ja ymmärrysrajojensa yli ja viedään vihan, torjunnan ja koston pirstoutuneeseen maailmaan. Kun Merkurius perääntyy Neitsyessä, meitä kutsutaan pohtimaan omaa suhdettamme näihin tunteisiin ja kohtaamaan sisällämme tuo henkilö, josta ehkä tuntuu, ettei se kestä enää. Jupiter Vaa'assa kertoo, että kestämme – että se mikä tuntuu rajaltamme, on itse asiassa vedenjakaja, joka johtaa uuteen tapaan nähdä maailma ja oma paikkamme siinä. Luottamus on nyt tärkeää – luottamus itseemme, elämään ja kaikkeen minkä on tapahduttava Vesimiehen ajan synnyttämiseksi. Luottamus kykyymme muuttua tarvittaessa ja luoda uusi maailma vanhan tuhkasta.
 
Niillä joita on siunattu turvallisuudella ja varmuudella maailmassa, jossa hyvin monet kamppailevat pelkästään selviytyäkseen, on suuri vastuu: kurkottaa itsemme yli uuteen olemistapaan, kieltäytyä lankeamasta itsen tai toisten vihaamisen uhriksi, kuvitella maailma, joka ravitsee elämää, ei tuhoa sitä, ja tehdä kaikkemme sen toteutumiseksi. Seisomme kaikki reunalla, kun Merkurius pysähtyy perääntymään, mutta kurkistammeko alas kuiluun edessämme vai toiselle puolelle? Menemme sinne, mihin keskitymme, joten tämä valinta tulee suuren voiman kera. Merkuriuksen perääntyminen Neitsyessä muistuttaa meille, että pyhä velvollisuutemme on valita hyvin.
 
Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >