HomeViestejäSarah Varcas1.2.2016 - Helmikuun 2016 astroenergiaraportti

1.2.2016 - Helmikuun 2016 astroenergiaraportti

HELMIKUUN 2016 ASTROENERGIARAPORTTI
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
1.2.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Herää ja haista kahvin tuoksu!
 
Helmikuu voi tuntua paljon enemmän uuden vuoden alulta kuin tammikuu! Merkuriuksen perääntyessä suuren osan viime kuusta, olemme ehkä kiireisenä viimeistelleet keskeneräisiä asioita ja selvitelleet asioita, joiden luulimme jo olleen valmiita – yleisesti ottaen selvittäneet keskeneräisiä asioita, olivat ne sitten käytännön, tunnepuolen tai henkisiä asioita. Nyt kun Merkurius kulkee taas eteenpäin, meillä on paljon parempi tilaisuus päästä vauhtiin. Tämä on todella kätevää ottaen huomioon, että pimennyskausi alkaa heti helmikuun täydenkuun jälkeen ja tulossa on pari pimennystä maaliskuussa. Mutta ennen kuin pääsemme siihen, on asioita tehtävänä …
 
Tämä kuukausi alkaa Saturnuksen, Uranuksen ja Pluton muodostaessa asetelman, joka kestää kuunpimennykseen saakka 23.3. Kantaen varjoa Uranuksen ja Pluton neliöstä, joka hallitsi taivaasta 2012-2015, tämä liittoutuma korostaa sitä, missä kohtaa olemme ehkä tulleet liian omahyväiseksi ja meidän täytyy herätä ja haistaa kahvin tuoksu. Saattaa olla houkuttelevaa tarkastella noita kolmea vuotta tyytyväisenä – uskaltaisin jopa sanoa, itseriittoisen tyytyväisenä (!) – kun pohdiskelemme niitä valtavia muutoksia, joita teimme, ja taputamme itseämme selkään, koska olimme niin "huippuhyvä"! Ja tietysti saatoimme hyvinkin olla ollut. Lukemattomat yksilöt kävivät läpi traumoja ja/tai transformaatioita, jollaisista he eivät olisi voineet etukäteen kuvitella selviytyvänsä. Meidän kaikkien luonteenlujuutta testattiin ja monet maalattiin nurkkaan, josta ainoa tie pois oli liekkien läpi ja ulos toiselta puolelta. Tässä tapauksessa on houkuttelevaa ajatella, että olemme nyt toisella puolella ja oikeasti kaiken pitäisi rauhoittua ja rentoutua!
 
Mutta avain tämän ajan ymmärtämiseen on sen tunnistamisessa, että asiat eivät palaa "normaaliksi" Uranuksen ja Pluton neliön kaltaisen tapahtuman jälkeen. Niiden luonne on peruuttamattomasti muuttunut. Se aine mikä sitoo yhteen tämän universumin ja kaikki siinä, kudotaan uudelleen, silloin kun ulkoplaneetat tanssivat yhdessä tällä tavalla. Tästä syystä tunnemme niiden vaikutuksen hyvin voimakkaasti: se tunkeutuu meihin syvimmällä tasolla emmekä voi sivuuttaa sen vaikutuksia, sillä siitä tulee me. Sen tekeminen olisi olemuksemme pirstomista ja eroamista ydinolemuksestamme. Vaikka saatamme katsoa taaksepäin haastavaa aikaa, joka testasi meitä syvältä, tuona aikana itse asiassa luontomme hajotettiin ja sitten uudistettiin. Emme tule siitä läpi samana vaan vahvempana. Tulemme siitä läpi uudistuneena, uudestisyntyneenä ja pyhän lähteen uudesti muotoilemana. Mikaan ei ole koskaan entisellään, kaikkein vähiten me.
 
Sitten kun olemme avanneet oven tuollaisille voimille, meidän täytyy oppia elämään hyvin niiden kanssa. Tehtyämme suuria muutoksia, meidän täytyy olla valmistautunut tekemään tarvittaessa lisää ja mieluummin ennen, kuin meidät työnnetään äärirajoille, kuten monille tapahtui kosmisen neliötanssin aikana 2012-2015. Tiedämme nyt, miltä syvälliseen muutokseen pakottaminen tuntuu. Tehdäänpä seuraavalla kerralla muutos, ennen kuin meidät pakotetaan! Tehdään se omalla ajoituksellamme, heti kun saamme tuon tönäisyn sisältä, joka sanoo: "okei … jokin ei ole aivan oikein tässä … laitetaan liikkeelle muutos …" Vastarinta on turhaa, mutta uskolliset rohkeudenteot vastauksena sisäiseen viisauteen, ovat tämän vuoden evoluutioprosessin ydinolemus. Tarvitsemme rohkeutta, fokusta, sitoutumista ja selkeyttä. Niiden kaikkien kehittyminen riittävästi voi vaatia aikaa, mutta mitä enemmän panostamme niiden kehittämiseen nyt, sitä paremmin varustautunut olemme reagoimaan, kun muutos taas koputtaa (mikä tapahtuu).
 
Saturnus joka on nyt Jousimiehessä, antaa käytännön optimismia ja kestävää rohkeutta, mitä vaaditaan muutospolun jatkamiseen, vaikka pitäisimmekin siitä, missä olemme! Evoluutiossa ei ole kyse saapumisesta perille eikä transformaatiossa ole kyse ikuisesti kestävän tilan varmistamisesta. Elämä muuttuu aina – muuten se ei ole elämää. Sydämemme lepää jokaisen lyönnin välissä. Hereilläolon katkaisee uni ja energian uupumus. Hengityksemme tulee ja menee, solumme uudistuvat ja tunteemme muuttuvat. Pysähdystila on lamaantunut: kuolemaa, ei elämää, tukahduttamista, ei ilmaisua. Jos haluamme vaatia sen elämän, joka on meidän, on oltava valmis elämään sitä täysillä – ei poistamaan niitä osia, jotka mieluummin välttäisimme, ja roikkumaan sinnikkäästi kiinni niissä osissa, joiden oikeasti tarvitsee olla poissa. Tuleva pimennysjakso, yhdessä tämän Saturnuksen, Uranuksen ja Pluton asetelman kanssa, auttaa puhaltamaan pois omahyväisyyden hämähäkinseitit ja muistuttaa meille, että määränpäät ovat yliarvostettuja – se kaikki on matkalla!
 
Venuksen ja Pluton yhtymä 3.-9.2. muistuttaa meille, että myös merkittävän muutoksen keskellä voidaan löytää lohtua, kun antaudumme prosessille, emmekä yritä kontrolloida sitä. Tässä on tiettyä heittäytymistä: valmius sallia muutosvoimien tulvia olemukseemme ja rikkoa puolustuksemme. Jos voimme sallia tämän ja hyväksyä uuden energian tsunamin, joka häiritsee pintatyyneyttämme, kohtaamme sen uudistavan ja virkistävän vaikutuksen, joka voi ulottua elämämme joka nurkkaan. Jos kuitenkin pyrimme pakottamaan tuota virtaa ja muotoilemaan prosessia, saatamme huomata, että kontrollimme ulkopuoliset voimat hukuttavat turvapuolustuksemme silloin, kun vähiten odotamme.
 
Helmikuun alusta huhtikuun loppuun nähdään Kheironin yhtymä eteläsolmun kanssa, joka on oppositiossa Jupiteriin 11.3. saakka. Suurena parantajana ja opettajana Kheiron pyrkii eheyteen samalla, kun se tuntee intiimisti ne sisäiset paikat, joissa tunnemme kaikkea muuta! Kaloissa se pyytää meitä tuntemaan itsemme riittävän hyvin egotasolla kyetäksemme päästämään irti siitä, kuka uskomme olevamme, ja etsiäksemme suurempaa ja kestävämpää totuutta. Kheiron Kaloissa saattaa kuitenkin saada meidät etsimään ennen kaikkea ylimaallista ja pidämme kovaa aineellista maailmaa karkeana ja alhaisena, henkeä parempana kuin ainetta ja jalostuneisuutta parempana kuin todellisuutta. Mutta tämän hypyn tekeminen, ennen kuin tiedämme itsemme fyysiseksi olennoksi aineellisessa maailmassa, on ennenaikaista: pakoa ihmisyydestä, joka on perintömme ja vastuumme syntymän vuoksi. Sen oppositiossa Jupiteriin Neitsyessä, meidät haastetaan syleilemään fyysistä ulottuvuutta, tunnistaen samalla sen rajoitukset ja vastuut. Henki on nimittäin yhtä paljon aineessa kuin erillään siitä. Jos emme löydä sitä sieltä, vaan pyrimme vain välttämään selkkausta arkisen maailman kanssa, kiellämme itseltämme pääsyn pyhään lähteeseen täysimmillään, siihen mikä elävöittää kaikki asiat.
 
Parantuminen joka on ulottuvilla Kheironin yhtymässä eteläsolmun kanssa, on elämää muuttava. Antaessaan kanavan saattaa päätökseen menneisyyden tuskan, joka vainoaa meitä nytkin, se kutsuu meidät sallimaan menneisyyden päättyä sen sijaan, että pyöritämme sitä ikuisesti uudestaan mielessä, tunteissa ja käyttäytymisessä. Emme voi muuttaa menneisyyttä tai poistaa sen vaikeuksia henkilökohtaiselta aikajanaltamme, mutta voimme sallia niiden tulla lannoitteeksi tulevaisuudelle, ei kalkkeutuneiksi muistoiksi ja tunteiksi, jotka imevät sydänvertamme nykyhetkessä. Tämä yhtymä paljastaa, missä määrin samaistumme tuskaan. Jos henkilökohtainen tarinamme rakentuu kamppailun ympärille, sitä voi olla kohtuuttoman vaikea parantaa, sillä mitä on jäljellä, kun tuska on poissa?
 
Menneisyydestä irtipäästämiseksi meidän täytyy luopua sen roolista nykyhetkessämme, ei kieltämällä, vaan rakastamalla itseämme. Tämä tunnistaa, että menneisyys luo nykyisyyttä yhtä paljon sen kautta, miten parannamme sen, kuin sen miten se on rikkonut meidät. Sen juurruttaminen eilisen kärsimykseen, joka olemme tänä päivänä, on tahatonta itsensä vahingoittamista, joka varmasti pitkittää tuskaamme. Kheiron yhtymässä eteläsolmuun kutsuu parantumista pimeimpiin paikkoihimme ja aloittaa korjausprosessin, jos sallimme sen. Vaihtoehtoisesti voimme käyttää sen läsnäoloa vahvistamaan haavoittuneisuuttamme ja menetämme harvinaisen ja kallisarvoisen tilaisuuden parantua.
 
Uusikuu Vesimiehessä 8.2. klo 14.40 UT vahvistaa oikeuttamme tähän parantumiseen. On aina meidän valintamme, otammeko sen vastaan vai emme, ja meidän saattaa tarvita kamppailla itseä sabotoivaa pysähtyneisyyttä vastaan sen tekemiseksi, mutta kun sitoudumme uudistumiseen, kaikenlaisia voimia nousee esiin ja ne sopivat yhteen päättäväisyytemme kanssa. Tämä kuu on mystinen ja se puhuu kätketyistä asioista ja vihkimyksistä uuteen olotilaan. Se voi näyttää tyyneltä pinnalla, mutta ytimessään se sykkii voimakasta energiaa, jonka voimme valjastaa, jos niin valitsemme. Älä anna "paljon mitään ei tapahdu" –ulkokuoren pettää tänä aikana, sillä pinnan alla herää jotain. Tämä kuu puhuu suuresta arkisuuteen kätketystä potentiaalista ja valtavasta energiasta, joka on käytettävissä jokapäiväisiin askareisiin. Löytääksemme sen meidän ehkä tarvitsee katsoa sen yli, mikä näyttää välittömästi selvältä, ja olla valmis katsomaan uusilla tavoilla ja uusiin paikkoihin. Mutta se on siellä ja sitten kun löydämme sen, miten paljon elämänvoimaa etsii ilmaisua kauttamme, saatamme hyvinkin löytää juuri sen liikevoiman, jota tarvitsemme välttämättömien muutosten tekemiseen.
 
Merkuriuksen saapuminen Vesimieheen 13.2., mitä seuraa Venus 17.2., korvaa sen käytännöllisen energian, joka on hallinnut nämä kuluneet viikot, älyllisemmällä energialla, joka arvostaa kommunikointia ja suhteita enemmän kuin tarvetta tuottaa konkreettisia tuloksia. Merkuriuksen perääntymismatka tammikuussa, yhdessä Auringon ja sitten Venuksen ollessa Kauriissa, teki kiireisen alun vuodelle, jossa oli paljon hoidettavia asioita, selvitettäviä ongelmia, tehtäviä askareita ja keskeneräisten asioiden viimeistelyä. Todellinen edistyminen on saattanut kuitenkin jäädä uupumaan! Tämä planeettojen siirtyminen Vesimieheen on merkki tilaisuudesta muotoilla lopputuloksia suhteiden laadun osalta, ei niinkään saada konkreettisista tuloksista kovan päivätyön päätteeksi. Sillä on nyt vähemmän merkitystä, mitä voimme ruksata pois tehtävälistaltamme, ja sillä enemmän, kenen kanssa olemme yhteydessä ja miten – jakamamme ymmärryksen syvyys ja mielemme avoimuus uusille perspektiiveille, eroaville näkemyksille ja vaihtoehtoisille mahdollisuuksille.
 
Ollessaan alle kuukauden Vesimiehessä, Merkurius ja Venus kannustavat meitä ottamaan parhaan irti niiden matkasta tässä innovatiivisessa ilmamerkissä ja antamaan mielellemme aikaa ja tilaa nähdä tuttuja asioita uudesta perspektiivistä. Ja tietysti "tuttu" on suhteellinen käsite! Se mikä on jokapäiväistä sinulle, saattaa olla suuri innovaatio minulle. Toisen ihmisen arkinen on toisen ihmisen ilmestys! Niinpä meidän täytyy olla valmis kyseenalaistamaan se, mihin olemme tottuneet, vaikka uskoisimme sen (meidän) olevan miten tietoista. On aina enemmän löydättävää – uusia perspektiivejä tutkittavana ja uutta informaatiota kerättävänä. Merkurius ja Venus Vesimiehessä muistuttavat meille, ettei pidä koskaan olettaa täyttä tietoa tai varmuutta, vaan säilyttää avoin sydän ja utelias mieli, joihin universumi voi kylvää niin monia viisaussiemeniä kuin tarvitaan.
 
Auringon nähdään siirtyvän Kaloihin 19.2. ja tähän eläinradan viimeiseen merkkiin tulevat myös Neptunus, Kheiron ja Ceres-asteroidi. Tämä kerääntyminen Kaloihin sisältää lempeää, parantavaa energiaa, mutta Kalojen lempeys ei ole välttämättä helppoa! Sen vaikutuksen alaisena voimme tuntea identiteetin ja tarkoituksen menettämistä, mitä on vaikea sietää, ja yhtä lailla heräämistä pyhään ykseyteen, joka yhdistä meidät kaikki yhdeksi. Kalaenergian käsitteleminen ei ole mikään mitätön tehtävä ja se vaatii keskittymistä ja motivaatiota yhtä paljon kuin uskollista antautumista. Kun Aurinko kulkee Kalojen läpi tulevana kuukautena, meitä kannustetaan panostamaan energiaa ja ponnistelua omaan heräämiseemme, myös antautuessamme siihen prosessiin, jossa suurempi luova voima muokkaa meitä. Älköön koskaan sanottako, että Kalojen henkisyys on "haperoa" tai epäluotettavaa. Me teemme siitä sellaista. Tai emme, riippuen siitä, ruumiillistammeko elämän hengen ja vaadimme sen omaksemme vai heittäydymmekö sen jalkoihin olosuhteiden uhrina ja avuttomana puuttumaan omaan kohtaloomme.
 
Täysikuu Neitsyessä 22.2. klo 18.21 UT tuo tukea Äiti Maalta, joka kutsuu meitä maadoittumaan ja yhdistymään sen runsauteen. Käveleminen avojaloin ruohikolla, seisominen kalliolla tuulen heiluttaessa hiuksiamme tai tuoreiden vihannesten valmisteleminen suosikkikeittomme tai tuoreen ja värikkään salaatin tekemiseksi kutsuu elämäämme tämän kuun energiaa. Se muistuttaa meille rajattomasta tuesta, joka on käytettävissämme, jos vain hyödynnämme sitä, emmekä kompuroi sokeana elämän läpi olettaen, että tämä draama on pelkkää alamäkeä meille tai kaikille muille! Se näkee universaalin verkon, joka tukee, muotoilee ja antaa voimaa panoksellemme elämässä, ja se kaipaa myös meidän näkevän myös: rakkauden, voiman, luovuuden, potentiaalin, kuolemaan kätketyn syntymän ja menetykseen naamioituneen saavutuksen.
 
Jupiter on viime syyskuun auringonpimennyksen asteluvussa tämän täysikuun aikana. Asiat jotka olivat merkittäviä silloin, voivat saavuttaa jonkin ratkaisun tässä kohtaa, mitä auttaa laajempi näkemyksemme ja syvempi ymmärryksemme siitä, mitä oikeasti tapahtuu. Jälkiviisaus on tietysti täsmällistä tiedettä. Niinpä jos huomaamme katselevamme taaksepäin katuen, on tärkeää muistaa, ettei mikään kokemus mene hukkaan, jos opimme siitä, eikä mikään pettymys ole hyödytön, jos se paljastaa jotain lisää itsestämme. Uusi pimennysjakso alkaa 23.2., joten valmius taputtaa itseämme selkään aiemmista ponnisteluista ja päästää irti kaikista katumisista tämän uudenkuun valossa, puhdistaa pöydän valmiiksi seuraavalle puolen vuoden progressiiviselle mahdollisuusjaksolle.
 
Jupiterin, Uranuksen ja Pluton nähdään yhdistävän voimat 25.2., mikä jatkuu 14.3. saakka, ja tämä vahvistaa päättäväisyyttämme. Jos tiedämme, mitä tarvitsee tehdä, muttemme näytä löytävän tapaa saada sitä tapahtumaan, ne antavat voimakkaan impulssin oivalluksena, joka paljastaa parhaan polun eteenpäin. Kuuntele sisäistä viisautta nyt ja kiinnitä huomiota intuitioon, tunteisiin ja aavistuksiin. Ne eivät ole aivojen ja hermoston tuottamia sattumanvaraisia reaktioita, jotta ne pysyvät kiireisenä, vaan dataa yhteiskentästä, jossa liikumme ja jossa olemuksemme on. Kaikki mitä meidän tarvitsee koskaan tietää, on tässä kentässä, ja se paljastetaan täsmälleen oikeaan aikaan. Mitä paremmin kiinnitämme huomiota, sitä nopeammin viestit vastaanotetaan ja sitä tehokkaammin voimme toimia niiden perusteella. Kun kuukausi päättyy, niiden käytettävissä on paljon informaatiota, jotka ovat valmiita kuuntelemaan, katselemaan ja oppimaan.
 
Helmikuun loppuun mennessä (jolloin saamme lisäpäivän, koska on karkausvuosi), voimme hyvinkin katsoa taaksepäin kuukautta, jossa asiat ovat saaneet vauhtia, ja sitä edistymistä joka oli hidasta tammikuussa, on viimeinkin tapahtunut. 2016 on nyt päässyt vauhtiin, ja maaliskuun auringonpimennys Kaloissa ja kuunpimennys Vaa'assa tekevät pian yhteistyötä ja auttavat sitä eteenpäin tiellään!
 
Sarah Varcas
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >