HomeViestejäSarah Varcas29.12.2015 - Tammikuun 2016 astroenergiaraportti

29.12.2015 - Tammikuun 2016 astroenergiaraportti

TAMMIKUUN 2016 ASTROENERGIARAPORTTI
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
29.12.2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Valmistautuminen aloittamaan
 
Vuosi 2016 voi alkaa hitaasti. Meillä saattaa olla jopa houkutusta sivuuttaa tammikuu, ennen kuin olemme antaneet sille tilaisuuden! Jos näin on, älä tee sitä! Taatusti se ei ole ylävireisin ja innostavin alku uudelle vuodelle, mutta tämän kuukauden yleistunne – sotkujen selvittäminen elämässämme ja keskeneräisten asioiden hoitaminen ja saaminen järjestykseen – on meille suureksi hyödyksi helmikuussa, kun pimennyskausi alkaa (merkkinä kahdesta pimennyksestä maaliskuussa) ja asiat alkavat saada vauhtia. Tämä kuukausi on hyvin paljon asioiden hoitamista, merkitsee se sitten kaappien järjestämistä, huomattavien laskujen maksamista, kirjeenvaihdon saattamista ajan tasalle tai sen päättämistä, mistä elämämme osista aiomme ehdottomasti luopua tänä vuonna! Älä vähättele tällaisten merkityksettömiltä näyttävien tekemisten voimaa. Tässä kuussa ne lannoittavat kasvua, joka tulee aikanaan.
 
Periaatteessa tammikuun avainviesti on juuri se: älä jaa elämää henkiseen ja arkiseen, erityislaatuiseen ja tavalliseen. Kaikki on erityislaatuista ja arkista. Kaikessa mitä teemme, on voimaa. Jokainen sana, teko, ajatus, tunne ja aikomus tuo painonsa tähän universumiin. Jos tuomitsemme jokapäiväisen maailman – työn, työmatkan, ostoksilla käymisen, siivoamisen ja elämiseen riittävän ansaitsemisen – jotenkin vähemmän arvokkaaksi kuin "henkisenä olemisen", kiellämme pyhyyden läsnäolon elämämme ytimessä. Tämä johtaa tunteeseen, että meidän täytyy mennä johonkin poikkeukselliseen paikkaan "ollaksemme henkinen" – käyttäytyä tietyllä tavalla, näyttää tietyltä tai elää tietynlaista elämää. Henkisen ihmisen ulkoisista merkeistä tulee näin meidän ja kaikkien muiden arvon määräävä tekijä. Tuomitseminen tehdään pintavaikutelman perusteella, ei olemisen laadun. Henkisyyden tutkimiseen pyrkimisestä tulee sellaista, mikä tekee meistä erityislaatuisen ja näin egon työkalun, ei hengen. Tämä on yleinen ilmiö nykyään, kun "henkiset markkinat" ovat täynnä pyhää materialismia, ilman sitä yhtä asiaa jota kukaan ei voi ostaa: läsnäolo. Selkeä, puhdas ja elämää sykkivä läsnäolo – perustavanlaatuinen yhteys Lähteeseen, joka kaikkien ulottuvilla kaikkialla.
 
Vuosi 2016 ampuu teeskentelyn ja persoonan läpi ja paljastaa, mitä alla on. Mikään ei säästy tämän todellisuuden tunkeutumiselta, mikä paljastaa totuuden jokaisen sydämessä. Niiden jotka väittävät omaavansa henkisiä saavutuksia, täytyy selittää väitteensä. Ne jotka esittävät tiettyä naamaa, haastetaan tekemään siitä todellisuutta elämässään tai sivuuttamaan sen ja paljastamaan, mitä alla on. Saattaa olla hetkittäin tuskallista altistumista, korostunutta pettämistä, valheiden paljastumista ja mahtailun kääntymistä nurin, mutta kaiken tämän läpi kulkee selvä kultainen totuuslanka, joka valaisee kaiken, joka on väärentämättömän aitoa. Emme selviydy enää maailman jakamisesta osiin, toisten osien ollessa arvokkaampia kuin toiset. Meidän täytyy elää se kaikki, hyväksyä ja olla se kaikki – itsemme elettynä koko komeudessaan, ei muokattuna ja hiottuna esittämään suosittua naamaa maailmalle.
 
Vastaavasti jos luulemme heräämisen tekevän elämästä helppoa, tämä vuosi panee meidät ajattelemaan uudestaan! Heräämisessä ei ole kyse elämän saamisesta tapahtumaan oman pillimme mukaan, vaan virittymisestä elämän kanssa niin, että me ja se olemme yksi ja sama ja virtaamme yhdessä koko ikuisuuden läpi. Tämä ei tule helpolla meille ihmisille, jotka haluamme vakaasti kontrolloida tapahtumia, saada halumme tyydytettyä ja ylistystä siitä, mitä ja kuka olemme. Nöyryys on avain, kuten myös valmius uskoa, ettemme tiedä mitään ja tunne ketään, voidaksemme sallia elämän yllättää meidät kerta toisensa jälkeen. Tämän se tekee, jos sallimme sen. Ei aina arvostamallamme tavalla, mutta aina tavalla, joka herättää meidät vielä lisää tuoksi virraksi tulemisen syvemmille virtauksille, joka kulkee olemuksemme lävitse ja ympärillä.
 
Marsin siirtyminen Skorpioniin 3.1. asettaa näyttämön kahden kuukauden tehokkaalle toiminnalle, joka ulottuu niihin itsepäisiin juuriin, jotka täytyy katkaista. Saatamme usein edesauttaa pintamuutoksia, jotka näyttävät hyvältä, mutta emme tunkeudu psyykemme kätketympiin ja syvempiin aspekteihin, joissa painimme todellista muutosta vastaan. Mars Skorpionissa sekä vastustaa muutosta että pakottaa siihen tietäen, että juuri tässä vastustamisessa on se energia, jota tarvitaan murtautumaan läpi niistä esteistä ja vanhoista malleista, jotka pitävät energiamme jumissa ja perspektiivimme rajoittuneena. Tänä aikana saatamme huomata, että haluamme epätoivoisesti muutosta ja samalla pelkäämme sitä, mikä aiheuttaa ristiriitaa ja energian tukahduttamista, ja tämä häiritsee jokapäiväisiä kokemuksiamme, kunnes tartumme siihen, mitä oikeasti tapahtuu. Skorpionin ytimessä lepäävää uudestisyntymää ei varmisteta pienellä luottamuseleellä, vaan valtavan kestävyyden ja päättäväisyyden osoittamisella siihen, että poltamme ne asiat, jotka sitovat meitä. Mars antaa mielellään polttoainetta tuohon paloon ja lietsoo liekkejä silloinkin, kun haluaisimme sen mieluummin antavan olla ja lopettavan näyttävän niitä totuuksia, joiden hautaamiseksi olemme tehneet kovasti töitä!
 
Mutta totuus tahtoo ulos tässä kuussa, eikä vähiten Merkuriuksen perääntyessä 5.-25.1., enimmäkseen Kauriissa, mutta muutaman päivän Vesimiehessä. Tämä Merkuriuksen perääntyminen on erityisen voimallinen ja täynnä yllätyksiä. Jos yritämme, tarkoituksella tai tahtomattamme, heittää sumua jonkun silmiin (myös omiimme), tämä yhdistelmä pilaa yrityksemme! Merkuriuksen perääntyminen Kauriissa paljastaa kylmät ja kovat faktat, pidämme siitä tai emme, mutta samalla se myös paljastaa sen vapauden, joka tulee siitä, että sanoo asiat niin kuin ovat, ja valmistautuu elämään sen seuraamusten kanssa. Tämä on hyvää harjoitusta koko vuodelle, kun totuudet voivat olla kirpaisevia ja kuitenkin hyvin tarpeellisia kalibroimaan uudelleen suhteemme toisiin, maailmaan laajemmin ja kauniiseen planeettakotiimme. Jos haluamme totuuden käärittynä kiiltävään paperiin rusetti päällä, tämä vuosi saattaa tuottaa pettymyksen. Jos haluamme sen suoraan ja kiistämättä sanottuna, olemme mukana hedelmällisellä matkalla!
 
Uusikuu Kauriissa 10.1., neliössä Uranukseen Oinaassa, muistuttaa meille, että sisällämme palava jumalainen tuli ei ole sama asia kuin egon kuumotus, kun se uskoo olevansa kaiken vallan lähde. Tulee lisääntyvässä määrin vaikeaksi pakottaa pelkästään tahdolla ja yritykset saattavat epäonnistua, jos emme pysty harmonisoimaan niitä tietoisuuskehityksen suuremman virran kanssa, joka vaatii omistautumista ymmärryksemme ylittävään prosessiin. Tämä uusikuu muistuttaa meille, että mistä tahansa luulemmekin heräämisessä olevan kysymys, niin sitä se ei ole. Jos voimme ajatella sen, olemme jo väärässä! Käsitykset eivät pääse lähellekään sitä, eivätkä nämä sanat. Meidän täytyy vain tulla siksi ja katsoa, mitä tapahtuu, hetki hetkeltä ja herätä luomissykkeelle, kun se muotoilee päiviämme.
 
Se yleistunne, ettemme oikein pääse vauhtiin, saattaa yllättää meidät, jos olemme liian keskittynyt siihen, mitä uskomme pitävän tapahtua tässä kuussa, versus mitä oikeasti tapahtuu! Jupiterin, Erisin ja Auringon muodostama asetelma, joka on taivaalla 11.-16.1., kääntää valokeilan siihen, miten hyvin suhteemme aineelliseen maailmaan heijastaa sisästä viisauttamme. On vähän itua totuuden etsimisessä, jos emme ole valmistautunut elämään sitä, ja viisaus joka on jätetty nurkkaan näivettymään, ei rajoita pelkästään tehokkuuttamme, vaan se heikentää olemustamme, kun heitämme sivuun jumalaisen ravinnon, joka ruokkii tietoisuuttamme. Meidän on syötävä se kaikki ja sulatettava hyvin, sallien sen ravita meitä ja antaa polttoainetta lisäoivalluksille ja syvällisemmälle viisaudelle.
 
Täysikuu Leijonassa 25.1. antaa meille lisäpotkun, jos tarvitsemme kannustusta. On ok, jos alamme nähdä uusin silmin sen, mikä ennen näytti ilmeiseltä, ja se saa meidät kyseenalaistamaan, kuka ja mitä olemme. Tämä kuu muistuttaa meille, että vain testaamalla perspektiivejä ja elämällä tiemme unelmiimme voimme löytää niiden totuuden tai sitten ei. Emme voi arvioida kaikkea etukäteen ja päättää ennen alkamista, mitkä polut ovat kokeilemisen arvoisia ja mitkä johtavat harhaan. Meidän täytyy syleillä elämää sisältä käsin saadaksemme kaiken sen selville ja se paljastuu kohtaamisessamme läsnä olevan hetken kanssa ja syntyy menneistä päätöksistä ja nykytodellisuuksista. Tämä Kuu antaa itseluottamusta astua polulle, vaikka meistä tuntuisi hyvin epävarmalta. Nimittäin vain tekemällä tämän löydämme seuraavan askeleen ja sitä seuraavan ja jokaista ohjataan sisältä ja ulkoa, kun kiinnitämme huomiota totuuksiin, jotka nousevat esiin matkan aikana.
 
Merkurius asettuu suoraan päivä täysikuun jälkeen, mikä on merkki vähittäisestä tahtimuutoksesta ja tilaisuudesta liikkua eteenpäin. Jos olemme eläneet tämän Merkuriuksen perääntymisen hyvin, olemme tässä kohtaa valmis astumaan ulos tekemään vaikutuksen, ottamaan kantaa ja sitoutumaan urakkaan, miltä se näyttääkin. Jos toivomme tämän olevan henkilökohtaisten muutosten tai julkisten saavutusten, henkisen heräämisen, taloudellisten rikkauksien tai kaiken muun vuosi, tammikuun viimeinen viikko kutsuu meitä aloittamaan, viimeisteltyämme kolme viikkoa keskeneräisiä asioita, mitä ilman uudet alut olisivat olleet epätodennäköisiä.
 
Kun tammikuu tulee loppuun, energia kulkee korkealla ja inspiraatio sen mukana, vaikka meidän on viisasta pitää jalat maassa! Pienten asetelmien sarja loppukuusta muistuttaa meille, että energia on informaatiota ja tehtävämme on tulkita vihjeitä ja seurata polkua. Jos jokin ei toimi, energia on joko tukossa tai liian hajallaan. Tämän erottaminen on tärkeä taito kehitettäväksi tänä vuonna, joten voisimme hyvin aloittaa sen nyt! Ensimmäinen vihje löytyy asenteestamme: kiristelemmekö hampaitamme ja pakotamme edistymistä, vaikka mikä olisi, vai päästämmekö irti liian helposti ja luotamme universumin tekevän sen, mikä on itse asiassa meidän tehtävämme! Tasapanon löytäminen antautumisen ja ponnistelemisen, omistautumisen ja joustavuuden välille kannattaa nyt, kun arvostamme enemmän niitä sisäisiä nyansseja, jotka muokkaavat kokemuksiamme ja näin muovaavat tulevaisuutta siitä käsin, miten elämme jokaista päiväämme.
 
Sarah Varcas
  -----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >