HomeViestejäSarah Varcas27.11.2015 - Joulukuun 2015 astroenergiaraportti

27.11.2015 - Joulukuun 2015 astroenergiaraportti

JOULUKUUN 2015 ASTROENERGIARAPORTTI
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
27.11.2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Heräämisverkossa
 
Tässä sitä lähestytään taas yhden vuoden loppua. Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, ihmettelet, mihin ihmeeseen se meni! Joulukuu alkaa – kenties sopivasti – heijastumina menneisyydestä, mikä muistuttaa meille, ettemme jätä aiempia itsejämme taakse, kun muutumme ja kasvamme, vaan sulautamme ne täydemmäksi, aidommaksi ja tehokkaammaksi itseksi, joka syntyy syvästä tutkimisesta. Tämä prosessi ei tee meistä "erityistä" tai jotain muuta kuin ihminen. Sen sijaan se tuo meidät täyden ihmisyyden tilaan, joka toimii kaikilla tasoilla – fyysinen, mentaali, tunne, henkinen – tasapainoisesti ja integroidusti.
 
Kun kehitymme kollektiivisesti ja jokainen antaa osansa tämän planeetan heräämiseen, meidän on tehtävä se koko olemuksellamme – ei heittämällä pois aineellista maailmaa jonkin "henkisemmän" vuoksi tai tunteita jonkin "rauhallisemman" vuoksi. Jokaisesta ihmiskokemuksen osasta on hyötyä ja elämämme jokainen hetki antaa arvokasta oivaltamis- ja laajentumismateriaalia. Tässä kuussa taivas muistuttaa meille, että voimme herätä minä hetkenä hyvänsä – joka hetki – riippumatta siitä, kuka olemme, mitä teemme tai mitä olemme aiemmin tehneet. Kuten voivat kaikki muutkin. Kukaan ei ole ilman toivoa. Kukaan ei ole toivoton tapaus. Meitä kaikkia pidetään valon ja pimeyden, oivalluksen ja tietämättömyyden, rakkauden ja pelon energiaverkossa. Nämä ilmiselvät vastakohdat antavat heräämisen mutkistamisen sijasta kitkaa, joka antaa polttoainetta sen etenemiselle. Nimittäin sitten kun avaudumme sille mahdollisuudelle, että voimme olla kaikkea tätä ja enemmän, jokin sisällä antaa periksi, rajamme laajentuvat eikä meitä määritellä enää lineaarisen kokemuspolun tapahtumilla, vaan sillä valtavuudella, kuka ja mitä meistä tulee, kun meistä tulee yksinkertaisesti se, kuka olemme.
 
Marraskuu loppui Saturnuksen ja Neptunuksen tarkkaan neliöön. Kun joulukuu pääsee vauhtiin, totuttelemme edelleen tähän uuteen dynamiikkaan, joka on kanssamme suuren osan tulevaa vuotta. Tämä asetelma sekä testaa että vahvistaa meitä. Se vaatii kypsää viisautta, ei toiveajattelua – ruumiillistettua henkisyyttä, ei fantasiapakoa paineen alla olevasta maailmasta. Neliössään Saturnus ja Neptunus vaativat, että pyrimme olemaan täydellisin ja aidoin "minä", mihin pystymme, ja ilmaisemaan tätä "minua" kypsimmässä muodossaan. Tämä ei ole helppo tehtävä ja se vaatii vähän tekemistä monilla meistä! Maailmassa joka mobilisoidaan usein tyrkyttämään pelkoa, vihaa, jakautumista ja heikentämistä, vaatii vahvaa sydäntä ja selkeää mieltä, jottei joudu imetyksi mukaan. Mutta taivas tukee jokaista ponnistustamme olla joutumatta. Se kannustaa pohdiskeluun ja viisauteen, näkemään syvälle monimutkaisiin ongelmiin, ei jyrkänteellä olevan maailman yksinkertaiseen, mustavalkoiseen arviointiin.
 
Nimittäin sen jyrkänteen jolla kaikki seisomme, ei tarvitse olla se, minkä moni havaitsee. On puhetta olemisesta sodan partaalla (todellisuutta jo monille), ilmastokatastrofin partaalla, talousromahduksen ja yleisen katastrofin partaalla. Ja kyllä, nämä ovat kaikki osa sitä jyrkänteenreunaa, jolla olemme. Mutta tämä on kaksipuolinen jyrkänne, jossa on toipuminen ja herääminen harppauksen päässä ja voimme valita, kumpaan suuntaan hyppäämme. Saturnuksen ja Neptunuksen neliö vaatii, että muokkaamme elämäämme mahdollistamaan myötätuntoisen ja harkitun vastauksen – sellaisen joka syntyy kahleettoman sydämen selkeydestä, myös valtavien ja haastavien koettelemusten edessä. On paljon vaikeampaa tehdä tilaa "toiselle", joka hyvin usein tuomitaan uhaksi, silloin kun oma elämämme on niin täynnä, että löydämme hädin tuskin aikaa itsellemme tai rakkaillemme.
 
Meidän täytyy hidastaa – sen jokapäiväisen yleisroskan siivoaminen joka tukkii tietoisuuttamme ja täyttää mielemme ja sydämemme, ei ole ollut koskaan tärkeämpää kuin nyt. Voimme kohdata pelon rakkaudella ja vihan rajulla myötätunnolla paljon tehokkaammin silloin, kun voimme levätä omassa keskuksessamme ja yhdistyä johonkin suurempaan kuin "pikku minä", joka elää elämäänsä piiritettynä. Meidän täytyy organisoida elämämme mahdollistamaan myötätunto, viisaus ja pohdiskelu, ei leimata niitä "jälkiviisaudeksi", sitten kun olemme saaneet kaiken muun pois tieltä, sillä aina on "kaikkea muuta". Se ei mene minnekään ja Martti Lutheriin viitatakseni, suurimmalla osalla meistä on liian kiire rukoillaksemme, pohtiaksemme, meditoidaksemme, tanssiaksemme, laulaaksemme, maalataksemme, rummuttaaksemme tai kirjoittaaksemme viisaan ja pyhän itsemme olemaan.
 
Marraskuun viimeisellä viikolla Jupiter ylitti syyskuun 13. päivän auringonpimennyksen asteluvun, mikä elävöitti taas tuon ajankohdan ongelmat ja kokemukset. Tästä syystä saattaa nyt sytyttää sen osalta, mikä oli aiemmin jumissa, ja hämmennystä aiheuttaneista asioista tulee selkeitä. Tämä ymmärrys- ja tietoisuusmuutos voi olla niin merkittävä, että se tuo keskeneräisiä asioita päätökseen, mikä mahdollistaa irtipäästämisen ja siirtymisen eteenpäin havaitsemalla täysin sen suuremman kuvan, missä äskettäiset asiat tapahtuivat. Kuitenkin Uranuksen ja Pluton kaikuessa nyt vuosien 2012-2015 neliötään ja Auringon ollessa neliössä Neptunuksen kanssa kuun alussa, saatamme pitää menneisyyttä hyvin viettelevänä ja se houkuttelee meidät takaisin vanhoihin dynamiikkoihin silloin, kun meidän tarvitsee tarkastella niitä nykyhetken viisaudella. Tätä kannattaa pitää silmällä! Kosmos osoittaa nyt mahdollisuuden todelliseen vapautumiseen menneisyydestä, mutta meidän täytyy sitoutua toteuttamaan tuo mahdollisuus, eikä pakahtua niistä vanhentuneista ajatuksista ja tunteista, jotka täytyy transformoida sisäisten silmiemme edessä.
 
Venuksen siirtyminen Skorpioniin 5. päivä ja sitä seuraava Merkuriuksen siirtyminen Kauriiseen 10. päivä, auttaa meitä ymmärtämään käytännönläheisesti ne syvemmät toiveet, jotka antavat polttoainetta matkallemme elämän läpi. Tänä suurena muutosaikana meidän jokaisen täytyy pohtia, minne toiveemme vievät meitä ja mitä tarpeita ne palvelevat. Asiallinen ja suorapuheinen itsetutkiskelu voi tässä kuussa paljastaa olennaisia oivalluksia syvemmästä luonnostamme, mikä auttaa meitä pääsemään käsiksi siihen, miten ehkä sabotoimme itseämme. Saturnuksen ja Neptunuksen neliön tehdessä nyt omia juttujaan, henkilökohtaisen tyydytyksen etsimistä kollektiivisen hyvinvoinnin kustannuksella on nyt parasta välttää. Olemme kaikki vastuussa kokonaisuudesta ja otamme tuon vastuun harmonisoimalla henkilökohtaisen elämämme suuremman tietoisuuskehityssysäyksen kanssa. Henkilökohtainen tyydytys on tärkeää hyvin eletyssä elämässä, mutta on helppoa sekoittaa se pyrkimykseen kontrolloida elämää ja saada haluamamme keinolla millä hyvänsä! Näinä päivinä tyydytykseen saattaa tarvita omaksua eri vivahde …
 
Uusi kuu Jousimiehessä 11.12. haastaa omahyväisyyden ja kehottaa sitoutumaan rohkeampiin tavoitteisiin kuin ennen. Vastaanväittäjät saattavat sanoa meidän olevan hullu ja elävän pilvilinnoissa ilman mitään otetta todellisuuteen. Antaa heidän sitten sanoa! Se on ok. Emme todista heidän olevan oikeassa tai väärässä eikä lopputulos ole kaikki kaikessa. Joskus tarvitsemme inspiraatiota tulevaisuuden näkymästä, joka innostaa meitä, vaikka lopulta tyytyisimme johonkin täysin muuhun. Tärkeää on olla antamatta elämän mennä ohi, kun haaveilemme suuria emmekä tee mitään, vaan haaveilla ja toimia, toivoa ja sitoutua. On suuri ero Walter Mittymäisissä fantasioissa ja rohkeissa suunnitelmissa ja nyt on hyvä aika tutustua tuohon eroon varmistaaksemme, että olemme oikealla puolella!
 
Marsin ja kääpiöplaneetta Erisin oppositio 15.-27.12. merkitsee intensiivistä kuukauden toista puolikasta, kun aalto toisensa jälkeen häiritsevää mutta silti vapauttavaa energiaa tulvii planeetalle. Se on henkilökohtainen asia, mitä teemme sillä! Voimme käyttää sitä kuluvan vuoden hämähäkinseittien poispuhaltamiseen, puhdistaen elämämme valmiiksi uuteen vuoteen. Voimme vetää sen rikkomaan sisäiset ja ulkoiset esteet, jotka ovat turhauttaneet etenemistämme viime kuukausina, tai voimme antaa sen tulla ajajan paikalle aiheuttamaan sekasortoa vuoden viime viikkojen ajaksi. Ehdotan vakavasti toista kahdesta ensimmäisestä vaihtoehdosta etenemistavaksi! Nämä ovat voimakkaita energioita, mutta ne eivät ylitä käsittelykykyämme, kunhan käsittelemme ne vakaasti keskittyen, nöyrästi silloin kun se on tarkoituksenmukaista, itsevarmasti tarvittaessa ja ilmaisten pysyvän aikomuksen suuremman tilan sallimiseen, mistä tasapainoinen ja tyydyttävä tulevaisuus voi tulla esiin.
 
Täysikuu Ravussa 25.12. nostaa taas kerran esiin kysymyksen, mitä haluamme ja miten lähestymme sen saamista. Jos lähestymme elämää siitä perspektiivistä, mitä se voi tehdä meidän hyväksemme, olemme ikuisesti puutetilassa ja etsimme jotain "tuolta jossain", erillään meistä, täyttämään sisäisen tyhjiön. Kysymyksen muuttaminen muotoon, mitä me voimme tehdä elämän hyväksi, avaa "kaitselmuksen", synkronismin ja toivon tulvaportit, mikä mahdollistaa roolimme tehokkaan täyttämisen kollektiivisessa heräämisdraamassa. Vanhaa sananlaskua lainatakseni "joulu on antamista, ei saamista varten" eikä tilanne ole ollut koskaan enemmän tämä, kun joulun täysikuu valaisee kaiken, mikä meidän täytyy jakaa – fyysisesti, tunteellisesti ja henkisesti – ja kysyy, miten aiomme tehdä sen!
 
Vuoden viimeinen viikko antaa sekä rentoa hauskanpitoa että kipakoita arvoituksia pitämään meidät kiireisenä! Lempeä ja luova liitto Jupiterin, pohjoissolmun, Venuksen ja Merkuriuksen välillä 25. ja 27.12. luo onnellista aikaa ja helppoja oivalluksia siitä, miten autetaan elämää virtaamaan, kun taas Auringon, Neptunuksen ja Kuun jodi 27.-28.12. muistuttaa meille, että paras tapa sen tekemiseen saattaa olla vain olla välittämättä siitä, mitä tapahtuu, kuten Krishnamurti kerran maineikkaasti sanoi. Tämä ei ole sama asia kuin kaikkien asioiden hyväksyminen passiivisesti, vaan se merkitsee avointa asennetta läsnä olevaan hetkeen, mikä mahdollistaa vastaanottavaisuuden reaktiivisuuden sijasta ja selkeän aikomuksen stressaantuneen mielen ja sydämen sijasta, jotka kalkkeutuvat nyt-hetkeä vastustamalla.
 
Joulukuun 30. päivä nähdään Venuksen tulevan juhlatuulelle siirtymällä Jousimieheen, juuri ennen kuin Musta kuu Lillith muodostaa T-ristin Uranuksen ja Pluton kanssa, mikä saattaa vuoden voimalliseen loppuun. Vuoden lopussa on iloinen, vaikkakin intensiivinen tunne, mahdollisuuksien paineen lähestyessä meitä, kun kutistumme maailman huolista juhlimaan uutta alkua keskiyöllä. 2016 lupaa olla taas pyörremyrskymenoa, Saturnuksen ja Neptunuksen neliön jättäessä merkkinsä ja Erisin ja Uranuksen yhtymän alkaessa, jollaista emme ole nähneet koskaan ennen. Pidä siis hatustasi kiinni ja ilmoittaudu matkalle. Elämästä on tulossa vielä mielenkiintoisempaa!
 
Sarah Varcas
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >