HomeViestejäSarah Varcas3.11.2015 - Marraskuu 2015-Syyskuu 2016: Saturnus Jousimiehessä tekee neliöitä Neptunukseen Kaloissa

3.11.2015 - Marraskuu 2015-Syyskuu 2016: Saturnus Jousimiehessä tekee neliöitä Neptunukseen Kaloissa

MARRASKUU 2015 – SYYSKUU 2016: SATURNUS JOUSIMIEHESSÄ TEKEE NELIÖTÄ NEPTUNUKSEEN KALOISSA
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
3.11.2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Sisältä ulos ja takaa eteen
 
Tervetuloa seuraava merkittävä astrologinen tapahtuma muokkaamaan elämäämme, meitä ja maailmaamme. Tämän kaltaiset asetelmat kahden hitaasti liikkuvan ulkoplaneetan välillä vaikuttavat olemuksemme ytimeen ja katalysoivat peruuttamatonta muutosta. Edellinen tällainen tapahtuma – paljon puhuttu Uranuksen ja Pluton neliö, joka hallitsi taivasta kesäkuusta 2012 maaliskuuhun 2015 – käänsi nurin monta elämää ja toi mukanaan häiriöitä ja haasteita, jollaisia ei voinut kuvitella, ennen kuin löysimme itsemme niiden keskeltä! Tämän vuoden maaliskuusta saakka olemme tutkiskelleet, antaneet pölyn laskeutua ja räpytelleet uuden valon selkeydessä. Olemme ehkä ihmetelleet, mikä kumma meihin iski, samalla ollen monissa tapauksissa (joskaan ei kaikissa) kummallisen kiitollinen siitä, että näin tapahtui. Vuosi 2012 tuntuu kaukaiselta muistolta ja nykyinen maailmamme täysin toiselta, kuin missä asuimme neljä vuotta sitten.
 
Joistain saattaa tuntua, että muutos riittää jo – tarvitsemme nyt lepoa ja tilaa asioiden "palaamiseksi normaaliin". Itse asiassa ei ole enää mitään "normaalia". Uranus ja Pluto huolehtivat siitä tekemällä kaikki asiat uudeksi. Nyt Saturnus ja Neptunus seuraavat niiden jalanjäljissä ja nostavat verhon seuraavaan kehitysvaiheeseen, joka uudelleenkalibroi olemuksemme sopeutumaan "normaalin" puuttumiseen sekä iloon, joka on aina läsnä antautumisessa sekä aineelle että hengelle maailmassa, joka on täynnä kehitysimpulsseja.
 
Saturnus ja Neptunus eivät ole ilmiselvimpiä ystävyksiä. Saturnus etsii muotoa ja varmuutta. Se antaa kasvuun tarvittavat rajat ja tunnistaa vastuun ja rajoitusten arvon. Vaikka se saattaa estää tavoitteidemme saavuttamisyritykset, se tekee niin, silloin kun nuo tavoitteet eivät palvele kasvuamme. Saturnus vaatii kärsivällisyyttä, nöyryyttä, sitoutumista ja halukkuutta kestää, silloin kun elämä kieltäytyy kehittymästä haluamallamme tavalla. Se muistuttaa meille, että kaikilla asioilla on aikansa ja oman aikataulumme tuputtaminen alati laajentuvan universumin aikataulun sijaan kohtaa vain vastustusta, kunnes pääsemme takaisin ohjelmaan ja yhdistymme virtaan. Saturnus etsii hyvinvointiamme kannustamalla tasavertaisesti terveeseen järkeen ja viisauteen. Se näkee, missä haluamme astua itsemme yli ilman tarvittavia perustuksia, missä ajattelemme saaneemme loppuun jonkin, silloin kun itse asiassa olemme vasta puolivälissä, ja missä uskomme, ettei meidän tarvitse olla nöyrä, silloin kun juuri se on avain tulevaisuuden oviin. Emme ehkä pidä siitä, mitä Saturnus tuo, mutta on monia seuraamuksia siitä, että työskentelemme tämän mahtavan luonnonvoiman kanssa emmekä sitä vastaan, ja sitten kun olemme hyväksyneet, ettemme sittenkään tiedä paremmin, elämä saa täysin toisen vivahteen!
 
Toisaalta Neptunus on täysin vastakohta. Muodottomana ja epämääräisenä sitä ei voi hillitä. Neptunus syleilee kaikkea ilman ehtoja tai odotuksia. Se pyrkii yhtenäisyyteen – täydelliseen ykseyteen. Erillisyysnäkemys on enemmän kuin vastenmielinen tälle kosmiselle olemukselle, sillä se näkee kaikki asiat vain yhtenä suurena kokonaisuutena, ilman kuvaa tai identiteettiä. Neptunusta ei voi määritellä tai rajoittaa. Sillä ei ole mitään käsitystä minusta ja sinusta, itsestä ja toisesta. Neptunukselle aika on kangastus, kuten myös paikka ja persoona. Se tuo meille täydellisen rauhan ja kauhistuttavan hajoamisen hetkiä.
 
Saturnuksen peukalon alla ollessa saatamme huutaa Neptunuksen armoa paineen vapauttamiseen, mutta Neptunuksen äärettömässä ja sulattavassa syleilyssä saatamme kaivata Saturnuksen pragmatismia muistuttamaan meille, kuka olemme ja miksi olemme täällä. Yhdessä nämä kaksi planeettaa antaa mitä polarisoituneempia kokemuksia elämästämme – määrittely ja hajoaminen. Niiden työskennellessä yhdessä meillä on mielenkiintoiset ajat ja löydämme yhteisen maaperän muodolle ja muodottomuudelle ja sen, miten kumpikin polariteetti yhdistää meidät jumalaiseen luontoomme, joka on kummankin yläpuolella.
 
Silloin kun kaksi planeettaa on neliössä toistensa kanssa, meidän täytyy löytää tapa mukautua ja elää kumpikin. Niiltä jotka ovat enemmän Neptunus-suuntautuneita ja pyrkivät identiteetin hajottamiseen ja ykseyden kokemiseen, jossa reunat pehmenevät ja kaikki asiat sulautuvat yhteen – tapahtuu tämä sitten henkisten harjoitusten, luovuuden, rakkauden, huumeiden tai jonkin muun kautta, mikä onnelliseksi – Saturnus vaatii sitoutumista kurinalaisempaan polkuun ja antaa muodon Neptunuksen syleilyn tavoittelullemme. Jos Neptunuksesta ei ole tullut vapautuminen identiteetistä, muodosta ja vastuusta, vaan pako siitä, Saturnus huolehtii asiasta!! Saturnuksen maailmassa ei paeta. Ainoa tie perimmäiseen totuuteen on identiteetin, persoonallisuuden ja egon kypsyyden kautta. Jos yritämme astua sivuun maallisista asioista ja tarttua autuuteen ennalta ehkäisevästi, se tuo meidät maanpinnalle jysähtäen ja vaatii meitä ruumiillistamaan polun ja elämään sen aineellisessa maailmassa haasteiden, voittojen, vaatimusten ja palkkioiden kera. Saturnus opettaa, ettemme voi nousta sellaisen maailman yläpuolelle, johon kieltäydymme osallistumasta. Saturniaanista polkua syleillessä alamme tuntea transsendenssin – ei nousemisena pois olosuhteista, vaan matkaamisena niihin niin syvälle, että ne paljastavat todellisen luonteensa, kun elämme niiden keskellä.
 
Jos Saturnus on kuitenkin enemmän oma tyylimme ja arvostamme varmuutta, muotoa, rutiineja, vastuuta ja identiteettiä, Neptunus yrittää saada meidät irrottamaan otteemme ja katsomaan, mitä tapahtuu, pehmentämään särmiä ja päästämään vähän enemmän epävarmuutta ja hivenen epäilyä sisään. Sallimaan itsemme miettiä, mitä jos asiat eivät ole niin mustavalkoisia, miltä ne ensin vaikuttavat. Mitä jos kaikki mihin uskomme, on vain puolitotuus ja vastakkainen on yhtä totta? Neptunus vapauttaa tuomitsemisesta ja kaksinaisuudesta ja hajottaa polarisoituneen maailmamme samalla. Se ei tunne oikeaa tai väärää, syyttelyä tai syyllisyyttä. Se vain lähestyy myötätunnon ja rakkauden kera ja näkee kaikki asiat itsenään ja itsensä kaikkina asioina. Se muistuttaa meille, että olemme monisyisesti ja vääjäämättä yhteydessä kaikkeen ja kaikkiin – pidämme siitä tai emme – ja esittää kysymyksen, mitä aiomme tehdä sillä.
 
Elämme mielenkiintoisia aikoja, jotka vaativat sen syvää pohdiskelua, mitä merkitsee olla ihminen ja mitä tämä planeetta tarvitsee meiltä ylittääkseen suuren aikakausien kuilun ja saavuttaakseen Vesimiehen ajan. Olemme nyt keskellä tuota ylitystä, Neptunuksen pitäessä perää ja Saturnuksen katsoessa karttoja. Kukaan ei voi arvata, minne ne vievät meidät tulevana vuotena. Neptunus ei ole koskaan sitoutunut mihinkään suunnitelmaan! Mutta voimme olla vakuuttuneita siitä, että missä tahansa se onkin, meitä siunataan tilaisuudella nähdä elämä sisältä ulos ja takaa eteen ja vaihtaa havaintojamme iäksi.
  -----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >