HomeViestejäSarah Varcas22.4.2014 - Kardinaalisuurristi 23.-24.4

22.4.2014 - Kardinaalisuurristi 23.-24.4

KARDINAALISUURRISTI 23.-24.4.

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
22.4.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kosminen satori

Kun kardinaaliristi tulee tarkaksi, kohtaamme tilaisuuden astua arkipäiväisen tietoisuuden ja huolen ulkopuolelle, täysin uuteen maisemaan, missä neljä elementtiä - ilma (Mars Vaa'assa), tuli (Uranus Oinaassa), vesi (Jupiter Ravussa) ja maa (Pluto Kauriissa) - edustaa kaikkea, mitä tarvitsemme aloittaaksemme alusta, jos päättäisimme tehdä niin.

Tämä kosminen tapahtuma tuo mieleen satorin - zen-buddhalaisuuden opettaman heräämiskokemuksen, mikä ei joskus synny lämminhenkisenä vapautumisena, vaan sellaisella voimalla, että se repii rikki kaiken tunnetun ja jättää herätetyn jälkeensä tosiasiassa rikkinäisenä, mutta vapaana. Satori ilmentää heräämistrauman ja itsen ja sielun hajoamisen sen tunnistamisen hetkessä, että kumpikin on väärä jumala, mikä on suunniteltu pitämään meidät turvassa kapeassa ja pikkuruisessa elämässämme. Jos vertaamme tätä tavoitteeseen korvata ei-haluttu itse halutummalla itsellä - mikä on luonteenomaista monissa henkisissä opetuksissa - voimme alkaa arvostaa täysin erilaista kokemisjärjestystä, mikä on ulottuvillamme nyt.

Trappistimunkki Thomas Merton kuvasi kerran rakkautta "ainoaksi vallankumoukselliseksi voimaksi, mikä kykenee tuottamaan mitään uutta". Nämä sanat resonoivat myös tämän viikon energian kanssa, sillä rakkaus on niin raakaa transformaatiopotentiaalivoimaa, että me olemme ihmisrotuna pyrkineet supistamaan sen sydämiin ja kukkiin - raaputan selkääsi, jos sinä raaputat minun selkääni - ja ehdollisuuteen, mikä vaatii kaikenlaista takaisinmaksua ennen sitoutumista. Tällä hetkellä järjestyneet voimat pilkkaavat näin vähäpätöisiä mielleyhtymiä universumin vahvimmasta voimasta eivätkä siedä niitä enää.

Kun matkaamme tämän viikon läpi uppoutuneena tämän harvinaisen asetelman säteisiin, voimme helposti olla huomaamatta tämän ajan suurta merkitystä. Jatkamme ehkä tutun turvapaikan etsimistä ja sallimme muutoksen, mutta vain jos se on meille mukava - ehdollinen muutos meidän ehdoillamme. Tai etsimme ehkä transformaatiokokemusta, mikä tulee mukavana yllätyksenä, mikä tyydyttää tarpeemme, että se näyttää ja tuntuu tietynlaiselta ja vie meidät tiettyyn määränpäähän. Mutta kaikkien mahdollisten ennakkonäkemysten on oltava auki haastettavaksi nyt ja valmiina tuhottavaksi koska tahansa, tilan tekemiseksi täysin toiselle kokemusjärjestykselle, mitä tuskin pystymme kuvittelemaan, ennen kuin se on saapunut.

Tämä on vallankumouksellista aikaa epäilemättä. Vanhat käsitykset ja odotukset pirstotaan riippumatta siitä, miten pyhiä ne ovat ehkä olleet meille. Elämä ei ole sitä, mitä luulimme - emmekä ole mekään. Itse elämänvoima nousee ottamaan kontrollin elämästämme, vapaana normaalisäännöistä ja ottaen vain vähän huomioon sen, mitä me ajattelemme, että "pitäisi" tapahtua tällä hetkellä.

Ja näin vallankumoushenkisenä aikana - kuten Thomas Merton tunnistaa - rakkaus on elintärkeä liittolainen, "ainoa ... voima mikä kykenee tuottamaan mitään uutta". Sillä jos emme pysty pehmentämään egomme reunoja salliaksemme radikaalisti uuden perspektiivin tai syleilläksemme demoneja itsessämme ja toisissa, mikään ei oikeasti muutu. Luomme vain uudestaan samoista vanhoista ainesosista uskoen, että meistä on tullut uusi.

Tämä aika ei palaa meille. Tulee aikanaan toisia, järjestykseltään ja värähtelyltään erilaisia, ja auttaa meitä kulkemaan läpi psyykemme leppymättömimmistä aspekteista, mutta tämä nimenomainen tilaisuus on harvinainen ja arvokas. Jos voimme avautua sen energialle ja päättää sallia muutoksen olla sitä, mikä on tarpeellista, eikä sitä, mitä määräämme sen olevan, saatamme havaita, että herääminen on voimallisempaa, kuin koskaan kuvittelimme, kuin koskaan pystyimme kuvittelemaan - että se esittelee täysin uuden olemisjärjestyksen, missä ei ole kyse onnellisuudesta, henkilökohtaisesta tyydytyksestä tai haluamastamme elämästä. Sen sijaan herääminen paljastuu meille tulevan Vesimiehen ajan ydinolemuksena, mikä vaatii, että elämme radikaalissa luottamustilassa tunnistaen, että jos voimme uneksia jostain, se on liian pientä näinä aikoina, ja jos haluamme sitä koko sydämestämme, niin sydämemme tarvitsee vielä laajentua sen yli.

Mitä tahansa uskomme transformaation ja heräämisen olevan, kardinaaliristi tuo uuden alun, mikä haastaa kaikki näkemykset ja muistuttaa meille, että tietäminen on mahdollisuuksien rajoittamista ja uskominen muodon tyrkyttämistä universumille, mitä emme alkuunkaan ymmärrä.

Sarah Varcas
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >