HomeViestejäSarah Varcas5.2.2014 - Merkurius perääntyy 6.-28.2.

5.2.2014 - Merkurius perääntyy 6.-28.2.

MERKURIUS PERÄÄNTYY 6.-28.2.
 
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
5.2.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Kommunikoinnin tutkimista
 
Tämä Merkuriuksen perääntyminen alkaa korostamalla kommunikoinnin ennustamattomuutta - riippumatta siitä, miten taitavia siinä uskomme olevamme! Edetessään se siirtää huomiomme kommunikointimme lopputuloksesta irrottautumiseen ja sen hyväksymiseen, että sitten kun kommunikointi on tehty, se mitä siitä syntyy, on harvoin meidän käsissämme. On helppoa ja luonnollista tuntea, että omistamme jollain tavalla sen, mitä kommunikoimme. Meillä on jokin viesti, tulkitsemme sen sanoiksi tai kuviksi ja oletamme jonkun toisen saavan tuon viestin kohdatessaan nuo sanat tai kuvat. Kunpa maailma olisikin niin yksinkertainen!
 
Sen sijaan havaitsemme, että se mitä sanoimme, kuultiin täysin erilaisena. Tarkoitimme A ja se kuultiin Z, ajattelimme sanoneemme "kyllä" ja kuultiin "ei". Olimme aika varmoja, että teimme kantamme selväksi, mutta meitä pidettiin täysin hämmentävänä kaikin puolin! Juuri tämä kommunikointipiirre tuodaan huomiomme piiriin tämän perääntymisen ensimmäisellä viikolla. Merkuriuksen ollessa yhtymässä paikalleen pysähtyneen Neptunuksen kanssa, ei ole mitään selkeää kommunikointia - vain sävyjä ja vivahteita siitä, mikä oli alunperinkin vain puolitotuus ja vieläpä hyvin subjektiivinen totuus! Voimme antaa tämän stressata itseämme, yrittäen epätoivoisesti laittaa i:n pisteet ja t-viivat paikoilleen ja pyrkien poistamaan kaikki väärinkäsityksen mahdollisuudet. Tai voimme antautua sille tosiasialle, että itse kommunikointi kahden ihmisen välillä, joilla on kummallakin omat ongelmansa, perspektiivinsä, ennakkoajatuksensa ja tunteensa, on luonnostaan jo pielessä, jos haluamme siitä täydellisen sopusoinnun ja erehtymättömän ymmärryksen. Jos kuitenkin haluamme muodostaa pelkästään yhteyden, yhdistyä toisen kanssa avoimuuden ja tiedustelun hengessä, uteliaana siitä, mitä hänen sydämessään ja mielessään liikkuu, niin sellainen kommunikointi on mitä upein työkalu yhteyden luomiseen.
 
Sitten kun tulee 13.2., Merkurius siirtyy Kalojen ja Neptunuksen vesimaailmasta Vesimiehen ilmavaltakuntaan. Nyt meillä on kaksi viikkoa miettiä niitä tapoja, joilla pyrimme "omistamaan" kommunikointimme, ja mikä aiheuttaa tuon kiinnittymisen sisällämme. Sillä Merkurius Vesimiehessä opettaa perimmiltään, että kommunikointi ei kuulu kenellekään. Ideat, ajatukset, sanat ja kuvat kuuluvat jaettuna kaikille osana kollektiivista tietoisuuskenttää. Jokapäiväisessä elämässä suojaamme tekijänoikeudella sanamme ja luovuustulvamme. Myös ideoille annetaan omistajuus laissa ja tällä kaikella on paikkansa maailman tavassa toimia. Mutta tämän omistajuustunteen vieminen kollektiivitietoisuuden näkymättömään maailmaan, missä meillä kaikilla on yhteiset globaaliaivot, vääristää kommunikoinnin todellista luonnetta ja sen välittämiä ideoita, ajatuksia ja tunteita.
 
Kun Merkurius perääntyy Vesimiehessä, voimme kohdata, missä sisällämme ovat nuo "koukut" siihen liittyen, mitä sanomme ja miten se vastaanotetaan. Voi syntyä väittelyjä, jos nämä koukut ovat erityisen vahvoja tai kaivautuvat erityisen syvälle egolihaamme. Saatamme kohdata tarpeen myöntyä erimielisyyteen ja sallia jonkun toisen ajatella kaikenlaisia asioita meistä, joista tiedämme, etteivät ne ole totta. Voimme kohdata kommunikointiaspektin, mikä on kontrollimme ulkopuolella, vaikka olisimmekin aloittaneet kontaktin. Tämä voi olla järkyttävä kokemus. Suhde - on se sitten fyysisesti läheinen kuten elämänkumppaneilla tai kaukainen kuin kirjoittajalla ja lukijoilla - on täynnä projisointia, olettamuksia, subjektiivisia mielipiteitä ja tiedostamattomia vaikutuksia. Mitä paremmin kykenemme hyväksymään tämän tosiasian, mutta olemaan silti valmis lisäämään oman osamme ajatusten, tunteiden ja mielipiteiden kollektiivikudelmaan, sitä rikkaampi tuosta kudelmasta tulee ja sitä todennäköisempää on, että jokainen meistä löytää yhteensointuvia kumppaneita edessä olevalla polulla. 
 
Merkurius Vesimiehessä tuo meille innovatiivista ymmärrystä ja uusia perspektiivejä. Perääntyessään se muistuttaa meille, miten ei-tervetulleita nuo perspektiivit voivat toisinaan olla maailmassa, missä tuttuutta syleillään ja erilaisuus voidaan heittää sivuun pelkästään "vääränä". Tässä kuussa meidät haastetaan ilmaisemaan ilman pelkoa se, mitä meidän täytyy, ja hyväksymään, että se mitä sanomme, alkaa elää omaa elämäänsä. Vastaavasti on aika muistaa, että kun vastaanotamme toisten kommunikointia, mekin lisäämme oman hohteemme siihen emmekä koskaan kuule täysin, mitä heillä on todellisuudessa sanottavana.
 
Abstraktien ideoiden, tunteiden ja käsitysten kommunikointia pidetään usein sinä asiana, mikä erottaa meidät muista eläimistä. Se epäilemättä erottaa meidät myös toisistamme tosinaan: eksymme päähämme ja meissä syttyy tunne ja tarve todistaa väitteemme oikeasti tai voittaa sanasota. Merkuriuksen perääntyessä meitä kutsutaan antamaan väittelyjen olla ja laajentamaan mieltä omien ajatustemme yli antaaksemme toisten ajatusten tunkeutua sisäisen palomuurin aktivoitumatta heti, kun ne tulevat lähelle. Meidän ei tarvitse olla samaa mieltä tai hyväksyä, mutta voimme kuunnella ja arvostaa sitä, että jokainen meistä näkee maailman ainutlaatuisten linssien läpi ja meille nuo linssit tekevät tolkkua siihen, vaikka se voi kuulostaa miten järjettömältä tai suorastaan väärältä kaikista muista!
 
Tämä Merkuriuksen perääntyminen ohjaa meitä syvälliseen ymmärrykseen siitä, mitä kommunikointi oikeasti on ja mitä osaa se esittää elämässämme. Mitä avoimempi voimme olla tällaiselle ymmärrykselle, sitä paremmin pystymme kommunikoimaan avoimuuden ja itseluottamuksen hengessä sen, millä on merkitystä meille, ja samalla hyväksymään, että se mitä toiset kuulevat, voi olla jotain täysin muuta, ja sekin on ok. Tällaiset ovat globaalit aivot: seitsemän miljardia ihmistä joilla kullakin on omat agendansa, kokemuksensa ja maailmankatsomuksensa … Kun katsomme asiaa näin, ei ole mikään ihme, että kommunikointi voi olla varsinainen miinakenttä ja syvän yhteyden uskomaton lähde samanaikaisesti!
 
Sarah Varcas
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >