HomeViestejäJim Self5.12.2011 - Seitsemän ajattelukerrosta - osa 1

5.12.2011 - Seitsemän ajattelukerrosta - osa 1

SEITSEMÄN AJATTELUKERROSTA - OSA 1
 
Kirjoittanut Jim Self (lightworker.com/spectrum )
5.12.2011
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Otteita nettiseminaarista
 
Kuten tiedät, mielemme voi olla toisinaan erittäin äänekäs. Kun tämän siirtymän kehittyminen jatkuu ja se laukaisee pintaan ja siirtää ulos lisää sitä, kuka emme ole, ajatustemme liikkumisaskelten tai -tasojen ymmärtäminen voi olla hyödyllistä niiden hallinnassa. Siirrymme eteenpäin ja alamme määrätä enemmän jokaista ajatustamme, jokaista tunnettamme ja jokaista tekoamme joka hetki. Ajatuksia on monilla voimakkuustasoilla - tietämisen täydellisestä hiljaisuudesta, huutavaan ja riitelevään sisäiseen ääneen. Vaikka ajattelussa on monia tasoja tai kerroksia, pidetään asia yksinkertaisena ja puhutaan seitsemästä selvästä tasosta, jotka ovat meidän kaikkien ulottuvilla.
 
Kun teemme tämän, älä lukkiudu näiden tasojen tiukkoihin rajoihin. Niiden välillä on itse asiassa virtausta. Virtaus yhdestä ajattelukerroksesta toiseen on samanlaista kuin päivän koittamisen katseleminen. Esimerkiksi et voi helposti tunnistaa katsomalla taivaalle, että klo on 6.30 tai 6.32. Aurinko nousee ja taivas muuttuu vähitellen pimeydestä valoon. Hetki sitten oli vielä ennen aamunkoittoa. Nyt aurinko loistaa ylhäältä.
 
Ensimmäinen ajattelukerros
 
Ensimmäisellä ajattelutasolla vain puhumme ajattelematta paljonkaan, mitä sanomme. Näemme tätä tapahtuvan joka päivä. Mies lentokentällä vain hölöttää merkityksettömiä kommentteja. Nainen papattaa, ikään kuin hänellä ei olisi mitään suodatinta. Kaksi minuuttia myöhemmin he eivät muista, mistä he puhuivat. Toimiessaan tällä ajattelutasolla ihminen ei yleensä tiedosta tiedostamattomuuttaan ja hän elää päiväänsä oletustilassa, tietoisen ja tarkoituksellisen elämisen sijasta. Ne jotka eivät ole heränneet henkisesti, elävät tässä. Ja ne jotka ovat enemmän hereillä ja itsetietoisia, voivat edelleen löytää itsensä tästä ajattelukerroksesta.
 
Saatat ehkä ottaa projektiksi tietoisemmaksi tulemisen, silloin kun olet tässä kerroksessa. Pane merkille, kun teet tarpeettomia kommentteja, juoruilet tai edistät äänekästä keskustelua. Silloin kun alat tulla tietoiseksi tästä ajattelukerroksesta, alat nopeasti olla osallistumatta tiedostamattomaan papatukseen. Teet parempia valintoja siitä, miten esitellä itsesi ja missä ajattelukerroksessa haluat elää.
 
Toinen ajattelukerros
 
Tämä on kerros, missä sinulla on keskusteluja tai väittelyjä toisten ihmisten kanssa omassa päässäsi. Menet edestakaisin mielessäsi tilannetta ja sitä, miten olit oikeassa, huono, väärässä tai loukkaantunut. Nuhtelet toista ihmistä siitä, miten hän oli väärässä, huono, loukkaava tai typerä. Syyllisyys ja syyttely asuvat täällä. Niin myös katkeruus ja kosto. Kaikki nämä ajatukset voivat olla hyvin, hyvin äänekkäitä ja kuluttavia joskus.
 
Vaikkei puhuta, tällä ajattelutasolla on myös suhde telepatiaan ja selväkuuloisuuteen, koska tuo keskustelu mitä käyt päässäsi, on erittäin todellista tuolla hetkellä ja se tapahtuu. On tuo ihminen sitten vieressäsi tai tuhannen kilometrin päässä, tuo keskustelu tapahtuu. Energiatasolla tuo toinen ihminen voi tuntea energian, jonka heität hänelle. Tämä on myös kerros, missä todellisuudessa haluat kirota edessäsi seisovan ihmisen: "Sinä typerys, idiootti tai pölkkypää", mutta hymyiletkin sen sijaan miellyttävästi ja jatkat väittelyä hänen kanssaan päässäsi.
 
Ensimmäisen ajattelukerroksen tapaan tässä on valtavasti sisäistä liikettä. Kummassakin kerroksessa edelleen "jatkat" tai olet kiinni tilanteessa hiljaisuuden sijasta.
 
Kolmas ajattelukerros
 
Tässä kolmannessa kerroksessa selvität asioita, teet strategioita ja ratkaiset ongelmia. Täällä on vielä vähän liikettä ja sisäistä, edestakaisin pallottelevaa keskustelua. On edelleen jossain määrin sitoutumista ja tunnekiinnittymistä.
 
"Kokeilin kolmea eri asiaa ja tiedän, ettei tämä seuraava tapa toimi. Miten voin saada tämän tietokoneongelman selvitytettyä ennen määräaikaa?" Tai "Okei, sanoin "hei" hänelle, muttei hän nähnyt minua. Mitä teen nyt saadakseni hänen huomionsa?" Tai "Mitä tuossa merkissä sanotaan? Se näyttää hyvin mielenkiintoiselta."
 
On edelleen vähän kurittomuutta, vaikkei niin huutavaa ja voimakasta kuin kahdella ensimmäisellä tasolla. Mielesi pallottelee yrittäen löytää vastausta. Etsitään ulkoapäin vastausta sen sijaan, että vedetään henkeä, hiljennytään ja sallitaan vastauksen tulla ulottuville.
 
Neljäs ajattelukerros
 
Tämä kerros on paikka, minkä määrittelen pohdiskeluksi. Se on utelias ja rento yhdistymättä tilanteeseen. Tämä on ensimmäinen sitoutumaton ja panostamaton ajattelukerros. Utelias: "Mietin, miten se toimii" tai "Mistä se tuli?" tai "Miten mielenkiintoinen tilaisuus". Ei ole mitään tunnekiinnittymistä vastauksiin tai mahdollisuuksiin eikä niiden tuomitsemista tai ennalta määrittelyä.
 
Monta kertaa pääset tähän rentoon kerrokseen, silloin kun et ole stressaantunut tai sinua ei pusketa tai sinuun kohdistuu vähän ulkoisia vaatimuksia tuolla hetkellä. Alat ehkä ajatella: "No, on kenties aika miettiä muuttoa. Mietin, missä haluaisin asua." Tämä on kysymys ilman vastauksen määrittelyä. Kysymys on avoin. Vastaus ilmestyy sinne, missä tuo latautumaton kysymys esitetään. Sinun täytyy vain sallia se eikä "siirtyä" ajattelustasi etsimään vastausta. Vastaus ja sitä ympäröivät ajatukset tulevat sitten tietoisuuteesi laajemmasta mahdollisuuskentästä: "No, jos menen Porlandiin, Oregoniin, saan tämän kokemuksen, mutta jos menen Tokioon, saan tuon kokemuksen ja sitten voisin aina muuttaa Perthiin Australiassa ja saada tämän." Prosessi kehittyy itsestään ja katselet prosessia neutraalin uteliaisuuden tilasta. Tässä ajattelukerroksessa joku voi sanoa sinulle: "Oletko miettinyt Boulderia Coloradossa?" ja olet riittävän avoin miettiäksesi sitä torjumatta tai tuomitsematta tuota mahdollisuutta. Ei mielipidettä, vain uteliaisuutta.
 
Kokeile sitä. Tunne ero - ja kerro meille, mitä havaitset.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 ja http://luxonia.com/viestit. Näillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >