HomeViestejäBrenda Hoffman15.4.2024 - Huolenpitouupumusta tai -epämukavuutta?

15.4.2024 - Huolenpitouupumusta tai -epämukavuutta?

HUOLENPITOUUPUMUSTA TAI -EPÄMUKAVUUTTA?

Kanavoinut Brenda Hoffman (www.lifetapestrycreations.com)
15.4.2024
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Rakkaat ystävät,

elämänne muuttuu tavoilla, joita ette odottaneet. Havaitsette, että olette erilainen, kuin luulitte olleenne tai olisitte. On oikeinolemisen tunne, kuitenkin se on terävämpi, kuin odotitte. Sinusta, huolenpitäjästä, tulee arvostelukykyinen/tarkkanäköinen, mihin et ole tottunut.

Vaikka muutut, ne joista pidät huolta, eivät välttämättä päästä irti helposti. ”Tarvitsen sinua” on heidän huutonsa sanoina ja tekoina. Siis, tunnet usein itseäsi revittävän aiemman huolenpitoroolisi ja nykyisen itsenäisyystarpeesi välillä. Siinä paikassa ei ole helppoa olla.

Ne jotka vaativat sinua pitämään huolta itsestään, tekevät niin, koska se on helpompaa kuin löytää omat vahvuutensa. Tietysti on aikoja, jolloin muut, sinä mukaan luettuna, tarvitsevat fyysistä huolenpitoa. Mutta niitä aikoja on paljon harvemmassa, kuin oletat.

Eikö ole helpompaa saada joku antamaan sinulle, mitä haluat? Niin on myös niillä, joista pidä huolta.

Siis, ellet löydä tasapainoa, joka sallii sinulle vapauden olla ja antaa niille, jotka vaativat huolenpitoasi, perustaitoja, mukaan luettuna rakkaus jota tunnet heitä kohtaan.

Jotkut teistä väittävät, ettei teillä ole siteitä tai rakkautta sitä henkilöä kohtaan, josta huolehditte. Saanemme olla eri mieltä. Ette olisi hänen vaikutuspiirissään tai taajuudessaan, jos teillä ei olisi sydänkiintymystä.

Tietysti on rakkauspohjaisia suhteita, joissa on raivoa tai vihaa. Mutta siirtymänne tässä kohtaa lähtisitte jokaisesta suhteesta, joka vaatisi teeskentelemään välittämistä, jos ette pitäisi tuosta ihmisestä.

Jotkut julistavat, että jatkatte sellaista suhdetta, vaikka teillä ei ole rakkautta tuota olentoa kohtaan. Jos näin on, kenties teidän täytyy kysyä itseltänne miksi. Pakottaako ihmiselämän rakkautenne, pelko, takaisinmaksu tai samanlaiset tunteet teitä jatkamaan tuota huolenpitäjäroolia? Vai onko se pelko, että teidän täytyy olla riippuvainen siirtymätaidoistanne luodaksenne uuden elämän, jos muututte tai lähdette tuosta suhteesta?

Toisesta huolehtiminen, jottei hänen tarvitse laajentaa taitojaan tai kiinnostuksiaan, koska annatte kaiken, mitä hän luulee tarvitsevansa, ei ole hyödyllistä kummallekaan teistä.

Tämä on laajentumisen aikaa. Monet teistä, jos eivät useimmat, myöntävät olemuksensa uusia osia, jotka kannustavat teitä siirtymään uuteen elämään. Tähän ei sisälly muista huolenpitäminen siinä määrin, että teistä on tullut heidän palvelijansa, täyttäen heidän odotuksensa niistä kyvyistä huolimatta, joiden kehittämiseen he eivät ole vielä tunteneet tarvetta.

Tietysti uskotte, että teette vain sen, mitä tarvitsee tehdä. Mutta pitääkö se paikkansa? Heräättekö joka aamu innostuneena tekemään niitä palveluksia muille, joihin olette tottuneet? Vai havaitsetteko, että tuosta tavasta on tulossa vähemmän miellyttävä ja työläämpi – jopa uuvuttava?

On aika luoda ”kumpikin voittaa” -tilanne. Jos haluatte auttaa tuota olentoa rakkaudessa, luokaa resursseja, jotka antavat huolenpitoa, jota hän tarvitsee, ja vapautta jota te kaipaatte.

Ottakaa käyttöön uudet taitonne. Luokaa ympäristö, joka on oikea kummallekin teistä. Kotihoito? Päivähoito? Hoitotoimenpide? Koulutus? Uusi ympäristö? Itsenäisyys?

Mikä muuttaa suhteenne huolenpidosta itsenäisyyteen kummallekin teistä? Ei välttämättä toisistanne, vaan itsenäisyyteen heräämisestä huolenpitämisen päivään?

Mitä jos tuo henkilö josta pidät huolta, on haluton huolehtimaan itsestään? Miten työnnät hänet pois pesästä? Ensimmäisen kysymyksen täytyy olla: ”Haluatko työntää hänet pois pesästä?” Missä kohtaa uhraudut huolehtiaksesi jostakusta, joka kieltäytyy huolehtimasta itsestään? Miksi teet niin? Onko niin, koska se tuntuu oikealta, vai tunnetko, että sinun pitäisi? Ja jos ajattelet, että sinun pitäisi pitää huolta tuosta ihmisestä, vaikka hän on haluton tai kyvytön huolehtimaan itsestään, mitä sinun täytyy luoda vapauttamaan itsesi tuosta vankilasta?

Kärsitte, valititte ja olitte huolissanne ennen, useimmiten hiljaa, koska niin piti olla. Nuo sosiaaliset säännöt eivät päde enää. Mitä voisitte luoda vapauttamaan itsenne tunnepuolella ja fyysisesti tuosta huolenpitämisen taakasta?

Monet teistä visualisoivat nyt itsensä huonoksi ihmiseksi pelkästä sen ajattelemisesta, että luotte tarpeeksi resursseja mahdollistamaan tuolle ihmiselle, josta pidätte huolta, vapauden olla, sekä itsellenne. Jos loisitte uuden ympäristön, taloudellisia resursseja tai erilaiset tunnesiteet, antaisiko se vapauden kummallekin teistä? Vai onko nykytilanteenne teille mukavampi, kuin oivallatte?

Teillä on uusia taitoja – käyttäkää niitä.

Ette ole huono, itsekäs tai ilkeä ihminen teidän kummankin vapauttamisen vuoksi tavalla, joka tuntuu oikeimmalta. Vaikka hänen elämänsä laajenee, kun teette tämän, olento josta pidätte huolta, taistelee tuota vapautta vastaan, koska hänen täytyy muuttua. Ja muutos – vaikka parempaan – on usein vaikeaa ihmisille. Esimerkiksi, jos kammoatte toisesta olennosta välittämistä/huolehtimista, olette unohtaneet uudet luomistaidot, joita että ole vielä käyttäneet.

Sallikaa itsenne olla. Ihminen josta huolehditte, sopeutuu tarvittaessa – ja luultavasti laajentaa elämäänsä, kun olette päästäneet irti tutusta ja odotetusta. Niin olkoon. Aamen.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >