HomeViestejäDana Mrkich13.1.2020 - Saturnus ja Pluto 2020

13.1.2020 - Saturnus ja Pluto 2020

SATURNUS JA PLUTO 2020
 
Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)
13.1.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Vuosi 2020 ei haaskannut yhtään aikaa alkuunpääsyssään.
* Aloitimme päiviä aiemmin 26.12. auringonpimennyksellä, joka oli yhtymässä Jupiteriin Kauriin 4 asteessa.
* Sitten meillä oli aina tapahtumarikas kahden viikon pimennysikkuna, joka johti 10./11.1. kuunpimennykseen Ravun 20 asteessa.
* Tämä kuunpimennys oli oppositiossa kovasti odotetun Saturnuksen ja Pluton yhtymän kanssa, joka oli 12.1. Kauriin 22 asteessa.
* Saturnuksen ja Pluton yhtymään liittyivät myös aurinko ja Merkurius.
 
Kaikki tämä yhdessä on valtava tapa aloittaa uusi vuosi ja uusi vuosikymmen! Mitä se merkitsee?
 
Kuvittele valtava pyöreä pöytä. Pääkihot Saturnus ja Pluto istuvat vasemmalla puolella, yhdessä auringon ja Merkuriuksen kanssa. Jupiter on niiden vasemmalla puolella, ei kuitenkaan kunnolla niiden seurassa, mutta tarpeeksi lähellä kuullakseen keskustelun ja saadakseen hyvin selville, kuka tarvitsee mitä. Täysikuu on suoraan aurinkoa, Merkuriusta, Saturnusta ja Plutoa vastapäätä. Pöydän keskellä on Maa, ja kaikki pöytäkeskustelut ympärillä liittyvät siihen ja kaikkiin, jotka elävät sen pinnalla, sinä mukaan luettuna.
 
Kuu kulkee tämä pöydän ympäri kuukausittain, mutta muutaman hetken tämän kuukauden kuunpimennyksen aikana se on yllä kuvatussa asemassa, suoraan noiden isojen pääkihojen tapaamista vastapäätä. Pimennyksen aikana nämä eivät näe sitä, kun Maa on suoraan niiden välissä. Kuukaan ei näe niitä.
 
Mitä tapahtuu, kun muutaman lyhyen hetken sinulla ei ole enää kuun tunnevetovoimaa kiinni näkökyvyssäsi, kiinni näkemyksessäsi siitä, miten ajattelet asioiden olevan tai niiden pitävän olla? On helpompaa päästää irti. Joku livahtaa pois suhteesta, usein yllätyksenä toiselle osapuolelle. Oliko se kuitenkaan oikeasti yllätys? Jälkikäteen katsottuna kaikki merkit olivat olemassa, mutta kenties emme halunneet nähdä niitä. Joku livahtaa pois elämästä, juuri kun hänen rakkaansa nukkuvat tai lähtevät sairaalasta tai päästävät irti, mikä sallii lähtevän sielun poistua. Joku irtisanotaan tai lähtee pois jostain tilanteesta. Jotain loppuu, jotta jotain uutta voi alkaa.
 
Kuunpimennykset voivat olla julmia, kuitenkin toisilla kerroilla ne voivat olla hienovaraisia. Mitä tapahtuu, kun ego ei enää vaikuta silmiisi, korviisi ja sydämeesi? Äkillinen oivallus tai parantava hetki kulkee lävitsesi, kun peset astioita, ja seuraavana hetkenä seisot siinä kyynelten vuodattaessa vanhoja, vuosikymmenten takaisia tunteita. Tuo vanha energia lähtee viimeinkin, ottaa mukaansa kaavoja, haavoja ja ongelmia, joilla ei ole enää mitään paikkaa elämässäsi.
 
Tämä kuunpimennys oli Ravussa, joka edustaa kotia, äitiä, hoivaamista ja tunteita. Mikä saa sinut tuntemaan turvaa? Mitä antaa sinulle lohtua? Mikä rauhoittaa sinua?
 
Ravussa voi olla kyse myös piiloutumisesta mukavuusalueellemme. Onko tapahtunut jotain, mikä on sulkenut jonkin mukavuusaluevaihtoehdon sinulta ja pakottanut sinut suureen maailmaan? Nämä tapahtumat voivat saada kohtaamaan suurimmat pelkosi: "En koskaan selviydy ilman tätä työpaikkaa tai suhdetta tai kotia tai turvaverkkoa." Kyllä sinä selviydyt – ja itse asiassa lopulta sinä kukoistat. Joskus meidät täytyy työntää ulos äidin pesästä. Se ei ole koskaan helppoa, mutta aikuinen Kauris-itsemme on toisella puolella odottamassa meitä sanoen: "On aika kasvaa aikuiseksi. Sinä pystyt siihen."
 
Ravussa on kyse perheestä, joten vaikka joillain saattaa tapahtua jokin ero perheeseen liittyen, toiset voivat yhdistyä uudestaan. Jos olet aina tuntenut olevasi yksin, voisit yhtäkkiä löytää perhettä, jota et tiennyt itselläsi olevan, tai tavata ihmisen tai ihmisiä, joista tulee perheesi. Kuunpimennykset lopettavat sen, mitä oli, ja tuovat tullessaan uuden aikakauden.
 
Nämä pääkihot keskustelevat siitä isosta vuodesta, joka 2020 on, ja noina lyhyinä hetkinä jolloin kuu oli pimennossa, vahvat köydet egon (aurinko) ja tunteiden (kuu) väliltä putosivat, mikä salli aidon olemuksesi (aurinko) ja aitojen tunteidesi (kuu) tulla läpi – tavallisesti suunnittelemattomilla ja odottamattomilla tavoilla. Tavanomaiset kiinnikkeet häviävät. Energia jonka täytyi lähteä, käytti tätä ikkunaa siihen.
 
Kun kuu siirtyy vähän ja tulee taas näkyvin, se ei ehkä näytä kovin erilaiselta, mutta kaikki on muuttunut. Pääkihojen keskustelut jatkuvat uudessa ja muuttuneessa ympäristössä.
 
2020 on selkeän näkökyvyn vuosi. Tämän vuoden ympärillä on "ei hevonpaskaa, ei teeskentelyä, ei piilottelua" -fiilis. Elämä sanoo: tässä on todellisuus, tässä on se maailma, jossa elät (on kyse sitten henkilökohtaisesta maailmasta tai suuremmasta maailmasta). Mitä ajattelet siitä? Pidätkö siitä? Jos et pidä jostain, mitä aiot tehdä asialle?
 
Saturnus ja Pluto
 
Kun kaksi planeettaa liittyy yhteen, ne antavat toisilleen osan vaikutuksestaan. Plutossa on kyse syvästä transformaatiosta, kuoleman-, elämän- ja uudestisyntymän kierrosta ja vanhan romahtamisesta, uuden noustessa samalla tuhkasta kuin feenix-lintu. Pluto karsii ylimääräisen psyykestämme ja elämästämme ja riisuu meitä paljaaksi, kunnes jäljellä on vain aidoin versio siitä, kuka olemme. Pluto auttaa meitä löytämään aidon valtamme/voimamme ja saa meidät näkemään, missä olemme projisoineet sen ulospäin toisiin. Pluton ollessa Kauriissa, näemme tätä erityisesti hallituksiin, yrityksiin ja muihin instituutioihin liittyen. Olemme antaneet valtamme (tai otattaneet sen meiltä) niille, joilla ei ole ihmiskunnan parhaat intressit sydämessään. Olemme odottaneet noiden samojen järjestelmien pelastavan meidän joltain, minkä ylläpitäminen on heidän parhaan etunsa mukaista.  
 
2020-luku on vuosikymmen, jolloin ihmiset – ja ihmiskunta yleisesti – vaativat valtansa, mikä merkitsee myös vastuun ottamista siitä, mitä luomme.
 
Suureksi onneksi sisään astuu Saturnus, jossa on kyse kasvusta, rakentamisesta, luomisesta ja vastuun ottamisesta. Saturnus edustaa isää, kuria ja vakautta. Tämä Saturnuksen ja Pluton yhtymä on yksi parhaista transiiteista, joita voisimme pyytää, koska yksinään ne kumpikin voivat olla melko haastavia. Saattaisi luulla, että yhdessä ne ovat painajaista, mutta itse asiassa ne auttavat tuomaan parhaat puolet esiin toisistaan (ellet vastusta sitä, mihin sielusi yrittää viedä sinut – siinä tapauksessa ei ole kovin hauskaa).
 
Esimerkiksi Saturnus voi joskus ilmentyä hyvin rajoittavana ("omaksi hyväksesi", se sanoo), mutta Pluton kera ei ole aikaa pidätellä. Pluto on "kaikki tai ei mitään", eikä se koskaan valitse ei-mitään.
 
Pluto voi joskus jättää itkemään romukasan päälle, mutta Saturnuksen kera ei ole aikaa sellaiseen sentimentaalisuuteen. Saturnus sanoo vain: "Aivan, itke itkusi ja sitten mennään. Leuka pystyyn, on töitä tehtävänä!"
 
Ei ehkä ole helppoa. Vaatii ehkä paljon työtä ja siirtymistä sanoista tekoihin. Mutta Pluton ja Saturnuksen ollessa työn touhussa – toisen murskatessa ja riisuessa ylimääräisen pois, samalla toisen vahvistaessa, kiinteyttäessä ja rakentaessa – meillä on tilaisuus merkittävään käytännön transformaatioon melkein kaikessa, mihin paneudumme. Toimintakelpoiset käytännön askeleet ovat paras ystäväsi tänä vuonna. Älä jahkaile tehtävä- tai toivelistojesi kanssa.
 
Muuta "haluan tulla hyväkuntoisemmaksi ja terveemmäksi" -toive viikoittaisiksi ateriasuunnitelmiksi, ravitseviksi ostoslistoiksi ja kuntoilusuunnitelmaksi, joka on mahdollinen, nautittava ja ylläpidettävä ja joka sopii elämääsi. Muuta "haluan maailman muuttuvan" -toive aktivismiksi, aloittaen omista henkilökohtaisista valinnoistasi ja päätöksistäsi.
 
Pluton ja Saturnuksen ollessa yhdessä, uudelleenrakennusta tapahtuu samaan aikaan, kun asioita edelleen riisutaan pois. Australiassa olemme alkaneet puhua toimenpiteistä pensaspaloista toipumiseen, elvyttämiseen ja uudelleenrakentamiseen, vaikka koemme edelleen jatkuvaa järkytystä, tuhoutumista ja menetystä. Saturnus+Pluto on elämä päin naamaa, ei suodatin. Se on elämää ja kuolemaa ja uudestisyntymää, kaikkea kerralla. Se on Zen-sananlasku: "Ennen valaistumista, hakkaa puita ja kanna vettä. Valaistumisen jälkeen, hakkaa puita ja kanna vettä."
 
Tämä vuosi on julmaa rehellisyyttä ja se kertoo sen niin, kuin se on – piti siitä tai ei. Ricky Gervais tarjoili annoksen raakoja totuuksia Hollywoodille avausmonologissaan tämän vuoden Golden Globe -gaalan avauspuheessaan. Ei ole vielä päätetty, toimiko hän todella täysin omin päin (vähän vaikeaa ottaen huomioon, että sen kaiken täytyi olla teleprompterilla), vai käskettiinkö häntä heittämään joitain totuuden jyväsiä, mutta jättämään pois suuremmat totuudet. Joka tapauksessa, se oli totuuspommi, jollaisia siellä ei ole ollut koskaan aiemmin. Se sai uudet ihmiset internetiin etsimään: "Mitä hän oikein tarkoitti sillä?"
 
Totuudessa on eräs mielenkiintoinen asia. Sitten kun tiedät jotain, on kyse sitten Hollywoodista, valintojesi ympäristövaikutuksesta, ruokasi prosessointitavasta, vaatteidesi tekotavasta jne. jne. jne., sinulle jää usein epämukava totuus: miten minä edistän tätä tai tuota? On kaksi eri asiaa, että "heillä" on valta meihin tietämättämme tai oivaltamattamme tai että verho on vedetty edestä ja näet, ketkä pyörittävät show'ta ja millä kustannuksella meidän ja planeetan kannalta, ja sitten sinun täytyy päättää: "Mitä teen nyt?"
 
Emme voi aivan yhtäkkiä ja yhdessä yössä päättää elää verkon ulkopuolella ja irrottautua täysin ympäröivästä maailmasta. Kukaan meistä ei tee ekologisesti ja sielun kannalta täydellisiä valintoja joka päivä koko ajan. Mutta hyvä uutinen on, että mitä enemmän verhoja vedetään sivuun ja enemmän totuutta paljastuu, sitä tietoisempia, voimaantuneempia ja voimaannuttavampia voimme olla omissa valinnoissamme.
 
Saturnuksen ja Pluton ollessa Kauriissa, vanhat valtarakenteemme romahtavat ja transformoituvat. Vanha ajatuksemme auktoriteetista muuttuu. Pyramidi pyörähtää ylösalaisin. Ihmiset alkavat kysyä joukkona: "Missä on meidän valtamme? Miten ihmeessä emme ole oma auktoriteettimme?" Ja tämän täytyy tihkua alaspäin henkilökohtaisiin kysymyksiin: "Missä on minun valtani? Mitä voin tehdä saadakseni takaisin oman auktoriteettini?"
 
Pinnalta tämä vuosi saattaa näyttää sellaiselta, jossa on paljon kaaosta, mullistusta, anarkiaa, kapinointia, protestointia ja levottomuutta, mutta ne ovat luonnollisia seuraamuksia siitä, että ihmiset vapauttavat itsensä. Ne ovat välttämättömiä prosesseja sille vakaudelle, jota me kaikki kaipaamme. Ei tekovakautta, joka on itse asiassa kontrollointia naamari päällä, vaan todellista vakautta, joka tulee siitä, että jokainen meistä elää oman totuutensa ja pitää oman valtansa.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >