HomeViestejäMuita kirjoittajia17.10.2022 - José Stevens - Sekasortoisten siirtymien käsitteleminen

17.10.2022 - José Stevens - Sekasortoisten siirtymien käsitteleminen

SEKASORTOISTEN SIIRTYMIEN KÄSITTELEMINEN

Kirjoittanut José Stevens (thepowerpath.com)
17.10.2022
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kuten monet teistä tietävät, tämä on sekasortoisten siirtymien aikaa, mukaan luettuna henkilökohtaiset, yhteiskunnalliset, ilmastolliset, kokemusperäiset, sisäiset, ulkoiset, fyysiset, henkiset, tunteelliset ja mentaaliset siirtymät. Tosin sanoen, jokseenkin kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Jotkut meistä eivät pysty käsittelemään siirtymiä kovin hyvin, ja pitävät niitä pelottavina, uuvuttavina, koettelevina ja haastavina. Jotkut meistä pitävät niitä innostavina, energisoivina, mielenkiintoisina tai kiehtovina. Lastenpsykologit, vanhemmat ja opettajat huomaavat usein eroja lapsissa siihen liittyen, miten he selviytyvät siirtymistä. Joitain ei juuri haittaa, ja toisia haittaa paljon.

Mitä nämä siirtymät ovat, joihin viittaamme? No, lapselle se voi olla siirtyminen valveilta uneen tai herääminen nukkumisen jälkeen. He voivat olla äärimmäisen äreitä, itkuisia tai jopa huutaa protestoiden. Toinen lasten kokema siirtymä on vieminen päivähoitoon tai kouluun, ja joillekin se on hakeminen sen jälkeen, kun he ovat asettuneet uuteen ympäristöönsä. Nykyään kun on paljon eroperheitä tai yhteishuoltajuuksia, lapsia pyydetään usein viettämään viikonloput toisen ja arkipäivät toisen vanhemman kanssa, tai on jokin muu sovittu aikataulu. Joskus vanhemmat ovat menneet uudestaan naimisiin ja perustaneet uuden perheen tai saaneet uuden perheen avioliiton mukana – mikä tekee koko siirtymästä vielä haastavamman, erityisesti jos on jotain hankaluuksia, kuten ristiriitatilanne, manipulointia tai katkeruutta.

Se miten lapset käsittelevät nämä siirtymät, voi olla äärimmäisen koettelevaa kaikille osallisille. Voi olla kyyneliä, roikkumista kiinni, takertumista, huutamista ja koko joukko melko epämiellyttäviä reaktioita. Myöhemmin ei ehkä ole mitään ongelmaa, tai voi olla huonoa käyttäytymistä, kuten vetäytyminen, muiden lasten lyöminen, kieltäytyminen osallistumasta jne.

Jotkut lapset kasvavat aikuisiksi, joilla on samat vaikeat siirtymäkaavat, ja jotkut lapset pääsevät täysin yli siitä ja toivottavat muutokset myöhemmin tervetulleeksi elämäänsä. Ilmiselvästi tilanteeseen liittyy oma turvallisuuden ja varmuuden tunne, mutta joissain tapauksissa lapsi tulee hyvin tukea-antavasta ympäristöstä eikä hänellä ole mitään ulkoista tai selvää syytä tällaiselle käyttäytymiselle. Perheen neljästä lapsesta vain yhdellä saattaa olla vaikeita siirtymiä.

Katsotaanpa nyt siirtymiä ja sieluikää. Taaperosielut etsivät usein elämäntilanteita, joissa on vähemmän vaikeita siirtymiä. He saattavat asua pienissä kaupungeissa, jotka pysyvät enimmäkseen muuttumattomina monien sukupolvien ajan, tai he hakevat työtä paikallisesta tehtaasta tai teollisuudesta, jossa he pysyvät eläkeikään saakka, joka on monia vuosia myöhemmin. Tiettyinä aikoina ura armeijassa tai hallinnossa lupasi usein sellaista vakautta. Kuuluminen paikalliseen kirkkoon monta vuotta antoi samalla tavalla vakautta, kun muita yhteiskunnallisia muutoksia ei voinut kontrolloida. On monia country-lauluja palaamisesta kotiin pikkukaupunkiin, jossa asiat olivat hyvin ja vakaasti.

Kypsät ja vanhemmat sielut toivottavat usein tervetulleeksi muutoksen tai ainakin hyväksyvät sen osana elämän suurempia haasteita, joita ei voi välttää. He voivat aina löytää muutosta työssä, matkustaessa, koulutustilaisuuksissa ja elämäntyylissä. Aiemmin he olivat niitä, jotka lähtivät kotoa etsimään kasvutilaisuuksia. Lapsitason sielut irtautuivat usein etsiäkseen vaikutusvaltaa, kuuluisuutta ja omaisuutta.

Riippuen siitä, missä päin maailmaa yksilö asuu, on pitkiä jaksoja ilman muutosta, tai on häiritseviä, massiivisia muutoksia, jotka liittyvät sotaan, kulkutauteihin, orjuuteen, nälänhätään, käännytykseen, ilmastomuutokseen ja paikallisiin katastrofeihin, kuten maanjäristykset, hurrikaanit, tulvat ja tulivuorenpurkaukset.

Juuri nyt olemme astuneet kenties suurimpaan muutosaikaan, jonka ihmiskunta on koskaan nähnyt. Jokaiseen instituutioon vaikutetaan, jokainen maa ja yhteiskunta on globaalin median, sosiaalisen median ja välittömien uutislähetysten kohteena, ja ne vaikuttavat koko maailmaan. Toisin sanoen, ei ole enää piilopaikkaa. On ilmastomuutoksen lisääntyviä vaikutuksia, ydinsodan uhka, taloudellisia maanjäristyksiä, kuten voimakas inflaatio joka vaikuttaa koko maailmaan, tavarantoimitusketjujen häiriintymistä, epävarmuutta ruuasta, kaatuvia hallituksia, poliittisia muutoksia ja kaikenlaisia häiriöitä. Tämä on alkua sekasortoisimmille muutosajoille, jotka maailma on koskaan nähnyt, ja se sanoo paljon, koska on ollut monia aikoja, jolloin koko maailmaan on vaikutettu voimakkaasti.

Miten selviydymme? Maailman väkimäärä on nyt liian suuri siihen, että kukaan yksi ihminen voisi muuttaa vaikutuksen satoihin miljooniin ihmisiin. Monille aiheutuu häiriöitä, monet kuolevat ennenaikaisesti hallitsemattomien olosuhteiden vuoksi. Kun on maanjäristys tai lumivyöry, täytyy vain odottaa sen loppuvan ja kestää jälkiseuraamukset parhaan kykynsä mukaan. Jotkut eivät ole valmistautuneita niin dramaattisiin ja äkillisiin muutoksiin ja menehtyvät tai putoavat kelkasta. Mitä voi tehdä? Itse asiassa paljon voi tehdä, jos on valmistautunut eikä vastusta muutosta.

Tässä on joitain tapoja valmistautua ja selviytyä mahdottomasta:

* Hyväksy aina, mitä tapahtuu, kuin olisit valinnut sen, vaikka olisit eri mieltä.

* Tee, mitä voit auttaaksesi paikallisesti, mutta oivalla, ettet voi pelastaa koko maailmaa tai massoja.

* Hyväksy siirtymät osaksi suurempaa transformaatiota. On aina syntymää ja kuolemaa, joskus toista enemmän kuin toista.

* Ota tavaksi siunata kaikkia ja kaikkea, niin usein kun mahdollista.

* Pidättäydy tuomitsemasta parhaan kykysi mukaan. Kukaan meistä ei tiedä jokaisen tehdyn päätöksen seuraamuksia.

* Mitä tulee asioihin, joita et voi kontrolloida, oivalla, että se on vain elokuvaa, jota esitetään kuvaruudulla, eikä ruutuun vaikuta se, mitä esitetään. Et ole tuo elokuva, olet vain kuvaruutu.

* Ota vähän etäisyyttä koko draamaan. Ole niin neutraali/puolueeton, kuin voit. Avaa sydämesi ja löydä sieltä ystävällisyyttä ja anteliaisuutta, sekä myötätuntoa ja anteeksiantoa. Vaali kiitollisuutta riippumatta siitä, miten kamalilta tapahtumat näyttävät.

* Ole mahdollisimman läsnä joka valvehetki. Tiedä, että tämä hetki on ikuinen. Se mitä tapahtuu, häviää todellisuudesta.

* Kiinnitä huomiota tietoisuuteesi, tiedostamiseesi ja läsnäoloosi. Ne ovat ainoita asioita, joihin voit luottaa – ainoa vakaus ja ainoa todellisuus illuusioiden maailmassa. Ne yhdistävät sinut kaikkiin ja kaikkeen, myös siihen mikä vaikuttaa olevan katkerin vihollisesi.

* Sille ei ole kriisiä, joka ei näe mitään kriisejä.

* Ole tietoinen, miten kehystät asiat, miten tulkitset maailmaa ympärilläsi. Ole tietoinen valinnoistasi siinä, miten tuomitset asioita.

* Muista, että viha on peräisin pelosta ja pelko on peräisin erillisyysharhasta. Pelko on kärsimystä, tarpeetonta eikä koskaan oikeutettua.

* Adrenaliini ei ole välttämättä pelkoa, vaan kehotus toimia.

* Ole peloton ja iske (tee valintasi) kuin salama, sitten kun aika on oikea.

* Jaa se, mitä sinulla on, sen kanssa, joka tarvitsee. On aina enemmän.

* Lääkäri, paranna itsesi. Älä anna valon sokaista. Katso varjoasi itsesi parantamiseksi.

* Aarteesi on siellä, missä kompuroit. Kompuroit siellä, missä et katso tai kiinnitä huomiota.

* Pysy omalla kaistallasi. Kysy, tarvitseeko toinen apua, mutta älä sekaannu asioihin.

* Älä etsi merkitystä ja omanarvontuntoa muiden draamoista tai omistasi.

* Ääni voi parantaa, kun sitä käytetään sopivasti. Vältä liikaa meteliä. Etsi sisäistä rauhaa.

* Katso ympärille ja näe, ettei ole mitään Hengen ulkopuolella. Jumala on.

* Naura usein, leiki usein, laula usein.

* Älä pidättäydy nautinnosta. Älä kuitenkaan tarvitse sitä ollaksesi kokonainen tai tyytyväinen.

* Sinun ei tarvitse tehdä mitään rakkaudelle. Anna se olla voimakasta. Anna sen olla täyttä. Anna sen olla.

* Suurimmat siirtymät tapahtuvat sisällä, eikä niillä ole mitään tekemistä ulkoisten muutosten kanssa.

Siirtymät vaativat ehkä päästämään irti tunnetusta, siitä mihin olet kiintynyt, vaikka se olisi ollut vankila. On menetystä, kuitenkin jotain suurempaa odottaa. Jotain mikä on muuttumatonta, ainoastaan laiminlyötyä, ja se odottaa tulla hyväksytyksi jälleen. Kenties siitä tulee tunnettua sinulle. Se on aina totta. Aina totta.

Ole sellainen, joka tekee siirtymän hyvin. Hyväksy se. Integroi se. Etsi siitä tilaisuutta/mahdollisuutta. Se ei ole muu kuin sinä, paremminkin se on myös sinä.

Jos et pysty, sekin on ok. Kenties ei ole oikea aika vielä. Epäselvästä tulee selvää, ja tiedät miten. Sitä odotellessa on aina jotain juhlittavaa.

Jos purnaat, jos valitat, jos olet kriittinen, pane vain merkille. Tarkkaile. Tyytymättömyys ei ole koskaan hauskaa. Sen takana sinusta tuntuu hyvältä, erittäin hyvältä – se on vain tilapäisesti epäterävä/epäselvä. Katso, voitko fokusoida sen, ja näytät tekevän taikatempun. Uskomatonta!

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Next >