HomeViestejäPepper Lewis26.7.2021 - Ennusta meidät pois tästä sotkusta!

26.7.2021 - Ennusta meidät pois tästä sotkusta!

ENNUSTA MEIDÄT POIS TÄSTÄ SOTKUSTA!

Kirjoittanut Pepper Lewis (www.pepperkeenlewis.com)
26.7.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys: Ennustitko tai näitkö sinä tai kukaan tuntemasi tämän pandemian tulevan? En usko, että elämäni olisi kehittynyt eri tavalla, jos olisin tiennyt siitä etukäteen, mutta haluaisin uskoa, että etukäteisvaroitukset ovat mahdollisia, erityisesti näin laajasti elämää muuttavissa tapahtumissa.

Vastaus: Minun on helppoa sanoa EI. En nähnyt sen tulevan, ainakaan sillä globaalilla tavalla jolla se on kehittynyt ja kääntänyt ylösalaisin melkein kaikkien elämän. Tiedän muutamia ihmisiä, jotka kuvasivat täsmälleen sen tilanteen, joka edelleen kehittyy. Yleisesti ottaen he eivät halua tulla nimetyksi tai ansion saajaksi sen näkemisestä, mikä heille on päivänselvää. He eivät ole lahjakkaita selvänäkijöitä tai tunnettuja täsmällisten ennustusten tekemisestä, mutta kun he puhuvat, minä kuuntelen.

Tiedän myös ihmisiä, jotka ottavat kunnian tämän pandemian ennustamisesta. Olen nähnyt heitä, lukenut heistä ja kuunnellut heitä muutamassa tilanteessa. Pidän heistä. Uskon heihin ja heidän hyvään työhönsä, mutta en ole varma, antaisinko heille kunnian tästä, enkä ole varma, mitä mieltä olen valokeilan vaatimisesta tässä asiassa, kuin se olisi jokin palkinto. Myönnän kuitenkin, että tällä hyvin subjektiivisella alalla se antaa vahvistusta, kun saa tunnustusta palveluksessa olemisesta.

Itse asiassa lähimmäksi osunut ennuste, johon olen törmännyt, on katkelma Sylvia Brownen kirjasta End of Days: Predictions and Prophecies about the End of the World, joka ilmestyi vuonna 2008. Tässä kirjassa sanotaan: "Vuoden 2020 paikkeilla vakava, keuhkokuumeen kaltainen sairaus, leviää koko maapallolle ja iskee keuhkoihin ja keuhkoputkiin, ja se on vastustuskykyinen kaikille tunnetuille hoitomuodoille … Melkein hämmentävämpää kuin itse sairaus on se, että se häviää yhtäkkiä, yhtä nopeasti kuin se tuli, ja iskee jälleen 10 vuoden kuluttua, ja sitten häviää kokonaan." Antaisin tästä kunnian hänelle, entä sinä? (Sylvia Brownella oli mielenkiintoinen ja kiistanalainen ura. Hän siirtyi ajasta ikuisuuteen 2013.)

Yleisesti sanottuna, olemme kiinnostuneita ennusteista ja profetioista, muttemme ole varmoja, miten suhtautuisimme niitä tekeviin. Miksi niin on? Täydentämään tätä keskustelua, haluan lisätä ennusteen ja profetian välisen eron. Ennuste on povaus tai arvio tulevasta tapahtumasta, joka perustuu logiikkaan, järkeen, mystiseen tietoon tai muuhun voimaan. Profetialla on vielä lisävaatimus: se täytyy tehdä jumalaisessa ohjauksessa tai jumaluuden inspiroimana. Toisin sanoen, profetiat ovat arvovaltaisia paljastuksia. Yksinkertaisesti ilmaistuna, meillä on vähemmän luottamusta jumaluuteen, kuin ennen. Tänä päivänä olemme mieluummin tieteeseen pohjautuvien teorioiden ja käytäntöjen ohjattavana. Esimerkiksi, olemme paljon kiinnostuneempia siitä, mitä tiede kertoo meille ilmastokriisistä, kuin mitä joku profeetta ehkä sanoisi siitä. Väittäisin, että on hyvä syy luottaa tai olla luottamatta kumpaankin, mutta se on toisen keskustelun aihe.

Siis miksi muut lahjakkaat yksilöt eivät antaneet tätä tärkeää informaatiota? Jotkut antoivat, omissa seuraajayhteisöissään. Monet eivät. Ollakseni täysin rehellinen, olemme uusissa ja täysin ennustamattomissa ajoissa, ja edessä on ainutlaatuisia haasteita. Kukaan ei halua olla huonojen uutisten tuoja, vielä vähemmän ensimmäinen heistä. Itse asiassa, useimmat niistä luotetuista ihmisistä joita ennen seurasin, ovat jääneet eläkkeelle tai työskentelevät nyt mieluummin taustalla.

Taaksepäin katsoen, ei ollut vaikea kuvitella tai ennustaa jonkin viruksen puhkeamista. Sci-fi-elokuvat eivät ole enää sci-fiä. Apokalypsin jälkeiset skenaariot eivät ole enää ylivilkkaan mielikuvituksen tuotetta. Vaikea osa tässä oli kuvitella maailmanlaajuinen pandemia, johon sisältyi talouden pysähtyminen, pelkolähtöiset valtuudet, tuhatmäärin päivittäisiä kuolemia ja kaikki muu, mitä olemme eläneet läpi. Jälkivaikutus osoittautuu olevan enemmän kuin siivousoperaatio, joten emme ole vielä selvillä vesillä (lisää tästä toinen kerta). Sanon tässä sitä, että syy tai alku johonkin ennusteeseen on helpompi tietää, kuin sen pitkäaikaiset vaikutukset. Ennuste ei voi sen todellisuuden ulkopuolella, jota kuvataan – ne ovat erottamattomat. Henkilöstä joka tekee ennustuksen, tulee osa sen kehitystä sekä sen tarkkailija.

Tässä on kysymys sinun mietittäväksesi. Jos joku suorapuheinen profeetta olisi julkisesti antanut sinulle ennakkotietoa kaikesta, mitä olet kokenut kuluneen vuoden aikana, olisitko uskonut häntä? Ehkä, mutta luultavammin et. Miksi? Siitä yksinkertaisesta syystä, ettemme halua uskoa pahimpiin skenaarioihin. Ihmiset ovat ikuisia optimisteja – tai ainakin yritämme olla. Olemme myös viivyttelijöitä, joilla on taipumusta olla uskomatta jotain, ennen kuin on (melkein) liian myöhäistä. Todistamme sen jälleen itsellemme ilmastomuutoksessa. En näe monien ihmisten luopuvan merenrantakiinteistöistään ja muuttavan vuorenhuippukotiin. Vielä. Tämä tuo mieleeni Kassandran, Kreikan mytologian profeetan joka tuomittiin antamaan varoituksia, joista ei välitetty.

Siis haluammeko ja tarvitsemmeko edelleen visionäärejä antamaan ennustuksia? Minusta kyllä. Hyvää tarkoittavat ennustukset auttavat meitä valmistautumaan tulevaisuuteen, jota useimmat meistä eivät vielä osaa kuvitella. He helpottavat pakkomiellettämme pohdiskella menneitä virheitä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. He auttavat meitä tekemään nykyhetkessä luovia päätöksiä. Hyvin tulkittu ennustus (toinen taito) voi auttaa meitä välttämään mahdollisia ongelmia ja epämukavuuksia. Tämän järjestelmän toimiminen suunnitellulla tavalla, vaatii sisäisen ja ulkoisen aistimisen vastaavuutta – intuition ja vaiston täytyy toimia yhdessä, kuten myös sydämen ja mielen, ja neurobiologiamme. Lyhyesti sanottuna, meidän täytyy luottaa siihen, mitä uskomme, ja uskoa sitä, mihin luotamme.

Vielä viimeinen asia. Entä salaliittoennustukset? Tämä pandemia on synnyttänyt enemmän salaliittoteorioita, kuin mikään muu aihe ikinä. Helposti. En väheksy niiden merkitystä – ne ovat samaistuttavia ja huomattavia. Salaliitot eivät ole paras aiheeni. Epäilemättä on agendoja, vehkeileviä toimijoita ja olentoja, ja salaisuuksia jotka ovat syviä kuin kuilu. Se ei ole paras teemani pelkästään siksi, että minulla on tekemistä muualla – olen kiinnostunut tulevaisuuden potentiaalistamme kehittyvinä ihmisinä ja köyhdytetystä ympäristöstämme. Salaliittoteoriat auttavat meitä selittämään monimutkaisia tapahtumia, joissa totuus on tuntematon tai liian huolestuttava. Ne antavat meille kontrollintunteen sellaisessa asiassa, joka saattaisi muuten näyttää pelottavan sattumanvaraiselta. Kätketyt tai salaiset selitykset ovat parempi vaihtoehto, kuin ei mitään selitystä. Salaliittoteorioiden tutkiminen voimaannuttaa meitä. Jos voimme oppia siitä, mitä on tapahtunut, kykenemme ehkä estämään sitä tapahtumasta uudestaan.

Me, maailman kansalaiset, emme ole valmistautuneita tulevaisuuteen. Yritämme edelleen ymmärtää kollektiivisesti kahta kulunutta vuotta. Silti meidän täytyy ymmärtää, että se mitä tulevaisuus pitää sisällään, on jo olemassa. Tulevaisuuden uhat – ympäristöön liittyvät tai muut – kiertelevät jo ympärillämme. Kuten eräs ystävä sanoi äskettäin: "Häiriötekijä ympäristössä olemme me." Ratkaisut nykytilanteisiin ovat myös sisällämme.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Next >