HomeViestejäPepper Lewis26.3.2010 - Praanalla eläminen

26.3.2010 - Praanalla eläminen

PRAANALLA ELÄMINEN

Gaiaa kanavoinut Pepper Lewis (spiritlibrary.com)
26.3.2010
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Nautin todella hyvästä ruuasta ja minulle syöminen on ilo. Nautin myös taidemusiikin kuuntelusta, värikkäiden vaatteiden suunnittelemisesta ja käyttämisestä sekä provokatiivisen taiteen maalaamisesta. Olen kuullut, että lähitulevaisuudessa ruokimme itsemme auringonsäteillä, meiltä lähtevät hiukset ja käytämme samanlaisia vaatteita. Voin nähdä, miten tämän ehkä yksinkertaistaisi asioita huomattavasti, mutta miksi evoluutio vaatisi meitä hylkäämään tavat, jotka ovat ainutlaatuisia maapallolle? Eikö maapallo ole poikkeuksellisen arvokas sellaisena kuin se on - monimuotoisuutta ja kaikkea?

Maapallo on tosiaan ainutlaatuinen, monimuotoinen ja kallisarvoinen. Kaikkien planeettojen joukossa ei ole toista maapalloa, aivan kuin ei ole toista sinua. Auringollamme on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, kuten on kuulla ja aurinkokunnallakin, mikä palvelee sekä ympäristönä että yhteisönä. Universumi on mystinen, hämmästystä herättävä ja jatkuvasti muuttuva. Sitä ei voisi koskaan kuvata yhtäläiseksi tai yleiseksi. Ja kaikki universumit, no…

Melkein kaikki mikä tällä hetkellä asuu maan päällä, syö, juo tai kuluttaa jotain. Jotkut asiat (olennot) ns. kuluttavat myös itseään. Merkitseekö tämä sitä, että niiden evoluutio perustuu siirtymiseen moninaisuudesta kohti yhtäläisyyttä? Ja jos merkitsee, ovat ne tuomittuja sukupuuttoon? Kysymykseesi on peitettynä pelkoa, että jotenkin menetät yksilöllisyytesi, jonka olet perinyt esi-isiltäsi ja toisilta, jotka ovat ylpeästi puolustaneet vapautta ennen omaa sukupolveasi. Et ole yksin tässä pelossa ja puhumme siitä vähän myöhemmin, mutta kenties meidän pitäisi tutkia ensin niitä tulevaisuuden mahdollisuuksia, joita olet luetellut yllä.

Useimmat ihmiset uskovat, että heidän on syötävä selviytyäkseen, mutta tämä ei ole täysin totta. Teidän on annettava kehollenne tarpeellisia ravintoaineita, vitamiineja ja muita orgaanisia ainesosia. Ihmiset syövät myös ilmaistakseen kiitollisuutta osana perheen tapoja ja koska se on fyysisille aisteille nautinto. Historiallisesti ihmisen syömistavat ovat olleet moninaisia ja ne ovat riippuneet laajasti siitä, miten ruokaa saadaan, varastoidaan, käytetään ja heitetään pois. Yksilölliset, kulttuurilliset, sosiaaliset, taloudelliset ja uskonnolliset seikat ovat aina vaikuttaneet ihmisten syömistapoihin ja tämä jatkuu.

Katsaus muinaiseen Kreikkaan voisi osoittaa kansan, jolla oli "tasapainoisen syömisen taito" tai haluttu keskitie kahden äärimmäisyyden, liiallisuuden ja tehokkuuden, välillä. Tämä syömisen kultainen keskipiste oli olemassa kauan ennen nykypäivän ruokapyramidia. Kreikkalaiset suosivat välipaloja, kuten pähkinöitä, paahdettua vehnää ja hunajakakkuja. Kerronko teille, että jotkut näistä oli erityisesti suunniteltu imemään alkoholia omaa painoaan enemmän? Hyvä (ja vauras) isäntä varmisti, että näitä "kakkuja" oli käsillä pidentämään symposiumiksi kutsutun juhla-aterian kestoa. Samanlainen katsaus muinaiseen Roomaan paljastaisi liikamässäilyä, ainakin joissain luokkarakenteissa ja yhteiskuntaportaissa. Roomalaiseen keittiöön vaikutti valtava laajentuminen kuningaskunnasta tasavallaksi ja sitten imperiumiksi, mikä altisti roomalaiset uusille kulinaarisille tavoille ja ruuanvalmistustekniikoille. Mielenkiintoista kyllä, naudanliha ei ollut kovin suosittua silloin. Naudat olivat työjuhtia ja niiden liha oli tavallisesti hyvin sitkeää.

Nämä varhaiskulttuurit ovat vaikuttaneet voimakkaasti moderneihin syömistapoihin. Esim. kolmen ruokalajin ateria on roomalaista perua ja tulosta varakkaiden pitojärjestäjien halusta päihittää toinen toisiaan. Tarina on hyvin rikas, mutta nyt riittää, kun sanotaan, että roomalaiset joilla oli radikaaleja ideoita monista aiheista, lopulta keksivät, ettei ihmiskehoa ollut suunniteltu pitkäaikaiseen liiallisuuteen. Ollessaan tunnettuja melkein kaiken mahdollisen maahantuonnista varakkaat roomalaiset alkoivat tuoda henkilökohtaisia kreikkalaisia lääkäreitä ja kirurgeja, jotka lopulta määräsivät ensimmäisen vähennyssäännön tai ruokavalion. Monet muinaiset roomalaiset eivät uskoneet kevyeen ruokavalioon, erityisesti koska nälkiintyminen oli silloin varakkaiden rankaisemiskeino.

Nälkiintyminen on tulosta vakavasta vitamiinien, ravintoaineiden ja energian saannin vähenemisestä. Nälkiintyminen vaikuttaa tällä hetkellä yli 1/6 maailman ihmisistä. Vaikka useimmat tapaukset ovat kolmannen maailman maissa, tilastot saattaisivat silti yllättää teidät eikä ajatus sen yhteisön katsomisesta tarkasti, jossa elätte, olisi kaukaa haettu. Nälkiintymistä aiheuttaa epätasapaino energian saannin ja käytön välillä. Tämä epätasapaino voi syntyä yhdestä tai useammasta lääketieteellisestä tilasta, mutta siihen vaikuttavat yleisemmin olosuhteet, kuten nälänhätä tai köyhyys.

Yleisin nälkiintymismuoto on aliravitsemus, mikä on paremmin määriteltynä ravintoaineiden riittämätöntä, liiallista tai tasapainotonta kuluttamista. Kehittyneen, ensimmäisen maailman valtioissa 1/4 ihmisistä (25%) kärsii yhdestä tai useammasta ravitsemushäiriöstä, minkä aiheuttaa jonkin ravintotekijän yli- tai alisaanti ruokavaliossa. Toisen ja kolmannen maailman valtioissa nämä numerot voidaan kaksin- ja kolminkertaistaa. Aliravitsemus asettaa vakavan uhkan maailman terveydelle eikä niiden jotka voivat tehdä asialle jotain, pitäisi sivuuttaa vastuuta - ei edes lyhytaikaisesti. Planeetalla on riittävästi ruokaa nälkäisten syöttämiseen ja riittävästi vettä janoisten pitämiseen nesteytettynä. Ihmiskunnan kannattaisi toimia viisaasti tässä suhteessa ja niiden hyväksi, joilla on vatsassaan vain tyhjä muistikuva ateriasta.

Ajan kuluessa ja vaihtelevista syistä ihmiskunta on kokeillut tiettyjen ruoka-aineiden ja ruoka-aineryhmien syömistä tai välttämistä. Vaikka suuri prosenttiosuus tämän päivän väestöstä kuluttaa naudan- ja sianlihaa, kanaa ja kalaa, niin ei ole aina ollut, ja se on itse asiassa modernimpaa, kuin ajattelisitte. Ihmiskunta jatkaa kiinnostustaan eläinten lihaan lyhytaikaisesti (alle 20 vuotta), mutta vähentää sen annoskokoa ajan kuluessa, kun se alkaa kiinnostua kasvispainotteisemmista proteiinilähteistä ja sitten tottua niihin. Tämä ei tapahdu yhdessä yössä, mutta siltä näyttää. Aivojenne johdotus alkaa muuttua yhdestä ajattelutavasta toiseen ja makuaistinne seuraa perässä. Näkö ja kuulo ovat heikentyneet nykyisen teknologiakauden aikana, mutta siitä lisää toisella kertaa.

Ja entä ne jotka haluavat ravita itsensä toisin keinoin, sillä tämä ei ole lainkaan uusi aihe. Itse asiassa joka aikakaudella ja joka sukupolvessa on niitä, jotka etsivät normista poikkeavaa tapaa kritiikistä tai pilkkaamisesta huolimatta. Ne jotka täyttävät vatsansa tyhjillä ruuilla, täyttävät suunsa samanlaisilla sanoilla. Ja ne jotka tutkivat ravitsemustiedettä ja ottavat huomioon vain näkyvät asiat, jäävät sokeaksi ainakin puolelle mahdollisuuksista. Siksi on parasta tutkia tätä uusilla ajattelureseptoreilla. Kuten nimi vihjaa, nämä uudet ajattelureseptorit sallivat teidän harkita aiheita, jotka ovat lähitulevaisuudessanne, vertaamatta niitä entisiin johtopäätöksiin, vialliseen, puutteelliseen tai puuttuvaan empiiriseen tietoon. Toisin sanoen, uudet ajattelureseptorit eivät päättelisi, että jokin ajatus on mahdoton tai naurettava. Miksi? Koska nämä reseptorit eivät tyypillisesti seuraa samaa peräkkäispolkua kuin lineaariset ajatukset.

Ihmisaivoilla on hämmästyttäviä kykyjä ja vasta minimaaliseen osaan niistä ollaan oltu yhteydessä tähän mennessä. Sen mitä aivot voivat kuvitella, keho pystyy hyvin todennäköisesti tekemään, ja kun aivonne avaavat oven universaaliin mieleen, mahdollisuudet ovat lähes loputtomat. Ne jotka uskovat pystyvänsä elämään auringonvalolla ja/tai praanavoimilla, hyvin luultavasti pystyvät. Heidän tehtävänsä ei ole vakuuttaa teitä siitä - sillä se ryöstäisi heiltä elinvoimaenergiaa - vaan muodostaa itsessään syvä suhde jokaiseen puoleen, mikä on riippuvainen tärkeästä ja oleellisesta hengityksestä.

Inedia mikä merkitsee kirjaimellisesti paastoamista, ei ole uusi käsite. Monien kulttuurien, uskontojen ja opinalojen historiassa on esimerkkejä tästä, todistettuja ja todistamattomia merkintöjä elämisestä ilman ruokaa ja myös ilman vettä. Valoravinto (bretherianismi, auringontuijotus ja vitalismi) viittaa käsityksiin, että ihmiset voivat ylläpitää kehonsa praanalla tai kaikissa asioissa luonnostaan olevalla elinvoimalla. Aiemmin esoteerisissa harjoituksissa viitattiin vain itämaiden askeetteihin - nämä harjoitukset ovat saavuttaneet suosiota myös lännessä. Noin viimeisten sadan vuoden aikana on nähty merkittävää lisääntymistä niiden lukumäärässä, jotka kannattavat ja myös opettavat, miten eletään auringonvalon antamalla energialla.

Tiede ei ole vahvistanut näitä käytäntöjä eikä se ole todennäköistäkään tällä erää. Konventionaalinen lääketiede ei anna tukeaan eivätkä anna myös ne vaihtoehtoiset käytännöt, jotka erottavat kehon ja mielen hengestä. Tätä kirjoitettaessa maan päällä on vain kourallinen ihmisiä, jotka kykenevät elämään valolla. Valtaosa näistä ei ole maasta alun perin eikä ole luultavaa, että he tekisivät eroavuudestaan julkista. On muutamia eläviä esimerkkejä, jotka ovat sopeutuneet maltilliseen elämäntyyliin, missä eletään valolla, mutta ei pitkäaikaisesti. Jotkut heistä sanoisivat muuta, mutta tulevat päivät puhuvat puolestaan. Maapallo on myös vaatimaton ja nöyrä isäntä kehittyneille olennoille, jotka pystyvät ilmentämään energeettisen valokehon tahdonalaisesti. Heidän kehonsa voi näyttää hyvin kiinteältä, mutta se on itse asiassa isometrinen - kristallijärjestelmä millä on kolme samanarvoista akselia oikeassa kulmassa toisiinsa nähden. On parasta ajatella sitä fyysisenä hologrammina.

Praana tai vitaalivoima on vain yksi viidestä elämää ylläpitävästä voimasta, jotka tukevat eläviä olentoja. Praana virtaa kanavaverkoston läpi, mikä muodostaa hienokehorakenteen. Se liitetään yleisesti hengitykseen, mutta se voidaan löytää myös verestä ja muista kehonesteistä. Aurakentällä on monia energiavaippoja, jotka ympäröivät ja suojelevat sitä, ja yksi näistä on praanavaippa. Praana ylläpitää sekä fyysistä kehoa että ajatuskehoa. Se leviää kaikkiin eläviin olentoihin, mukaan luettuna aurinko, mikä on myös praanan lähde. Jotkut perinteet luokittelevat praanan alakategorioihin ja kohdistavat vitaalienergian ensin perusvirtausten kautta ja sitten hienojakoisempiin luokkiin.

On mahdollista kontrolloida hengitystä vaikuttaakseen praanan virtaamiseen ja ohjatakseen sitä. Ne jotka tekevät näin, ovat enemmän fyysisen elinvoimaisuuden ja ajatusnokkeluuden hallinnassa sekä pääsevät porteille, jotka ovat keholäpikulkujen tuolla puolen. Vaikka tekniikat ovat melko yksinkertaisia, niitä on käytettävä ymmärtäen, koska on mahdollista kohdata vastavaikutuksia tietyissä olosuhteissa. Myös tavallinen hengittäminen on pyhää, koska sen ytimessä on sama alkukantainen energia, mikä on kaikkeuden energiaa. Kontrolloitu tai voimaannutettu hengittäminen mahdollistaa yhteyden kosmisiin voimiin, mikä voi johtaa ihmisen syvälliseen transformaatioon. Monet henkiset perinteet uskovat, että työskenteleminen tämän yhteyden muodostamiseksi on tärkeää kaikille korkeamman tason saavutuksille.

Häikäisevän monimuotoinen planeettamme heijastaa valoa monilla ainutlaatuisilla taajuuksilla ja kaistaleveyksillä, joista jokainen tarjoaa omat etunsa ja laatunsa. Valo sisältää kaikki värit, mitkä tukevat ihmistä hienovaraisilla mutta tärkeillä ravinteilla. Eheä tai valkoinen valo on puhdasta ja täydellistä. Se sisältää kaikki värit, valonpituudet ja taajuudet - auringonvalo ei sisällä. Valkoinen valo ja auringonvalo eivät ole sama asia, mutta keskivertoihminen ei pystyisi erottamaan näitä kahta.

Vaikka valo on aina täydellistä, se ei aina heijasta koko spektriä eikä sitä aina absorboida/imetä. Eheä valo on puhdasta ja erinomaista täysiarvoista ruokaa, mutta se ei voi ylläpitää kaikkia olentoja, erityisesti niitä jotka ovat siirtymäprosessissa ulottuvuudesta toiseen. Kandidaatin joka haluaa elää yksinomaan valolla, pitäisi muuntaa kaikki jäljellä olevat esteet tai tukokset, joiden suuntaa eheä valo muuten kääntäisi. Tässä esimerkissä koko valospektrin parantavat ominaisuudet vedettäisiin kandidaatin umpikujaan, mutta ei valkoisen valon eheyttä.

Auringonvalo ei voi tällä hetkellä antaa keskivertoihmiskeholle kaikkia sen vaatimia ravinteita. On mahdotonta "uuttaa" riittävästi praanavoimaa auringonvalosta kehon ylläpitämiseksi elämänvoiman matalalla tasolla, mutta lyhyemmät jaksot ovat suositeltavia erityissyistä. Jos haluatte elää valolla, on parasta uurastaa pelkojenne ja huolienne kanssa, koska valo etsii nämä ensimmäiseksi, jotta se voi parantaa ne. Tämä ei ehkä jätä teille riittävästi syötävää. Tarttumatta näihin kysymyksiin nälkiintyisitte nopeasti ja tuntisitte, että te ette ole hyvä kandidaatti sellaiseen intensiiviseen ohjelmaan. Voitte ylläpitää kehonne, mutta teidän on ymmärrettävä sen kieltä ensin. Teidän on tehtävä siitä kumppaninne ja oltava kieltämättä sen teille lähettämiä pyyntöjä ja viestejä.

Mitä ovat praanalla elämisen hyödyt? Niiden jotka valitsevat tämän polun, on tehtävä se tietoisesti, suotuisissa olosuhteissa ja ainakin kohtuullisen terveenä. Kandidaattien pitäisi kyetä ohjaamaan auringonvalon praanavoimaa hengityksen tai muiden keinojen avulla kaikkiin tarkoituksenmukaisiin fyysisiin ja energeettisiin kanaviin. Tämä vaatii tietoa tehokkaista hengitystekniikoista, sekä pinnallisista että syvällisistä. Erityismeditaatiot auttavat myös keräämään ja varastoimaan praanaa. Kuten sanottiin aiemmin, harvat planeetalla pystyvät ylläpitämään itsensä vain praanalla - kuitenkaan niillä jotka pystyvät, ei ole nälkä eikä jano. Heidän unentarpeensa vähenee ja heidän energiansa on tasapainoisempaa pidemmän aikaa. Ne jotka ovat poikkeuksellisen taitavia, voivat ehkä myös pystyä hidastamaan ikääntymisprosessia.

Mitä ovat praanalla elämisen haitat? Ilman erityistä ja jatkuvaa kurinalaisuutta ja tietyissä olosuhteissa on vaikeaa saada riittävästi ravinteita. Ne jotka eivät onnistu yhdistymään yksilöllisten tarpeidensa ainutlaatuiseen dynamiikkaan, eivät ehkä huomaa hienoisia kehomuutoksia, jotka osoittavat, että tarvitaan jokin muutos. Praanalla eläminen ei ole kaikkia varten eikä se ole 100%:n tehokasta, kun sitä saadaan vain keskimääräisenä auringonvalon ja ilman laatuna. Ne jotka sivuuttavat yllä olevan opastuksen, huomaavat, että keho alkaa kapinoida, he tuntevat enemmän nälkää ja janoa kuin koskaan ennen. Heidän kehollaan on vaikeuksia vapautua myrkyistä, erityisesti jos vedestä pidättäydytään. Jotkut ehkä uskovat elävänsä praanalla, mutteivät elä. Joissain tapauksissa solut, hiukset ja kynnet kärsivät, ikääntyminen voi olla ennenaikaista ja/tai nopeutua.

Voitteko kuvitella, että lähitulevaisuudessa supermarkettien hyllyt ovat täynnä auringonvalopaketteja? Entä praanahengityshuoneita? Antioksidanttiuudistumispaikkoja joihin tuodaan hapetettua valoa? Tosiaankin, suunnitelmia tehdään jo ja enemmänkin, mutta ei ole vielä mitään syytä sulkea suosikkipizzapaikkaanne! Teidän tehtävänne on tehdä tulevaisuudesta sitä, mitä haluatte. Se on riittävän monimuotoista niille, jotka nauttivat ruokakulttuurista ja hienosta syömisestä - ja myös hampurilaiset ja pikaruoka ovat maisemissa jonkin aikaa. Mutta asiat eivät pysy entisellään, koska muututte nopeammin kuin ruokanne. Tarpeenne ja halunne muuttuvat ja myös kehonne muuttuu. Nautiskelkaa hetkistä, jotka ovat omianne, ja niistä hetkistä, jotka teidät kutsutaan jakamaan toisten kanssa.

Hiukset ja kynnet ovat yksi huomionarvoinen asia. On mielenkiintoista huomata, että samalla kun pelkäätte kadottavanne henkilökohtaisen luovuutenne tässä mielessä, nykyiset valintanne ovat hyvin rajoitettuja ja enimmäkseen geneettisen perimänne määrittelemiä. Kamppailette tätä vastaan kemikaaleilla ja muilla keinoilla ja vannotte, että yhtenä päivänä haluatte päästä siitä kokonaan eroon. Silti - ja keskusteluun liittyen - kaukaisessa tulevaisuudessa, mikä on vain reilun 100 vuoden päässä, ihmisillä on vähemmän kokonaiskarvoitusta kehossaan kuin nyt. Ajan kuluessa karvoituksesta tulee väistyvä piirre ja se siirtyy horroksessa olevaan DNA-osuuteen.

Tämä vaikuttaa myös päässänne oleviin karvoihin, mitkä tulevat kasvamaan eri mallilla kuin nyt. Teistä ei tule kaljua tässä prosessissa, ainakaan nykystandardien mukaisesti, ja tästä näkökulmasta katsottuna muutos on hyvin viehättävä sekä naisilla että miehillä. Hiuksenne ovat vähän yhtenäisemmät ulkonäöltään kuin tänä päivänä, mutta niiden asetteleminen jää valinnanvaraiseksi asiaksi, kuten tilanne on tänä päivänä. On tyylejä ja muotoilijoita sopimaan jokaiseen ilmaisumuotoon. Olette ehkä uteliaita tietämään, että varhaisemmat egyptiläiset olivat aivan kaljuja ja koristelivat itseään erilaisin hatuin ja päähinein. Heidän päänsä ja kaulansa oli vähän pidempi kuin teillä, vaikka he olivat kooltaan pienempiä. He olivat kauniita yksilöitä katsella, niinpä kauneus on tosiaankin aina katsojan silmässä.

Asuilla ja vaatetuksella on pitkä ja vaihteleva historia maan päällä, mihin on vaikuttanut paljon ilmasto, materiaalien saatavuus sekä kulttuuri- ja muotisuuntaukset. Tänä päivänä synteettiset aineet ovat korvanneet luonnonnahan, silkin ja puuvillan kauan sitten. Tässä suuntauksessa tapahtuu käänne ja ne jotka kannattavat luonnonmukaista ja luonnollista elämäntyyliä, saavat jalansijaa, kuten tapahtuu aina silloin tällöin - tätä indikoivat luonnon kierrot.

Tämän lisäksi ihmiskunta alkaa nähdä itsensä galaktisen perheen osaksi. On luultavaa, että alle 40 vuodessa ensimmäiset siirtokunnat asettuvat kuuhun ja Marsiin. Kuten voitte kuvitella, nämä tutkimusretket vaativat täysin erilaista pukeutumistyyliä. Vaadittavat asut ovat paljon ohuempia kuin ne raskaat puvut, joita astronautit pitävät tänä päivänä, ja ne on tehty materiaalista, joka "on naimisissa" käyttäjänsä kanssa. Nämä ainutlaatuiset asut pystyvät säätelemään käyttäjän terveyttä, mm. elintoimintojen tilastot ja henkinen tasapaino, ja myös määrittelemään ennalta, miten pitkään kukin yksilö voi turvallisesti olla niin vihamielisessä ympäristössä. Vaikka nämä asut tehdään ensimmäisen ja toisen sukupolven avaruussiirtokunnille, muotiteollisuus omaksuu ja "stailaa" ne sopimaan niille, jotka suosivat eteenpäin katsovia tyylejä. Ajan kuluessa samanlaiset räätälöidyt puvut tulevat yleiseen käyttöön, mikä sallii yksilöiden ohjelmoida vaatteensa valvomaan erilaisia terveyteen liittyvä toimintoja. Onko tämä siirtymistä yhtenäisyyteen? Kenties. Tai ehkäpä se on yksi monista trendeistä ja yksi tapa, jolla ihmiskunta totuttelee muutokseen.

Olette yksilöllisiä valonkipinöitä eikä ole kahta samanlaista. Kuitenkin taistelette edelleen monimuotoisuuden ja yhtenäisyyden kumpaakin napaa vastaan. Olette yhtä perhettä ja eräänä päivänä opitte hyväksymään tämän merkityksen. Antakaa mielipide, jos sitä pyydetään, mutta älkää tyrkyttäkö omaa tahtoanne toisille, älkääkä tuomitko heidän tekemiään päätöksiä. Fyysinen maapallo jatkaa kehittymistään omalla arvokkaalla tavallaan ja ylistää kaiken elämän monimuotoisuutta. Tietoisuuteni tekee samaa toivottaen vieraat tervetulleeksi muista maailmoista, sanoen diplomatian sanoja pyydettäessä, tarjoten turvapaikan sitä pyytäville, hoivaten ja suojellen kaikkea ulottuvillani olevaa ja sallien Kaikkeuden viisauden opastaa kaikkia asioita oikeaan suuntaan, oikeaan aikaan.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

< PrevNext >