HomeViestejäRakas MestariLokakuu 2023 - Rakas mestari ... puhutaanpa kontrollista

Lokakuu 2023 - Rakas mestari ... puhutaanpa kontrollista

RAKAS MESTARI ... PUHUTAANPA KONTROLLISTA

Koonnut Carolina Oquendo (www.crimsoncircle.com)
Lokakuun 2023 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys: Rakas mestari, olet aina korostanut, että salliminen on avain kaikkeen. Se on ollut mielessäni viime aikoina, ja oivalsin, että se merkitsee irtipäästämistä kaikesta, myös asioista joista pidän kiinni kovasti, kuten identiteettini. Näyttää siltä, että minun täytyy olla valmis menettämään kaikki. Selittäisitkö sitä?

Jos vain pysähtyy hetkeksi ja sallii, kuten FM teki elämänsä viime päivinä, kuten Tobias, rakas kaverini, teki elämänsä muutamana viime päivänä. He tulivat tilanteeseen, jossa kaikki muu oli pettänyt. Heillä ei ollut mitään muuta. FM:llä oli syöpä, Tobias mätäni vankilassa. Ja silloin kun ei ole mitään muuta – kun ei ole jäljellä enää mitään, mistä pitää kiinni, ei edes itseään, kehoa, rahaa, perhettä, terveyttä, ei mitään – no, on melko helppoa sallia, ja sen he tekivät.

Ja tuossa sallimisessa, tuossa täydellisessä irtipäästämisessä, päästen pois mielestä ja lakaten yrittämästä kontrolloida ja säädellä kaikkea ja yrittää selvittää tiensä taivaaseen, hän antoi vain mennä ja oivalsi: ”Voi, Jumalani – joka olen minä – voi, Jumalani, se oli koko ajan siinä. 1)

Kysymys: Yksinkertaisin termein sanoittuna, merkitseekö irtipäästäminen, salliminen ja vastaanottaminen luopumista siitä kontrollista, jonka olen yrittänyt saada elämästäni? Oivallan, että kaikkea mitä teen, motivoi jollain tasolla halu kontrolloida, joko saavuttaa tai välttää tiettyjä asioita, mutta eikö minun ole tarkoitus ohjata elämääni?

Silloin kun yrität selvittää kaiken, ja sinun tarvitsee olla edelleen kaikessa kontrollissa, no, juuri tuo kontrollointi ja tuo hyvin rajoittunut logiikka on saanut sinut tuohon pulaan, jossa olet tuntenut olevasi, noihin rajoituksiin. 2)

Juuri nyt ei ole aika yrittää ohjata tai manipuloida mitään elämässäsi.

Tiedätte kaikki, miten ollaan huolissaan paljon ja hermoillaan. Tiedätte kaikki, miten yritetään kontrolloida asioita. Teillä kaikilla on ollut suuria taisteluja mielessänne ja muiden ihmisten kanssa, mutta lopetetaan se kaikki nyt.

Kun olet vihainen tai masentunut, älä yritä taistella sitä vastaan tai voittaa sitä. Ei ollenkaan. Vain salli. 3)

Kysymys: Siis jos tunnen edelleen, että asiat eivät virtaa, jos tunnen edelleen olevani jumissa elämäni joillain alueilla, eikö se merkitse, etten ole oikeasti sallinut?

Sinä ajattelet sallimista: ”Voi, minä sallin. Istun vain tässä ja sallin”, mutta et salli. Pidät edelleen kiinni kaikista niistä jutuista, joista pidit kiinni aiemmin.

Pelaat peliä, ja haastan sinut siitä. Se on hevonpaskaa. Ja sinä tiedät sen, ja minä tiedän sen, ja nyt voimme nauraa sille, eikö niin?

Silloin kun valitat ja mariset jatkuvasti, olet poissa harmoniasta. Niinpä saat juuri sitä.

Todellisuus seuraa tietoisuutta.

Todellisuus seuraa myös rajoittunutta tietoisuutta ja uskomuksia. Se luo sitä sinulle, ja sen saat. 4)

Sinulla on ”minä olen”, mutta sinulla on myös pikku minä, itsekäs ihminen. En sano sitä väheksyvästi. En sano sitä negatiivisesti, mutta se on siinä ja sillä on taipumus yrittää ottaa kontrolli. Se marisee tarpeeksi ja kapinoi tarpeeksi ja vääristelee sinua tarpeeksi. Ja lankeat siihen. Sinusta tulee tavallaan pikku minun uhri.

Ei enää. Ei enää. Ei enää.

Ollaan kypsiä ”minä olen” -olentoja. Ei enää itsekästä pikku ihmistä, kakaramaista, joka vaatii tyhjänpäiväisiä tapojaan. Olet "minä olen”, joten ala käyttäytyä niin. 5)

Kysymys: Tuntuu siltä, että ainoa tapa todella päästää irti on jatkaa itseni tarkkailemista, joka tunti ja joka minuutti, sen sijaan että varastoin jonkin ongelman välinpitämättömyystaskuuni, juoksen sitä karkuun, taistelen sitä vastaan tai vielä pahempaa, kritisoin itseäni, että jumitan edelleen sen kanssa. Toisin sanoen, olen jatkuvasti kosketuksessa sen kanssa, mitä ajattelen. Ja sitten lopulta tietoisuus muuttuu. Riittääkö se?

Et voi taistella sitä vastaan. Et voi voittaa ajatuksiasi. Voit ”ja”.

Voit mennä sen yli ja sanoa: ”Okei, Adamus sanoi, että kaikki ajatukseni ovat paskaa, ja menen tänne siihen pisteeseen saakka, jossa ne eivät ole. En tarvitse tuota itsetuomitsemista, itsekritiikkiä.”

Vedä syvään henkeä ja tee siitä ”ja”.

Sanot: ”Joo, se on osa minua. Vau! Uskomatonta. Mielenkiintoista. Ja olen täällä. En tarvitse sitä. Se ei vie minua minnekään. Se on vain osa minua, ilmaisumuotoni, mutta se ei ole koko minä.” 6)

Kysymys: Silloin kun minulla on pilkahduksia tuosta JA-tilasta, josta puhut, minussa on osa, joka halvaantuu pelosta, ja tunnen säpsähtäväni sisäisesti, ikään kuin kiristäisin ohjaksia. Mitä siinä tapahtuu? Tarkoitan, miten voin luottaa johonkin, mikä ei ole kontrollissa?

Muutos mentaalisesta kokemistavasta aistilliseen tapaan on valtava! Se on pelottava. Ajattele sitä hetki – tai älä ajattele – yhtäkkiä mieli ei kontrolloi. Yhtäkkiä mikään ei ole kontrollissa.

Ja sen lisäksi on melkein aistillisuuden pelkoa – eli tuntemisen, tuntemiskyvyn, kyvyn tuntea jotain mielen ulkopuolella. 7)

On sen yleistä pelkoa, koska todellisessa aistillisuudessa ei ole mitään keskuskontrollia. Mieli ei kontrolloi. Ihminen ei kontrolloi. Mestari ei kontrolli. Se on vapaasti virtaavaa, kuten aistillisuuden pitäisi olla.

Siis on pelko: ”Kuka tätä kontrolloi? Mistä se tulee? Onko se jokin pimeä, paha voima? Olenko valmis siihen? Pystynkö käsittelemään sen?” Silloin vedät syvään henkeä ja oivallat: ”Siinä mieli taas menee kaikkien juttujensa kanssa”, ja palaat takaisin sinuun. Palaat takaisin ”minä olen, minä olen olemassa” -tilaan, ja annat sen vain tapahtua. Tämä on sitä sallimista, josta puhun jatkuvasti. 8)

Vedä vain syvään henkeä ja päästä irti. Ja sitten katso, mitä tapahtuu. Tulet ”olen tässä” -tilaan. Olet vain siinä. ”Olen yli tarpeesta kontrolloida itseäni.” Sitten olet siinä. 9)

Se tulee takaisin luonnostaan. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Haluan sinun vain olevan tässä ja katsovan, mitä tapahtuu. Siinä kaikki. Vain tarkkaile sitä, katsele sitä, mutta mene pois tieltä. 10)

*

Otteita sarjoista:
Kulje eteenpäin -sarja: shoudit 2 ja 9
Transhumaani (yli ihmisen) -sarja: shoudit 5 ja 6
Esiintuleminen-sarja: shoud 8
Intohimo 2020 -sarja: shoud 5
Merlin minä olen -sarja: shoud 6
Penkkeilyn taito -sarja: shoud 5

1) Penkkeilyn taito, shoud 5
2) Merlin minä olen, shoud 6
3) Intohimo 2020, shoud 5
4) Penkkeilyn taito, shoud 5
5) Kulje eteenpäin, shoud 2
6) Kulje eteenpäin, shoud 9
7) Transhumaani, shoud 5
8) Transhumaani, shoud 5
9) Transhumaani, shoud 6
10) Esiintuleminen, shoud 8

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >