HomeViestejäCheryl Richardson8.9.2024 - Vanhempien naisten viisautta

8.9.2024 - Vanhempien naisten viisautta

VANHEMPIEN NAISTEN VIISAUTTA

Kirjoittanut Cheryl Richardson (cherylrichardson.com)
8.9.2024
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Liikenne mateli ja pysähteli jatkuvasti melkein tunnin, mutta tuskin huomasin sitä. Kuuntelin Julia Louis-Dreyfusin podcastia ”Wiser than Me”, ja se teki matkastani kaupunkiin ja takaisin kuin inspiroivaa seikkailua. Podcastissa on sarja vanhempien naisten haastatteluja viisaudesta, jota saadaan ikääntyessä. Kuuntelin keskusteluja aktivisti Jane Fondan, romaanikirjailija Isabel Allenden ja Ruth Reichlin kanssa, joka entinen Gourmet Magazinen päätoimittaja.

Ohjelman aikana Julia pyytää vieraitaan jakamaan, mitä he ovat oppineet hyvästä elämästä, ja neuvon jonka he haluavat ihmisten eniten tietävän vanhenemisesta. Oli virkistävää kuulla naisten puhuvan avoimesti ja rehellisesti niistä haasteista ja hyödyistä, mitä on olla seitsemän- ja kahdeksankymppinen. Kun olin saanut kuunneltua kolmannen haastattelun, suljin puhelimen ja mietin kotimatkan ajan kaikkea, mitä olin kuullut.

Oli selvää, että iän mukana tulee rohkeutta lakata pelleilemästä. Koska elämällä on ”erääntymispäivä”, välität vähemmän rauhan säilyttämisestä ja enemmän sen kunnioittamisesta, mikä on totta. Jos et halua tehdä jotain enää, lakkaat tekemästä sitä. Jos olet kyllästynyt olemaan yleisönä muiden ihmisten draamalle, vetäydyt tuosta esityksestä. Pidät sisäpiirisi lähellä, ja säästät energiasi asioihin, jotka saavat elämän laulamaan – usein yksinkertaisia asioita, kuten hyvän aterian laittaminen, aamukahvista nauttiminen hiljaa ilman keskeytyksiä, tai leikkiminen lastenlasten kanssa, jotka palaavat kotiin vierailun loputtua.

Ikääntymisen myötä tulee vapaus. Siihen mennessä kun täytät 60, sinulla on tavallisesti tarpeeksi historiaa takanasi, että tiedät voivasti selviytyä sydänsurusta, menetyksestä, syyllisyyden tunteista ja ihmisten järkytyksestä valintoihisi liittyen. Sinusta tulee taitavampi asettamaan rajoja – aluksi joskus epätoivon tai ärtymyksen vuoksi, ja pian tulee helpommaksi sanoa ”ei” selittämättä liikaa tai puolustamatta päätöstäsi.

Ja sitten on terveys. Tämä oli se asia, joka erottui eniten. Melkein joka keskustelu fokusoitui sen merkitykseen, että pitää hyvää huolta kehosta, jotta voimme nauttia vanhuuden hyödyistä. Ikääntymisessä on ihanuutta, joka voisi keskeytyä tai puuttua kokonaan, jos meidät pakotetaan käyttämään paljon aikaa ja energiaa keho-ongelmien hoitamiseen, jotka olisi voinut välttää.

Kotimatkani lopussa olin innostunut elämäni seuraavista vuosikymmenistä, ja kun pääsin perille, laitoin lenkkarit jalkaan ja menin ulos kävelylle. Pitkälle kävelylle. Mäkiselle.

Voit tsekata podcastin kaikilta tavallisilta kanavilta ja kuulla lisää siitä täältä.

Rakkautta,

Cheryl

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Next >