HomeViestejäCheryl Richardson18.8.2024 - Helpotusälykkyyttä

18.8.2024 - Helpotusälykkyyttä

HELPOTUSÄLYKKYYTTÄ

Kirjoittanut Cheryl Richardson (cherylrichardson.com)
18.8.2024
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Viime maanantaina jahkailin koko aamun, osallistunko erääseen tapahtumaan samana iltana vai en. Siellä olisi ihmisiä, jotka halusin nähdä, ja ulkona oli sateista ja tuulista. Olin levoton ja tarvitsin maisemanvaihdosta, ja halusin pysyä kuivana ja mukavasti kotona. Tiesin, että tuottaisin pettymyksen ihmisille, jos en menisi, ja en halunnut tuottaa pettymystä itselleni.

Eteen ja taakse, eteen ja taakse, mieleni valssasi päättämättömyystanssin tahtiin, kun lopulta kyllästyin siihen kaikkeen. ”Valitse toinen, ja ole valmis asian osalta”, sanoin itselleni.

Usein vaaditaan vain sitä lopettamaan tuo hulluus, joka jatkuu mielessäni, silloin kun tunnen olevani kahden vaiheilla. Teen valinnan ja käsittelen sen seuraamukset. Mutta tuona päivänä olin rehellisesti epätietoinen, eikä tuo lähestymistapa toiminut. Sen sijaan kokeilin toista tekniikkaa.

Istuin hiljaa ja mietin kumpaakin vaihtoehtoa. Kun tein sen, kysyin itseltäni: ”Kumpi valinta antaa sinulle helpotuksentunteen?” Muutamassa minuutissa tiesin, että halusin jäädä kotiin. Olin väsynyt, ja vaikka kaipasin ystävien näkemistä, saatoin tuntea kehoni tavasta asettua tuoliin, että tarvitsin lepoa, en stimulointia. Tulevaisuudessa olisi uusia tapahtumia.

Olen oppinut arvostamaan helpotusta älykkyyden muotona. Vuosien saatossa olen käyttänyt jotain versioita yllä mainitusta kysymyksestä asiakkaiden kanssa, jotka kohtasivat vaikeita valintatilanteita ja hämmästelivät, miten se lopetti heidän päättämättömyytensä. Kysyin usein:

”Jos tietäisit, ettei olisi loukattuja tunteita, pettymystä tai vihaa, ja katumusta, mitä tekisit?”

Ei tavallisesti kestänyt kauan, kun asiakas sai vastauksensa. Tämä johtuu siitä, että usein teemme valintoja yrittäen välttää tuskaa, sen sijaan että siirtyisimme mielihyvää/iloa kohti.

Omassa tapauksessani valitsin rauhallisen illan kotona. Vaikka joskus oikea päätös on mennä helpotusta vastaan, koska joku rakas tarvitsee apua, useimmiten helpotus on kaunis muistutus siitä, mitä meidän tarvitsee tehdä pitääksemme hyvää huolta itsestämme.

Rakkautta,

Cheryl

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Next >