HomeViestejäShaumbra-lehtiKesäkuu 2024 - Ivonne Elsner - Mikrokosmisia oivalluksia

Kesäkuu 2024 - Ivonne Elsner - Mikrokosmisia oivalluksia

MIKROKOSMISIA OIVALLUKSIA

Kirjoittanut Ivonne Elsner (www.crimsoncircle.com)
Kesäkuun 2024 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Haluaisin aloittaa tämän artikkelin johtopäätöksellä ja jakaa oivalluksen, jonka sain hiljattain: ei ole mitään tärkeämpää kuin tuntea olevansa YHDISTYNYT ITSEENSÄ!

No, onko se oikeasti näin iso juttu? Voi, ehdottomasti! Olen ehkä tuntenut sen aiemmin jollain tasolla, mutta nyt tunnen sen sydämelläni ja sielullani. Se on merkityksellisempää kuin koskaan ennen. Lisäksi näen, MIKSI se on niin merkittävää.

Se on niin yksinkertaista ja kuitenkin niin totta: se minkä ajattelin tulevan ensimmäisenä – työpaikat, mahdollisuudet, vaikka mikä – tulee itse asiassa viimeisenä. Ja se minkä ajattelin tulevan viimeisenä – minä itse – on itse asiassa kaikki, mitä koskaan tarvitsen.

Minäpä selitän vähän lisää. Ennen jahtasin näitä ulkoisia asioita, koska ajattelin niiden jotenkin auttavan minua tuntemaan itseni yhdistyneeksi. Mutta nyt oivallan, ettei mikään koskaan saa minua tuntemaan olevani yhdistynyt. Sen sijaan, tunnen vain tuon yhteyden, ja asioita saattaa tapahtua tai olla tapahtumatta. Tämä oivallus kääntää koko elämäni ympäri – hyvällä tavalla! Se on monumentaalinen muutos, erityisesti kun sen ottaa todella käytäntöön. Se tekee minulle paljon helpommaksi päästää irti vanhoista jutuista, jotka eivät palvele minua enää, ja lopultakin sallia kaikki hyvät asiat, joille olen ehkä ollut sokea aiemmin.

–––––

Haluaisin jakaa tarinan siitä, miten tulin näihin syvällisiin oivalluksiin.

Se kaikki alkoi tästä: menetin rahaa. Huonon investointipäätöksen vuoksi menetin 430 euroa – kuitenkin voitin tärkeimmän aarteen: oivalluksia. Lyhyesti sanottuna, ostin nerokkaan musiikkilaitteen antaakseni oman panokseni Music for Aerotheon -projektiin. Säästän sinut teknisiltä yksityiskohdilta, mutta tuon laitteen nimi on ”hologram microcosm” (= hologrammi mikrokosmos) – kaunis nimi sähkökomponentteja sisältävälle laatikolle, joka pystyy muuttamaan kitaralla tai muulla instrumentilla tehdyn musiikin vaikuttavaksi, avaruudelliseksi/eteeriseksi ääneksi. Itse asiassa tuo ääni muistuttaa sitä, millaiseksi kuvittelen omniversumin musiikkisfäärit. Se vie kirjaimellisesti muihin maailmoihin.

Tätä mikrokosmokseksi kutsuttua, maagista laitetta ei ole kuitenkaan saatavana omassa maassani. Siksi tilasin sellaisen käytettynä nettialustalta. Ainakin näin luulin tekeväni – tajutakseni vain, että myyjä otti ainoastaan rahani, ilman mitään aikomusta lähettää tuotetta. Koska myyjä oli yksityishenkilö, ei ole vakuutusta, ei minkäänlaista turvaverkkoa. Vain ”luottamusta” ja huonoa tuuria minulla. Oliko se kuitenkaan oikeasti huonoa tuuria? Kenties ei.

Miljoona merkkiä oli kertomassa minulle, ettei tämä ollut turvallinen paikka ostaa. Jälkiviisaana katsoessa, se haisi niin paljon pahanteolta, että se voisi todennäköisesti tuoksahtaa elokuvissa. Tässä on vain kaksi esimerkkiä noista haisevista faktoista:

1) PayPal-osoite ei ollut oikea, joten myyjän täytyi antaa minulle toinen (ensimmäinen oli luultavasti jo suljettu, kuten oivalsin vasta myöhemmin).

2) Käytetty kieli oli epäilyttävää, ja kun tarkistin sen myöhemmin, heidän tilinsä oli luotu vasta edellisviikolla.

Näiden epäilyttävien tavaroiden katsominen nyt saa minut nauramaan itselleni. Miksi ihmeessä tein tämän? Näin tosiaankin merkkejä, mutta hyvin pitkälti torjuin ne enkä kuunnellut, koska halusin niin kovasti saada tämän toimimaan! Minun täytyy sanoa, että useimmissa tapauksissa minulla on hyvä tunne siitä, voinko luottaa jonokin ihmiseen tai tilanteeseen, vai en. En kuitenkaan aina luota tuohon tunteeseen, koska joskus sen pilaa aspektien sisäinen meteli, kuten ”sen täytyy olla näin!” Jälkikäteen se on tietysti paljon helpompi nähdä. Silti opin luottamaan paljon enemmän vaistooni tämän tapahtuman jälkeen. On merkittävää, mitä pystymme aistimaan ja tietämään. Mutta emme tiedä, miten tiedämme, mikä toisinaan avaa oven epäilylle.

Siihen mennessä kun tuli ilmeiseksi, ettei myyjä lähettäisi minulle mitään, olin vähän ilahtunut – usko tai älä. Olin laskeutunut suoraan ”MINÄ OLEN” -tilaan, missä olin aina halunnut olla. Olin myös hieman surullinen, ja syytin itseäni lyhyen hetken (erityisesti olemisesta niin naiivi), mutta toivuin siitä pian, sillä vaistoni kehottaa minua myös olemaan syyttämättä ketään – itseänikään – mikä on hemmetin oikein!

Sitä seurasi uskomattomin oivallus, joka sai tuntemaan, että noiden rahojen menettäminen oli sen arvoista, vaikkakin vähän pahakurisella tavalla. Tunsin RAKKAUTTA sitä kohtaan, mitä tapahtui, noiden ihmistunteiden rinnalla. Hetkinen – joku huijaa minua, ja tunnen rakkautta ympäriinsä? Kyllä, se voi kuulostaa oudolta, mutta niin tosiaankin tapahtui. Valoa ja rakkautta virtasi lävitseni – ei vain tuon tapahtuman päivänä, vaan siitä lähtien; nyt se on luotettava seuralaiseni. Itse asiassa tuon tapahtuman jälkeisenä yönä heräsin klo 2 ja valvoin aamunkoittoon saakka, kelluen loputtomassa ”valo-muutos-valo” -kokemuksessa. Lisäksi oli vanhan roskan valtavaa vapautumista, kuten aina tapahtuu näiden isojen hetkien myötä. En osaa kuvata tätä kokemusta yhtään selvemmin, joten lakkaan yrittämästä. Se oli yksinkertaisesti sanoinkuvaamatonta.

Mutta osaan ilmaista sanoina ne oivallukset, joita seurasi, ja ne haluaisin kovasti jakaa, sekä sen johtopäätöksen, jolla aloitin:

TÄRKEINTÄ ON TUNTEA OLEVANSA YHDISTYNYT ITSEENSÄ!

Oivallus 1

Ennen tätä kokemusta olin nähnyt asiat väärästä suunnasta. Halusin tapahtuvan tiettyjä asioita (esim. tässä musiikkiprojektissa, mutta myös elämäni muilla alueilla), toivoen, että SITTEN tuntisin yhteyden Itseeni. Nyt lopultakin tiedän – en vain mentaalisesti, vaan todella tunnen ja oivallan – että sen täytyy olla toisin päin! Mikään ei SAA minua tuntemaan, että olen yhdistynyt, koska minä olen jo. Siksi minun täytyy vain sallia itseni tuntea tuo yhteys, pysyä siinä. Ja sitten jokin toimii tai ei toimi. Sillä ei edes ole enää merkitystä, koska vain tämän yhteyden tuntemisella on merkitystä. Kaikki muut asiat menettävät merkityksensä.

Oivallus 2

Olin edelleen jahdannut merkkejä ulkopuolella, kuin tulikärpäsiä yöllä. Uskoin, että ne tulivat sisältä – merkkejä jotka vakuuttivat minulle, että olin oikealla polulla. Kuitenkin sisälle katsomisen sijasta, jahtasin useimmiten keinotekoisia merkkejä ulkopuolella, kuten numero 44 tai muun tyyppiset mentaaliset rakenteet, kuten ”jos A tapahtuu nyt B:n jälkeen, sen TÄYTYY merkitä jotain”. No, ei. Tunne se sisällä. Se on paljon helpompaa.

Oivallus 3

Uskoin edelleen jonkinlaiseen korkeampaan voimaan. Toisaalta laitoin energian ulkopuolelle ja toisaalta olin hyvin mentaalinen siinä! Minusta tuntui hyvin henkiseltä, kun kuljin vähemmän tallattuja polkuja elämässäni. Minulla on edelleen taipumus valita vaihtoehtoisia teitä. Kuitenkin nyt oivallan, että monissa tapauksissa jahtasin edelleen tulikärpäsiä, tunsin edelleen, että minun täytyi saavuttaa jotain. En tee sitä enää – en samalla tavalla kuin ennen – ja olen paljon maadoittuneempi nyt.

Oivallan myös, että yritin saavuttaa asioita, koska pelkäsin ulkopuolista tuomitsemista – joko muilta ihmisiltä tai joltain korkeammalta voimalta. Tämä oivallus tuli vähän yllätyksenä, ottaen huomioon ateistisen kasvatukseni ja elämänvalintani. En olisi koskaan kutsunut sellaista korkeampaa voimaa ”jumalaksi”, mutta energiadynamiikka oli aivan sama, kuin jonkun uskoessa vanhaan ulkoiseen jumalaan. Minusta tuntui, että minun täytyi saada asiat oikein miellyttääkseni tuota voimaa – tai muuten. Vielä pahempaa, minusta tuntui, että minun täytyi saada asiat oikein ensimmäisellä kerralla! Millaista painetta aiheutinkaan itselleni! Kuitenkin, minulla tuskin koskaan oli mitään todellista tyydytyksen tunnetta, silloin kun saavutin jotain tai kun asiat järjestyivät halutulla tavalla.

Oivallus 4

Juoksin karkuun todellisia tunteitani laittamalla ne ulkopuolelle, sallimatta itseni tuntea niitä osana itseäni. En ollut vielä 100 % avoin ja rehellinen itselleni. Olen nyt paljon sallivampi, kun kyse on tunteideni katsomisesta, sen sijaan että juoksen niitä karkuun tai piiloudun niiltä. Kyse ei ollut siitä, että juoksin ja piilouduin koko ajan – en kuitenkaan voinut sanoa, ettei sitä tapahtunut koskaan. Oli joitain uskomuksia, jotka tuntuvat jotenkin saavuttamattomilta, ja laitoin ne ulkopuolelle, kun en uskaltanut päästää niitä sisään. Ne näyttivät liian pelottavilta. Hassua kuitenkin on, että ne näyttävät paljon mahtavammilta, kun ne laittaa ulkopuolelle. Silloin kun laitat ne sisälle, ne menettävät valtansa sinuun.

Minäpä annan esimerkin. Uskoin, että minun oli saavutettava jotain voidakseni ansaita elantoni ja että jokin ulkopuolinen voima tuomitsisi minut, jos en tekisi sitä. Oivallusten jälkeen sisäistin sen peloksi sisälläni. Jos ei ole ulkopuolista tuomitsemista, se on vain pelko sisällä. Ja tämä on paljon vähemmän pelottavaa! Pystyn käsittelemään sen ja sallimaan integroitumisen paljon helpommin. Vaikka ”pelko” saattaa kuulostaa pelottavalta, on paljon helpompaa, kun se on MINUN, ja omistan sen.

Ja tämä muuttaa asioita! Sitten kun tajusin tämän yhden ongelman osalta, on paljon helpompi nähdä se myös elämäni muissa osissa. Sanoisin jopa, ettei minun tarvitse tietää, mikä tuo ongelma tarkkaan ottaen on – pelkkä sen tietäminen tepsii, että se kaikki on sisällä. Se saattaa olla kaikki, mitä minun täytyy tehdä.

Oivallus 5

Olen salaa pitänyt huolta muista ihmisistä, enemmän kuin olisin koskaan uskonut. En tarkoita sitä myötätuntoisella tavalla, vaan ulkopuolelle katsovalla tavalla. Hyvin hienovaraisella tavalla tunsin, että minun täytyi pelastaa muut ihmiset ja olin vastuussa heistä, mikä vaikutti toimiini eri tavoin. Esimerkiksi, hymyilin toiselle ihmiselle, koska tunsin, että oli minun tehtäväni tehdä hänelle hyvä päivä. Mikä tärkeämpää, tunsin, että se oli velvollisuuteni, vaikken olisi käyttänyt noita sanoja, koska en ollut tietoinen noista hienovaraisista mekanismeista sisälläni. Pidin itseäni vain avoimena ja ystävällisenä ihmisenä.

Tämän kokemuksen jälkeen olen edelleen enimmäkseen avoin ja ystävällinen muille, mutta syy on muuttunut. Nyt niin ei tapahdu, koska minun täytyy, vaan koska minä vain olen. Ja jos en ole, se on aivan yhtä hyvä, koska tärkeintä on, että minulla on hyvä päivä. En ota keneltäkään muulta mitään pois sillä, että minulla itselläni on hyvä päivä.

–––––

Siis kenties nyt ymmärrät, kaikkien näiden oivallusten vuoksi, miksi tunsin rakkautta tuota kokemusta kohtaan, että minua huijattiin. Kyllä, olin kuullut kaikki nämä asiat aiemmin ja olin sisäistänyt osia niistä aiemmin. Olen kuullut Adamuksen ja Tobiaksen puhuvan näistä asioista monta kertaa. Kuitenkin jonkin kuuleminen on hyvin eri asia, kuin tuntea ja kokea se itse ja – mikä tärkeämpää – integroida se elämäänsä. Tuntuu siltä, että nämä ovat MINUN oivalluksiani, tunnen omistavani ne, ja siksi se tuntuu paljon suuremmalta asialta kuin mitkään viestit mestareilta. Siis kyllä, olen kiitollinen siitä kokemuksesta, että menetin 430 euroa.

Itse asiassa, haluaisin esitellä uuden bisnesmallini: myyn sinulle ei-mitään 430 eurolla, ja kaikki sitä seuraavat, hämmästyttävät oivallukset ovat täysin sinun. Miltä kuulostaa? Mikrokosmiselta? Kiinnostaako ketään? Ai, et halua menettää 430 euroa saadaksesi oivalluksia? Voit saada niitä ilmaiseksi? No, hienoa! Kenties minäkin teen nyt samoin.

Sanon siis tätä: salli itsesi pitää hauskaa! Riippumatta siitä, mikä kokemuksesi on, voit muuttaa paskan kullaksi. Tai täsmällisemmin, jokaisessa huonossa kokemuksessa on jo kultaa sisällä. Sinun tehtäväsi on nähdä se – mikä on hyvin helppoa, kun oivallat, että olet jo yhdistynyt Itseesi.

***

Ivonne on muusikko ja joogaopettaja Frankfurtin alueelta Saksasta. Hän rakastaa soittaa handpaniä, ja hänellä on paljon aikaa itselleen, mieluummin pyöräillen luonnossa. Hän löysi Crimson Circlen noin neljä vuotta sitten ja tunsi, että oli lopultakin löytänyt perheensä. Käy hänen nettisivuillaan www.glowing-sun-yoga.com.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.
 

< PrevNext >