HomeViestejäCatherine Viel25.11.2021 - Peikko puutarhassa

25.11.2021 - Peikko puutarhassa

PEIKKO PUUTARHASSA

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
25.11.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

On järkyttävää törmätä johonkin todella inhottavaan tunteeseen, kuten itseviha. Vähän kuin huomaisi, että hurja peikko on korvannut söpön, pienen puutarhatonttusi.

Tiedän, että varjomme ilmestyvät jatkuvasti uudelleen huomattavaksi ja vapautettavaksi. Mutta ihan oikeasti, miten monta uusintaesitystä meidän on tarkoitus järjestää? Tämä yleisö on kyllästymässä toivottamaan saman, vanhan show'n tervetulleeksi henkilökohtaiseen absurdiusteatteriini.

Ja jos se on "prosessointia kollektiivin puolesta", no, kai sitten suostuin jossain ja jotenkin tekemään sen. Sen kanavoijat ainakin toistuvasti kertovat meille.

Tämä tuntuu kuitenkin henkilökohtaiselta. Kipeän kehoni vihaaminen … kärsimättömänä (seitsemän vuoden jälkeen) tuntemaan jo oloni paremmaksi … saaden selville epämiellyttävän röntgenkuvatotuuden, että luuni heikkenevät iloisesti ja ovat vähemmän ja vähemmän halukkaita enää kantamaan rakennettani …

Hitto, kuka ei ottaisi sitä henkilökohtaisesti? Kun saa vuosien itsensä parantamisen, energiatyön ja pelkästään työn jälkeen selville, että parantumisen sijasta tilanne on aika paljon huonompi – näyttää vähän tekolonkalta sinulle, tyttö – se on masentavampaa, kuin osaan sanoa. 1)

Mutta yritän sanoa sen.

*****

Aloin hiljattain kuunnella Louise L. Hayn oma-apukirjaklassikkoa "You Can Heal Your Life" (= voit parantaa elämäsi). Se julkaistiin 1984, ja olen välttänyt siitä lähtien edes vilkaisemasta sitä new age -kirjakaupassa.

Nyt kun kuuntelen Louisen lukemana tätä valaisevaa opusta, mieleeni muistuu, miksi en koskaan halunnut lukea sitä. Tiesin sen perusteella, mitä muut olivat sanoneet, että sen perusviesti on "rakasta itseäsi". Louise vakuuttaa, että itsensä ehdoton rakastaminen voi parantaa kaikenkarvaiset sairaudet, tunnepuolelta fyysiseen ja kaiken siltä väliltä.

Miten helpolta se kuulostaakaan! Käytä hyödyllisiä affirmaatioita ja tee työkirjaharjoitukset, äläkä vain silmäile niitä. Vilpittömästi otettuna nämä askeleet itserakkauteen voivat poistaa minkä tahansa sairauden (*-merkin kera karmapoikkeuksista, kuvittelisin).

Kävellessäni olohuoneesta keittiöön, sulateltuani muutaman audiosivun lisää, tuo ajatus livahti läpi pohtiessani jotain muuta. VIHAAN kehoani! Vihaan, että se on pettänyt minut. Totta puhuen, vihaan itseäni.

No, hyvänen aika, se on kolme metriä pitkä lennätinnauha alitajunnasta. Miksi vaivautua lukemaan tuo kirja, kun sen toitottama lääke on itserakkaus? En voi rakastaa itseäni, minussa on liian monta asiaa pielessä. Ja älkää päästäkö minua edes alkuun siinä, miten huonosti kehoni on kohdellut minua, mikä tekee siitä mustavalkoisessa maailmassani sopimattoman rakastettavakseni. Miksi palkita kipu rakkaudella? Eikö se ole vain lisäongelmien pyytämistä, ikään kuin: Rakastan sitä! Mistä voin saada vähän lisää?

Koen eeppistä köydenvetoa henkisten ja psykologisten itsestäänselvyyksien välillä, kuten "Valitsen kaikki kokemukseni" ja pahentunut "miksi minä?" En olisi mitenkään voinut, tolkuissani ollessani, koskaan pyytää tämäntasoista tuskaa ja vammaa näin pitkälle ajalle. Se on sanoinkuvaamatonta julmuutta itseä kohtaan.

Ellei … kenties … tämä epämukavuus ole korostamassa sitä itsevihaa, jota ilmeisesti edelleen haudon yleisluontoisena ja maanalaisena sävynä. Automaattinen oletus, etten hyödy kirjasta, joka mainostaa itserakkautta – kirjasta jolla pyrin "parantamaan taas lonkkakipuni" – on tavallaan iso herätys.

Koska tämä näkemys aiheuttaa välittömästi onton tunteen vatsassa ja vie kyynelten partaalle, täytyy sanoa, että se pitää luultavasti paikkansa.

*****

Epäilyksistäni huolimatta aion lukea tämän liian valaisevan kirjan. Louise suosittelee lukemaan sen kerran läpi, ja sitten lukemaan sen uudestaan hitaasti, käyttäen useita päiviä jokaisen harjoituksen tekemiseen. Mietin, onko siinä yksi harjoitus itsevihademonin maamiseen. Manaus joka toisi takaisin suloisen, pienen puutarhatonttuni ja potkaisisi tuon ilkeän peikon takaisin luolaansa. Antaa Gaian hoitaa sen. Se pystyy imemään ja muuntamaan tuon verran negatiivisutta – sen keho on paljon suurempi kuin minun.

"Miten hyödyllistä", ajattelen yhtäkkiä. Pyydä Gaia auttamaan.

Minulla on kaikkialla ympärilläni oppaita ja enkeleitä, jotka auttaisivat. Minulla on Reiki. Minulla on työkaluja. Kaikkein parasta, minulla on rakas ystävä, joka on myös valmis tekemään nuo harjoitukset ja vertamaan muistiinpanoja, mitä Louise ehdottaa työkirjassa. Kaverisysteemiä parhaimmillaan.

Muistutan itselleni, etten ole yksin. Tämä ei ole 1984 tai edes 2014, jolloin kaikki tämä lonkkahömpötys alkoi. On 2021. Tiedän, miten pyydetään apua. Tiedän, miten pyydetään tarpeeksi itserakkautta kilvoitellakseni aidosti tämän työkirjan kanssa.

Enkelini ja oppaani voittavat suvereenisti tuon yhden jääräpäisen peikon, tuon materialisoituneen itsevihan. Peikolla ei ole mahdollisuuksia, kun sen edessä on koko tiimi, jonka tiedän varmasti haluavan auttaa minua yhtä paljon, kuin minä haluan sen apua.

Aah, tässä tulee se pieni tonttu. Tervetuloa takaisin, ystävä. Vedä tuoli tuon kärpässienen viereen, ja jutellaan vähän. Muistuta minulle taas, miksi rakastan itseäni. Ai niin! Tosiaankin, monta syytä. Odotas hetki, niin haen muistikirjani ja kirjoitan sen kaiken ylös.

Sillä tavalla en unohda, jos tuo peikko yrittää taas hiipiä puutarhaamme.

_____________________

1) Kaikkea ei ole menetetty, muistutan itselleni. Eräs hoitajaystävä kannusti minua käymään ortopedikonsultin luona, koska minulla on lähete. Toinen ystävä sanoi: "Hanki aina toinen mielipide." Kiripraktikkoni sanoi: "Minulla on eri näkemys tästä, kuin ehkä toisilla …" Ja siitä mahdollisuudesta huolimatta, että kiertää kyseenalaista informaatiota, odotan/toivon/uskon myös, että "medipetit" (med bed) esitellään ennemmin kuin myöhemmin.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >