HomeViestejäCatherine Viel22.11.2021 - Täydellinen totuus

22.11.2021 - Täydellinen totuus

TÄYDELLINEN TOTUUS

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
22.11.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

On sydäntäsärkevää, etten halua enää kohdata niitä kasvoja, joiden näkemistä ennen rakastin.

Se ei ole hänen vikansa. En vain halua enää pitää loppujulkisivuani pystyssä.

Minua ei enää huvita viettää kiireetöntä vapaa-aikaa juoden ylihintaisia latteja ja syöden kyseenalaisia leivonnaisia ja yrittäen rupatella iloisesti sellaisen ihmisen kanssa, joka arvostelisi uskomuksiani.

Siis, jos vaivautuisin kertomaan hänelle, mitä ne ovat.

*****

Olen yrittänyt nyt kaksi kuukautta kohdata tämän ystävän kanssa ja juhlia syntymäpäiviämme, jotka olivat syyskuussa.

Sovimme jatkuvasti jonkin päivämäärän, mutta toinen meistä aina peruu sen, tavallisesti minä. Hän on aktiivinen eläkeläinen, jolla on monia sitoumuksia. Minun oikeutukseni on perhe, josta täytyy huolehtia.

Kiireisyys ei kuitenkaan ole se syy, miksi jatkuvasti perun. Näytän olevan haluton myöntämään itselleni tai hänelle, että on jollain tasolla stressaavaa ja epäharmonista minulle olla nykyään yhteydessä hänen kanssaan.

Hän ei ole yhtään vähemmän rakas minulle, kuin on aina ollut. Olemme olleet ystäviä hänen kanssaan 30 vuotta ja tunnemme toisemme hyvin. Niinpä en ollut aiemmin tänä vuonna yllättynyt hänen reaktiostaan rokotuksiin.

Kun yritin tuoda joitain maalaisjärkeen käypiä varoituksia hänen innostukseensa noista kokeellisista lääkkeistä, hän viis veisasi kommenteistani. Ja kun huomautin, etteivät piikit estä ihmisiä saamasta tai levittämästä covidia, hän toisti voitonriemuisesti puoluelinjaa: "Mutta se estää minua sairastumasta vakavasti siihen!"

Saatoin melkein kuulla lukon loksahtavan, kun hänen mielensä ovi sulkeutui.

*****

Tämä oli yhdeksän kuukautta sitten. Olemme tavanneet pari kertaa sen jälkeen. Harmitonta keskustelua, kuvien katsomista hänen uudesta lapsenlapsestaan, puhumista hänen matkoistaan ja aktiviteeteistaan.

Täsmälleen samoja keskusteluja, joita olemme käyneet, lukuun ottamatta tuota uutta lapsenlasta kaksi vuotta sitten.

Sitten pudotettiin tuo suuri keskustelun tyrehdyttäjä, covid-pommi. Monet ihmiset huijattiin sillä, mitä heille kerrottiin. Itse tein vähän nettitutkimusta enkä koskaan lakannut kyseenalaistamasta.

Päänarratiivi vs. "mitä minä uskon" ovat taistelleet liian jo kauan tässä kohtaa. Kärsivällisyyteni toisten ilmiselvään tietämättömyyteen on huvennut, kunnes se on vain pieni muistitahra peruutuspeilissäni.

Jos se tarkoittaa, etten enää vietä paljon aikaa valtavirtanarratiiviuskovien kanssa, se vähentää epäilemättä tilaisuuksia sosiaaliseen vuorovaikutukseen.

Minulla on muutama pitkäaikainen ystävä, ja vetäytyminen erilleen yhdestä heistä olisi äärimmäisen kirvelevää. Ja kuitenkin haluttomuuteni tavata tätä yhtä ystävää näyttää siltä, että jokin osani on menossa siihen suuntaan.

Arvostan rehellisyyttä ja aitoa jakamista. Miten voin keskustella viisi minuuttia, puhumattakaan tunnin, jonkun kanssa, kun tunnen, että minun täytyy salata jotain, vaikka vain jättämällä sen pois?

*****

Pari ystävää on ottanut rokotuksen pakon alla – perheen tai työpaikan painostuksesta – tietäen täysin hyvin, että rokotteet eivät ole sellaisia, kuin esitetään.

Ensin olin järkyttynyt enkä ymmärtänyt. Nämä ihmiset ovat vankkumattomasti rokotusvastaisia. Mitä hemmettiä he tekevät laittaessaan tätä kamaa kehoonsa?

Monta kuukautta myöhemmin tuo järkytys oli hävinnyt pois. Tiedän, että nämä yksilöt tiedostavat rokotusnäkemykset myös valtavirran ulkopuolelta. Sitten kun laajapohjaisempi informaatio rokotuksista tulee selväksi tavallisille ihmisille, he eivät ole täysin yllättyneitä. He tietävät rokotusten haittapuolista. Lisäpaljastukset luultavasti lisäävät heidän selviytymiskykyään, eivät haittaa sitä.

Se ystävä joka minun piti tavata tänä aamuna – en osaa oikein ennustaa, miten hän reagoisi, paitsi puhdas epäusko ja kieltäminen.

Mikä on minun velvollisuuteni häntä kohtaan, jos mikään? Tai muita kohtaan samassa asemassa?

Sen myöntäminen, että he ovat uhkarohkeasti ruiskuttaneet itseensä myrkyllistä lääkettä, koska eivät tehneet yhtään tutkimusta, olisi luultavasti järkyttävää. En ole varma, onko minulla kykyä tai halukkuutta kasata taas yhteen tuo Lilleri Lalleri. Jos se on edes mahdollista.

*****

Minulle annettiin eilen viisaita sanoja, jotka kanavoitiin Tunnekoodi-session aikana Barbaran kanssa ("Kivenjärkäleitä virrassa" 12.6.2021).

"Se on sinun isoäitisi. Hän sanoo: "Kerro hänelle, että hän saa sen selville, kun hän pääsee siihen kohtaan.""

Näyttää siltä, että tasaisin reittini olisi tunnustaa ja hyväksyä näiden aikojen epävarmuus, antamatta sen saada minua pois keskuksestani. Muistaa, että viisautta ja tukea annetaan varmasti siellä ja sillä tavalla, kun tarvitsen sitä.

Ja ennen kaikkea muistutan itselleni jatkuvasti: "Tiedän, mitä pitää tehdä, kun pääsen siihen kohtaan."

Se kuulostaa tosiaankin täydelliseltä totuudelta minulle.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >