HomeViestejäCatherine Viel20.11.2021 - Jumalan rakastettu

20.11.2021 - Jumalan rakastettu

JUMALAN RAKASTETTU

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
20.11.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Eilen todistin ystävällistä tekoa kodittomalle ihmiselle, joka istui palopostin päällä risteyksessä, keskellä ei-mitään.

Yhdestä läheisestä teollisuusrakennuksesta työntekijä toi paperilautasen, joka oli peitetty foliolla, tälle naiselle joka keinui sivulta toiselle kirkkaankeltaisen palopostin päällä. Näin vilaukselta hänen harvahampaisen hymynsä auton sivupeilistä, kun hän otti vastaan tuon lautasen. Sitten ajoin matkoihini, liikuttuen melkein kyyneliin.

Tänään annoin Jesse-trubaduurille pitkän ja pelottoman halauksen Goletan Trader Joe'sin edessä. Hän oli tavanomaisessa paikassaan kaupan edessä, mutta hän sanoi, että hänen tarvitsi lähteä, koska yksi vartija käski häntä menevän eteenpäin.

"Tätä kaipaan eniten", hän mutisi halaukseen, ja tunsin sydämeni samanaikaisesti supistuvan säälistä ja laajentuvan jostain sen vastakohdasta.

Kyyneleitä ja kauneutta samassa hengenvedossa. Miten elämämäistä se onkaan.

*****

Koditon kiertolainen on sekä arkkityyppi että todellisuutta. En ole kiinnittänyt suurta huomiota kumpaakaan vuosien saatossa, ainakaan ennen viime aikoja.

Näissä ihmisissä jotka ovat päätyneet elämään kadulle, on jotain perin pohjin surullista. Kasvettuani San Franciscon itäpuolella, hiljaisella Lafayetten esikaupunkialueella, olin kontaktissa vain sellaisten ihmisten kanssa, jotka elivät samanlaisissa mukavissa olosuhteissa. Tiesin kodittomista ihmisistä vain sen, että he kerääntyivät Merritt-järvelle Oaklandissa ja ympäri San Franciscon keskustaa.

Kun äitini toisinaan ajoi meidät Bay Bridgen yli kaupunkiin ostoksille ja lounaalle ikoniseen City of Parisiin, kohtasimme vääjäämättä laahustavia kodittomia ihmisiä, jotka pitivät tiukasti kiinni pulloista paperikasseissa.

Äiti tarttui käteeni tiukemmin ja kiirehti ohi, korkeiden korkojen kopistessa jalkakäytävään. En ole varma, sanoiko hän todella: "Älä kiinnitä heihin mitään huomiota", mutta viesti oli kuitenkin se.

En moiti häntä. Hän oli suojeleva. Tuo ennakoiva asenne on ollut kanssani koko elämäni ajan.

Älä pysähdy, älä puhu, teeskentele, ettei heitä ole siinä. Sääli heitä, mutta älä anna heille rahaa – he käyttävät sen vain viinaan.

*****

Joskus vanhempana aikuisuudessani tuo suljettu mentaalisilmukka on alkanut hajota. Vankkumaton katuihmisten pelkoni on vähentynyt. Ei niin, että olisin tyhmä asian suhteen – en laittaisi itseäni vaaraan. Mutta tuo automaattinen varovaisuus ja inho eivät enää tartu minuun sillä hetkellä, kun näen pummin. Pystyn katsomaan enemmän tuota ihmistä yksilönä, ei yleisesti potentiaalisena vaaran lähteenä.

Omituisin asia tässä on, etten ollut edes oivaltanut, että asenteeni oli muuttumassa. Se mitä olen pannut merkille, on liittynyt melkein kokonaan Jesse-trubaduuriin.

Hän on pummannut, kitara kädessä, vuosia Goletan Trader Joe'sin edessä. Kävelin ennen nopeasti hänen ohitseen, ottamatta katsekontaktia.

Sitten yhdellä kertaa katsoin häntä ja tervehdin, ja tunsin hänen hymynsä auringonpaisteen.

Juuri ennen kuin pandemia-sulkutila alkoi, olin siinä pisteessä, että juttelin ja pudotin vähän kolikkoja hänen kitarakoteloonsa. Sitten iski covid, ja hän matkusti itään perheensä luo.

Kun hän palasi lopulta pari kuukautta sitten, minut yllätti se ilo (artikkeli Muodonmuutoksia 20.8.2021), jota tunsin nähdessäni hänet.

Levottomuudesta ja epämukavuudesta iloon. Jos se ei ole ihme, en tiedä, mikä on.

*****

Lautasellinen ruokaa koleana päivänä, annettuna ilman muuta ilmeistä syytä kuin ystävällisyys.

Pitkä halaus ruuhkaisen ruokakaupan edessä esikaupungin tienvarsiostoskeskuksessa.

Vain siitä olen varma, että me kaikki tässä kuvassa olemme yhtä lailla Jumalan rakastettuja.

Kuka voi sanoa, kuka meistä saa eniten? Kuka meistä on eniten tarpeessa?

Tunnen, että sydämeni kivisiä nurkkia murennee vähitellen pois. Yksi harvahampainen hymy ja yksi halaus kerrallaan.

Se mikä on jäljellä, on puhdasta kultaa ja loistaa yhtä kirkkaasti kuin Jumala.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >