HomeViestejäCatherine Viel11.11.2021 - Nyt, ja nyt, ja nyt

11.11.2021 - Nyt, ja nyt, ja nyt

NYT, JA NYT, JA NYT

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
11.11.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Haluan jotain uutta, mistä kirjoittaa. Olen kyllästynyt kirjoittamaan samoista ongelmista ja huolista. Se on viihdyttävää vain jonkin aikaa, ja sitten mieleni ikävystyy ja haluaa jotain uutta.

Tämä on sama asia, kuin sanoa, että haluaa uuden elämän, koska siitä kirjoitan.

Minulla on hyvin kummallinen tunne, että juoksen niin kovaa, kuin pystyn, mutta jokin pysäyttää minut juuri maanpinnan yläpuolelle enkä saa mitään otetta jaloillani.

Kummallista kyllä, se ei ole täysin epämiellyttävä tunne. Se on enemmän, kuin universumi sanoisi: "Et mene minnekään, ennen kuin se on valmis. Voit aivan yhtä hyvin nauttia siitä, missä olet."

Kenties se voisi olla uusi asia elämässäni. Nauttia siitä, missä olen.

*****

Tässä kohtaa olen hämmentynyt. Miten vain nautin siitä, missä olen?

Kyse ei ole siitä, että kaikki on vain kauheaa ja synkkää – nautin kyllä asioista. Pidän arkipäiväisiä aktiviteettejä, vuorovaikutusta ystävien ja perheen kanssa ja vain olemista tyydyttävänä eri tasoilla.

Levottomuutta tulee, kun kuvittelen, miten paljon paremmin voisi olla, pitäisi olla – minun havaintotapani mukaan. Olen varma, että universumilla on hyvin juuri sellaisena, kuin se on. Se ei yritä päästä mihinkään.

Siis kenties tuo kysymys laajenee. Miten nautin siitä, missä olen, ja lakkaan yrittämästä päästä jonnekin muualle, jonnekin minkä luulen olevan parempaa?

*****

Olin lumoutunut pari viikkoa sitten videosta, joka käsitteli "medipetejä" (med bed). Salaiseen avaruusohjelmaan osallistuja kertoi, mitä hän tiesi tuosta teknologiasta, sekä hallinnollisia yksityiskohtia niiden esittelemiseen liittyen. Minua kiehtoi erityisesti hänen kuvaamansa kriteerit, joilla päätettäisiin ensimmäiset ihmiset, jotka saisivat medipeti-parannusta.

Hänellä oli puhuessaan auktoriteettia, muttei ylimielisyyttä, ja hän kuvasi aikakehystä melko lähitulevaisuudessa, jolloin voisimme odottaa näkevämme noita taianomaisia koneita suurimmissa kaupungeissa ympäri maailmaa.

Videon loppupuolella, kun hän puhui tulevaisuudesta, hän kannusti kuitenkin meitä olemaan läsnäolevassa hetkessä, koska kaikki mitä on, on nyt, nyt ja nyt. Hän ehdotti, ettemme odottaisi minkään itsemme ulkopuolella muuttavan asioita.

Se on vähän masentavaa. Minussa on "nurkka", joka haluaisi vain pyöritellä peukaloitaan ja olla tekemättä mitään, paitsi odottaa paljastusta ja sitten olla yksi ensimmäisistä, jotka kutsutaan osallistumaan medipetillä parantamiseen. Mikä voisi olla sitä suurempi muutos?

Kuvittelen, että on monia ihmisiä, jotka ilahtuisivat mahdollisuudesta olla noita etunenässä kutsuttavia.

*****

On huomattu, että voi olla läsnä nyt-hetkessä ja antaa saamalla mielen kuljeskella menneisyydessä, selaillen muistoja. Ja sama pätee mielikuvien heijastamiseen tulevaisuuteen.

Olemiseen silti läsnä, vaikka kulkee mielessään menneisyyteen tai tulevaisuuteen, tuntuu sisältyvän, että välttää jumiutumisen negatiivisiin tunnetiloihin tuon aikakuljeskelun aikana. Voimme tarkistaa aika ajoin tunnelämpömme. Kadunko turhaan menneisyyttä? Pelkäänkö tarpeettomasti tulevaisuutta?

Otan sen kannan, että minun on ok odottaa innolla noiden medipetien tulemista pian suurimpaan kaupunkiin lähelläni, Los Angelesiin. Kuvittelen ilolla ja riemulla, että minut valitaan parannettavaksi etunenässä.

Ja mitä tulee menneisyyden pohtimiseen, eivätkö varjomme ole siellä? Eivätkö ne asu muistimme sopukoissa, tutkimme niitä tai emme?

*****

Jos tarkoitukseni on nauttia siitä, missä olen, hyvä aloituspaikka on käyttää harkintaa. Olla luiskahtamatta vahingossa pelontäyteisen tulevaisuuden kuvitteluun tai katuvaan muisteluun. Sen sijaan voin myötätuntoisesti muistella menneisyyttä ja suunnitella toivontäyteistä ja iloista tulevaisuutta, tietoisen läsnäolon paikasta.

Se leimaanko muisteluni kyynelehtiväksi ja turhaksi vai hyödylliseksi elämiseksi nyt-hetkessä, on minun valintani. Samoin tulevaisuuden kuvittelu. On paljon pelättävää … ja paljon toivottavaa. Kallistun parhaani mukaan toivoon, ja tanssin vain vähän niiden pelkoilluusioiden kanssa, joita vaeltelee tajuntaani.

Mutta vain yksi valssi, kiitos. Sen jälkeen tanssikorttini on varattu täyteen tarkoituksellisia, iloisia, yltäkylläisiä ja ilahduttavia toimia, joissa suurena osana on pelkkä istuskelu ja oleminen.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >