HomeViestejäCatherine Viel3.9.2021 - Kun hyväksymisestä tulee vastarintaa

3.9.2021 - Kun hyväksymisestä tulee vastarintaa

KUN HYVÄKSYMISESTÄ TULEE VASTARINTAA

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
3.9.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kun laitetaan sivuun tämän hetken kaikki isot ongelmat, se mitä todella haluan, tiivistyy hyvin tavalliseen asiaan: haluan kävellä Trader Joe'siin ja mennä suoraan heidän kahvinkeittimelleen ja kaataa itselleni ilmaisen pikkukupillisen, ennen kuin menen ostoksille.

Myönnän, että on absurdia kaivata tuollaista merkityksetöntä etuoikeutta, mutta siinä kohtaa olen nykyään.

Olen iloinen, että olen jotenkin onnistunut säilyttämään epäuskoisuuteni maailman tilasta. Etten ole turta enkä alistunut, vaan jatkan kysymistä ja vastausten etsimistä.

Turran alistumisen varaan todennäköisesti laskettiin, jotta sallisimme "kaapata" itsemme ja maailmamme, asioiden etenemiseksi niiden kuvittelemalla tavalla, jotka kontrolloisivat ihmiskuntaa.

Sen sijaan he saivat ihmisiä, jotka taistelisivat typerästä oikeudesta saada ilmainen kuppi vastajauhettua ja tuoksuvaa ranskalaisen paahdon kahvia, suosien samalla heidän paikallista ruokakauppaansa.

*****

Tunnen lähimaailmassani kuplivan levottomuutta ihan pinnan alla.* Panin eilen merkille raivokkuutta ihmisten käyttäytymisessä, kun vein perheenjäsenen lääkärin vastaanotolle ja juoksin ostoksilla.

Vaikka minua vähän vaivaa se kytevä mielenvikaisuus, jota ihmiset näyttävät huokuvan, ihmettelen, jos se ei ole juuri sitä, minkä läpi meidän täytyy puskea – hulluus jota meille on tuputettu. Kenties heräämisprosessi josta kommentaattorit ja kanavat puhuvat loputtomasti, on saavuttanut pisteen, jossa absurdiuden hyväksyminen ja tukahduttaminen ovat alkaneet kiehua yli.

Hyväksymisestä on tullut vastarintaa. Ja vastarinta ei ole turhaa, Borgien vakuuttelusta huolimatta.

Tällä hetkellä omia mahdollisia kapinointialueitani on rajoittanut se, mitä olen valmis tekemään. Haluan kuvitella, että heiluttaisin "vapautus uskonnon perusteella" -merkkiäni ja kävelisin maskittomana kauppaan, mutta myönnän, ettei minulla yksinkertaisesti ole tuota rohkeutta. En halua, että minut saatetaan pakolla pois kaupasta tai siirretään nettiostoksille.

Mutta mitä minulle maksaisi kysyä joka kerta, kun kävelen Trader Joe'siin: "Milloin tuotte takaisin kahvi- ja tuotenäyteosastonne?"

*****

Eikö olisi ihme, jos tämä poikkeuksellisen korkeapanoksinen elämän- ja kuolemankamppailu, jossa olemme, kaatuisi ihmiseen siellä ja toiseen täällä, jotka puolustavat merkityksettömiltä näyttäviä oikeuksia? Mitättömiltä näyttäviä normaaliuden tasoja, jotka otettiin aiemmin itsestäänselvyytenä?

Useimmat meistä eivät elä suuren draaman – kansainvälisen juonittelun, sotilaallisten liikkeiden ja salaisten operaatioiden – maailmassa.

Useimmat ihmiset suhteellisen mukavissa olosuhteissa (jotka ainoastaan ovat minulle henkilökohtaisesti tuttuja) ostavat ruokaa ja bensaa, vievät lapsia kouluun ja käyvät töissä.

On looginen päätelmä, että välittömässä ympäristössämme voimme pääasiassa vaikuttaa positiivisesti, ja siitä sitten mahdollisesti vaikuttaa maailmaan laajemmin.

Minusta se kuulostaa ystävälliseltä rupattelulta Trader Joe'sin päällikön kanssa, pidättäytyen luennoimasta rokotuksista ja maskeista – tiedustellen vain kahviosaston paluusta. On helppoa arvata vastaus. Mutta se ei ole tärkeä. Kysymyksen esittämisellä on merkitystä.

Se kuulostaa tylsän passiiviselta – ei glamouria, ei loistoa.

Mutta hiljainen tyytyväisyys puolustamisesta ihmisen oikeutta nauttia elämästään – miten tahansa arkipäiväisessä paikassa se tapahtuukin – voi kuitenkin saada oloni sisällä tuntumaan sankarilliselta.

*Luin seuraavan kappaleen Valerie Donnerin kanavoinnista (Suoraan sydämestä 3.9.2021), kun olin kirjoittanut tämän artikkelin:

"Havaitsemme, etteivät ihmiset käyttäydy normaaleilla tavoillaan. Ihmiset näyttävät olevan epäsynkronissa itsensä ja muiden kanssa. Epätasapaino on lähes katastrofaalista. Kannustamme teitä pysymään poissa tohinasta ja pitämään erinomaista huolta itsestänne, tuoden tasapanoa, järkeä ja harmoniaa elämäänne. Astukaa pois eripuraisuudesta ja ankkuroitukaa valoon. Tämä on teidän roolinne, emmekä anna teidän unohtaa sitä."

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >