HomeViestejäCatherine Viel28.8.2021 - Aurinko joka karkottaa talven

28.8.2021 - Aurinko joka karkottaa talven

AURINKO JOKA KARKOTTAA TALVEN

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
28.8.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

"Nauru on aurinko, joka ajaa talven ihmiskasvoilta." –Victor Hugo

On hassua, miten sumuinen päivä ja kurja otsikko voi sysätä ihmisen epätoivoon.

Ainakin se voi sysätä minut epätoivoon.

Sumu ei ollut täysin yllätys. Jo ennen kuin nousin sängystä, tunsin viileän ilman ja rekisteröin, että kaukaisen 101-tien jatkuva liikenteenjylinä oli poissa, mikä merkitsee rannikolla sumua.

Otsikko … Cottage-sairaala kannustaa raskaana olevia naisia ottamaan rokotuksen.

Luulen, että leukani on saattanut loksahtaa auki. Voivatko he olla tosissaan?

Ovatko kaikki nämä sairaalan hallintoihmiset täysin tietämättömiä rokotteiden tappavista sivuvaikutuksista ja niiden aiheuttamista monista keskenmenoista?

En uskonut, että olisi tarpeeksi pensaita, joihin niin monet ihmiset olisivat voineet laittaa päänsä.

*****

Vaeltelen tavallisesti omassa pikkumaailmassani, vakuuttuneena, että (totuus) pommi putoaa hetkenä minä hyvänsä – kenties tänään! – ja verho vedetään sivuun covid-show'n toksisen absurdiuden edestä.

Onhan se kestänyt jo puolitoista vuotta. Varmasti ennakkoluulottomat ja todenperäiset tieteelliset tutkimukset painavat nyt paljon enemmän vaa'assa kuin ns. todisteet, jotka tukevat rokotteiden tai niiden kohtalokkaiden "covidin lievennystoimien" väitettyä tehokkuutta, joita tyrkytetään ihmisille.

Mutta ei. Sitä ei ole vielä tapahtunut. Herpaantumaton kuristusote totuudesta hämmentää ja raivostuttaa minua.

Hämmennys ja raivo eivät ole kamalan terveellisiä ja rauhallisia olotiloja.

Joku jolla on aktivistin peloton rohkeus, marssisi tuon sairaalan johtajan pakeille ja työntäisi pinkan tulostettuja todisteita hänen nokkansa alle – tuijottaen, kunnes hän olisi lukenut jokaisen sanan.

Tai ainakin organisoisi paikallismarssin protestoimaan rokotusmääräyksiä, tukien globaalia ponnistusta 1.9.

Koska nuo toimet ovat täysin epäluonteenomaisia minulle, en oikein tiedä, mitä tekisin.

*****

Tässä kohtaa moni henkisellä polulla oleva neuvoisi kärsivällisyyttä ja rukoilua. Antaisin sen neuvon myös itselleni.

Rauhoitu, älä anna sen käydä hermoille. Et auta ketään antamalla myöten näille alemman värähtelyn tunteille.

Toisaalta, tuo sama henkinen ihminen saattaisi antaa neuvon, että velvollisuutemme on tuntea tunteemme ja ilmaista ne. Harkitsevasti ja loukkaamatta ketään muuta, tietysti.

Olen kuullut tekniikasta, jossa kirjoitetaan jokainen asia, joka vaivaa, ja annetaan itselle 10 minuuttia aikaa tuntea täysillä kaiken tuolla listalla olevan kamaluutta. Laita ajastin päälle, lue se ääneen ja nauti riehakkaista hampaidenkiristelybileistä.

Jostain syystä ajatus istumisesta ajastimen kanssa toistamassa kaikkea, mistä olen tolaltani, on niin absurdi, että se saa minut nauramaan.

Aah, siunattu nauruhermo. Pelastaja synkkyydestä ja kurjuudesta. Kuten Victor Frankl totesi: "En olisi koskaan selviytynyt, jos en olisi pystynyt nauramaan. Se nosti minut hetkellisesti pois tästä kamalasta tilanteesta, juuri riittävästi tehdäkseen siitä siedettävää."

*****

Tunnen edelleen hymyn karehtivan. Ja sen hymyn ja hetkellisen kepeyden myötä, jota tuon absurdiuden ymmärtäminen toi, kurjuus ei voi enää viivytellä.

En koskaan kadota täysin näkyvistä kaikkea kamaluutta, joka pieksee maailmaa, Afganistanin tilannetta ja aina vain rasittavampia rajoituksia ja määräyksiä, jotka pyrkivät alistamaan ihmiset ympäri maapalloa.

Mutta mikään siitä, tai tietoisuuteni siitä, ei voi tukahduttaa Jumalan antamaa oikeuttani hihitellä, silloin kun tilanne tekee sen aiheelliseksi.

Lamppu syttyy. Lyön vetoa, että kirjastossa on runsaasti Marxin veljesten elokuvia. Kenties on aika ladata dvd-soitin. Hankkia suklaarakeita ja minttukaramelleja muistuttamaan minua lapsuuden erikoiselokuvailloista Lafayetten Plaza-teatterissa.

Ankeutta vastaan taisteleminen kikattamalla saattaa kuulostaa kevytmieliseltä. Minusta se ei ole lainkaan kevytmielistä. Ilo johon päästään käsiksi millä tahansa tervehenkisellä keinolla, on silti iloa. Se antaa kirpeimmän vastalääkkeen sille riehuvalle toksisuudelle, jota näen maailmassa.

Groucho, Chico, Zeppo ja Harpo, täältä tullaan.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >