HomeViestejäCatherine Viel20.8.2021 - Muodonmuutoksia

20.8.2021 - Muodonmuutoksia

MUODONMUUTOKSIA

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
20.8.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Trubaduuri on palannut Trader Joe'sin eteen!

Harmaaponihäntäinen mies istui kokoontaitettavalla tuolilla kitaransa kanssa, kun tulin ulos ostosten jälkeen. Sydämeni oli niin täynnä iloa, että se alkoi vuotaa yli kyynelinä.

"Olet takaisin!" huudahdin työntäen kärryjäni häntä kohti ja hymyillen leveästi.

"Hei, hei! Mukava nähdä sinua …"

Pidän häntä Jessenä, vaikkei se ole hänen oikea nimensä. Tiedän kyllä hänen nimensä, ja hän tietää omani. Hän oli tavallisesti siinä, kun kävin ostoksilla – kitarakotelo auki ja muutama lantti ja seteli sisällä. Hän on varmaan reilu 60-vuotias, niin kuin minäkin. Mahdollisesti koditon. Mahdollisesti asuu autossaan. En tiedä.

Tiedän vain, että hänellä on hyvin suloinen ääni ja hyvin suurta rakkautta säteilee hänen sinisistä silmistään. On melkein sietämättömän liikuttavaa olla hänen lähellään.

En ole nähnyt häntä covidin alkamisen jälkeen. Kahdeksantoista kuukautta, ja jatkuu edelleen.

Jesse on takaisin. Tämä on enne jostain (muodon)muutoksesta, tai niin uskon. Odottamisen jokin elementti on ohi.

*****

Kaupassa harkitsin ostaa vielä lisää purkkiruokaa varastoon. Mutten saanut kehitettyä riittävästi pelkoa tehdäkseni sen. Ja sitä paitsi, meillä on jo sitä melko paljon.

Jos rokottamattomana epähenkilönä minulta evätään tulevaisuudessa kauppaan meneminen, pärjään jonkin aikaa sillä, mitä kaapeissa on. Lisäksi appelsiineja ja avokadoja omista puistamme. Ja olen varma, että joku rokotetuista ystävistämme kävisi ostoksilla puolestamme.

Tuo on yksi kummallisimmista kappaleista, jonka voi kuvitella – kuitenkin se on aivan totta.

Päätin pidättäytyä lääketieteen kokeellisesta menettelytavasta ("rokotus"), ja tämä voisi lopulta jäävätä minulta ostoksilla käymisen kaupassa.

On jo maita tai osavaltioita USA:ssa, joissa näin on. Uskoakseni Ranska on yksi. Ja luulen, että New York vaatii rokotuspassin tiettyihin tapahtumiin. Myös Kanada vaikuttaa olevan tämän käsittämättömän partaalla.

Tasapainotan minua kohti hiipivän pelon Jessen puhtaalla äänenvärinällä ja lempeiden sävelten näppäilyllä kitarasta.

Tunnen vetoa kitaraan ja hänen ääneensä, joka laulaa rakkaudesta, hiipivän pelkopedon sijasta.

*****

On Bruce Springsteenin laulu, jonka sanat kuuluvat jotenkin näin: tattooded on one hand was love, on the other hand, fear (= toiseen käteen oli tatuoitu rakkaus ja toiseen pelko). En ole kuunnellut tuota laulua vuosikymmeniin, mutta tuo lause on aina pysynyt mielessäni.

Tuntuu siltä, että meitä kaikkia kannetaan tällä suurella vuorovedellä – (muodon)muutokset (suom. huom. sanamukaisesti "merimuutokset") valtaavat maailman, ja ratsastamme aallonharjalla.

Ainoa vapaus joka meillä todella näyttää olevan, on vapaus valita sisäinen kokemuksemme näistä ulkoisista tapahtumista. Kamppailemmeko aaltojen läpi, pyristellen raivokkaasti ja peläten hukkuvamme.

Vai liu'ummeko näkymättömällä surffilaudalla, navigoiden huippuja ja laaksoja ja nauraen, kun kylmä sädehtivä vesi pärskähtää kasvoillemme?

*****

Jesse on palannut. Pudotan rahaa kitarakoteloon, koska tiedän, että minulla on enemmän sitä kuin hänellä.

Hän kertoo minulle, missä hän on ollut, ja vaihdamme vähän kuulumisia perheidemme asioista.

Kun olen valmis lähtemään, katson häntä pitkän hetken ja sitten kallistun häntä vasten. Hän pitää kitaraansa sivussa ja nousee seisomaan. Ja halaamme.

En ole koskaan ennen ajatellut halaavani häntä. Hänen paitansa on karheaa villa ja tuoksuu miedosti savukkeilta. Hänen hartiansa ovat rotevat. Kun vetäydymme erilleen, nostamme kumpikin kulmakarvojamme, ikään kuin sanoaksemme, että jos sinulla on covid tai minulla on covid, olkoon sitten.

Halaus oli sen arvoinen.

*****

Maailmassa tuntuu toimivan voimia, joilla on yksi vaihde ja yksi ase, joita ne käyttävät herpaantumatta. Vaihde on kalibroitu tuhoamiseen. Ase on pelko.

Musiikkia ei voi tuhota. Pelko ei voi estää minua halaamasta toista ihmistä.

Parhaani mukaan ilmennän ja heijastan tätä tietoa ja tätä olotilaa. Jos se ei pysty tunkeutumaan niiden keinotekoisen panssarin läpi, jotka tuhoaisivat meidät, ainakin heijastukseni ponnahtavat heistä vain pois ja virtavat lämpimästi niihin, jotka ovat vastaanottavaisia rakkaudelle, valolle ja ilolle.

Ja musiikille. Rakkauden, valon ja ilon lähettiläälle ja kantajalle.

Ajan kotiin lauleskellen Neil Youngin kappaletta tähtialuksista, joita tulee, ja maailman lopullisesta mullistumisesta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >