HomeViestejäCatherine Viel9.6.2021 - Tanssia totuuden kanssa

9.6.2021 - Tanssia totuuden kanssa

TANSSIA TOTUUDEN KANSSA

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
9.6.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Tanssimme piirissä ja oletamme,
Mutta salaisuus istuu keskellä ja tietää.

–Robert Frost, The Secret Sits

Kun mennään suoraan asiaan, niin en ole aina mukava ihminen, vaikka pyrinkin siihen.

Surullista, mutta totta.

Minua muistutettiin tästä tänään saatuani selville, että ilmeisesti jopa Wall Street Journal on myöntänyt, että virus luotiin ehkä, mahdollisesti, laboratoriossa Wuhanissa.

Faucin sähköpostien massiivinen vuotaminen viime viikolla, mikä jatkui tällä viikolla kiistämättömiin dokumentteihin hänen yhteydestään tuohon laboratorioon ja viruksen todennäköiseen alkuperään. Tämä järkyttävä uutinen on tunkeutunut valtavirtamedian kieltämiskilven läpi, joka oli aiemmin läpipääsemätön, kun se nyt varovasti sallii sen mahdollisuuden, että se voisi olla totta.

Hallelujaa. Onko tämä alku uudelle suhteelle totuuden ja perinteisten medialähteiden välillä? Miten ilahduttavaa se olisikaan.

*****

Sen toiveikkuuden lisäksi, että valtavirta olisi viimekin rikkomassa totuuspähkinän, ajattelin välittömästi kahta läheistä ystävää, joiden kanssa haluaisin jakaa tuon informaation.

Tai tarkemmin sanottuna kiekaista: "Mitä minä sanoin!" (Kuten kerroin aiemmin, en ole aina mukava.)

Yksi ystävä – ennen tuplamaskinsa pukemista, silloin kun se oli muodikasta – oli puuskahtanut halveksivasti: "Minä en ole rokotteesta kieltäytyjä", kun olin epäröiden maininnut, ettei ehkä ollut kaikkein paras idea ottaa rokotusta.

Saatuani ojennuksen, suljin suuni ja kävelin hänen kanssaan säyseästi kahvilaan, jossa hänen täytyi ottaa pois kahdet maskinsa juodakseen kahvia, muiden maskittomien asiakkaiden ympäröimänä.

En huomauttanut tuosta absurdista paradoksista.

Tämä ystävä, ilmaisten sen selvästi kahdella maskillaan, uskoi siihen yleiseen narratiiviin, että kyse oli luonnollisesti tapahtuneesta ja äärimmäisen vaarallisesta uudesta viruksesta, ja meidän oli parempi käyttää kaikkia aseita, joita modernilla tieteellä on sen kukistamiseen. Eikä se tietenkään ollut peräisin mistään laboratoriosta! Sellaisia asioita ei vaan tapahdu.

Maskit … älä välitä niistä monista tutkimuksista, jotka osoittavat, etteivät ne ole ainoastaan hyödyttömiä sairauden leviämisen estämisessä, vaan myös vaarallisia terveydelle.

Ja rokote … älä välitä, ettei se ole sinänsä edes rokote. Lisäksi FDA (Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto) ei ole myöskään hyväksynyt sitä, se on laajasti testaamaton, se on kokeellinen, eikä se estä saamasta tai levittämästä tuota sairautta.

Tosiaankin, miten rakastaisinkaan jakaa tuon Wall Street Journalin mielenkiintoisen tiedon tämän mediaan luottavan ystävän kanssa.

*****

Toinen ystävä oli maaliskuussa 2020 hieman vähemmän halveksiva, mutta onnistui silti olemaan alentuva.

"On nimittäin täysin todennäköistä, että koko tämä juttu on tullut jostain laboratorioista ja se on vapautettu tahallaan!" kerroin hänelle innoissani.

Hän katsoi minua säälien. "Ei se tullut mistään laboratorioista, Cathrine."

Keskustelun loppu. "Tiede" ja ne jotka seuraavat sitä, ovat aina oikeassa.

*****

Mutta voisiko tilanne kääntyä ympäri? Paljastuisiko se, mikä aiemmin nielaistiin kokonaisena "totuutena", niistä samoista lähteistä valheeksi, jotka välittivät sen "totuutena"?

"Olemme pahoillamme, teimme pienen virheen. Kaikki nuo "salaliittoteoriasekopäät" joita olemme epätoivoisesti vaientaneet ja sensuroineet viimeisen puolitoista vuotta … meitä kuristaa sanoa tämä … olivat oikeassa."

En usko, että olisimme ihmisiä, jos monet meistä eivät vähän tanssisi kaduilla nähdessämme tuon otsikon.

Minä olisin siellä todella innokkaasti, välittämättä katsooko naapurusto.

*****

Okei, tuo skenaario on äärimmäisen epätodennäköinen. Ainakin se on epätodennäköinen ilman, että varoituksia ja suojatoimia on tukemassa änkyttävää valtavirtaa, sen yrittäessä jatkaa "uusien paljastusten" pyörittämistä niin, että ne sopivat niiden vanhaan uutisointiin, joka totesi täsmälleen päinvastoin.

Tai kuten olen lukenut sen tapahtuvan: ne menevät salamyhkäisesti editoimaan aiempia julistuksiaan. Helppoa tehdä sähköiselle materiaalille.

Haluaisin nähdä niiden tekevän sen kaikkien painettujen sanomalehtien, aikakauslehtien ja kirjojen kanssa, joita vielä on. Kenties elokuvan Vuonna 1984 tapaan, he käyttäisivät sorrettuna pieniä miehiä ja naisia, jotka suuritöisesti poistaisivat nuo hemmetin maininnat jokaisesta lehtileikkeestä, alkuun saakka.

Ja nuo todisteet imaistaan jättimäiseen pätsiin ja muutetaan tuhkaksi, eikä niitä koskaan enää rekonstruoida tai edes mainita. Niistä tulee "kadonnut".

Se toimi Vuodessa 1984. Onneksi se oli fiktiota. Tämä on todellista elämää, niin meille kerrotaan.

*****

On vasta alkuajat. Vähän näyttää valuvan esiin joka päivä.

Tuleeko tulva? Tuleeko massiivinen "oma syyni" -tilanne, valtavirran kertoessa lähde toisensa jälkeen: olimme väärässä ja harhaanjohdimme teitä …

Vaikka meille usein muistutetaan, että mikä tahansa on mahdollista, se on kaukana mielikuvitukseni ulkopuolella. Ei tunnu mahdolliselta, että se voisi olla rinnakkain "peruskalliotodellisuuksien" kanssa, niin kuin gravitaatio ja pyhä geometria.

Mutta siltä varalta, että se mahdollista – ja sitä tapahtuu noro kerrallaan – muistutan myös itselleni, että loppujen lopuksi vain ystävällisyydellä on merkitystä.

Ja ystävällisyys merkitsee, ettei heitä ihmisten sanoja tai tekoja heille takaisin päin naamaa.

*****

Parissa podcastissaan Simon Parkes on puhunut näistä ajoista, joissa näytämme olevan tällä hetkellä, ja siitä miten meidän pitäisi ja ei pitäisi käyttäytyä. Hän sanoo jotenkin näin: "Vaikka saatat tuntea voimakasta houkutusta sanoa: "Mitä minä sanoin", älä tee sitä."

Hän kannustaa meitä sen sijaan ehdottamaan, että yksiöt tekisivät vähän sieluetsintää. Että nämä hämmentyneet ystävämme, sosiaalisen median tuttumme, perheemme, naapurimme ja työtoverimme katsoisivat omia asenteitaan ja käyttäytymistapojaan.

Miksi he eivät nähneet totuutta, vaikka me näimme?

Miksi he sivuuttivat ja pilkkasivat kaikkea informaatiota, jota lähetimme heille, vaivautumatta edes tutkimaan tarkemmin sitä tai tekemään yhtään omaa tutkimusta?

Kiireinen elämä. "Minun täytyi tehdä paljon työtä, minulla on hyvin vastuullinen asema. Minun täytyi pitää kotikoulua lapsille. Minun täytyy tehdä kahta työtä maksaakseni vuokran …"

Pidättäydymme huomauttamasta samanlaisesta kiireestä omassa elämässämme, jonka aikana kuitenkin onnistuimme tutkimaan vähän asioita, mikä johti vaihtoehtoisiin totuuksiimme.

Olisi paljon ystävällisempää vain hiljaa ohjata nuo yksilöt lähteisiin, jotka pyrkivät tosiasialliseen ja todenmukaiseen informaatioon, parhaan kykynsä mukaan. Sellaisiin lähteisiin jotka olivat jo ennen, kuin valtavirta alkoi yskiä muutamia faktajyväsiään, ja jotka ovat edelleen paikkoja, joista todennäköisimmin löytää nyt "oikean totuuden".

Halaus tai pari ei olisi varomatonta. Mieluummin henkilökohtaisesti. Eikä kenenkään sallita kysyä: "Oletko ottanut rokotuksen?"

Koska se on kokonaan eri soppa(kattila) – joka luultavasti haisee korkealle taivaalle, kun kansi lentää irti …

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

 

< PrevNext >