HomeViestejäCatherine Viel24.5.2021 - Vapaaehtoinen eroaminen

24.5.2021 - Vapaaehtoinen eroaminen

VAPAAEHTOINEN EROAMINEN

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
24.5.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Mutta mitä on kärsiminen? Onko totta, että se vaatii suostumukseni?
Illan valonsäteessä, triljoonat maailmat törmäävät yhteen.
Ruusu maljakossa muuttuu valkoisemmaksi pimeydessä.

–D. Nurkse, The White Room (= valkoinen huone)

Nopein tapa tuntea yksinäisyyttä ja erillisyyttä muista ihmisistä on mennä ruokakauppaan, joka lakkasi viikko sitten vaatimasta maskin käyttämistä, ja olla näköpiirissä ainoa, joka käyttää hyödyksi tämän anteliaasti annetun "vapauden".

Jos olisin nyreyteen ja pessimismiin taipuvainen, sanoisin, että ihmiskunnalla on erittäin vähän toivoa, ottaen huomioon ihmisten ilmiselvän omistautumisen omaan orjuuttamiseensa.

Mutta yritän, todella yritän, pyrkiä positiivisuuteen.

Siis miten pystyn ilmaisemaan positiivisesti massojen ilmiselvän itseorjuutuksen tässä pienessä maailmankolkassani – Santa Barbarassa, Kaliforniassa?

Pelkäänpä, että lyhyt vastaus on, etten pysty. Paras mihin voin pyrkiä, on empatia.

Ainoa tapa jolla voin samaistua tähän kanssaihmisteni käyttäytymiseen, joka saa raapimaan päätään, on muistaa se pieni levottomuus, jota haudoin päässäni tästä sairaudesta alkuaikoina, ja yleistää se siihen, mitä näen nyt ympärilläni. Pelkoa joka on tehty näkyväksi myriadeissa muodoissaan.

Oli lyhyt aika maaliskuun 2020 paikkeilla, nokkelasti synnytetyn epävarmuuden aikana tästä "kamalasta pandemiasta", jolloin rakas ja iäkäs ystäväni sai melkoisen yskän.

Hetkinen … eikö yskiminen ole oire? Voi ei, voi ei, voi ei, onko hänellä se? Tuo pelätty uusi supertarttuva sairaus, joka pyyhkäisee maailman yli ja aiheuttaa massiivisesti kuolemaa ja tuhoa?

*****

Ei hänellä tietenkään ollut sitä. Mutta lyhyen aikaa – ei edes kokonaista päivää – olin huolissani. Sen aikaa sitä vain kesti, koska aloin ottaa huomioon ainoastaan informaation, johon luotin, ja lakkasin välittömästi katsomasta mitään valtavirtamediasta.

Mutta tuo yksi päivä, tuo muutama tunti, antoi minulle sympatiaa, jota minulla ei muuten nyt olisi niitä kohtaan, jotka tukahduttavat itsensä tarpeettomasti "maskihäpeäleiman" alle. Jos he ovat sallineet itsensä marinoitua melkein puolitoista vuotta puolitotuuksissa ja epätotuuksissa, tämä itsetuhoisuus ns. yleisten terveysohjeiden noudattamisesta tuntuu ainoalta todennäköiseltä lopputulokselta.

*****

Jakautumisaika josta on puhuttu henkisissä ja ylösnousemuspiireissä, on aina tuntunut melankoliselta asialta minulle. Voi noita raukkoja, tietämättömiä/valaistumattomia ihmisiä! Jos he vain voisivat löytää tiensä joihinkin totuuksiin … kenties jos ohjaisin heidät tietyille nettisivuille, he perehtyisivät siihen, mitä oikeasti tapahtuu …

Nyt tämä jakautuminen tuntuu vääjäämättömältä, karmalliselta ja sieluitsemme ennalta määräämältä eikä erityisen surulliselta. Sen sijaan että tuntisin, että minulle täytyy olla ok tämä ihmiskunnan ilmeinen jakautuminen, se on ok minulle. Tämä vapaaehtoinen eroaminen joka tapahtuu silmiemme edessä, on ok minulle.

Minulla on syyllistä helpotuksen tunnetta, kun huomaan, etten tunne hiukkaakaan vastuuta kenenkään muun valinnasta. Jiddu Krishnamurtin sanoin: "Tiedätkö, mikä salaisuuteni on? En välitä, mitä tapahtuu."

Enkä minä, tällä hetkellä. Etsin aina rauhaa, ja mieleeni juolahti, että tämä on hieno ja yksinkertainen tapa olla tuossa tilassa – osallistua tuohon onnen salaisuuteen. En välitä, mitä tapahtuu.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

 

< PrevNext >