HomeViestejäCatherine Viel30.4.2021 - Vapautta kohti lentäminen

30.4.2021 - Vapautta kohti lentäminen

VAPAUTTA KOHTI LENTÄMINEN

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
30.4.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kuvittele tämän naisen
sanovan ei jatkuvalle
orjuuden "kyllälle" …
Kuvittele hänen sanovan:
Vapautin tuhat orjaa,
olisin voinut vapauttaa
tuhat lisää jos he

vain tietäisivät olleensa orjia …
–Sonia Sanchez, Haiku and Tanka for Harriet Tubman

Tein jotain vallankumouksellista eilen.

Kävelin liikeyritykseen ilman maskia. Kaliforniassa.

Kukaan ei tungeksinut ympärilläni. Kukaan ei kirkunut ja osoitellut.

Itse asiassa Goletan "Old Town Coffeessa" ihmiset – työntekijät mukaan luettuna – näyttivät piittaamattomilta. Pystyi melkein tuntemaan heidän olankohautuksensa.

Kaikki muut jotka tulivat sisään kadulta, käyttivät maskia ja pitivät sen seisoessaan jonossa ja tilatessaan. Kuvankaunista sääntöjen noudattamista.

Olin päättänyt ennen tulemistani ovelle, etten laittaisi maskia. Olen kyllästynyt olemaan mielettömän tottelevainen ja kumartamaan epätieteellisiä ja totalitaarisia määräyksiä. Mitä menetettävää minulla tässä on? Kuppi kahvia? Herkullinen leivonnainen? Pyh!

Voi. Hyvä. Jumala. Sydämeni laajeni ja melkein lensi ulos rinnasta.

Vapaus!

*****

Myöhemmin katsoin TheHealthyAmerican.orgia, nettisivuja jotka aloitti noin vuosi sitten kouluttaja ja aktivisti Peggy Hall, Etelä-Kalifornian asukas, muutama sata mailia etelään minusta.

Lakatessani silmäilemästä noita sivuja, olin päättänyt tilata heidän uskonnollista erivapautta tukevaa materiaaliaan, jotta minulla olisi lailliselta näyttävä paperi, jota voisin heilutella, jos joku yrittäisi pakottaa maskin, testi tai rokotuksen täysivaltaiselle persoonalleni. Vielä parempi, siinä on laminoitu kortti, jonka voi ripustaa ylpeänä kaulaan ja julistaa (laillista ja oikeutettua) uhmaansa.

Ymmärrykseni mukaan maskimääräykset ovat perustuslainvastaisia. Kuten myös pakollinen testaaminen. Kuten myös se, että sanotaan: "Sinun on pakko ottaa rokotus voidaksesi matkustaa tai mennä kouluun tai pitää työpaikkasi tai saada lääketieteellistä hoitoa …" Luovuttamattomien oikeuksien pitäisi merkitä, ettei sinulta voi kieltää niitä.

He eivät voi panna meitä tekemään tätä, ihmiset. Ei Yhdysvalloissa. Miksi hemmetissä kukaan täällä sietää sitä?

*****

Oma tekosyyni on ollut silkka laiskuus. Sekä pelko "tottelemattomuuden" seurauksista. Sekä ajatus, että pääsemme pian ohi tästä hölynpölystä. Viikossa tai parissa tämä pelleily on ohi, kaikki tietävät totuuden ja vapaus on jälleen minun. Ilman että minun täytyy tehdä paljon mitään.

Kuitenkin, koska olen ajatellut näin jo yli vuoden, tältä odottamattomalta sisäiseltä kapinalliselta on ilmeisesti loppunut kärsivällisyys omaan tyytyväisyyteeni. Se nousi esiin ja tökkäisi minua kunnolla.

Hei! Vihaat maskin käyttämistä. Et koskaan mene rokotettavaksi. Et koskaan halua testausta, joka on suunniteltu määrittämään, onko sinulla tuo sairaus, koska tiedät, että noilla testeillä ei ole mitään tekemistä paikkansapitävyyden kanssa.

Olet tehnyt liikaa tutkimusta ja oppinut liian paljon uskoaksesi siihen, mitä vallanpitäjät jatkuvasti kertovat sinulle.

Miksi jatkat maskin käyttämistä käydäksesi ruokakaupassa? Tai tehdäksesi mitään muuta jossain sisätiloissa? Miksi menet mukana tullaksesi toimeen?

*****

Kun lähestyin tänä aamuna paikallista "Trader Joe's" -liikettä, miellyttävän näköinen keski-ikäinen nainen jahkaili kärryosastolla ulkona. Hän osoitti kärryjä ja huomautti: "Joku toi juuri nämä takaisin. Minun on parasta ottaa toiset."

Hymyilin hänelle ja sujahdin nappaamaan ne kärryt, jotka hän oli torjunut. Pöyristyneenä hän vaati: "Etkö välitä, ettei niitä ole desinfioitu?"

Sanoin: "Eihän niitä ole peitetty dynamiitilla. Tai millään muulla. Tutki asiaa."

Ja rynnistin kauppaan, huolettomasti työntäen "saastuneita" kärryjäni. Tarkastelin mielessäni äskeistä 10 sekuntia, kun laitoin kasvoilleni paljon parjatun maskin. Olinko ollut töykeä? Pahoitinko tuon naisen mielen?

Välitinkö?

En kovin paljon. Hyvällä tuurilla saatoin antaa hänelle jotain pohdittavaa. Mitä hän tarkoitti "tutki asiaa"? Tutki mitä? Kenties kylvettiin siemen.

*****

Vähän ajan kuluttua toinen asiakas kehotti minua vetämään maskin nenäni yli, ja minä kehotin tuota nuorta naista pitämään huolen omista asioistaan ja lopettamaan hyveellisyytensä esittelemisen. En muista, että olisin koskaan aiemmin ollut tuollaisessa yhteenotossa. Se oli äärimmäisen lievää useimpien standardien mukaan, mutta lähellä käsirysyä omani mukaan.

Kiukkuinen käyttäytyminen ei ole tavallisesti tapani. Julkinen persoonani on yleensä "älä keikuta venettä" -tyyppiä. En pidä siitä, että minut huomataan. En pidä siitä, että minun täytyy puolustautua tai tukea näkemystä luovuttamattomista oikeuksista. Antaa muiden ihmisten järkyttää vallitsevaa tilaa.

Mitä tapahtuu?

*****

En usko olevan sattumaa, että koin nämä pienet kapinoinnit eilen ja tänään. En usko olevan sattumaa, että päätin tilata uskonnollista erivapausmateriaalia yrittäen laillistaa tutisevan kantani vapauden puolesta.

Uskon, että meillä kaikilla on rajamme murskaavan tyrannian sietämisessä. En tiennyt, mikä omani oli, tai ajatellut sitä paljon. Menin vain mukana tullakseni toimeen.

En usko, että se on enää vaihtoehto. Ei riitä, etten käytä maskia, "ellei minun täydy". Koska mitä on seuraavaksi? En mene testattavaksi, "ellei minun täydy"? En mene rokotettavaksi, "ellei minun täydy"?

*****

Toimiiko uskonnollinen erivapausmateriaali? Kunnioitetaanko sitä missään tai kaikkialla?

Minulla on epäilykseni. Sitä en epäile, että minusta tuntuu paremmalta, kun olen tehnyt tämän ponnistuksen. Tuntuu kohottavalta tulla tietäväisemmäksi oikeuksistani USA:n kansalaisena ja saada materiaalia tukemaan pyrkimystäni ruumiillistaa täysin se vapaus, johon uskon.

Minusta tuntuu paremmalta, että voin vetää esiin tuon laminoidun kortin, jos joku yrittää toimia tyrannian toimeenpanijana (vaikka hän luultavasti uskoo vain tekevänsä työtään, kuten saattaisin minäkin uskoa hänen paikallaan).

Kun toimin omatunnon hiljaisten käskyjen mukaan, jokin asettuu – epäröivä kyyhky saavuttaa tukevan oksan, jolla se voi palautua ja valmistautua seuraavaan taipaleeseen järkähtämättömällä lennollaan kohti vapautta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

 

< PrevNext >