HomeViestejäCatherine Viel3.8.2024 - 3D-dance macabre

3.8.2024 - 3D-dance macabre

3D-DANSE MACABRE

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
3.8.2024
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Saint-Saënsin “Danse macabre, Op. 40”, perustuu siihen ranskalaiseen taruun, että Kuolema pakkaa viulun ja tulee soittamaan sitä keskiyöllä Halloweenina, mikä saa luurangot ryömimään ylös maasta vuosittaisiin hautausmaatanssiaisiinsa. – Andrea Warne

Vielä vähän aika sitten ajatus Costcon rohkeasta kohtaamisesta ja vaeltamisesta tuon valtavan myymälän läpi täytti minut kauhulla. Tänään menin ostosmatkalle, jota olin suunnitellut viikkoja, ja kun tuo superkokoinen tavaratalo oli nielaissut minut, minut valtasi hillitön kulutusjuhlantunne, joka tyydytti jonkin alkukantaisen tarpeen, josta en ollut edes tietoinen.

Ostinko tavaroita, joita emme ehdottomasti tarvinneet? Ja tunsinko houkutusta vielä lisää tavaroihin, joita emme tarvinneet? Kyllä, ja kyllä. Edes hintajärkytys kassalla ei riittänyt hillitsemään hieman pyörryttävää innostustani uusista jutuista. Eikä sillä ollut merkitystä, että nuo jutut olivat ruokaa ja kotitaloustarvikkeita, törsäten sivussa muutamiin herkkuihin.

Jokin siinä, että näki halutun kohteen, tutki sitä ja asetti sen kärryyn omakseni, oli absurdin ilahduttavaa. En ole koskaan saanut samaa latausta nettiostoksista … siinä on jotain hyvin syvään juurtunutta ja ”taktisesti” miellyttävää, kun koskettaa jotain tavaraa, jonka haluamme toivottaa tervetulleeksi elämäämme.

*****

Kehitin viha-rakkaussuhteen Costcoon sen jälkeen, kun kävelystä tuli tuskallista seitsemän tai kahdeksan vuotta sitten. Kävin siellä ostoksilla pelkästään siksi, että jotkut välttämättömyystarvikkeet ovat niin paljon halvempia, että tuntuu vastuuttomalta olla käymättä siellä. Viisi kuukautta leikkauksen jälkeen voin kulkea tunteja muistamatta, että koskaan oli tuskaa kävellä, ja tällä viime Costcon keikalla havaitsin, että olen jättänyt taakse tuon suhteen ”vihaosan”.

Haluan ajatella, että tämä lievä ostokuumetapaus oli ytimeltään harmiton. Se oli jotenkin juhlaa, ”tervetuloa kotiin” -juhla. Voin nyt tehdä helposti sellaista, mitä en voinut tehdä vuosiin, sellaista mikä sattui fyysisesti.

Ihmettelen, miksi tietyt tekemiset tuntuvat ei-henkisiltä, myös jokin niin harmiton, kuin nauttia vaatimattomasta ostosvimmasta megastoressa. Ja nyt pahennan tuota ei-henkistä elementtiä sallimalla närkästysnoron siitä, että minulla on edes näitä ajatuksia. Miksi en voi vain nauttia ihmisenä olemisesta tässä 3D-maailmassa? Täytyykö kaikessa olla parempi tai korkeampi tai henkisempi aspekti, jotta hyväksyn sen tekemisen arvoiseksi?

*****

Kenties tämä ahdistus triviaalista asiasta on niin yksikertainen ja niin monimutkainen asia, kuin huono itsetunto, omanarvontunnon puute. Se ei ole niinkään sitä, että tämä kerääminen on ei-henkistä, kuin että uskon, etten ansaitse näitä asioita. En ansaitse kuluttaa rahaa tuohon tuhlailuun.

Ei ole mitään uutta ajatella huonoa itsestäni, mutta luulin, että tuon vaivan aktiivivaihe oli jo laantunut iäksi. Ilmeisesti ei, koska tässä se taas on – matalavärähteiset partnerit jotka seisovat tanssipiirissä ja odottavat minun hyväksyvän heidän aavemaisen kutsunsa viimeiseen 3D-danse macabreen. ”Kyllä, tiedämme, että valssasit kanssamme aiemmin, mutta tehdäänpä vielä viimeinen pyörähdys lattialla. Kuiskimme eteeriseen korvaasi ja lupaamme lähteä, palaamatta enää koskaan, ja olet huojentunut, kun kävelet omaan tulevaan valoosi.”

Luulen, että tuo ensimmäinen valssi on jo soitettu, kuuluen aavemaisen vaimeasti, kun astelin käytävää 34 ja hytisin Costcon kylmäosastolla. ”Hyvästi, hyvästi. En kaipaa teitä, ikivanhat kumppanit.”

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >