HomeViestejäCatherine Viel25.11.2023 - Ystävällisyyden hengessä

25.11.2023 - Ystävällisyyden hengessä

YSTÄVÄLLISYYDEN HENGESSÄ

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
25.11.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Minulle on tavallisesti ollut helppoa, jopa automaattista, olla ystävällinen muita kohtaan. Ystävällisyys itseä kohtaan vaatii tietoista ponnistelua.

Vaikka olen jo monta vuotta tiennyt paremmin, viime aikoihin saakka olen halunnut ehdottomasti tuntea ns. itsekkyyttä priorisoidessani omat tarpeeni, erityisesti silloin kun joku vastuualueellani on ”tarvitsevampi”.

Yksinkertaisessa henkisessä järjestelmässä, päivittäisen perusohjelman tekeminen vie 5–10 minuuttia. Minulle on vaikeinta muistaa tehdä joka päivä noita pilareja – luovuus, yhteys luontoon, tanssi ja meditointi – ainakin minuutti kutakin. Ydintä – sisäisen lapsen tilan tarkistaminen aamulla ja illalla – autetaan eteenpäin yöpöydälläni olevalla muistilapulla, ja sekin vie vain minuutin.

Aloitin vastikään lanseeratun Yksinkertaisen henkisen järjestelmän lokakuun alussa. Melkein kahden kuukauden jälkeen alan viimeinkin tottua laittamaan itseni johdonmukaisesti etusijalle, ainakin muutamaksi minuutiksi päivässä. Tuloksena oleva avoimuus ja laajentuminen on paljon suurempaa kuin pieni ponnistukseni.

*****

Olen ottanut yhden lisäaskeleen jokapäiväisen itsehoidon normalisoinnissa tekemällä pilarini aamulla, jotta siitä tulee yhtä automaattinen rutiini kuin hampaiden harjaamista tai kissojen ruokkimisesta.

Kaukana itsekkyyden tunteesta, se on hauskaa ja piristää sitä pienoista melankoliaa, joka on ollut osa persoonaani koko elämän ajan.

Yksi parhaista asioista tässä asennemuutoksessa on, ettei kaduta yhtään ne ”hukatut vuodet”, jolloin yritin kertoa vastustavalle itselleni, että on ok olla ystävällinen ja antelias itselleni. En rakasta ketään muuta vähemmän, tai ole ystävällinen muita kohtaan yhtään vähemmän. Jos jotain, niin muiden auttamisesta ja ystävällisyyden ilmaisemisesta on tullut helpompaa. On tullut myös luonnolliseksi ensin varmistaa intuitiivisesti, tapahtuuko jonkun toisen auttaminen oman hyvinvointini kustannuksella.

*****

Tämä muutos ei olisi voinut tulla parempaan aikaan: juhlapyhäkausi, jolloin minulla herää kyynisyyttä aivan liian helposti ja anteliaisuutta tahraa joskus tekohymy ja närkästynyt sydän.

Olen varma, että ainakin osa tämän muutoksen kunniasta menee planeetan nouseville värähtelyille ja siihen liittyville positiivisille energioille. Mutta annan kunniaa myös itselleni ja valmiudelleni hyväksyä tämä opastus sielulta. Tuntuu siltä, että sielu on töninyt minua itserakkauden suuntaan koko elämäni ajan.

Miten onnekasta, että olen avoin suhtautumaan itseeni rakastaen ja hoitaen, juuri sopivasti ilmentämään anteliaisuutta suoraan sydämestä kauden (tai kenties elämän) aikana, joka voi tuntua pakolliselta antamiselta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >