HomeViestejäCatherine Viel20.9.2023 - Pieni huone paratiisissa

20.9.2023 - Pieni huone paratiisissa

PIENI HUONE PARATIISISSA

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
20.9.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Haluan vain huoneen jostain
Kaukana kylmästä yöilmasta
Yhden valtavan nojatuolin kera
Voi, eikö se olisi kuin rakastaja?

– Alan Jay Lerner, Frederick Loewe, "Wouldn't It Be Loverly"

Eliza Doolittle on ihmiskunnan mikrokosmos. Kodikkaan oman huoneen haluaminen, pois sään armoilta ja turvaan saalistajilta, on nöyrimpiä toiveita. Epäilemättä se on jokaisen kodittoman ihmisen toivelistan kärjessä, joten olin ilahtunut löytäessäni Trubaduuri-Jessen Trader Joesin edestä viime viikolla, ja kun hän kertoi: "Minulla on pieni asuinpaikka", tuntui, kuin aurinko olisi tullut pilvestä.

Tällä syrjään vetäytyvällä, lempeällä mielellä jolla on Blue Ridge Mountain -ääni ja kauniisti kiillotettu kitara, on nyt sohvapaikka asunnossa useiden muiden miesten kanssa – askel ylöspäin omassa autossaan nukkumisesta. Hänen kiitollisuutensa katosta pään päällä on käsin kosketeltavaa, saaden minut vielä päivien jälkeenkin hymyilemään.

*****

Näyttää siltä, että länsimainen maailma on ehdollistettu kaksinaisesti, toisaalta tavoittelemaan enimmäkseen saavuttamattomia standardeja, ja toisaalta alistumaan siihen "vähemmän kuin" -todellisuuteen, jota monet meistä kokevat.

Mediaviestintä pommittaa meitä fantastisen täydellisillä kodeilla sekä lihaksikkailla, hoidetuilla kehoilla, ohjaten meitä niin hienovaraisesti kuin peittelemättä: asu näin, ole tällainen. Muistan halunneeni näyttää kaunistelluilta aikakauslehtien malleilta, myös vielä nähtyäni sliipatun pinnan alla olevaan manipulointiin.

Toinen ehdollistumisen puolisko, joka sanoo, että meidän on parempi hyväksyä osamme elämässä, voi olla yhtä syvään juurtunut, joten olin tyytyväinen, kun Jesse lisäsi: "Mutta kodittomien asiamies etsii asuntoa pelkästään minulle."

Jessellä on tarpeeksi itsetuntoa tavoitella jotain parempaa. Se ei ehkä ole Oprahin kartano, mutta varmasti koko Santa Barbaran piirikunnassa on yksi kunnollinen, yhteiskunnan tukema asunto, jossa on hänen nimensä.

*****

Mietin joskus, liittyykö se, ettemme ole vielä kokeneet tuota aurinkosoihtua, Tapahtumaa, spontaania kohoamista 5D:hen – miten tulkitsemmekin ylösnousemuksen – enemmän tähän "vain tämän ansaitsen" -ehdollistumiseemme, kuin korkeamman ulottuvuuden ohjaamiseen tai valkohattujen kovasti ylistämään "odottamiseen, että riittävä määrä ihmisiä herää".

Meille kerrotaan usein, että on oleellista pitää värähtelymme korkeana. Epäilen, että tuo alitajuinen usko, että ansaitsemme vain näin paljon eikä enempää, on piilovaikuttaja monilla meistä ja estää meitä ylläpitämästä korkean värähtelytilan. Yritys löytää ja kitkeä juurineen tämä ydinväärinkäsitys tuntuu yhdeltä tavalta auttaa itseämme keventymään. Mutta se ei ole helppo matka – tuo sielun tutkiminen voi olla, kuin halkaisisi tahrattoman appelsiinin ja huomaisi sen keskustan olevan musta, mädäntyneen osan pilatessa makean lihan ympäriltään.

*****

Puissamme on kypsiä appelsiineja, kun lähestymme syksyä, koska onhan Santa Barbara paratiisi. Ja hämmentävää uutta satoa tulee maalaisavokadotarhan ikivanhoille jäänteille lähiöpihallamme.

En usko luonnon tekevän virheitä, joten kenties on tarkoitus olla kaksi hedelmäsatoa vuodessa. Kenties tämä on vihreän maailman tapa juhlia viime vuoden fantastisen runsasta sadetta. Puut olivat hyvin kylläisiä, ja saamastaan runsaudesta ne antavat runsautta takaisin.

En yllättyisi, jos jotain samanlaista tapahtuisi ihmisille, kun vaihdos on tapahtunut (Paljastus, medipetit). Saamme enemmän, meistä tulee taianomaisen terveitä, ja saamme huolettomuutta ja lievitystä elämän mittaisiin stressitekijöihin.

Minulla on uskoa, että sitten kun yltäkylläisyyttä ilmestyy, tulvana tai tihkuna, haluamme levittää hyvyyttä ja jakaa iloa. Loppujen lopuksi, jos emme jakaisi, matkisimme niiden käyttäytymistä, jotka ovat viekkaasti kontrolloineet meitä vuosituhansia, nauraa hörottäen suurenmoisten aarteiden päällä, kuin panssarisuomuinen lohikäärme kuopimassa kätköään.

Hyväsydämiset, hyvää tarkoittavat ihmiset osaavat paljon paremmin. Osaamme paremmin, kuin tarjota puutteellisen suojan ja hädin tuskin hengissä pitävät resurssit jokaiselle tällä planeetalla. On enemmän kuin riittävästi meille kaikille. Kaikki jäänteet niukkuusehdollistumisesta häviävät varmaan nopeasti, sitten kun tunnemme kaikki, että olemme turvassa, meistä huolehditaan ja ennen kaikkea meitä rakastetaan. Me itse, toinen toisemme ja Jumala.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >