HomeViestejäCatherine Viel7.7.2023 - Raivon ymmärtäminen

7.7.2023 - Raivon ymmärtäminen

RAIVON YMMÄRTÄMINEN

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
7.7.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Tuntuu siltä, että olen epähuomiossa kiinnittynyt vihaan, joka tunkeutuu maailman läpi. Sen raivon syvyys ja voimakkuus, joka joskus vyöryy ylitseni kuin arvaamaton merenaalto, on täysin suhteeton elämän ärsyttäviin olosuhteisiin verrattuna.

Hyväksyn, että negatiivisuutta hämmennetään esiin, kun käydään läpi henkilökohtaista tai esi-isiltä perittyä tunneroskaa. Meillä kaikilla on juttuja. Ja jotkut meistä prosessoivat negatiivisuutta ehkä myös ihmiskollektiivin puolesta.

Mutta tiistai, joka oli USA:n itsenäisyyspäivä, toi mieleen ne miehet, jotka perustivat tämän valtion. Miehet jotka antoivat henkensä varmistaakseen vapauden jatkumisen Amerikan kansalaisilla.

Raivoni oli niin laajaa ja syvää, ettei se tuntunut vain omilta tunteiltani, tai edes kollektiivin tunteilta. Se sai minut miettimään, millaista raivoa perustajaisät saattaisivat tuntea katsellessaan sen vapausperustan hajoamista, jonka he loivat.

Jos heidän henkensä vartioivat edelleen Amerikkaa, ei mikään ihme, että raivonvirta tuntuu kulkevan laajana ja syvänä tämän valtavan maan alla.

*****

Kenties yritän pelkästään keksiä tekosyyn äärimmäisen huonolle tuulelleni tai muuttaa sen runolliseksi tarinaksi. Tai kenties tämä raivonvirta on yhtä totta, kuin taivas pääni päällä ja maa jalkojeni alla.

Tunteilla on paino, syvyys ja volyymi, joita voidaan, tuulen tapaan, mitata vaikutuksilla ympäristöön. Todisteita näkyy siinä, miten ihmiset tai eläimet tai kasvit heijastavat tunteita, joita kulkee lävitsemme. Syntyy nyrkkitappeluja, normaalisti rauhalliset eläimet nahistelevat äksysti, avioliittoja hajoaa – kaikkea tätä äärimmäisen negatiivisten, kontrolloimattomien tunteiden aallonharjalla.

En usko kenenkään kieltävän sitä, että ihmiset ovat erittäin hyviä ylenpalttisissa tunteissa. Kolmannen tiheyden Maan sanotaan luovan hedelmällisen ympäristön keplotella tiemme tunnekokemustemme läpi, elämä toisensa jälkeen, vuosituhat toisensa jälkeen.

Voimakkaiden negatiivisten tunteiden navigoiminen tuntuu kuin kohtaamiselta tiikerin kanssa. Tuo tunne, tiikeri, ei ole kesy. Vaatii rohkeutta astua areenalle pedon kanssa, joka voi tappaa sinut, jos otat yhden varomattoman askeleen.

*****

Villieläimet tai villit/hurjat tunteet eivät ole kesyjä tai tottelevaisia. Kenties minun on parasta olla tuon villiyden/kiehumisen kumppani, jos se ilmestyy taas, ja neuvotella tuo räjähtävä tunne käsiteltävään tilaan.

Odotan innolla sitä päivää, kun ei ole enää kesytettäviä tiikereitä. Ikivanhat negatiiviset tunteet on kaikki käsitelty, eikä mitään uutta negatiivisuutta tulvi korvaamaan niitä. Karmanpyörä on purettu osiin ihmisiltä, ainakin täällä maan päällä, eikä kukaan suunnittele kammeta sitä käyntiin ihan lähiaikoina.

Odotan innolla myös viidettä ulottuvuutta, jossa tiikeriä vastaan taistelemisen sijasta kutsun sen teelle, paremminkin kuin Tikrun, ja siemailemme lapsang souchongia hienoista luuposliineista ja napostelemme teeajan herkkuja. Kenties myös lohikäärme pistäytyy, ja voimme katsella rauhallista puutarhaa toverillisessa hiljaisuudessa – iloisena, että olemme ystäviä ja taistelut ovat takanamme.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >